Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים יקרים,

חבר שלי מקבל רכב מהעבודה (חדש) והוא שאל אותי מה אני מציע לו. ההתלבטות שלי היא בין סיאט לסוזוקי עם עדיפות לסיאט, אני לא יודע בדיוק מה שאר המנועים אבל אני מעריך שמדובר בנפחים הקטנים בכולם.

אשמח לשמוע מה דעתכם ומה להמליץ לו, הוא רוצה להנות מחווית נהיגה (עד כמה שניתן ברכבים הללו ושיהיה יחסית מרווח, שוב אני יודע שמדובר במכוניות קטנות).

תודה לכם, להלן המבחר שיש לו:

סיאט איביזה 1.2 TSI

ניסאן מיקרה

יונדאי I20 - גימור instyle

סוזוקי סוויפט

כולן חדשות.

פורסם

אני חושב שאיביזה. היא היחידה בחבורה עם מנוע טורבו ועם הכי הרבה מומנט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני גם חשבתי איביזה, הסוויפט מתוקה כזו אבל מבחינת מנוע אני חושב האיביזה עם ה-TSI עדיפה על כולן.

פורסם

אני הייתי הולך על הסוויפט.

ההבדל בהספק של המנוע לא משמעותי (94 מול 105 באיביזה) 0 ל- 100 הבדל של שניה וחצי לטובת האיביזה (משהו כמו 11.8 לעומת 13.4).

הסוויפט אמורה להגיע עם הרבה תוספות מפנקות ולדעתי היא רכב מיוחד ולראשונה בתולדות סוזוקי שמעבר לאמינות חשבו על עיצוב יפה.

גם שהרכב מהעבודה שקט נפשי זה דבר חשוב.

והיא יותר יפה.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם
אני הייתי הולך על הסוויפט.

ההבדל בהספק של המנוע לא משמעותי (94 מול 105 באיביזה) 0 ל- 100 הבדל של שניה וחצי לטובת האיביזה (משהו כמו 11.8 לעומת 13.4).

הסוויפט אמורה להגיע עם הרבה תוספות מפנקות ולדעתי היא רכב מיוחד ולראשונה בתולדות סוזוקי שמעבר לאמינות חשבו על עיצוב יפה.

גם שהרכב מהעבודה שקט נפשי זה דבר חשוב.

והיא יותר יפה.

לא מדובר ביתרון רק של האצה מ0-100 או בהספק על הנייר,למנוע הTSI המוגדש ישנה זמינות כוח מסל''ד נמוך מאוד ומומנט גבוהה,מה שיאפשר לאיביזה להיות מאוד זריזה ,הסוויפט נאה ומאובזרת.

פורסם
לא מדובר ביתרון רק של האצה מ0-100 או בהספק על הנייר,למנוע הTSI המוגדש ישנה זמינות כוח מסל''ד נמוך מאוד ומומנט גבוהה,מה שיאפשר לאיביזה להיות מאוד זריזה ,הסוויפט נאה ומאובזרת.

אני לא בטוח על איזה טורבו מדובר... הרכב מפיק את כוחות הסוס שלו בסלד נמוך יחסית ולכן נראה לי שלא מדובר בטורבו ספורטיבי. בכל מקרה המהירות המירבית של האיביזה 1.2 TSI נמוכה מאוד (לדעתי משהו כמו 130 - על הנייר) ושל הסוזוקי גבוהה הרבה יותר (אמנם בסלד יותר גבוה אבל עדיין יש הבדל משמעותי).

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

פתאום נהיה פה דיון מעניין וקצת הסתבכתי אבל אני אשלח לו את השרשור ואתן לו לקרוא, ההחלטה שלו. :lol:

זה רכב עבודה, לא חושב שיש לו בכלל הוצאות דלק או טיפול, הכל על חשבון העבודה.

פורסם
אני לא בטוח על איזה טורבו מדובר... הרכב מפיק את כוחות הסוס שלו בסלד נמוך יחסית ולכן נראה לי שלא מדובר בטורבו ספורטיבי. בכל מקרה המהירות המירבית של האיביזה 1.2 TSI נמוכה מאוד (לדעתי משהו כמו 130 - על הנייר) ושל הסוזוקי גבוהה הרבה יותר (אמנם בסלד יותר גבוה אבל עדיין יש הבדל משמעותי).

130 קמ"ש? אתה אמיתי? לרכב יש 105 כ"ס עם הרבה מומנט על משקל נמוך , אנחנו לא בשנות ה-80 זה לא סובארו ג'סטי(שאגב גם היא עוברת את ה-130).

איביזה ,בלי לחשוב פעמים... ההנאה ממנוע טורבו ותיבת הילוכים כפולת מצמדים מסכמת את הסיפור.

הסוויפט נאה ומאובזרת אבל גם האיביזה עם חבילת ספורט (מגנזיום ,חלון גג גדול וכו') רכב יפה. נסעתי על פולו עם אותו מנוע, רכב זריז מאוד ומאוד חסכוני בדלק . רמת נוחות כל המתחרות פלוס מינוס אותו הדבר בדרך כלל רכבים עם מתלים קשיחים ויש המון תזוזה אבל אלו רכבים קטנים אין יותר מידי מה לעשות בנידון.

נ.ב

"טורבו ספורטיבי"? ,טורבו זה טורבו... את אופן הפעולה של הטורבו בימינו מכוונים דרך המחשב...

vr6T gt35/40-sold

a3 1.8T 180-sold

ibiza fr stage 1-sold

540I m-tech 6MT-sold

פורסם

ברור שלא מדובר על טורבו גדול כמו ברכבי ספורט.

מדובר על טורבו קטן שמתאים לנסיעה יומיומית ונכנס לפעולה מוקדם מאד.

על מה אתה מדבר? מהירות סופית 130:shock:

קודם כל האיביזה 1.2 עושה 0-100 בסביבות 10 שניות ומטה. והמהירות הסופית(לא שצריך להגיע אליה) באזור ה-200 קמ"ש.

וכן הייתי מעדיף את האיביזה בפער ניכר על האחרות כאשר השיקול של הסחירות יוצא מהמשוואה.

• תוכן חדש...