Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אתמול יצא לי להיות בחניון תת קרקעי שהגישה אליו תלולה במיוחד.

הגישה נעולה בשער וצריך להתקשר לפתוח, משמע, צריך לעמוד עם הרכב בשיפוע החד, לחכות שהשער ייפתח ולצאת.

ברכב אוטומטי לחיצה אגרסיבית על הגז פותרת את הבעיה (אף על פי שהוא מדרדר כמו רכב ידני)

ברכב הידני שלי לעומת זאת, אין שום גובה בקלאצ׳ שהצליח להחזיק אותי מלהדרדר אחורה במהירות, ומעבר לזה, רק לחיצה אגרסיבית על הגז עזרה לי, אחרי זמן ממושך, לצאת משם, וגם אז אני סבור שעשיתי נזק למנוע או לגיר(האוטו הריח לא טוב אחרכך)

יש שיטה הגיונית לעלות את הדבר הזה?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אף פעם לא הבנתי מה הבעיה בדיוק עם זינוק בעליה.

אותו הדבר כמו האצה רגילה רק שאת הקלאץ' מחזיקים קצת יותר זמן חצי לחוץ (כי לוקח יותר זמן לעבור את ה-5-10 קמ"ש, שאז משחררים לגמרי ונוסעים כרגיל).

אפשר להעלות מעט את הקלאץ' קודם (אפילו לא חובה עד הנגיסה) ואז מייד לעבור לגז.

פורסם

מצב קיים הוא שאתה עומד בעלייה כשאתה לוחץ על הבלם ברגל ימין ואז :

1. רגל שמאל לוחץ קלץ' ומכניס ראשון ( או הילוך אחורי )
  2. מרים בלם יד עם הכפתור לחוץ ומחזיק בכוח למעלה . כאן הרכב אמור להשען על בלם היד .
  3. מעביר רגל ימין מתחיל לתת בגז ולשחרר קלאץ' לאט עד שמרגישים שהרכב רוצה לקפוץ קדימה .
  4. הרכב רוצה לקפוץ ? שחרר בלם יד , הרי אתה נוסע בעלייה !

שאלות ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

בשלב 4 צריך להוסיף עוד גז.

בושה למורי הנהיגה כיום שמלמדים איך לשחוק את הקלאצ' ולא לעבוד בתאום של יד ימין ושתי הרגליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התוספת .

אני לא בטוח שהילדים של היום יכולים לתאם 2 רגלים , יד על הבלם יד ועוד אחת על ההגה :lol:

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אל תזלזל בנהגים חדשים!!!

אני הייתי צריך לזנק בשיפוע של42 מעלות(כן, כן, מדדתי) והצלחתי אפילו בלי בלם יד

(בנזין, ידני, 1600) אז אל נא תכפיש את שמנו לשווא

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם
בשלב 4 צריך להוסיף עוד גז.

בושה למורי הנהיגה כיום שמלמדים איך לשחוק את הקלאצ' ולא לעבוד בתאום של יד ימין ושתי הרגליים.

בדיוק.

הבנתי שבאירופה הדרך שבה מלמדים ביצוע זינוק בעליה כוללת שימוש הכרחי בבלם היד.

פורסם

רק באירופה?

מה, בשיעורי נהיגה כאן בארץ לפני X שנים המורה לא לימד זינוק בעלייה עם בלם יד?

:shock:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני נוהג כשנה וחצי בירושלים (שידועה כבעלת הרבה עליות) על רכב ידני ואף פעם לא ביצעתי זינוק עם האנדברייק!

על מה כל הקשקושים שזה חובה ללמוד את זה?

ולא, אני לא מתדרדר.

אין שום בעיה לזנק זה מיומנות שצריך לרכוש אבל לא כל כך מסובך,

קצת יותר גז מאשר במישור ושחרור מהיר של הקלאץ' עד שהאוטו תופס, ומשם שחרור רגוע יותר.

כל התהליך מתבצע במהירות ובלי יותר מדי חשיבה והתרגשות, רק חשוב לא לזרוק את הקלאץ' כדי לא לטוס קדימה.

פורסם

אם יש עליה רצינית,אתה צריך מאוד מהר לשלב בין הגז למצמד ואם מישהו נצמד מאחור זה עוד יותר מלחיץ נהגים,הבלם יד מבטח אותך שלא תדרדר ותוכל בלי לחץ לגרום למצמד לתפוס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רק עם בלם יד, יותר מזה, נסיון להשאיר את הרכב עומד עם חצי קלאצ' (כמו שניסית) גורם לשחיקה סופר מהירה של המכלול, מורי נהיגה מחליפים קלצ'ים מהר מאוד בגלל הסיבה הזאת וזה גם בעצם הריח הרע שהרחת

אף פעם לא הבנתי מה הבעיה בדיוק עם זינוק בעליה.

אותו הדבר כמו האצה רגילה רק שאת הקלאץ' מחזיקים קצת יותר זמן חצי לחוץ (כי לוקח יותר זמן לעבור את ה-5-10 קמ"ש, שאז משחררים לגמרי ונוסעים כרגיל).

אפשר להעלות מעט את הקלאץ' קודם (אפילו לא חובה עד הנגיסה) ואז מייד לעבור לגז.

תשאיר את הקלאצ' שלך חצי לחוץ קצת יותר זמן כל פעם ותחליף אותו כל שנה .

פורסם
אל תזלזל בנהגים חדשים!!!

אני הייתי צריך לזנק בשיפוע של 42 מעלות (כן, כן, מדדתי) והצלחתי אפילו בלי בלם יד

(בנזין, ידני, 1600) אז אל נא תכפיש את שמנו לשווא

טוב שידידינו לא נסחף ומגזים כלל...

42 מעלות זה לא שיפוע שרכב יכול לזנק בו.

למען האמת, רוב הרכבים, יתקשו לזנק גם בשיפוע של כ-39 מעלות (וגם זה בהנחה שהם מסוג 4X4 או AWD).

רכבי הנעה קדמית בלבד, יתקשו גם בשיפועים "פשוטים" של כ-30 מעלות.

אין לי מספיק הודעות בכדי להוסיף לינק לתגובתי, אז העתקתי את הדיון המופיע למטה, חיפוש בגוגל, יניב לך את המקור.

הניסוי נערך עם נתונים של פורד F250 (עם 4X4 משולב), רק לשם הדגמה. זה יכול להיות כל רכב אחר, אבל אז יש להזין את נתוני הוכחות, המשקלים והמומנטים של הרכב המדובר.

שורה תחתונה, כנראה שעם משפחתית ממוצעת, שיפוע של 30 -36 מעלות זה כבר מדע בדיוני.

Can a car drive up a hill with an angle of 45 degrees or greater?

My initial guess is to say that some cars may have the power necessary to drive up a 45 degree angle, but they probably won’t have the traction. Let’s see how good my guess is.

I’ll start with an Excursion since you mentioned that truck in your question. I looked up some basic specs on the Excursion from “carpoint”. An Excursion weighs 7156 lbs and with the diesel engine makes 500 ft-lbs of torque. To do this right, I also need to know the transmission gear ratios and tire diameters, but I’ll just make some reasonable assumptions. We’ll say it has a 3:1 first gear ratio, a 3:1 axle ratio, and 2ft diameter (1ft radius) tires. May not be perfect, but it will do. There’s also a handful of other assumptions I’m kind of making here, but it will do to answer your question.

Force the Excursion can produce:

500ft-lbs * 3 * 3 / 1ft = 4050 lbs of force.

Force the Excursion must produce to climb a 45 degree incline:

7156 lbs * sin(45) = 5060 lbs.

Doesn’t look like the Excursion is going to make it. It’s just too heavy. We’ll try something a little lighter and see how it does. How about an F- 250 with the same engine. Force output is the same (4050 lbs).

Force the F-150 must produce:

5603 lbs * sin(45) = 3962 lbs.

Looks like the F-250 has the strength to do it, but there’s still the traction issue. At a 45 degree angle the force you must exert to climb the hill is equal to the normal force (the weight of the vehicle against the hill) because cos(45) = sin(45). That means in order for ANY vehicle to be able to climb a 45 degree angle hill, the coefficient of friction between the tires and the ground must be greater than or equal to 1. And that just isn’t realistic. If I remember right, an vehicle with good tires on dry pavement only has a coefficient of friction of about .8. That means that even though the F-250 can produce 4050 lbs of force, it will start to slip when it’s producing greater than 3170 lbs (3962 * .8). And that’s with 4- wheel-drive. It will be even worse with 2 wheel drive, and just plain useless in a front wheel drive car.

Here’s a couple more tidbits of knowledge: The steepest angle a car with 4wheel drive and tire coefficient of friction of 0.8 could drive would be 39 degrees. Also, a 45 degree angle translates into a 100% grade. We have a 30% grade (17 degrees) here at our test track, and it’s pretty intimidating.

Your Mad Scientist,

Mike Scannell

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
  • תוכן חדש...