Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת בדיוק הנקודה, הוא לא ג'יפ, הוא טנדר.

אבל הוא נתן לי בדיוק את המענה עבור אדם נשוי ללא ילדים, שמטיל לא מעט ויכול לנסוע לא מעט עבור מעלה זה או אחר ובנוסף לזה נגר ביום יום.

יכול מאוד להיות שאם היתי מושבניק היתי נוסע על אלטו וקונה טרקטורון.

זאת בדיוק הנקודה. כל אחד והצרכים שלו.

פלג_

004.jpg

טיול קובי היילקס 009.jpg

P1020264.JPG

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פלג, ה"תלונות" היו על מי שקונה ג'יפ ענק כדי להשתמש בו כמו פרייבט, לא על מי שנוסע בשטח ומנצל את יתרונות הג'יפ/טנדר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פלג, זאת הסיבה העיקרית שקניתי את הGMC שלי, היכולת לצלוח שטח טרשי, ושטח בכלל,

במקומות שהרבה ג'יפונים יכשלו, הוא יעבור כמו כלום, נכון, טיול אחרון קצת אימצתי אותו, אך עדיין עבר,

לגבי השאר, אם כבר קרוס-אובר, אז ריינג'-רובר,

כי הוא באמת יכול ליסוע בשטח (ואני לא מדבר על החדשים)

015_45.jpg

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

Kenworth Man, הריינג' רובר המקורי היה חיית שטח כימעט כמו הדיפנדר, זה לא קרוס אובר. החדש כמו הדיסקו האחרון הם כבר כימעט קרוסוברים, למרות שיש להם מרווח גחון משתנה והילוך כוח.

ולגבי GMC מסכים. זה רכב שטח אמיתי, במיוחד עם הגבהה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן הרגשתי שאני הולך עם הלב יותר מידי, גם התמונות זה מגעגוע, אגב הכל עבודה שלי, פגושים וכו'..

אני נגר אבל מאוד אוהב לעבוד עם ברזל.

הנקודה היתה שלאנשים יש צרכים שונים, ולא צריך לשלול שום קטגוריה.

עובדה 2-3 תגובות לפני אחד אמר שלדעתו גם היילקס לא ממלא את התפקיד של ה"ג'יפאי"

וזה בסדר, אותי זה לגמרי סיפק.

ויש אנשים שלדעתם גי'פאי הוא אחד עם דיפנדר סנדלי שורש שיער מפוזר והייליפט מחובר קבוע לאוטו.

ובדיוק כך גם סקודה ייטי וניסן ג'וק ממלאים איזה תפקיד עבור בעליהם.

אם מישהוא קנה ולא עשה בזה שימוש לעולם ונהנה לצאת החוצה ולראות שזה הרכב שלו, גם זה איזה שהוא צורך.

פורסם

דווקא היילקס, שעבר אי אילו שיפורים 8), יותר ממתאים לנסיעה בשטח :)

http://www.youtube.com/watch?v=WNkvASxfEWQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

*מצורף החלק הראשון, את היתר ניתן למצוא ב-youtube בקלות.

פלג, הטענות מופנות כלפי אמהות/אבות/סתם ערסים/סתם לא ערסים אשר קונים רכב כאילו שטח משום כי בעיניהם יש לו מקדם פוזה (עניין די סובייקטיבי לכשעצמו), בדרך הם משלמים יותר על רכב שחוטא לייעוד שלו, או לחלופין בעליו אינו משתמש בו למטרה לשמה הוא נוצר. בכל מקרה זה מיותר ולא חכם במיוחד.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

וטוסון מכניס מזמנים ליונדאי ומאפשר מכוניות משפחתיות נחשקות בארץ. פורשה בנו רכבי ספורט הרבה פני שהיה להם טוארג (אוי סליחה, קאיין).

אגב, טוארג קצת יותר מגיפון, יש לו גירסא עם חבילת שטח הכוללת הילוך כוח וזה מאפשר לעשות איתו כמה וכמה מסלולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
וטוסון מכניס מזמנים ליונדאי ומאפשר מכוניות משפחתיות נחשקות בארץ. פורשה בנו רכבי ספורט הרבה פני שהיה להם טוארג (אוי סליחה, קאיין).

אגב, טוארג קצת יותר מגיפון, יש לו גירסא עם חבילת שטח הכוללת הילוך כוח וזה מאפשר לעשות איתו כמה וכמה מסלולים.

לפורשה קאיין, בניגוד ליונדאי טוסון, יכולות שטח אמיתיות.

פורסם

לא זה ולא זה,

הקאיין זאת סטיישן ספורט מגודלת, אין לה יכולות שטח אמיתיות, תסתכל על הצמיגים ועל הגחון שלה ותבין,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
לא זה ולא זה,

הקאיין זאת סטיישן ספורט מגודלת, אין לה יכולות שטח אמיתיות, תסתכל על הצמיגים ועל הגחון שלה ותבין,

כאן אתה טועה. החלפת גלגלים קל לבצע. מי שבאמת לוקח את הקאיין שלו לשטח (יש בערך 10 אנשים כאלו על פני כדור הארץ) מזמין אותו עם מיגון גחון ומתלי אוויר המאפשרים להגביה את הרכב.

עיין במפרט הטכני של הרכב ותבין לבד.

נ.ב. נסעתי בו אישית בשטח.

פורסם

שלום

קאיין, דיונות אולי, קצת יער בן שמן בשבילים המסומנים.

הנתונים האלו הם רק כדי לומר שאם היתי רוצה לחצות את מדבר סהרה היתי יכול, תחלס לא.

האוטו הזה לא בנוי לשטח, גם בגירסת "האקסטרים" או איך שלא קוראים לזה.

אני די בטוח שתיכנס לשלולית מעל גובה של 60ס"מ הרכב יתן התראה כמו שיטפון לפנייך, תפוס מחסה.

והלוח שעונים יראה כמו דיסקוטק.

ולא קונים לפי נתונים, גם שהולכים לקנות לדוגמא מסך טלויוזיה או מצלמה, הנתונים הם רק לפרופורציות.

שתלך לראות כל אחד ייראה אחרת.

הילוך כוח לקאיין, עוד פיקציה, אם מנוע כזה הילוך די מיותר.

זה בדיוק כמו לומר שסוברו אימפרזה זה רכב שטח, קצת צמיגים קצת מיגון הגבהה וקדימה.....

גם אם תבדוק לדוגמא בנתונים של היילקס, 86 כ"ס. שהוא יצא מהחברה.

ועדיין זה אחד הרכבים היותר פופולרים בשטח.

יכול לנסוע בשטח, כן.

רכב שבנוי שטח, לא.

פרט מה זה נסעתי בוא בשטח, חלקה ג' של המושב או שעליתה את זיק, הצינור, או אפילו נורי?

פלג_

פורסם
שלום

קאיין, דיונות אולי, קצת יער בן שמן בשבילים המסומנים.

הנתונים האלו הם רק כדי לומר שאם היתי רוצה לחצות את מדבר סהרה היתי יכול, תחלס לא.

האוטו הזה לא בנוי לשטח, גם בגירסת "האקסטרים" או איך שלא קוראים לזה. דווקא יצא לי לדבר עם לא מעט אנשים, אשר טוענים דווקא לקשיחות הרכב.

אני די בטוח שתיכנס לשלולית מעל גובה של 60ס"מ הרכב יתן התראה כמו שיטפון לפנייך, תפוס מחסה.

והלוח שעונים יראה כמו דיסקוטק. 60 ס"מ זה מכובד, כמה רכבים (ייצור המוני) אתה מכיר שיכולים לעשות את זה?

ולא קונים לפי נתונים, גם שהולכים לקנות לדוגמא מסך טלויוזיה או מצלמה, הנתונים הם רק לפרופורציות.

שתלך לראות כל אחד ייראה אחרת. נכון, אבל גם את זה כדאי להכיר.

הילוך כוח לקאיין, עוד פיקציה, אם מנוע כזה הילוך די מיותר. תלוי באיזה מצב ומי כמוך יודע.

זה בדיוק כמו לומר שסוברו אימפרזה זה רכב שטח, קצת צמיגים קצת מיגון הגבהה וקדימה..... ממש לא כמו הדוגמא הזו, רחוק מזה.

גם אם תבדוק לדוגמא בנתונים של היילקס, 86 כ"ס. שהוא יצא מהחברה.

ועדיין זה אחד הרכבים היותר פופולרים בשטח. מתי טענתי משהו נגד ההיילקס? זה בהחלט ידוע שהוא פופולרי כרכב שטח.

יכול לנסוע בשטח, כן.

רכב שבנוי שטח, לא.

פרט מה זה נסעתי בוא בשטח, חלקה ג' של המושב או שעליתה את זיק, הצינור, או אפילו נורי?

לא בארץ, בחורף באירופה.

פלג_

אולי לא הבנת אותי נכון. אם אתה רוצה רכב שטח חסר פשרות קאיין זה לא הפתרון הכי חכם כי:

1. הוא יקר בטירוף ולכן גם אם היו לו יכולות שטח של H1 רוב האנשים לא ימהרו איתו לשטח.

2. בשביל טיולי שטח נטו אפשר לקבל את היכולות של הקאיין בפחות כסף.

למרות כל האמור, הוא ממש לא רכיכה בשטח, אם כבר הגעת עד לשם. אני מקווה שברור לך שX5 או X6 הם בדיחה בשטח גם בהשוואה לקאיין. הקאיין מסוגל לתת ביצועים טובים במסלול, בעל יכולת שטח, נוחות גבוהה וכל זה בעטיפה יוקרתית (ויקרה).

יש מעט אנשים שקונים את הרכב הזה בגלל התכונות הללו. לעומתם יש כמות גדולה לאין שיעור של אנשים שקונים אותו כי זה פורשה, כי זה משדר $ וכי יש לו פוזה. אגב, בדיוק מאותן סיבות קונים גם סטיישנים גבוהים אחרים (X6 של ב.מ.וו, ix35) רק ששם לרכב יש בעיקר את החסרונות של רכב שטח ללא היתרונות.

http://www.youtube.com/watch?v=Lo_Yf7CiUMQ&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=JpxJB9Rjldk&feature=related דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=icw5qkUdigs דרך יוטיוב

פורסם

אני חולק על דעתך.

זה שלקאיין יש את הסמל של פורשה ומנוע טורבו לא אומר שהוא יכול להתמודד בשטח בהצלחה.

הוא לבטח יהיה יותר טוב מהטוסון אבל עדיין לא יגרד את החצי רמה של הדיפנדר ובטח שלא ג'יפים כמו שהזכרתי.

בארץ נוצר בלבול גדול בקטגוריות הרכבים. כל ג'יפ שיוצא מוגדר כרכב שטח כשלמעשה זה טעות אחת גדולה לרוב הג'יפים היוצאים לשוק.

קצת דקדוד: יאמר לזכות משרד התחבורה והרישוי שמגדירים ג'יפים באופן רשמי כ"רכבים פרטיים" ולא מוכללים כרכבי שטח.

לפי דעתי כל הג'וקים, טוסונים, קאיין וכל הג'יפים האלה מתאימים יותר תחת הגדרה של "ג'יפים עירוניים" ולא כרכבי שטח.

היכולת התמצאות בשטח של רוב הג'יפים העירוניים שהזכרתם פה שואפת ל-0...

הלנד קרוזר איכשהו באמת מחזיק וראיתי הרבה לנד קרוזרים שמסתדרים בשטח בצורה טובה, המיצובישי פאג'רו הישנים גם נחשבים למאוד קשיחים ומאסיביים.

רכב שטח אמיתי זהו הסופה או הריינג'ר רובר של שנות ה-90. של היום פשוט בדיחה, למרות שראיתי לא מזמן איזשהו מבחן בטופ גיר והוא החזיק די יפה...בארץ כאמור המצב קצת שונה..

מישהו פה שמע על רכב השטח הישראלי זיבאר שנבנה בידי אדם פרטי ומיוצר על בסיס שילדה של האמר עם סופה...

http://english.ntdtv.com/ntdtv_en/ns_hebrew/2012-04-07/012471147421.html

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

שלום

קודם כל לא אמרתי שיש לך משהוא נגד היילקס. זאת היתה רק דוגמה לזה שנתונים יבשים של ייצרן, לא יכולים לומר יותר מידי.

אגב 60ס"מ זה גובה בהחלט סביר, ואפילו נמוך.

בוא נאמר שלנקרוזר, פאג'רו ושות'... יתמודדו עם זה בקלות רבה, אך זאת רק דוגמא.

לגבי הקאיין, אף סרטון פה לא הציג יכולות שטח, פה בדיוק הנקודה.

אני חושב שהבעיה היא בהגדרה של מה זה יכולת שטח.

אגב רכב יקר עם יכולות שטח זה המרצדס G.

הזיבר כבר לא מעט זמן נמצא בצבא, הוא נבנה על ידי עידו כהן מפרדס חנה.

יש עוד לא מעט רכבים שיוצרו על ידיו, גם בארץ וגם בעולם.

אין ספק שמדברים על רכב שטח, מתיד מגיעים בסוף לסופה, דיפנדר, קרוזר סידרה 70 וכו'.

אבל יש לא מעט רכבים שיכולים להנות בהם בשני העולמות.

ולזה לדעתי הפאגרו' הישן, הלנדקרוזר וכו', נותנים אחלה מענה.

כבר יצאנו ממיצרים, אף אחד מאיתנו לא הולך לחצות את המידבר 40 שנה.

אך זה גם נכון שבתחילת שנות ה 2000, גם הדגמים האלו הולכים וזולגים יותר לכיוון הכביש.

הכל עניין של ביקוש.

פלג_

• תוכן חדש...