Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מדובר בסיטרואן C3 1.4 דיזל שנת 2003. פעם ב... בעיקר בבוקר כשהאוטו קר הוא עושה קצת בעיות בהתנעה, ולפעמים גם נכבה פתאום באמצע נסיעה כשאני בהילוך נמוך עד שהוא מתחמם.

למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעייה?

תודה

פורסם
שלום רב,

מדובר בסיטרואן C3 1.4 דיזל שנת 2003. פעם ב... בעיקר בבוקר כשהאוטו קר הוא עושה קצת בעיות בהתנעה, ולפעמים גם נכבה פתאום באמצע נסיעה כשאני בהילוך נמוך עד שהוא מתחמם.

למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעייה?

תודה

כדי לדעת מה הבעיה , אין ברירה , חייבים להתחבר לסורק תקלות.

• ספונסר פורום
פורסם

מכיוון שציינת שזה קורה בד"כ בבקרים קרים אז אני מניח שמדובר בסלילי חימום (במידה וקיימים כאלה במנוע הזה).

מאיזה איזור אתה? אשמח להמליץ לך על מוסך מומלץ לטיפול בבעיה.

פורסם

במנועים עם הזרקה ישירה ומסילה משותפת, כמו המנוע הזה מצתי להט לא משפיעים על יכולת ההתנעה, במיחוד בטמפרטורות שיש לנו בארץ.

הם מופעלים רק בטמפרטורות נמוכות מאוד, ולכן הבעיה כנראה במשהוא אחר.

פורסם

שתי שאלות:

1. איך אני יכול לוודא שזה אכן חיישן כמות האוויר.

2. אם זה חיישן כמות האוויר למה כשאני מרסס ספריי סקיי הוא מניע?

• ספונסר פורום
פורסם

מחשב ניהול המנוע אחראי לקבל מידע מכמה חיישנים (אחד מהם הוא חיישן כמות האוויר) ולפי זה הוא קובע את כמות הדלק שנכנסת לתא הבעירה.

מה שאתה עושה עם הספריי זה מוסיף לתערובת קטליזטור שמשפר את הבעירה ומקל על ההנעה של הרכב.

בד"כ המחשב בהנעה קובע תערובת יחסית עשירה בדלק כי הנעה יותר קשה מאשר שמירה על מנוע עובד בסרק.

מאיזשהי סיבה (שלא נדע עד שלא תחבר את הרכב לסורק תקלות) המנוע קובע תערובת לא מתאימה להנעה ולכן צריך לבדוק איזה חיישן מזייף.

ניתן לבדוק את החיישן ע"י בדיקת המתח שהוא מוציא אבל מכיוון שרכבים כיום כ"כ חכמים ניתן ע"י חיבור לסורק תקלות לקבל תשובה מדויקת האם החיישן (ואיזה חיישן בדיוק) סיים את חייו.

פורסם

אני אשמח להמלצה על מוסך באזור המרכז או הצפון.

דרך אגב, איפה נמצא החיבור של המחשב? זה OBD II?

תודה :-)

• ספונסר פורום
פורסם

החיבור בד"כ נמצא בתא כפפות או מתחת להגה. בגלל שמדובר ברכב צרפתי דיזל (מיוחד פעמיים) אני אתן לך 2 המלצות:

1) מוסך האורגים בחולון אשר מתמחה ברכבי דיזל.

2) מוסך אורן שירותי רכב אשר מתמחה ברכבים אירופאים.

• ספונסר פורום
פורסם

מומלץ בחום לבעלי צרפתיות, אתה מוזמן לקרוא כאן.

להבא כדי להיות לקוח נבון יותר מומלץ להשתמש ב-2 פונקציות חשובות באתר (שתפקידן לעזור לנו הלקוחות ה"תמימים" אל מול המוסכים):

1) מדריך העסקים.

2) פורום חוות דעת.

לא משנה באיזה מוסך תחליט לטפל, תחזור לעדכן פה בשרשור ותרשום חוות דעת מפורטת על חווית הביקור במוסך בפורום חוות דעת (איך היה השירות, האם המחירים הוגנים, רמת הניקיון במוסך, איכות פינת ההמתנה וכו').

פורסם

קיים סיכוי סביר מאוד שקיימת חדירה של אויר למערכת הצינורות של הסולר בזמן שהרכב עומד בלילה וזה מה שגורם להתנעה קשה ו/או כיבויים אקראיים שהרכב קר.

בתא המנוע אמורה להיות משאבה מכאנית שאפשר ללחוץ עליה באופן ידני ולהזרים סולר למערכת. נסה לבדוק אם כאשר הרכב לא מניע זה פותר לך את הבעיה (עליך "לנפח" במשאבה עד שתרגיש שמגיע סולר למערכת והגיע נהיית קשה יותר לתפעול).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום,

בעבר החזקתי קסרה HDI, שזה מנוע דומה למנוע שב C3.

גם אני נתקלתי בבעיה דומה - הרכב סירב להניע בבוקר. לאחר ההנעה ובמהלך היום הכל היה בסדר, מנוע עובד עגול ויפה.

לאחר המון בירורים ובדיקות - כולל השארת הרכב במוסך היבואן ללילה, שלאחר מכן איש השירות אמר לי בלי להתבלבל שצריך להחליף מנוע או סט מרססים שלם, הגעתי לבחור בשם אליאס בנצרת. כבר המלצתי עליו פה בעבר.

בכל מקרה הבעיה היתה מרסס לא תקין. המערכת במנועים אלה עובדת על לחץ (יחסית) גבוה, וברגע שיש בריחה של לחץ סולר, לא תהיה הנעה.

ישנה בדיקה מכנית פשוטה שניתן לבצע - גש למכון שמתמחה במנועי דיזל, אני מאמין שידעו מה לעשות.

בברכה,

עופר

• תוכן חדש...