Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סיוויק 2002

כרגע השמן שאני ממלא ברכב הוא 40 5 סינטטי.

רציתי לדעת אם אפשר לעבר לשמן חצי סינטטי 40 10 .

בברכה

פורסם

אפשר להביא סימוכין להמלצות הללו?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אפשר להביא סימוכין להמלצות הללו?

איתמר.

כבחור אנליטי :lol: וזה נאמר לחיוב

- כנס לאתרי כל חברות השמנים הגדולות

בחלקם יש חלוקת משנה - ובה רשום הק"מ שעבר המנוע .

רשום שם כי במנועים עם ק"מ רב עדיף שמנים ברמת צמיגות יותר גבוה .

כמובן שאפשר גם צמיגות נמוכה , אבל יש לעקוב אחר מפלס השמן ולראות שאין מחסור .

ובתור "אוכף הסביבה הירוקה" שמן בצמיגות דקה הנשרף במנועים ישנים ועף לסביבה .. ובדרך פוגע גם בממיר .

לא ממלא את יעודו כמפחית צריכת אנרגיה ושומר איכות סביבה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זה הולך להיות שירשור של 20 עמודים..

בכל מקרה, הנה המלצות היצרן, למי שמעוניין:

1.jpg

פורסם

אני דווקא עברתי לסינטטי מלא, מחצי סינטטי לאחר 160 אלף ק"מ בסופר לנסר שיש ברשותי.

השמן הסינטטי נאכל באותה צורה ואפילו פחות, מאשר השמן הקודם, כלומר עברו כבר 4000 ק"מ ולא נאכל ליטר עדיין, פחות מחצי.

גם מאז המעבר לסינטטי מלא הורגשו שינויים לטובה בתפעול הרכב (השמן נחשב איכותי מבית רויאל פרפל 10-40).

בכל מקרה ממליץ לך להשאר עם סינטטי מלא,

עם איזה חברה השתמשת עד עכשיו?

Opel Adam S 2017

פורסם
זה הולך להיות שירשור של 20 עמודים..

אל תדאג :wink:

כבחור אנליטי :lol: וזה נאמר לחיוב

- כנס לאתרי כל חברות השמנים הגדולות

בחלקם יש חלוקת משנה - ובה רשום הק"מ שעבר המנוע .

רשום שם כי במנועים עם ק"מ רב עדיף שמנים ברמת צמיגות יותר גבוה .

כמובן שאפשר גם צמיגות נמוכה , אבל יש לעקוב אחר מפלס השמן ולראות שאין מחסור .

ובתור "אוכף הסביבה הירוקה" שמן בצמיגות דקה הנשרף במנועים ישנים ועף לסביבה .. ובדרך פוגע גם בממיר .

לא ממלא את יעודו כמפחית צריכת אנרגיה ושומר איכות סביבה .

אייל .

אני לא מסכים (חלקית) עם מה שרשמת.

הדיון כאן הוא לא אם לרדת לשמן 0W20 מ 10W40, אני רוצה לראות איפה ומי נתן המלצה לעבור לשמנים חצי סינטטיים בקילומטרז' גבוה (ובסוד אני אגלה לך שלא קיימת המלצה כזו).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז ב ששש זה כתוב , תחפשו לבד .

עזרתי בכיוון לאתרי חברות השמן הגדולות , הרושמות המלצה לצמיגות גבוה יותר למנוע ישן עם קמ"ש גדול .

כמובן בהתאם לדרישות היצרן לצמיגות האפשרית הנדרשת ולתקן .

ושכחתה את משפט המפתח , בירידה לצמיגות נמוכה ומעבר לשמן סינטטי מלא ,יש לבדוק צריכת שמן ביתר תכיפות .

ובמידה וצריכת השמן עלתה , יש לעבור לשמן בצמיגות גבוה יותר - מה דעתך על כך.

אני בעד שמן סינטטי מלא בכל מצב אפשרי ,הוא עמיד יותר איכותי ובעל ביצועי סיכה גבוהים .

אבל לא לכל מנוע ,,

אני עצלן ועייף ואין לי כוח ל 20 תגובות , אבל אולי אני אפתיע :wink: .

הדיון הנ"ל תאורתי כי פותח הדיון שאל אם אפשר לעבור לצמיגות 10W-40 חצי סינטטי - אז התשובה כן .

ולדעתי הוא יכול גם להשאר עם ה 5W-40 סינטטי מלא .

הוא לא רשם מדוע הוא מבקש לבצע זאת .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא מסכים (חלקית) עם מה שרשמת.

הדיון כאן הוא לא אם לרדת לשמן 0W20 מ 10W40, אני רוצה לראות איפה ומי נתן המלצה לעבור לשמנים חצי סינטטיים בקילומטרז' גבוה (ובסוד אני אגלה לך שלא קיימת המלצה כזו).

איתמר.

אין המלצות כאלו מפורשות יחד עם זאת ההיגיון שבדבר ברור, אם מתעלמים מנביא השקר בוב ספוג וחסידיו... ויש גם יצרני שמנים שמציעים ליין של שמנים לרכבים "ותיקים" שצברו ק"מ גבוה הצמיגיוית הם לרוב פחות דקות מהמקובל.

מעבר לצמיגות גבוהה יותר צריכה להיות אם יש צריכת שמן חריגה ועושים נסיון לצמצם אותה, מעבר לזה אני לא רואה שום הגיון לעבור לצמגות 10W40 מצמיגות 5W40, אם כי אין בעיה בכלל לעשות זאת ושום פעולה בהתנהגות המנוע לא תפגע.

פורסם

:mm_yeah:

לייק.

• תוכן חדש...