Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מעדיף לחזור לחשבוניות של פעם, של ה300+ ?

כשבנקים מתחילים להתחרות בפראות עד ששיעור הרווחים שלהם נשחק - אני מזיע מפחד.

כשקבלן פושט רגל בשל תחרות קשה בענף - יהיו כאלה שישארו בלי דירה, הבאים כבר ישלמו ביוקר כי לא יהיו דירות חדשות בשוק.

כשהמכולת שליד הבית לא מצליחה להרוויח ונסגרת - זה אומר שהקניות הבאות יעשו רק בסופר, אפילו אם אתה צריך רק שקית חלב.

תחרות היא דבר טוב ומבורך עד לרגע שבו היא הופכת לטורפנית והשחקנים מתחילים להפסיד כסף, מאותו רגע הצרכן מרוויח בטווח הקצר אבל מפסיד בגדול בטווח הארוך.

אז נכון ששלושת הגדולות עדיין מרוויחות, אבל מה יהיה בגורל ההשקעות החדשות בתשתית? מה יהיה על תחזוקת הרשת? הדברים האלה עולים הרבה כסף ובקרוב מאוד נתחיל להבין שהזול מתחיל להיות יקר ולא שווה לנו את החיסכון הקטן של 20-30 ש"ח לחודש.

שאלה לי אליך, אם חייזר היה מגיע ממאדים וקורא את השרשור הזה, הוא היה משוכנע שכל העם עבר מזמן לגולן והשאיר אצל הוותיקות רק את זה שיכבה את האור, איך זה שהמספרים בפועל הם הפוכים לגמרי??? :shock:

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מישהו יכול לספר רשמים שלו מגולן טלקום ב3 חודשים האחרונים?

מבחינת איכות קו, קליטה, על איזה רשת הם יושבים?

הבנתי בנוסף שגולן טלקום נתנו פקדונות על סך כמה מאות מיליונים ובמקרה והם לא תופסים יותר מ7% נתח שוק משרד התקשורת לא מחזיר את הפקדונות דבר שיגרור פשיטת רגל.

יש למישהו איך לאושש זאת או להפריך במקרה הטוב?

זה חשש נוסף מהצטרפות אליהם בסוף היום... :?

אני מנוי של גולן ואלה הרשמים שלי: שומעים נהדר, הקליטה נהדרת, סמסים מגיעים גם מהארץ וגם מחו"ל וגם יוצאים לארץ ולחו"ל, האינטרנט דיי מהיר, והרשת שהמכשיר מחובר אליה היא לפעמים של גולן ולפעמים של סלקום במסווה של גולן. השיחות חינם לחו"ל גם כן עובדות וזה נהדר (יש לי אחות בסין, אחות באנגליה וחברים בקנדה, ארה"ב ואירופה).

הם פורסים תשתית משלהם בימים אלו ממש - אבל זה תהליך עד שהם ירשתו את כל הארץ.

המעבר אליהם חסך לי כמעט 50 ש"ח בחודש - ואם הם יפשטו את הרגל כבר יהיה מי שינסה לקנות את הלקוחות.

לעומת זאת, אם הם יפשטו את הרגל - סביר להניח שנראה את המחירים זוחלים אט אט (או מהר מהר בסגנון תנובה וסלקום) למעלה עד ששוב נשלם מאות שקלים בחודש על חשבון הסלולר.

בשאר העולם התמחור הזה עובד (100 ש"ח לחודש עבור כולל הכל) ורווחי עבור הספקיות, אז למה שבארץ הקודש בה המשכורות נמוכות יותר זה לא אמור לעבוד?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כל מי שמתרץ שנשאר כי המחיר ירד- כשהמחיר יעלה בחזרה תזכרו שאתם האשמים, אתם ההוכחה שהחברות יכולות לזלזל ולדפוק אתכם בכל תחום.

הרי במקרה הכי גרוע יורידו לכם קצת את המחיר וכבר תמכרו את נשמתכם כאילו לא היה כלום.

כי גם אם החברה שבה אתם מצויים השוותה תנאים, צריך להבין שרכבו לך על הארנק מספיק זמן. ואי מעבר לחברות החדשות ימוטט אותן.

ואז למעשה נחזור לאותו מצב, 3 חברות יישרו קו ויכנסו לכם לכיס חזק.

לחילופין, אם גולן טלקום נופלת, מגיע לעם הזה שיעשקו אותו שוב במחירים גבוהים.

אם להיות קצת פתאט, אז אפשר לדמות את זה לעם ישראל שלאחר שיצא ממצריים, והגיע למדבר, ראה שקצת קשה שם ורצה לחזור למצרים למרות שסבל שם.

כאן אמנם שום דבר לא קשה (זה רק להכנס לאתר של גולן), אבל ללא ספק, יש כניראה רצון עז לחזור מצריימה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

עם כל הכבוד לגולן ולתחרות אני לא שותף לא שלו, לא של הוט מובייל ולא של אף אחת מהותיקות. אני קונה מהן שירות ומה שאכפת לי זה כמה אני משלם ומה אני מקבל בתמורה.

אצלי ההפרש בין סלקום שבה נשארתי לגולן עמד על 15 ש"ח לחודש. לי שווה לשלם את הסכום הזה בשביל השירותים הנוספים שאני מקבל (דואל סים ולא למטרת מכשיר קבוע, חבילת גלישה לא מוגבלת עם האטה אחרי 5GB, ביטוח למכשירים, SIM מיידי כשהSIM מושמד ונציגי שירות). מי שלא צריך את השירותים שיעבור לאחת החדשות.

לעבור רק כדי לתמוך בשחקן חדש ממש אין לי כוונה ואם כבר לנהוג כך אז למה לגולן ולא לרמי לוי שהתחיל באמת את המהפכה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מישהו יכול לספר רשמים שלו מגולן טלקום ב3 חודשים האחרונים?

מבחינת איכות קו, קליטה, על איזה רשת הם יושבים?

הבנתי בנוסף שגולן טלקום נתנו פקדונות על סך כמה מאות מיליונים ובמקרה והם לא תופסים יותר מ7% נתח שוק משרד התקשורת לא מחזיר את הפקדונות דבר שיגרור פשיטת רגל.

יש למישהו איך לאושש זאת או להפריך במקרה הטוב?

זה חשש נוסף מהצטרפות אליהם בסוף היום... :?

זה לא שאם הם לא יגיעו ל7% כל הפקדון (360 מיליון) לא יוחזר

על כל 1% שישיגו, יוחזר להם שביעית מהסכום

פורסם

אז נכון ששלושת הגדולות עדיין מרוויחות, אבל מה יהיה בגורל ההשקעות החדשות בתשתית? מה יהיה על תחזוקת הרשת? הדברים האלה עולים הרבה כסף ובקרוב מאוד נתחיל להבין שהזול מתחיל להיות יקר ולא שווה לנו את החיסכון הקטן של 20-30 ש"ח לחודש.

התשובה פשוטה

תשתית הרשת של שלושת הגדולות בארץ היא מאוד מאוד מאוד בזבזנית ויקרה

גם בעלויות הציוד, גם בעלויות הנדל"ן (שכירות וכולי) וגם בעלויות תחזוקה.

לא נדיר לראות בארץ מראה כמו בתמונה של שניים-שלושה אתרי בסיס צמודים אחד לשני, שכל אחד מהם עלה 100K$,

רק מכיוון שמהנדסי הרשת של הרשתות לא מסוגלים לעבוד יחד ולעשות קונסולידציה לאתר יחיד (כמו לדוגמה האתר המשותף הגדול באיצטדיון הכדורגל ביפו), או שמחלקת שת"פ לא מתפקדת, או שהמחוקק אימפוטנט ולא מסוגל להכריח את השלוש לעבוד יחד.

בעצם כל התשובות נכונות...

המגמה בכל העולם (גם בעולם המערבי - בעיקר בצפון אמריקה, וגם בעולם השלישי - באמריקה הלטינית ובאפריקה)

היא להפסיק לחלוטין לבנות תשתית חדשה ולמקסם את הניצול של התשתית הקיימת,

בין אם ע"י שת"פ בין כמה לקוחות, שדרוג הטכנולוגיה בתחנות כך שניתן להעמיס הרבה יותר עומס על מגדלים קיימים ובדרכים אחרות.

CellularAntena.jpg

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

הבנתי את ההגיון שלך, שלושת הגדולות לא מצליחות לעשות שת"פ לטובת כולן, אבל עם גולן זה יהיה אחרת - אצל כל חברה שהוא יגיע ויציע לה שת"פ הוא יתקבל במאור פנים ובשמחה וכל הדלתות יפתחו לפניו, העיקר שיוכלו להקים תורן עם אנטנות שחלקן מקומיות וחלקן האחר בניחוח צרפתי...

צא מהסרט, הקמת תשתיות עולה מיליארדים - לכולם - אפילו אם אתה יזם צרפתי שבא ללמד את הנייטיב'ס איך מקימים רשת סלולרית.

פורסם

בעקבות המהפכה של גולן עברתי להוט מובייל למסלול של ה-10 אגורות ואני מברך כל חודש בהגעת החשבונית. אני לא מדבר הרבה בסלולרי והחשבון הכי יקר שלי יצא 8.5 ש"ח. לפני המהפכה של גולן לא היה ניתן להגיע לחשבונית בסכום הזה. כשיגיע הדד ליין הראשון של גולן ואני אראה שהמספרים לא לטובתם אני כנראה אקנה קו אצלם בלי להשתמש בו רק בשביל שיישארו בשוק. אנחנו חייבים לו על המהפכה שביצע בשוק.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
הבנתי את ההגיון שלך, שלושת הגדולות לא מצליחות לעשות שת"פ לטובת כולן, אבל עם גולן זה יהיה אחרת - אצל כל חברה שהוא יגיע ויציע לה שת"פ הוא יתקבל במאור פנים ובשמחה וכל הדלתות יפתחו לפניו, העיקר שיוכלו להקים תורן עם אנטנות שחלקן מקומיות וחלקן האחר בניחוח צרפתי...

צא מהסרט, הקמת תשתיות עולה מיליארדים - לכולם - אפילו אם אתה יזם צרפתי שבא ללמד את הנייטיב'ס איך מקימים רשת סלולרית.

מעניין לי את הז... כמה עולה להם , רווחים של מיליארדים זה אומר הכל ! יש איפה לקצץ ויש מספיק כדי שיהיו רווחים ולא סתם אדון סבן רוצה לרכוש עכשיו את פרטנר, תפסיק עם נבואות החושך שלך גם אם גולן יפשוט את הרגל אז מה קרה, נקנה סים חדש בחברה אחרת? מה שאתה אומר בכל מיקרה גולן יפשטו את הרגל אז אין טעם לנסות נכון? גולן כמו כל שחקן חדש רוצה ליתפוס נתח שוק וכמו רוב העסקים בשנה שנתיים הראשונות העסק מפסיד ובמיקרה הטוב פשוט לא מרוויח,הוא מודיע מראש שהסכום יחזור ל-99 ש"ח ושם בהחלט יש רווח אומנם לא של מיליארדם אבל הרווח קיים והוא יוצר אותו על ידי חיסכון בנקודות שרות עם נציגים פלצניים שמשקרים לך בפנים , האובססיה שלך לא מובנת לי פה או שיש לך אינטרסים באחת מחברות הסלולר.

פורסם

טוב, בתור מישהו עם כתריסר שנות ניסיון בתעשיית הסלולר, מהן בין היתר עבודה hands-on בשנתיים האחרונות בהקמת הרשת של גולן טלקום בארץ, והרבה מאוד מעורבות בהקמת תשתיות באפריקה,

אני יכול לעדכן מניסיון אישי שגולן טלקום הצליחו בין היתר לצמצם בערך לשליש (לא בשליש, לשליש!) את עלות הקמת תחנת בסיס קטנה טיפוסית (מה שקרוי בשפת העם "מתקן גישה") בהשוואה לשלושת הגדולות

מעבר לכך, הם נכנסו לשוק פחות או יותר באותה נקודת זמן שבה כל העולם עובר ממהלך של הקמת תשתיות סלולר חדשות למחזור ושדרוג תשתיות ישנות, מהלך שבחודשים האחרונים מתחיל להתרומם גם בארץ, בין היתר מכיוון שהיום כבר כמעט בלתי אפשרי לקבל היתר בנייה לאתר קרקעי חדש.

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם
עם כל הכבוד לגולן ולתחרות אני לא שותף לא שלו, לא של הוט מובייל ולא של אף אחת מהותיקות. אני קונה מהן שירות ומה שאכפת לי זה כמה אני משלם ומה אני מקבל בתמורה.

אצלי ההפרש בין סלקום שבה נשארתי לגולן עמד על 15 ש"ח לחודש. לי שווה לשלם את הסכום הזה בשביל השירותים הנוספים שאני מקבל (דואל סים ולא למטרת מכשיר קבוע, חבילת גלישה לא מוגבלת עם האטה אחרי 5GB, ביטוח למכשירים, SIM מיידי כשהSIM מושמד ונציגי שירות). מי שלא צריך את השירותים שיעבור לאחת החדשות.

לעבור רק כדי לתמוך בשחקן חדש ממש אין לי כוונה ואם כבר לנהוג כך אז למה לגולן ולא לרמי לוי שהתחיל באמת את המהפכה?

אני חושב שהבאנו את הנקודה שלך ,שלך זה לא מתאים!! אבל לרוב האנשים זה לא רק מתאים אלה חוסך מאות שקלים בחודש !

:fadein:
פורסם

dorki אני לא מצליח להבין אותך, במיבחן התוצאה בזכות גולן הרבה אנשים חוסכים מאות שקלים בחודש, הרבה לא עברו ביגלל עצלנות טיפשות ולא יודע עוד מה ,זה בדיוק כמו שמעלים לנו מחירים בכל דבר וכולם בוכים רק שאף אחד לא יוצא להפגין , ראיתי אתמול בתוכנית של לונדון/קירשנבאום את מר גולן שאמר שיש להוציא כסף רק כשבונים תשתית ואחרי זה העלויות מיזעריות כי אנחנו משלמים על אוויר (זמן אוויר) ושהוא מפעיל את המודל הזה בצרפת כבר 10 שנים בהצלחה ואפילו מצליח שמו שמיים להרוויח , אז לבוא עם נבואות זעם ולהגיד לא רוצה מחיר זול כי הענף יקרוס W T F פשוט הזוי.

פורסם

למי שעדיין לא הבין - אני בהחלט בעד תחרות, אבל כשהתחרות פראית וחברות יפשטו רגל - מיד אח"כ המחיר יעלה אצל כולם - מבינים?

פורסם

ולמה שלפחות לא נהנה מהתהליך?

הסתכלתי עכשיו על החשבונית הבאה שלי בהוט מובייל 3.05 ש"ח.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אני חושב שהבאנו את הנקודה שלך ,שלך זה לא מתאים!! אבל לרוב האנשים זה לא רק מתאים אלה חוסך מאות שקלים בחודש !

לאף אחד זה לא חוסך מאות שקלים אלא במקרה הכי גרוע עשרות בודדות.

אם כבר לעזור ולתמוך במוביל המהפכה אז לתמנוך ברמי לוי שהתחיל אותה. גולן בינתיים מוכן להפסיד בתקווה להרויח בעתיד אבל כפי שזה נראה זה לא הולך לקרות בזמן הקרוב.

לגבי הרווח של החברות, בדוק אותו ביחס לשווי. רווח כמספר לא אומר כלום אם אתה לא מייחס אותו להון המושקע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...