Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לצערי ברכבים מודרניים לא ניתן לבדוק גובה מפלס השמן. אצלי אני אפילו לא ניתן לבדוק מפלס שמן מנוע, רק בלוח שעונים יש לי OIL OK.

לא לגמרי נכון, יש כאלה שיש להם. אצלי בלנסר קלאסיק 2007 יש מדיד. טוב, יגידו שלנסר קלאסיק זה לא מדד לרכבים מודרניים, כי זה דגם שיצא לשוק בעולם עוד בשנת 2000.

אגב, גם שמתי לב שבחלק מהרכבים המודרניים אין גם מד חום מנוע בדשבורד, וזה במיוחד ברכבים שמיוצרים במדינות שבהם אוהבים גבינות ויין או גבינה עם בצק ועגבניות, שברכבים שלהם חום מנוע זה משהו שמאוד כדאי לשים לב אליו. מה הקטע עם זה?

הכפתור במזדה זה מצב "ספורט" שמושך הילוכים. אגב, זה גם משהו שכבר לא רואים ברכבים מודרניים. פעם היה בתיבות אוטומטיות גם מצב Economy, שמושך הילוכים כמה שפחות ע"מ לחסוך בדלק, אבל בתחילת שנות ה-90 היצרנים ירדו מהרעיון, והפכו את המצב הנ"ל למצב פעולה הדיפולטיבי של הגיר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ALÞћÃ

הצורה הטובה ביותר היא קודם כל להעביר לN, להרים את בלם היד, לשחרר את הברקס ואז להעביר לP ככה אין שמץ של עומס על התיבה.

תודה! לא חשבתי על זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לגבי כפתור ה-O/D off - זה פשוט עניין היסטורי: בתיבות המבוקרות אלקטרונית המוקדמות לידית הייו מצבי 1-2-D, והמצב שאנו מכירים כיום כ "3" (הגבלה ל-3 הילוכים ראשונים) היה מושג על ידי לחיצת הכפתור. בתיבות יותר חדישות הכפתור הוחלף למצב נוסף לידית ההילוכים, אבל מבחינה פונקציונאלית אין הבדל.

לגבי מד חום נוזל הצינון - גם במאזדה 3 המדיד חסר ויש רק נורות כחול\אדום. מתברר כי חוסכים על הענין לא רק בין בלגיה לספרד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד כמה כדי להשתמש במצבי הגבלת ההילוכים "1, 2, 3"? מבחינת התיבה הם יגרמו לבלאי מיותר אם אני אני אשתמש בהם למשל בשביל עצירת מנוע לפני רמזורים או שהם לא גורמים לשום בלאי נוסף מאשר שימוש ב-D בכל זמן הנסיעה ואפשר להשתמש בהם מתי שרוצים ללא חשש בהיבט הזה?

פורסם

סלח לי שאני מצטט את עצמי:

למעשה, שליטה טובה בדוושת הגז ברכב אוטומטי, מקנה לך כמעט אותה השליטה על תזמון העברת ההילוכים כמו בהעברה ידנית במצב "טיפטרוניק." שימוש מרובה בהעברת הילוכים ידנית בתיבה (וגם בהעברה לניוטרל), בעיקר תחת עומס, גורם לבלאי מואץ למצמדים שבתוך התיבה ולחבקים (אם ישנם).

השימוש בהילוכים אמור להיות מוגבל לתנאי נהיגה מסוימים (עליות ממושכות, ירידות ממושכות, נהיגה ספורטיבית) וגם אז אתה לא אמור "לשוטט" בין ההילוכים אלא להשאיר את התיבה בהילוך מסוים ולנהוג כך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתם מדברים פה ביותר מידי כלליות, לגבי כפתורי OD ודומים לו.

(בAL4 ובעוד הרבה גירים אחרים, מצב S, פשוט מושך כל הילוך עד מקסימום הספק של המנוע, וגם מוריד הילוכים בסלד גבוהה כדי לסייע לבלימה מהירה!).

לגבי P ואנדברקס זה נכון וחובה, יום אחד בטעות הייתי על ממש אולי 1 קמ"ש (ברוורס), והכנסתי לP, הרכב רעד מאוד והידית הילוכים נתקעה לי, הפעלתי יותר כוח והכנסתי לR ואז לP. (מפחיד מאוד, במיוחד שהגיר פועל כמו חדש, יצאתי לנסיעת מבחן והכל היה בסדר, לא קרה כלום).

לגבי מעבר לN, לא יודע אם זה נכון שזה דופק את המיסבים, לדעתי זה לא דופק כלום, ברכבים שהגיר בהם פועל טוב ולא מחליק ולא כלום, צריך להמנע מהכנסה לN באמצע נסיעה.

(אצלי בAL4, שחם והוא מתחיל לדפוק, אני לפני כל עצירה מוחלטת מכניס לN, זה שומר על הוסת לחץ, חוקי או לא זה לא אכיף ואני לא פוגע באף אחד, אדרבה זה מונע מהגיר לתת מכה שיכולה לגרום לפגיעה ברכב אחר).

עוד טיפים חשובים:

- אני שם לב למלא אנשים שמפמפמים בדוושה (לא משנה מתי, זה בעיקר בשיוט, על מנת שלא יעברו את המהירות המותרת), אתם פשוט משגעים את הגיר, גיר יפני ישרוד את זה יופי, גיר אירופאי (צרפתי במיוחד) פשוט אחרי כמה זמן יתקע.

מה קשה להחזיק דוושה, גם לחסוך בדלק, גם נסיעה יותר רגועה, חלקה ונעימה.

-שמתי לב להרבה נהגים שמעבירים בין R\N\D שלא בעצירה מוחלטת, חבל על המכלולים בגיר, למה להרוס בכוח? קשה לחכות עוד חצי שניה לעצירה מוחלטת?

השימוש בהילוכים אמור להיות מוגבל לתנאי נהיגה מסוימים (עליות ממושכות, ירידות ממושכות, נהיגה ספורטיבית) וגם אז אתה לא אמור "לשוטט" בין ההילוכים אלא להשאיר את התיבה בהילוך מסוים ולנהוג כך.

בידיוק, ברוב הגירים זה סתם משגע את הגיר, ה"מצבים" נועדו כדי להשאר בהם עד סוף הדרך (סוף הירידה).

בשביל לשוטט, קונים תיבה ידנית וזהו.

פורסם

להעביר לסרק, בעיקר ברכב אוטומטי, בעצירה מזדמנת בכביש זו שטות. זה גורם בלאי (לא למיסבים אלא למצמדים ולחבקים), זה מוריד בדרך כלל את לחץ השמן בתיבה אבל בעיקר - זה גורם לסכנה במצב שבו הרכב מאחוריך או זה שמאחוריו - מתקשה לעצור. אם אתה נשאר בהילוך - תוכל לנצל את כוח המנוע ולמנוע פגיעה (ואני לא מדבר תאוריה - זה עובד). בסרק, גם ברכב ידני - לא תוכל!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בתיבות אלקטרוניות קיימים מנגנוני הגנה רבים; שילוב ל R מעל מהירות מסויימת לא יגרום לכלום, הורדה להילוך נמוך יותר במהירות שעולה על על המהירות שאליה יכולה להגיע המכונית בהאצה לא יגרום לכלום וכך גם שילוב ל P תוך כדי נסיעה.

בכל התיבות האוטומטיות הנעילה ב P משתחררת בעומס חריג, על מנת לא לגרום נזק לתיבה באירוע כמו חבטה פתאומית או שילוב ל P תוך כדי נסיעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה רבה

רציתי לדעת מה קורה בעת העברה לP במהירות נמוכה (כ-5 קמ"ש) ,קרה לי פעם אחת וגם בעוד רכב של חבר במהירות כזאת והגיר עשה רעש מפחיד,נזק לא נגרם , אבל רציתי לדעת מהיכן נובע הרעש ועד כמה זה מזיק

Miata ND2

פורסם

הרעש נובע מפין הנעילה שמתוכנן בצורה כזו שמעבר לא רצוי במהירות גבוהה ל P לא יגרום נזק לתיבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תודה רבה

רציתי לדעת מה קורה בעת העברה לP במהירות נמוכה (כ-5 קמ"ש) ,קרה לי פעם אחת וגם בעוד רכב של חבר במהירות כזאת והגיר עשה רעש מפחיד,נזק לא נגרם , אבל רציתי לדעת מהיכן נובע הרעש ועד כמה זה מזיק

אם תקרא בהודעה הקודמת שלי תראה שגם לי זה קרה.

הרכב רעד לי ממש והיה רעש שכאילו התפרק הגיר מהמקום, החזרת בכוח את הידית לR, ואז נכנס לP בקלות. (עשיתי נסיעת מבחן כדי לראות שהכל בסדר).

כמו שאמרו כנראה יש שם איזה פין שננעל ומונע מהרכב לזוז, מה שקרה שקצת שחקנו אותו..

פורסם
מדובר על תיבות בהן יש אפשרות להחזיק הילוך (Hold) וכך מתאפשרת האצה בזינוק מהילוך שני כאמצעי מלאכותי להגביל את המומנט בגלגלים ולמנוע פרפור על משטחים חלקים (במיוחד בוץ, שלג וקרח).

אין קשר בין קיום או אי קיום לחצן hold לבין זינוק בהילוך שני במצב 2 בבורר.

למשל בסובארו לאונה לא היה שום לחצן, ופשוט במצב 2 היה משולב קבוע הילוך שני. וזה קיים גם בדגמים אחרים.

יש מכוניות בהן מצב 2 בבורר - פירושו הילוכים ראשון ושני, ויש מכוניות בהן מצב 2 פירושו הילוך שני בלבד.

פורסם

אגב, גם שמתי לב שבחלק מהרכבים המודרניים אין גם מד חום מנוע בדשבורד, וזה במיוחד ברכבים שמיוצרים במדינות שבהם אוהבים גבינות ויין או גבינה עם בצק ועגבניות, שברכבים שלהם חום מנוע זה משהו שמאוד כדאי לשים לב אליו. מה הקטע עם זה?

הסיבה שבמהלך העבודה ברכבים האלו חום מנוע מאוד משתנה כל הזמן בגלל כל מיני מנגנונים של הפחתת זיהום האויר, הפחתת צריכת דלק ועוד. כניראה גם טמפרטורת עבודה גבוהה יותר ממה שהיה מקובל פעם.

אגב, בפולקסווגן מד חום תמיד עומד על 90. זה אומר שמנוע הזה עובד על 90? ממש לא. הוא עובד על כ105 מעלות שאז רק נכנסות לעבודה ונטות. כאשר מנוע מתחמם, מחוג החום ישר קוףץ לאדום.

יש מאט מאוד רכבים עם מד חום הוגן שמראה טמפרטורה אמיתית. הסיבה שזה ככה זה כדי לא להלחיץ את הנהג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ALÞћÃ

הצורה הטובה ביותר היא קודם כל להעביר לN, להרים את בלם היד, לשחרר את הברקס ואז להעביר לP ככה אין שמץ של עומס על התיבה.

תקן אותי אם אני טועה, אבל כדי לעבור מ-N ל-P הברקס צריך להיות לחוץ, אחרת המוט נעול. כך שבכל מקרה עזיבת הברקס תהיה הפעולה האחרונה.

פורסם

העברה לניוטרל לא גורמת לנזק אם כי לגמרי מיותרת.

אין בעיה עם עומס על פין נעילה של P אבל תמיד כדאי קודם למשוך בלם יד ואז להעביר ל- P.

אין בעיה להתחיל נסיעה עם מצערת פתוחה לגמרי.

בעברת הילוך בין P ל R ולהיפך, חשוב לעשות זאת רק כאשר הרכב סטטי לחלוטין.

לא להעביר להילוך מאולץ נמוך במהירות שאינה מתאימה לכך, למרות שבחלק מתיבות ההילוכים יש הגנה וההילוך המאולץ לא ישתלב אם המהירות לא מתאימה, אך בחלק אין.

אם נתקעים בבוץ חול או מכשול אחר רצוי להעזר בחילוץ ולא לנסות להקפיץ את הרכב ע"י שילוב הילוכים עם מצערת וכו', בתיבה הילוכים ידנית זה יגמר במצמד שחוק וכך גם בתיבת הילוכים אוטומטית, מצמדי התיבה ישחקו או חלקים פנימים ישברו.

מי שגורר על בסיס קבוע שישקול תוספת התקנה של מקרן חיצוני וכן החלפה יזומה של נוזל תיבת ההילוכים מוקדם יותר מהרגיל.

ברוב הרכבים פרטיים, קירור הנוזל תלוי במערכת הקירור של הרכב ולכן כדאי שזו תהיה מתוחזקת כפי הנדרש.

• תוכן חדש...