Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתפלא,חיווט רגיל של 2.5 mm לרמקולים וrca פשוט של אודיסון.

ותאמין לי שלא הייתי צריך לעשות מבחן עיוור,ברגע שהפעלתי את הסאב השינוי היה ממשי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אריק

תבדוק מה ההתנגדות על הכבלים ותראה אם יש לך מפלי מתח כלשהם כשאתה משתמש באחד לעומת השני - רוב הסיכויים ששם תמצא את התשובה שלך.

זה מטען חשמלי - אין לו מושג דרך מה הוא עובר, הוא רק צריך לעבור.

אני בספק בכלל אם יש כלשהן השראות בכבלים על תחום התדר שקשור לאודיו בתחום השמיעה שלנו.

מילא היינו מדברים על גלי מיקרו אבל אנחנו מדברים על קילוהרצים עד הרצים בודדים - לא ידוע לי שיש הפרעות סגסוגת כלשהן, אם מישהו שמע על זה או אם יש לכם מאמר מעניין - בבקשה.

אחרת - תבססו בבקשה את הפיסיקה שאתם מדברים עליה בנתונים ועובדות?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם הכבל של הסאב דק ? הסאב לא יפעל במיטבו,במיוחד במגברים חזקים.

אז החלפתי לכבל 4 גייג' והיה שינוי,לא כי הכבל יותר איכותי והוא מצופה קריפטונייט,כי הוא יותר עבה,אני לא מתווכח וטוען שכבל X יותר טוב מכבל Y למרות שהם באותו עובי,כי אני לא יודע.

אבל אני רק חייב להגיד דבר אחד,וודו או לא,אין לנו מערכות (בבית) במאות אלפי שקלים,ואין לנו כבלים באלפי שקלים.

אין לי מושג מה הם עשו בניסוי המטומטם הזה שהם עשו,אין פרטים בכלל.

אבל עד שאני לא בדקתי אני לא פוסל שום דבר.

ברכב ספק אם ההבדל שמיע,בבית אפשר להגיע לרמות גבוהות כי הסביבה יותר קלה, ולכן אולי יותר קל לשמוע הבדלים.

בגלל זה גם שאני רוכש כבלים למערכת שלי,אני קונה כבלים ממוצעים ולא זבל,אצלי ברכב הRCAמסדרות ביינים של אודיסון וכבלים של הרמקול פשוטים בעובי 2.5mm.

כנ"ל גם בבית,RCA של מונסטר וכבל 2.5mm פשוט.

מה שכן לפני הRCA של המונסטר היה לי RCA פשוט בשנקל והוא הכניס לי רעשים למערכת.

this is my 2 cent.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אריק,

בבית גם אתה עובד על מקור מתח שונה, AC במקום DC

כמות הקרינה בבית ודרך ההתנהגות שלה שונה לחלוטין ממה שקורה ברכב.

אתה לא יכול להשוות כלוב פאראדיי כמו רכב לסביבה מבודדת בטון כמו בית.

מצד שני בבית יש לך הרבה יותר מכשירי חשמל ורשת חיווט שעוברת בתוך הקירות - גם שם, אם תעביר כבל RCA לא מספיק טוב ובמסלול לא נכון - אתה תקבל תופעות שונות ומשונות.

אני יכול לאמר לך שבבית שלי (דירה) הסאב היה מאוד מרעיש אם רק הייתי מפעיל אותו.

החלפתי כבל RCA הכי פשוט שיש באורך 10 מטר לכבל RCA קצת פחות פשוט באורך של 3 מטר - עדיין היו לי רעשים.

אז החלפתי אותו לכבל RCA 5 מטר עם סיכוך משולש והופס - שקט מופתי.

אחרי זה הסאב התחיל פתאום כל כמה שעות להרעיש ואז "בום"! שהיה מעיר אותנו בבהלה באמצע הלילה - בסוף גיליתי שבארון החשמל של הבית היה חוט אחד על גבול ההצתה שכנראה פוספס ע"י חשמלאי (גם לא הבנתי למה יש כל כך הרבה קפיצות בבית - פשוט לא ראיתי את זה)

ברגע ששיניתי בבית את הניתובים של חוטי החשמל של חדרי הילדים והאמבטיה והושבתי אותם בכלל על החיווט של המדיח :-D הכל הסתדר, הבומים מהסאב נעלמו ואין יותר סכנת התכה בבית.

סתם דוגמא לדברים שאתה בכלל היית יכול להשליך על חיווט ובסוף ההבדלים נגרמים מאלף ואחת גורמים אחרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אתם מנסים להסביר תופעות סופר מורכבות בעזרת פיזיקה של בית ספר תיכון.

תופעות מורכבות? האמנם?

למה בציוד מדידה - אוסילוסקופ ומכשירים רפואיים, למשל, שעוסקים בתדרים יותר גבוהים ובאותות יותר חלשים - לא משתמשים לא בחוטי כסף מזהב ולא בחלונות זכוכית מנירוסטה, אלא בחוטי נחושת מתאימים, מבודדים ומסוככים בהתאם לצורך - וזה הכל?

איך זה שאין אצלם עיוותים משמעותיים - ושוב אני מזכיר שהאותות עדינים הרבה יותר ממה שיש בחוט של רמקול?

יש סיפור ידוע לילדים, הנקרא "בגדי המלך החדשים". מומלץ בחום לכל האודיופילים...

דני

פורסם

אין משהו פסול בלקנות VDH רק בגלל שזה יפה ונראה טוב ומרגיש טוב.

אבל צריך לדעת שיש על זה וודו.

Pioneer TS-X150

פורסם
תופעות מורכבות? האמנם?

למה בציוד מדידה - אוסילוסקופ ומכשירים רפואיים, למשל, שעוסקים בתדרים יותר גבוהים ובאותות יותר חלשים - לא משתמשים לא בחוטי כסף מזהב ולא בחלונות זכוכית מנירוסטה, אלא בחוטי נחושת מתאימים, מבודדים ומסוככים בהתאם לצורך - וזה הכל?

איך זה שאין אצלם עיוותים משמעותיים - ושוב אני מזכיר שהאותות עדינים הרבה יותר ממה שיש בחוט של רמקול?

יש סיפור ידוע לילדים, הנקרא "בגדי המלך החדשים". מומלץ בחום לכל האודיופילים...

דני

הכוונה היא לא לרמת המוליכות והסיכוך של כל חוט אלה מה קורה לסאונד בסינרגיה בין מגבר-חוט-רמקול שיוצרים אופי אחר לסאונד.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
הכוונה היא לא לרמת המוליכות והסיכוך של כל חוט אלה מה קורה לסאונד בסינרגיה בין מגבר-חוט-רמקול שיוצרים אופי אחר לסאונד.

שום דבר.

• אין שום קסם במילים "חוט" או "רמקול".
  • אין שום הבדל בין החוט שמחבר את המגבר לקופסת הרמקול, לבין החוט שנמצא בתוך הקופסה, לבין החוט שנמצא בתוך הסליל.
  • אין שום דבר מיוחד או שונה בחוט שמחבר את המגבר לרמקול לעומת המוליכים על המעגל המודפס בין דרגת ההגברה הסופית לבין המחבר מאוחרי המגבר.

וכן הלאה.

אנא קרא את הערותי הקודמות בשרשור זה - אשמח אם תתיחס אליהן.

דני

פורסם

תשמע, אני לא איש טכני, הידע שלי באלקטרוניקה חשמל ופיזיקה שואף ל0. אני בדיוק מהתחום ההפוך של הסקאלה.

אני יכול לבוא ולסבך אותך עם שאלות וקושיות מתחום המשפט שלא תדע לצאת מהם, שגם שם על פניו דברים נראים נחרצים לכיוון מסוים אבל בפועל קורה בדיוק ההיפך.

אני מאמין לתוצאות שאני רואה ושומע במו עיניי ואוזניי.

תבוא ותגיד שאני קשקשן אודיופיל- סבבה לגמריי. לא תוכל לשכנע בדבר מסוים באמצעות מיליון נתונים טכניים אחרי שנוכחתי במציאות בדיוק הפוך.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

+ 1 לתגובות של dny ו- lanosforce :mm_yeah:

נחושת = נחושת וכל השאר הם BS וקשקושים.

אני לא איש טכני, הידע שלי באלקטרוניקה חשמל ופיזיקה שואף ל0

לכן אתה נופל במלכודת... :wink:

כמו כן שים לב שמראה עיניים יכול להטעות (ולהטות) משמע אזניים...

:-)

Chevrolet Savana 6.5L TD 2002, DIY Remote FSD/PMD

BFM 8" AutoTuba (Horn) Subwoofer, MiniDSP 2.1ch

בונה מורשה של ארגזים שופריים של http://billfitzmaurice.net/

פורסם
ההבדל היה שמיע בגלל שהשתמשת בכבלים בעוביים שונים - זה משפיע ישירות על ההתנגדות ולכן זה משפיע ישירות על ההספק ואם גם יש קרוס פסיבי בדרך ואין קיבוע התנגדות - זה גם משפיע ישירות על נקודת החיתוך.

בקריאה ראשונה לא הבנתי כל כך איך זה משפיע על נק' החיתוך, בקריאה שנייה תגיד לי אם אני צודק :D שינוי בעובי החיווט ובאורכו משפיע על ההתנגדות וככה הוא משפיע על החיתוך?

פורסם
בקריאה ראשונה לא הבנתי כל כך איך זה משפיע על נק' החיתוך, בקריאה שנייה תגיד לי אם אני צודק :D שינוי בעובי החיווט ובאורכו משפיע על ההתנגדות וככה הוא משפיע על החיתוך?

מה הקשר אורכו :?

JL Audio

• תוכן חדש...