Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפעם לשם שינוי זה לא בא בתגובה לשירשור "אווף נמאס מעליית מחירי הדלק". הנה אדם משכיל נורמטיבי נשוי פלוס 2 שנסע לחפש את אמריקה. זה מה שיש לו לומר. ולמי שחושב אז הריני לספר שזה לא אני בכתבה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4218516,00.html

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גר באיזור הכי עשיר של העיר אליה הוא היגר ומתבכיין על יוקר המחיה, קונה רכב עם מנוע 3.5L ומתלונן על צריכת דלק (בארה"ב מוכרים בהצלחה מרובה גם מכוניות חסכוניות יותר), לא עשה סקר שוק כשבחר ביטוח בריאות ולכן מתלונן על כך שהביטוח לא מכסה תרופות בסיסיות, וכנראה שגם היגר בלי לבדוק מראש כמה העבודה שלו הולכת להכניס לו לבנק ולכן מתלונן שאין לו כסף.

אכן, ישראלי.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

התמונה שהבחור הזה מצייר שם מתאימה לזו של שקרן או של נוכל. ברור שזה נכתב מתוך בורות או אג'נדה, ואני לא בטוח מה גרוע יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הבחור מספר רק את צד ההוצאות, לא מדבר כלל על ההכנסות. כמוכן לא ברור איםך הוא הכין את הקרקע להגירה - הרי הוא לא ברח מהארץ אלא אלא היגר בצורה מתוכננת. הוא גם לא אומר דבר על מצבו הכלכלי קודם שעבר לארה"ב.

ביטוח בריאות בארה"ב בד"כ תלוי במעסיק, לא בהכרח ניתן לבחור בו.

בסופו של דבר האם יותר טוב בארץ, בארה"ב או בכל ארץ אחרת הוא עניין אישי, וכל אחד מסתדר לפי יכולותיו ולפי התנאים במקום ובזמן אליהם הוא מגיע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הפעם לשם שינוי זה לא בא בתגובה לשירשור "אווף נמאס מעליית מחירי הדלק". הנה אדם משכיל נורמטיבי נשוי פלוס 2 שנסע לחפש את אמריקה. זה מה שיש לו לומר. ולמי שחושב אז הריני לספר שזה לא אני בכתבה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4218516,00.html

double-facepalm.jpg

אני מניח ששאר אלפי הישראלים בארה"ב אינם משכילים או נורמטיביים.

בתור אחד ששונא בכיינים, בהחלט הצלחת למצוא אחלה דוגמא לבכיין מקצועי.

פורסם

כמו שנאמר - יש רק את הצד של ההוצאות. חוץ מזה, הוא אמר שהוא מהנדס תוכנה בכיר. אולי זה כלל לא התפקיד שלו שם. לא ידוע במה הוא עובד ולא ידוע כמה הוא מכניס. אולי הכל באמת סופר יקר שם בהשוואה לארץ אבל המשכורות בהתאם.

מה גם, זה נראה שהוא טס לשם במחשבה שישר הוא נכנס לסטרטאפ מטורף, דופק אקזיט וחי עם מיליונים. מן הסתם שהמציאות שנתחלה עליו הייתה שונה מזו שהוא דמיון לעצמו.

זה נראה כמו עוד אחד מהסיפורים על מישהו שחושב שבארה"ב הכל ורוד והכל טוב יותר, עובר לשם ומצפה שיקבלו אותו בזרועות פתוחות וכרטיסי אשראי ללא הגבלה.

מן הסתם שלא לכולם טוב יותר שם. יש כאלו ויש כאלו.

פורסם

1. הוא לא מספר על המשכורת

2. הוא לא מספר על שיעור המס האפקטיבי; הידעתם שבארה"ב ריבית על משכנתא לצרכי רכישת בית מוכרת לצרכי מס? רבים משתכרים יפה ומשלמים שיעור מס אפקטיבי של 15%-20%.

3. הוא לא מספר על זה שבאותה מידה שהוא קנה את הניסאן 3.5L הזה, הוא גם יכל לקנות פריוס או ג'טה TDI.

4. הוא לא מספר על זה שאין אגרת רישוי (2400 ש"ח שהוצאתי לפני חודש), אין טסט, חלקי חילוף עולים שליש. הביטוח גבוה רק כי הוא לא עם רשיון מקומי או חדש בארה"ב, אחרת זה סיפור של מאות דולרים בודדים לשנה.

5. כבלים: באתר של COMCAST, חבילת Double Play (אינטרנט + טלוויזיה) עם כל הערוצים - משהו כמו 200, כולל איזה שישה ערוצי HBO, שישה ערוצי MTV, ערוצי מדע וכו', וכמובן שהכל בHD - ואינטרנט 20 מגהביט (וזה 20 מגהביט אמיתי, לא 20 מגהביט עד הQOS בMED-1) פלוס ערוצי ספורט עולה 119 דולר לחודש. 80 ערוצים יעלו 70 דולר, עם האינטרנט.

6. גן בתל אביב, אם בכלל הצלחתם למצוא אחד שיקבל את פעוטכם, כבר ממזמן עולה 3K+ לחודש.

לא ברור מה המניע מאחורי הכתבה הזו, מה שברור הוא שמדובר באדם שלא מאופס על עצמו בשום צורה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אשכרה בכיין.

נתחיל מזה שאם הוא מהנדס תוכנה בכיר, בארץ הוא הרוויח לפחות 25000 שקל בחודש ברוטו (אם לא יותר), ויש להניח שבשביל להגר לארה"ב הובטח לו שכר משמעותית גבוה יותר. נניח 8-10K דולר לחודש. שוב - אם לא יותר.

הגן של הילדים - מה הוא מצפה? זה גן של ישראלים בשכונה יוקרתית.

מכונית - מה הבעיה לקנות פריוס או סתם משפחתית עם מנוע 2.0-2.5 בפחות כסף וממודל יותר חדש? יחסוך גם בביטוח וגם בדלק.

אינטרנט מהיר וכבלים ב-500 שקלים לחודש? בסדר. בארץ זה עולה 350-400. ממש אסון.

אוכל - יותר זול, בגדול. נקודתית ברור שניתן למצוא דברים יקרים יותר.

מערכת הבריאות - נכון, נקודת תורפה. (אחת מהיחידות).

בגדול, הוא יכול להתלונן עד השנה הבאה, אבל אם הוא לא מספק נתוני אמת של הוצאות מול הכנסות שלו בארה"ב מול אותו הדבר בארץ, זה סתם ברברת ברשת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, מעט מאוד מהנדסי תוכנה בארץ מרוויחים 25K נטו. יותר לכיוון ה20K נטו (שזה משהו כמו 35K ברוטו, וזו משכורת יפה מאוד למהנדס תוכנה).

מהנדס תוכנה מוכשר בעמק הסיליקון יכול להרוויח גם 150K דולר לשנה (יוצאי דופן גם יותר), אבל זה מקום יקר יחסית למחיה.

זה לא שבארץ אני לא משלם מס בריאות (משלם) וזה לא שבארץ אני לא משלם לביטוח משלים של קופ"ח (משלם) וזה לא שבארץ אני לא משלם על ביטוח בריאות פרטי (משלם גם).

פורסם

בתור אחד שגר שנה וחצי בארה״ב אז בפירוש מדובר בבכיין...

כמו שאמרו לפני, מערכת הבריאות היא אכן נק׳ התורפה. אך חוץ ממנה, הכל יותר זול, אני לא יודע לאילו מרחקים הוא בדיוק נוסע, אבל הדלק זול משמעותית. הבחירה ברכב (בייחוד לזוג + 2) היא טיפשית. האוכל זול יותר משמעותית, בהנחה שהוא עובד במקצוע שלו, הוא צריך להרוויח יפה מאוד! (מאוד!). המחיר שהוא משלם על תקשורת, יקר, הוא יכול למצוא ביותר זול, כמו שכתבו לפני.

בקיצור, כתבה שהיא בזבוז זמן.

פורסם
גר באיזור הכי עשיר של העיר אליה הוא היגר ומתבכיין על יוקר המחיה, קונה רכב עם מנוע 3.5L ומתלונן על צריכת דלק (בארה"ב מוכרים בהצלחה מרובה גם מכוניות חסכוניות יותר), לא עשה סקר שוק כשבחר ביטוח בריאות ולכן מתלונן על כך שהביטוח לא מכסה תרופות בסיסיות, וכנראה שגם היגר בלי לבדוק מראש כמה העבודה שלו הולכת להכניס לו לבנק ולכן מתלונן שאין לו כסף.

אכן, ישראלי.

ישראלי, כמו כל אלה בפורום שחושבים ששם נוצץ ופה קקה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

שם אתה אוכל את הדייסה שבישלת לעצמך. פה אתה הדייסה.

פורסם
1. הוא לא מספר על המשכורת

2. הוא לא מספר על שיעור המס האפקטיבי; הידעתם שבארה"ב ריבית על משכנתא לצרכי רכישת בית מוכרת לצרכי מס? רבים משתכרים יפה ומשלמים שיעור מס אפקטיבי של 15%-20%.

3. הוא לא מספר על זה שבאותה מידה שהוא קנה את הניסאן 3.5L הזה, הוא גם יכל לקנות פריוס או ג'טה TDI.

4. הוא לא מספר על זה שאין אגרת רישוי (2400 ש"ח שהוצאתי לפני חודש), אין טסט, חלקי חילוף עולים שליש. הביטוח גבוה רק כי הוא לא עם רשיון מקומי או חדש בארה"ב, אחרת זה סיפור של מאות דולרים בודדים לשנה.

5. כבלים: באתר של COMCAST, חבילת Double Play (אינטרנט + טלוויזיה) עם כל הערוצים - משהו כמו 200, כולל איזה שישה ערוצי HBO, שישה ערוצי MTV, ערוצי מדע וכו', וכמובן שהכל בHD - ואינטרנט 20 מגהביט (וזה 20 מגהביט אמיתי, לא 20 מגהביט עד הQOS בMED-1) פלוס ערוצי ספורט עולה 119 דולר לחודש. 80 ערוצים יעלו 70 דולר, עם האינטרנט.

6. גן בתל אביב, אם בכלל הצלחתם למצוא אחד שיקבל את פעוטכם, כבר ממזמן עולה 3K+ לחודש.

לא ברור מה המניע מאחורי הכתבה הזו, מה שברור הוא שמדובר באדם שלא מאופס על עצמו בשום צורה.

איו רישוי, אין טסט? בקיצר כל חמום מוח נוהג באיזה מכונית שלא ידוע אם היא תקינה או לא ועלולה להרוג אנשים?

בניגוד לביטוח בארץ שמכסה נזק גופני עד כמעט ללא הגבלה הן בהוצאות הרפואיות והן בפיצוים בארה"ב יש לך אפשרות לבחור את גובה הפיצוי ובכך את גובה הפוליסה בהתאם. לכל מדינה יש מינימום שהיא קובעת שצריך להיות בתור פיצוי לנפגע בתאונת דרכים. אם הנפגע נפצע בעלות שמעל למה שהפוליסה מכסה הפוגע יצטרך לשלם מכיסו. מאיפה יבוא הכסף? זבש"ו.

על איזה מדינה אתה מדבר? על ארה"ב או מקסיקו. בלי ביטוח בלי טסט?

פורסם
בתור אחד שגר שנה וחצי בארה״ב אז בפירוש מדובר בבכיין...

כמו שאמרו לפני, מערכת הבריאות היא אכן נק׳ התורפה. אך חוץ ממנה, הכל יותר זול, אני לא יודע לאילו מרחקים הוא בדיוק נוסע, אבל הדלק זול משמעותית. הבחירה ברכב (בייחוד לזוג + 2) היא טיפשית. האוכל זול יותר משמעותית, בהנחה שהוא עובד במקצוע שלו, הוא צריך להרוויח יפה מאוד! (מאוד!). המחיר שהוא משלם על תקשורת, יקר, הוא יכול למצוא ביותר זול, כמו שכתבו לפני.

בקיצור, כתבה שהיא בזבוז זמן.

אתה לא עבדת במובינג או עגלות שמקבלים כסף בשחור נכון? עבדת כמו כולם עם תלוש ושילמת מיסים? האם אני צודק?

פורסם

מי שיודע לנהל נכון את החיים שלו בארה"ב חי מעולה (עם ביטוח בריאות טוב ועם רכב ועם בית ועם פסק זמן בזול), מי שנוסע בלי לתכנן ונכשל ואחר כך חוזר עם הזנב בין הרגליים מספר לכולם כמה שחרא בארה"ב.

מזכיר לך מישהו?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...