Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או שזה סתם המצאה של המתחרים כדי לגנוב לקוחות?

אני מתלבט האם כדאי לרכוש מחבת של ניאופלם כי המחירים מאוד נמוכים...

המוכרים בהום סנטר אמרו לי שההנהלה החליטה להוריד את כול המוצרים שלהם מהמדפים, אבל המוכרים גם אמרו לי (לפי ההסברים שהם שמעו מנציגי החברה) שיכול להפלט משהו מהמחבת רק בחום שעולה מעל ל600 מעלות שזה לא יכול להיות בתנאים ביתים וגם אם זה יקרה זה יפלט החוצה ולא יכנס לאוכל. והם בעצמם ממשיכים להשתמש במחבתות הנ"ל.

מה אתם אומרים כדאי או מסוכן?

פורסם

החברה פשוט שיקרה, זה הכל. בטיפשותם הם טענו שהמוצרים שלהם לא מכילים את הרעלים המדוברים.

עד כמה שאני מבין מבדיקות שנעשו הראו שאכן אין שום פליטה שלהם אל המזון.

אני קונה בשקט כל מוצר כזה. פשוט נזהר לא לשרוט אל הציפוי ומשתמש רק בכלי עץ איתם.

פורסם

אצלנו בבית אשתי זרקה סט של סירים קרמיים (לא משהו יקר) לפח ישר אחרי הכתבה בכלבוטק.

לפי דעתי (הלא מלומדת) האמת היא אי שם באמצע. כלבוטק הראו תוצאות ולא הראו איך בדקו ולפי איזה תקן (אם קיים בכלל) נערכו הבדיקות שלהם. לפי מה שאני הבנתי, הסכנה בכלים האלה היא מהצביעה של הכלים. במידה והכלי נשרט ושכבת ההגנה הפנימית עם הזמן הופכת לדקה ודקה יותר, האוכל שמבשלים נחשף לחומרים מסוכנים שמצויים בצבע. החום גם כן גורם לפליטה של חומר מסוכן ובמידה והסיר שרוט או בלוי זה עלול להיות מסוכן.

מצד שני, אצל הורים שלי מאז ומתמיד משתמשים בסירים עם ציפוי טפלון שגם נחשב מסוכן. אז כל כמה שנים מחליפים סט סירים, מנקים בעדינות ולא שורטים את פנים הסיר ובעת בישול לא משתמשים או נוגעים בסיר עם כלים מתכתיים.

אסף

פורסם

אותי לימדו שמחבת קונים לפי המשקל )חות מנוחות, עיצוב ו... ו..): כמה יותר עבה וכבדה - ככה טובה יותר.

הדקות טובות לחביתה בדקה וחצי - ולא ליותר מזה.

נכון שהעבות עולות הרבה יותר - אבל שורדות שנים רבות מאוד.

אני ממליץ על אלו של סולתם. מבשלות היטב, נשמרות המון שנים, והתוצאות משובחות. והן גם ללא ציפוי טפלון.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

היום אני קניתי את המחבת של ניאופלאם, היא נראית מאוד איכותית.

המחירים עכשו מאוד נמוכים, המחבת שלי עלתה לפני כמה חודשים יותר מ350 ועכשו 135.

נראה לי שהמקום היחיד שמוכר אותן זה האתר הזה: http://www.saleshop.co.il/pl_products~1890~0~2121.htm

יש להם חנות בקרית אתא ואפשר גם לקנות במקום

פורסם
אצלנו בבית אשתי זרקה סט של סירים קרמיים (לא משהו יקר) לפח ישר אחרי הכתבה בכלבוטק.

שכנה של חמתי זרקה מחבת וסיר כמה ימים אחרי הכתבה.

גם לנו יש 3-4 פריטים של נאופלם, וכבר מזמן הפסקתי להתרגש מרפי גינת ו"המחקרים" שלו, אז יצאתי החוצה ולקחתי את שני הכלים :-D

מישהו זוכר שאודטה דנין כתבה שנקניקיות זה זבל ורעל? אני לא אומר שזה שיא הבריאות אבל הטראראם עבר תוך זמן קצר.

כנראה שזה סופו של כל טראראם

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

באמת שנשגב מבינתי להבין את ההייפ שנוצר סביב הכלים הקראמיים האלה, אבל אם באמת חייבים, למה לא לרכוש את הכלים של ARCOSTEEL שיצאו תקינים לגמרי בבדיקת המעבדה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
באמת שנשגב מבינתי להבין את ההייפ שנוצר סביב הכלים הקראמיים האלה, אבל אם באמת חייבים, למה לא לרכוש את הכלים של ARCOSTEEL שיצאו תקינים לגמרי בבדיקת המעבדה?

ARCOSTEEL מיצרת מחבתות גרועות בגלל שהכול נדבק אליהן (לפחות ככה זה אצלי)

פורסם

my shneykel:

1. ע'פ תקנות רישוי בית אוכל (מטבח ציבורי,מסעדות,בתי קפה,בתי מלון וכו') אין להשתמש בכלי בישוי בעלי ציפוי כלשהו

תקנות אלו נכתבו כדי לקחת משנה זהירות שיתכן ואכן יום אחד יתגלה שהציפויים הללו מכילים\פולטים חומרים רעילים בבישול

2. אני ממש לא מבין למה בכלל להשתמש בכלים עם ציפוי קרמי\טפלון או כל NON-STICK אחר

אני משתמש במחבת אלומיניום טבעי (NSF), בדרך כלל מזון לא נדבק אליו והוא קל לניקוי

אפילו אם רוצים חביתה עם מינימום שומן פשוט מתיזים PAM והחביתה מחליקה על המחבת ממש כמו כל מחבת נונסטיק אחר

יתרונות האלומיניום, חימום מהיר, פיזור חום מעולה, נשארים "לנצח"

הנה ציוד אלומיניום מקצועי לדוגמא שאני מאוד מרוצה ממנו

http://www.chefdepot.co.il/default.asp?catid=%7BD624F39F-947C-4FBA-BB23-5EEA98FB5E84%7D

המזון לא נדבק, אפשר להכין הכל, הידית עם ציפוי סיליקון עמיד בחום (תנור)

עם כלים כאלו (שאגב אינם יקרים) לא תבינו בכלל למה בכלל להשתמש "מצופים" למינהם

כמו כן גם כלי נירוסטה הינם טובים, לגבי הידבקות מזון - צריך כבר יותר מומחיות והם לא מתאימים לכל דבר

http://www.chefdepot.co.il/category/fryingpan

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
my shneykel:

1. ע'פ תקנות רישוי בית אוכל (מטבח ציבורי,מסעדות,בתי קפה,בתי מלון וכו') אין להשתמש בכלי בישוי בעלי ציפוי כלשהו

תקנות אלו נכתבו כדי לקחת משנה זהירות שיתכן ואכן יום אחד יתגלה שהציפויים הללו מכילים\פולטים חומרים רעילים בבישול

2. אני ממש לא מבין למה בכלל להשתמש בכלים עם ציפוי קרמי\טפלון או כל NON-STICK אחר

אני משתמש במחבת אלומיניום טבעי (NSF), בדרך כלל מזון לא נדבק אליו והוא קל לניקוי

אפילו אם רוצים חביתה עם מינימום שומן פשוט מתיזים PAM והחביתה מחליקה על המחבת ממש כמו כל מחבת נונסטיק אחר

יתרונות האלומיניום, חימום מהיר, פיזור חום מעולה, נשארים "לנצח"

הנה ציוד אלומיניום מקצועי לדוגמא שאני מאוד מרוצה ממנו

http://www.chefdepot.co.il/default.asp?catid=%7BD624F39F-947C-4FBA-BB23-5EEA98FB5E84%7D

המזון לא נדבק, אפשר להכין הכל, הידית עם ציפוי סיליקון עמיד בחום (תנור)

עם כלים כאלו (שאגב אינם יקרים) לא תבינו בכלל למה בכלל להשתמש "מצופים" למינהם

כמו כן גם כלי נירוסטה הינם טובים, לגבי הידבקות מזון - צריך כבר יותר מומחיות והם לא מתאימים לכל דבר

http://www.chefdepot.co.il/category/fryingpan

הפסקה הראשונה בדיוק בשבילך, נראה לי שאתה מסתכן אפילו יותר ממני :wink:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%9B%D7%9C%D7%99_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C

פורסם

עובדה שכלי אלומיניום הם כן מאושרים לשימוש בבתי אוכל

עובדה שניה שהכלים שהצגתי הם חתומים nsf , אלומיניום טבעי שנבדק כבטוח לשימוש עם מזון

פורסם
עובדה שכלי אלומיניום הם כן מאושרים לשימוש בבתי אוכל

עובדה שניה שהכלים שהצגתי הם חתומים nsf , אלומיניום טבעי שנבדק כבטוח לשימוש עם מזון

אין דבר כזה.

ברגע שהוא נשרט, אלומיניום יכנס לך למזון, והוא רעיל.

אבל זה בסדר, כולנו (או לפחות רובנו) משתמשים בדאורדרנט על בסיס יומיומי, ומחדירים לעצמנו הרבה יותר אלומיניום לגוף ממה שתספוג בשימוש בסירים שלך.

רוצה בטוח לגמרי? זה לא לבשל בכלל. כל בישול שהוא, מכניס חומרים לא רצויים לגוף ומסרטן במידה כזו או אחרת..

אי אפשר לנצח את כולם. צריך להשתמש באיזה כלי שרוצים, פשוט בזהירות. הכי חשוב לא לשרוט..

פורסם

קצת הגזמת, גם לנשום זה רעיל מסרטן ויכול להרוג פה את כולנו

כלים מאלומיניום טבעי שמיועדים למזון הם עמידים מאוד והשחיקה שלהם זעומה לעומת הגלים המצופים

אז בטח ובטח שהם פחות מזיקים

עברתי הרבה כלים קרמיים/טפלון/הרד אנודיז וכו כדי לאמר שהכי איכותי לא מחזיק יותר משנה לפני שרואים שחיקה רצינית בציפוי שכבר אינו עושה את עבודת הנונסטיק

לעומת זאת הכלי אלומיניום ונירוסטה שבידי עדיים נוצצים ואינם שחוקים

והכי חשוב בבישול שכל מנה שתתבשל בכלי נירוסטה/אלומיניום מתאים תצא טעימה יותר מזו שתכין ב״נונסטיק״

אין מה להשוות את צריבת המזון וכו.

פורסם

אם באמת חייבים, למה לא לרכוש את הכלים של ARCOSTEEL שיצאו תקינים לגמרי בבדיקת המעבדה?

מכיוון שבניגוד לחברת Neoflam שהיא חברה קוריאנית שעובדת לפי סטנדרטים בינלאומיים ועם בקרת איכות סבירה לפחות

Arcosteel זה מותג מדבקה ישראלי שקונה זבל סיני מהסוג הגרוע ביותר ומוכר לישראלים פראיירים ביוקר

נ.ב. ט.ל.ח.

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

• תוכן חדש...