Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 6 1.4 TSI - מעבר לשמן 5-30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המסמך הינו מתוך ספרות הייצרן ובלי שום קשר ל-VW אמריקה או קנדה ונכון עד לתאריך 2010.

תתייחס לנתוני המנוע כלומר מנוע בנזין עם FSI או בלי או TSI.

בדרך כלל ייצרן הרכב לא מפרסם המלצות לשמן מנוע בהתאם לקוד המנוע.

תעיף מבט על המסמך שהעלית : יש שם עמודה עם engine code ומופיעים בו קודים של מנועים שונים , המסמך משנת 2009 כך שהמנוע המדובר CAXA כבר היה קיים.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אולי אני צריך משקפיים ? במסמך האחרון אני לא רואה שום קוד מנוע.

יש.... אם כוונתך לעמוד השני תביט למעלה ליד ה with long-life יש קוד מנוע בסוגריים.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

אח שלי :roll:

רצף האותיות והמספריים QG0/QG2/QG3 or QG1 לא מציינים קוד מנוע.

הקוד מסמל האם הרכב הותאם או מתאים מבחינת ייצרן הרכב לשיגרת טיפולים

With long-life service או Without long-life service.

שים לב שבעמודה הזו יכולים להופיע הערות או מספר PR או קוד מנוע.

Engine/Engine code/

PR No./Remarks

את קוד ה-PR ניתן למצוא על מדבקה המצורפת לספר הרכב או מדבקה הנמצאת בתא המטען הכוללת את מספר המנוע/גיר ומספר הצבע.

הקוד נקרא קוד PR שבעזרתו ייצרן הרכב מזהה את כול התוספות שיש ברכב.

לרכב עם ESP יש קוד PR מסויים או לרכב עם בולמי זעזועים חצי קשיים יש מספר PR מסויים וכך הלאה...

איזה כייף לי :)

פורסם

חברים שלום,

את המסמך שלחתי למרק לאחר ששוחחתי עם המחלקה הטכנית של צ'מפיון והנציגה החביבה העבירה לי אותו. בלי לסבך יותר מיד אני אנסה לקצר את ההסבר שהם נתנו לפיו שמן הקסטרול 5-30 slx שעומד בתקן 504/507 אינו טוב לשימוש ברכבי tsi כלל.

ראשית כל מכיוון ששגרת הטיפולים בארץ היא לא long lifr יש להשתמש בשמן בתקן 502.

ההסבר היותר הזוי הוא זה: בעמודת מנועי הבנזין עם ה-long life יש שני סוגי מנועים: בחלק העליון מנועי 4 צילינדרים ובתחתון tsi. בטאב של מנועי הארבעה צילינדרים יש הוראה לעמוד בתקן 504, אבל אם תשימו לב טוב יש ליד מס' התקן כוכבית שמפנה לתחתית העמוד. שם כתוב בתרגום לעברית "שמן משותף 504/507". עכשיו, בטאב של ה- tsi כתוב שיש לעמוד בתקן 504, ואין איזושהי כוכבית.

מכאן הסיקו בצ'מפיון את הדבר הבא: השמן קסטרול slx אינו מתאים לרכב שלי כי הוא שמן משותף שעומד בתקן משותף של 504/507. מכיוון שבטבלה רשום שמנועי tsi צריכים שמן בתקן 504, ואין כוכבית שמורה על אפשרות שימוש בשמן משותף - עליי למצוא שמן שעומד בתקן 504 בלבד

מה שאני אמרתי למרק בשיחתנו הפרטית הוא שזה מוזר כי בצד של השירות ללא ה- long ife יש דרישה לעמידה בשמנים בתקן 502, גם פה ללא כוכבית אז מה, זה אומר שעד היום שמני ה- eurol turbo di שהשתמשו בהם בצ'מפיון לכל מנועי הבנזין והדיזל עקב היום שמנים משותפים בתקן 502/505, אינם מתאימים למנועי tsi כי הם לא עומדים בקן 502 בלבד?! זה מגוחך ולדעתי בצ'מפיון לא יודעים לקרוא תא המסמך.

מקווה שהבנתם את הסלט, אשמח לדעתכם המלומדת.

אגב מעניין איפה אנשי צ'מפיון של הפורום נעלמו. הם צצים רק כשמישהו אומר הרי משהו לא טוב על היבואן, אז אולי עכשיו נראה אותם.

פורסם

שלום רב ושבוע טוב,

אני מקווה שההסבר הבא יניח את דעתכם-

http://www.my-gti.com/2543

Volkswagen introduced it’s own specifications for engine oil in the mid 1990′s and these cover Volkswagen, Skoda, Audi and Seat made cars.

There are two new VW standards for oils, 504.00 for petrol powered engines and 507.00 for diesel powered engines. Introduced in late 2005, whilst these are seperate standards every oil made to date has meet the requirements of both standards. Hence why VW refer to the standards as 504.00/507.00.

All VW petrol and diesel engines with the exception of the Touareg R5 and V10 diesels with pump nozzles can use these new oils. Most Volkswagen cars come with a factory fill (first fill) of Castrol SLX Professional Powerflow Longlife III which was joint engineered by Volkswagen and Castrol.

פורסם

לפליקס שלום, מסמכים וקישורים באינטרנט יש לי בשפע 8) אני סומך אך ורק על מידע רישמי של ייצרן הרכב ולא על מידע שכתוב בכול מיני אתרים שאינני יודע מי עומד מאחורי המידע.

1. השאלה הנשאלת האם שמן מנוע המתאים לתקן VW 504 למנועי בנזין אשר פותח עבור שיגרת טיפולים long-life service מתאים גם לרכבים עם שיגרת טיפולים רגילה קרי כול 15K או שנה.

2. האם שמן VW504/507 הנקרא אצל ייצרן הרכב

Combination product: 504 00/507 00 מתאים לרכב עם שיגרת טיפולים רגילה לדוגמא:

גולף דור 5 (שסי 1K1) מנוע 1.6L קוד מנוע BLF עם FSI וגם בלי FSI ?

פורסם

היי מרק, שלום מרכז שירות פליקס

אכן בהמשך למה שמרק אמר, אניי יותר מאשמח לקבל מסמך מקורי של היצרן. העניין הוא שמה שנאמר לי במרכז הטכני הוא שלא ניתן להשתמש בשמן קסטרול הספציפי כי הוא עומד במפרט משולב - 504 ו- 507 ואילו למנועי tsi השמן בו יש להשתמש הוא שמן שעומד בתקן 504 בלבד ולא בתקן משולב.

אני יודע שזה נשמע הזוי, ולכן אני מבקש ממרק שיעלה את המסמך שאני שלחתי לו ולא את זה שהוא העלה, על מנת להבהיר את דבריי ואולי אף לקבל תשובה חותכת עם אסמכתא, כי נראה לי שבצ'מפיון, ושוב מבלי לפגוע, פשוט לא יודעים לענות לי על שאלה כל כך כל כך בסיסית.

המון תודה

פורסם
מצורף מסמך רישמי של הייצרן.

שלום לכולם,

בהמדך למסמך שמרק צירף אותו שלחו לי מצ'מפיון - רציתי להבהיר למה התכוונתי:

לקצר, נאמר לי בצ'מפיון שבגלל שבמסמך המדובר לא מופיע ליד הטאב "TSI" בעמודת מנועי הבנזין במסגרת טיפולים של long life תקן אחר מלבד תקן ה-504 - לא ניתן לעשות שימוש בשמן משותף. הם הסתמכו על אותה כוכבית בטאב שנקרא 4 cilinder engine שם יש התייחסות לשמן משותף ומכאן הסיקו בצ'מפיון - שמשום שאין אותה "כוכבית" ליד מנועי ה- TSI, לא ניתן לעשות שימוש בשמן משותף שהקסטרול SLX הוא אחד מהשמנים המשותפים (וכך גם כל שמן בערך!).

אשמח אם חבר הורום ממוסך פליקס יוכל להאיר את עניינו בנוגע לקביעה מוזרה זו, בייחוד לאור העובדה שהמידע אותו הוא הביא גרס מפורשות כי מהמפעל יוצאים הרכבים עם שמן הקסטרול SLX... וכמו"כ שיפתור את התעלוה אחת ולתמיד בעזרת מסמך מידי היצרן, כי לפי דעתי יש פה סלט אחד גדול באדיבות צ'מפיון.

פורסם

שלום רב ושבוע טוב,

למה משול הדבר?

מנוע שזקוק לבנזין באוקטן 95 ותרצה למלא המיכל שלו בבנזין באוקטן 98. זה טוב או רע למנוע?

ובכן, זה לא ישפר את ביצועי המנוע ובוודאי שלא יפגע במנוע, אלא רק בארנקך.

והנמשל -

תקן שמן פולקסווגן 502 הוא התקן המעודכן ביותר לכל מנועי בנזין לדורותיהם לרבות מנועי הטורבו המודרניים, בשגרת בקרה שנתית של שנה או 15,000 ק"מ, כל הקודם.

תקן שמן פולקסווגן 504 הוא התקן המעודכן ביותר לכל מנועי בנזין בשגרת בקרה דו-שנתית או 30,000 ק"מ כל הקודם, מה שמוגדר Long Life .

בישראל לא אישר היצרן שגרת Long Life ועל כן תקן השמן שמספקים למנועי בנזין הוא תקן פולקסווגן 502.

אין שום בעיה להכניס למנועי בנזין בישראל שמן בתקן 504, אלא שהשמן יקר יותר. השמן לא יפגע במנוע, אלא רק בארנקך.

אף כי התקנים 504 ו- 507 הם תקנים נפרדים שנוסחו למנועי בנזין ודיזל בהתאמה, ניתן להשיג בישראל וגם במוסכי הרשת שמנים העונים לשניהם גם יחד ועל כן הם מוגדרים "משותפים". כאמור, אין כל בעיה להכניס למנועי בנזין של פולקסווגן לדורותיהם שמן בתקן משותף 504/507 בשגרת בקרה שנתית רגילה. השמן לא יפגע במנוע, אלא רק בארנקך.

כל טוב,

אבי וייזל, סמנכ"ל

קבוצת פליקס

פורסם
שלום רב ושבוע טוב,

למה משול הדבר?

מנוע שזקוק לבנזין באוקטן 95 ותרצה למלא המיכל שלו בבנזין באוקטן 98. זה טוב או רע למנוע?

ובכן, זה לא ישפר את ביצועי המנוע ובוודאי שלא יפגע במנוע, אלא רק בארנקך.

והנמשל -

תקן שמן פולקסווגן 502 הוא התקן המעודכן ביותר לכל מנועי בנזין לדורותיהם לרבות מנועי הטורבו המודרניים, בשגרת בקרה שנתית של שנה או 15,000 ק"מ, כל הקודם.

תקן שמן פולקסווגן 504 הוא התקן המעודכן ביותר לכל מנועי בנזין בשגרת בקרה דו-שנתית או 30,000 ק"מ כל הקודם, מה שמוגדר Long Life .

בישראל לא אישר היצרן שגרת Long Life ועל כן תקן השמן שמספקים למנועי בנזין הוא תקן פולקסווגן 502.

אין שום בעיה להכניס למנועי בנזין בישראל שמן בתקן 504, אלא שהשמן יקר יותר. השמן לא יפגע במנוע, אלא רק בארנקך.

אף כי התקנים 504 ו- 507 הם תקנים נפרדים שנוסחו למנועי בנזין ודיזל בהתאמה, ניתן להשיג בישראל וגם במוסכי הרשת שמנים העונים לשניהם גם יחד ועל כן הם מוגדרים "משותפים". כאמור, אין כל בעיה להכניס למנועי בנזין של פולקסווגן לדורותיהם שמן בתקן משותף 504/507 בשגרת בקרה שנתית רגילה. השמן לא יפגע במנוע, אלא רק בארנקך.

כל טוב,

אבי וייזל, סמנכ"ל

קבוצת פליקס

אבי שלום,

ראשית, תודה על התייחסותך המפורטת. העניין הוא כזה:

1. הדברים שנאמרו לי אינם דומים בתכליתם לדברים שאתה אמרת - לא נאמר לי שאין בעיה להשתמש בשמן בתקן 504/507, אלא נאמר לי שלא ניתן להשתמש בו בגלל עניין התקן! כמו"כ, חלק מאנשי צ'מפיון (נניח במוסך בבני ברק), התייחסו רק לעניין הצמיגות - "שמן 5-30 זה דליל מידי לאוטו". אלו אינם הסברים מקצועיים, אינם מספקים ואני בטוח שאם היצרן היה יודע שהיבואן "ממליץ" מה לעשות ומה לא לעשות בכזה אופן, הוא לא היה רואה זאת בעין יפה.

2. לעניין עלות-תועלת אתה צודק עקרונית. אבל מה? במוסכי צ'מפיון, לפחות בחלקם, עושים שימוש בשמן סונול הישראלי. איני מומחה לשמן מנוע, איני כימאי, מהנדס דלקים או מה שזה לא יהיה. אולם, אני יודע לקרוא, ולא קראתי בשום מסמך שהשמן של סונול מאושר לשימוש ע"י היצרן. אם כבר נלך לקישור הקודם באתר האינטרנט אותו הבאת, שים לב ששם מצויין אישור שימוש בשמני פז, אך לא בשמני סונול! מה זה אומר לגבי? שאני מעדיף להשקיע יותר בשמן מנוע שעולה לי יותר, אבל לקבל מוצר שאני יודע שיש לו אמא ואבא ומאושר בידי יצרן הרכב, ולא שמן נחשים (אלא אם יוכח לי במסמך מאת היצרן אחרת). אגב, כביקשתי מהמחלקה מסמך מאת היצרן שמאשר את השימוש בשמן סונול, קיבלתי תשובה מעגלית והבנתי שפשוט אין אחד כזה.

לסיכום - מה שמפריע לי הוא חוסר המקצועיות, גם של המחלקה הטכנית. אם אני שואל למה אני לא יכול להשתמש בשמן x, אני מצפה לקבל תשובה שמי שעונה אותה, יודע לקרוא מסמך יצרן. התשובה שקיבלתי הרי מגוחכת. אשת השירות הייתה מקסימה ואדיבה, אבל מי שהנחה אותה, לא יודע כנראה במה דברים אמורים.

אשמח בשורה התחתונה ולסיכום הפוסט הבאמת חשוב הזה - לאור העובדה שרבים מחברי הפורום מחזיקים ברכבי הקונצרן בכלל ובכאלה שמשודכים למנועי tsi בפרט - לקבל ממך מסמך שיעגן אחת ולתמיד את האישור לשימוש במשן 504/507 ברכבי הקבוצה, גם כזה בצמיגות 5w30.

רוב תודות

פורסם

היי, אני מציע לך לבדוק את התכונות והעלויות של שמן תוצרת Valvoline

Valvoline SynPower XL-III SAE 5W-30 המתאים למפרט 504/507/502.

http://www.alonhalafim.co.il/web/8888/nsf/web/8527/9165ImageFile3.pdf

המחיר

http://www.alonhalafim.co.il/web/8888/nsf/ProLookup.taf?_function=details&_ID=9165&PF=&did=8527&G=15819&lang=HE&SM=16104&_UserReference=0058950D7E0316E94F6F8F3D

פורסם

מרק תודה,

אני עדיין ממתין לתגובת מר ויזל ממרכז פליקס בעניין המסמך המאשר שימוש בשמן בתקן המשולב.

• תוכן חדש...