Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

קניתי פאג'רו קצר הדגם החדש 2008 מנוע בנזין 3.8, אוטומתי,

אף פעם לא היה לי נסיון עם הרכב הזה, אפילו לא היה לי נסיון בנסיעות בשטח, את זה אני אבדוק לאט לאט,

עכשיו יש לי שאלה:

ראיתי בהוראות של הרכב כתוב אם אני גורר עגלה אז חייב לשלב את הילוך הכוח ל 4H במקום לשאר ב 2H,

אז השאלה היא למה צריך את זה?

אם אני לא נכנס עם עגלה לשטח ואני רק נוסע על הכביש עם עגלה, אז למה חייבים לשלב ל4H?

ואם אני לא מלשב 4H אז מה יכול לקרות?

ואם זה ככה אז גם בטנדר דימקס 4X4 אוטומתי גם צריך ללחוץ על 4H בזמן גרירה על הכביש?

ועוד שאלה, כתוב שאפשר לשלב ל 4H תוך כדי נסיעה עד 100 קמ"ש, אז אם אני משלב ל 4H וממשיך לנסוע ,אפשר לעבור אז את ה 100?

או אם אני נוסע עם 4H אז אסור בכלל לעבור את ה 100?

כי הבנתי זה נקרא 4X4 לכביש נכון?

אני ממתין לתשובה, תודה רבה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אהלן חברים,

קניתי פאג'רו קצר הדגם החדש 2008 מנוע בנזין 3.8, אוטומתי,

אף פעם לא היה לי נסיון עם הרכב הזה, אפילו לא היה לי נסיון בנסיעות בשטח, את זה אני אבדוק לאט לאט,

עכשיו יש לי שאלה:

ראיתי בהוראות של הרכב כתוב אם אני גורר עגלה אז חייב לשלב את הילוך הכוח ל 4H במקום לשאר ב 2H,

אז השאלה היא למה צריך את זה?

אם אני לא נכנס עם עגלה לשטח ואני רק נוסע על הכביש עם עגלה, אז למה חייבים לשלב ל4H?

ואם אני לא מלשב 4H אז מה יכול לקרות?

ואם זה ככה אז גם בטנדר דימקס 4X4 אוטומתי גם צריך ללחוץ על 4H בזמן גרירה על הכביש?

ועוד שאלה, כתוב שאפשר לשלב ל 4H תוך כדי נסיעה עד 100 קמ"ש, אז אם אני משלב ל 4H וממשיך לנסוע ,אפשר לעבור אז את ה 100?

או אם אני נוסע עם 4H אז אסור בכלל לעבור את ה 100?

כי הבנתי זה נקרא 4X4 לכביש נכון?

אני ממתין לתשובה, תודה רבה.

הכי טוב לעשות מה שרשום בהוראות של הרכב, אם רשום 4X4 בזמן גרירת עגלה אז תנהג ככה

אסור לעבור את המהירות של 100 קמ"ש ב-4X4 אחרת תגרום לנזק למערכת הסרנים ברכב ולגיר, והתיקון יעלה לך כמה אלפי שקלים !!!

פורסם

אז מה אם אני גורר איזה עגלה קטנה ואני על כביש 6 אז אני אסע מהצפון עד הדרום על 90 קמ"ש?

לא ,זה נראה לי משהו לא מובן לי,

כי לא יתכן מי שתכנן את הרכב הזה נותן לו לנסוע עם עגלה רק עד 100, כי זה קצת לא נורמאלי.

והשאלה אם אני אגרור עגלה ונוסע רגיל על 2H ולא משלב ל 4H בכלל, אז מה יכול לקרות?

פורסם

שלום

אני לא מכיר כל כך את הפאגרו (אני נוסע על פראדו)

אם יש לך את האופציה של 2H משמע שהרכב לא נוסע בהנעה כפולה כל הזמן (כמו בפראדו)

ברגע שאתה משלב ל 4H סביר מאוד שאתה נועל דיפרנציאל מרכזי אם יש כזה וגם עם לא אסור לנסוע במצב זה בכביש, ללא קשר לעגלה.

במצב של 4H אין לעבור את מהירות ה 100 ק"מ, זה לא מעט בשטח.

במצב של 4L לרוב אין לעבור את ה 50 ק"מ.

אין שום בעיה לגרור עגלה נגררת במצב של 2H כך גוררים הרוב הגדול של הטנדרים והג'יפים הישנים יחסית (ללא הנעה כפולה קבועה)

בהצלחה

פלג_

פורסם

פלג, למיצובישי יש מצב 4 על 4 ללא נעילת דיפ מרכזי. זה גיר סופר סלקט, יש לו מצב מיוחד לנעילת דיפ. עדיין, חובה לבדוק בהוראות יצרן כחצד לגרור עגלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין פה מישהו עם נסיון אישי ברכב כזה?

אני לפי ההגיון שלי לא נראה לי שצריך באמת 4H לגרירת עגלה, אבל מעניין למה היצרן מציין את ברור על הסוכך שמש של הנהג? כאילו אזהרה.

פורסם

יש לך טרנספר מסוג סופר סלקט בעל המצבים :

א. 2H - נסיעה בכביש יבש

ב. 4H פתוח - נסיעה בכביש חלקלק (גשם, בוץ, עלי שלכת), ניתן לעבור למצב זה מ 2H עד מהירות 100 קמ"ש

רצוי לא תוך כדי האצה. אח"כ אפשר לנסוע בכול מהירות מעל 100 קמ"ש.

אי אפשר להחזיר ממצב זה למצב 2H אלא רק בעמידה ושהגיר ב N

ג. 4HL - דפרנציאל מרכזי נעול, נסיעה בשטח מהיר (שבילים מהירים) , העברה למצב ויציאה ממצב זה בעמידה וב N

ד. 4LL - הילוך כוח (המהירות המכסמלית כחצי מהמהירות המכסמלית בכול מצב אחר) , במצב זה הדפרנציאל המרכזי גם נעול ,

מיועד לכול שטח טכני ובמסלולים בעבירות בינונית ומעלה . כמובן שהעברה למצב ויציאה בעמידה וב N .

* הערה - ניתן לבצע השילובים גם בתנועה איטית תוך כדי הרפיית הרגל מהגז.

לשאלתך העיקרית, בעקרון אם אתה על כביש יבש, ובתחילת נסיעה אתה לא מסחרר הגלגלים האחוריים, אין צורך ב 4X4 בשביל גרירה על הכביש.

רענן

פורסם

RAANAN , הבנתי אותך, וכן אין צורך ב 4X4 לגרירת סתם עגלה על כביש עירוני או בינעירוני,

ולגבי ה 4X4 עכשיו באמת הבנתי כל הילוך מה תפקידו בדיוק,

אני מעדיף בכל המצבים לעצור ב N ואז להעביר הילוך,

מישהוא יודע אם הגיר טיפטרוניק יעזור בשטח?

נגיד עדיף לי לנסוע ב 1 או 2 במקום D ?

תודה רבה רבה על ההסבר המדויק.

פורסם

רעננן ענה יפה.

לגבי ה4X4 עם עגלה. היצרן בהוראות שלו צריך להכיל את כל המיקרים, הוא לא יכול להתיחס למקרה בודד, לכן הוא מעדיף שבמקרה ואתה גורר עגלה, תעביר ל 4X4 HI (דיפרנציאל מרכזי פתוח) כי הוא לא יודע איזה משקל אתה גורר, כמה עומס יש על הרכב, אם זה בעליה או בגשם או על עלים או השד יודע איפה. לכן בגרירה של עגלה תחליט אתה מה רצוי לפי השיקול שלך (תנאי הדרך, עומסים וכולי...)

לגבי איזה הילוך לבחור בשטח, זה תלוי בשטח, אם זה שטח בעיתי ואתה נוסע על 4X4 LOW עדיף לנסוע על 1.

אם אתה בנסיעה מהירה ושטח לא בעייתי סע על 4HL ועל D.

שוב לפי שיקולך. עם הזמן תקבל נסיון בשטח ותלמד להכיר את הרכב, תדע בדיוק באיזה הילוך לבחור גם בטרנספר וגם בגיר.

יניב

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

כן הבנתי, הם ממלצים לשלב ל4H אם אתה גורר עגלה במשקל כבד מאוד ובכביש רטוב וחלק או דשרך עפר,

כמובן עם הנסיון ובזמן הנסיעה אתה תרגיש מה אתה צריך בדיוק.

פורסם

לעתים העגלה עלולה להיכנס למצב תהודה (Resonance), כפי שמוצג בסרטון הבא:

http://www.youtube.com/watch?v=mfLnLwFcSBc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

כמו שאתה רואה, הכביש ישר ואין כל בעיה עם תנאי הדרך. ככל שהמהירות עולה, אתה מגדיל את הסיכויים שלך להיקלע למצב הזה, לכן בזמן גרירה מומלץ להפחית מעט ממהירות הנסיעה הרגילה, גם אם תנאי הדרך בפועל מאפשרים לך לנהוג במהירות גבוהה יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...