Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי הונדה סיוויק היבריד בשנתון 2008 ובזמן האחרון הופיעה תקלה שהמוסך המורשה של הונדה בעיר שלי לא הצליח לפתור.

ככל הנראה המצבר של המנוע החשמלי הגיע פגום מהחברה.

הבעיה שהופיעה היא איבוד כוח של המנוע החשמלי בזמן הנסיעה.

המצב שקורה הוא כזה, תוך כדי נסיעה (בזמן שהמצבר של המנוע החשמלי מלא במלואו) הכוח שמסופק על ידי המנוע החשמלי מספיק לכ-5 דקות ובמקרה של עלייה בכביש כמאט ואין השתתפות של המנוע החשמלי כלל, לאחר מכן הכוח של המצבר יורד ל 2 יחידות עפ"י לוח המכוונים ומפסיק לפעול.

כשהבעיה התחילה המצבר היה יורד ל-0 והייתה מופיעה נורת הזהרה ("IMA") אך לאחר חידוש תוכנה ע"י המוסך המורשה המצבר יורד רק עד ל 2 יחידות אך הבעיה נשארה, ההבדל היחיד הוא שעכשיו לא מופיעה נורת ההזהרה.

לאחר כל מקרה כזה, תוך זמן מסוים המצבר "מתמלא" במלואו במספר שניות (עפ"י לוח המכוונים) וממשיך לפעות למשך מספר דקות נוספות.

נוסף לכך, התקלה גרמה לעלייה משמעותית בצריכת הדלק והאצה איטית של הרכב.

יש לציין שבעיה זו הופיעה בזמן האחרון (לפני מספר חודשים) ולא הייתה בעבר,

בעבר המנוע החשמלי היא מספר כוח למשך זמן ארוך.

בקיצור, זה המצב שבו אני נמצא וחשבתי שאולי תציעו לי איך להתמודד איתו..

חבשתי לשלוח מכתב למוסך ראשי הל הונדה בתל-אביב אבל אני לא יודע אם זה יזי משהו.

מה אתם אומרים?

פורסם

תנסה לממש את האחריות.

איך שזה נראה סוללות באמת היגיעו לסוף חייהן.

כמובן כדי לדעת ב100% צריך לבצע בדיקה מקצועית. אם מוסך רגיל לא מצליח לפענח את התקלה גש למוסך המרכזי.

פורסם
תנסה לממש את האחריות.

איך שזה נראה סוללות באמת היגיעו לסוף חייהן.

כמובן כדי לדעת ב100% צריך לבצע בדיקה מקצועית. אם מוסך רגיל לא מצליח לפענח את התקלה גש למוסך המרכזי.

כן אני יודע שכנראה צריך להחליף את המצבר.

אבל כמובן שלא יחליפו לך מצבר שעלותו כ-20 אלף (אני משער) בכזאת קלות.

יש עידכון:

רבתי עם הבעלים של המוסך כדי שימצא פתרון לבעיה הזאת והוא ניסה להוכיח שהבעיה לא במצבר של המנוע החשמלי אלה במצבר הרגיל (שעליו אין אחריות ואין לי מושג איך הוא קשור לכאן), מה גם שהוא יסרב לתת התחייבות שאם החליף אותו הבעיה תיפתר.

משיחה עם אחד העובדים במוסך, נודע לי (בסוד כמובן) שהחליפו כבר כמה מצברים לרכב כמו שלי שהגיעו פגומים במוסך הזה,

הוא אמר לי לבקש בדיקת הרכב במחשב בזמן נסיעה ואם תמצא שם בעיה לא תהיה להם ברירה אלה להחליף מצבר.

כששאלתי את הבעלים על הבדיקה הוא שיחק אותה כאילו הוא מעולם לא שמע על בדיקה כזאת אבל כמובן שלא וויתרתי ולבסוף הוא הסכים לבצע אותה אבל רק במילים..

אני מתקוון לדרוש לבצע אותה בקרוב, הבעיה שצריך להשאיר את הרכב לחצי יום (בפעם הרביעית אם אני לא טועה).

פורסם

הבעיה שלו לפי מה שהבנתי ממוסך מורשה הונדה אחר, כשביקשתי להחליף סוחך שמש היא שברגע שהם מביאים את החלק התקול חזרה ליבואן היבואן בודק אם החלק באמת תקול, במידה ונמצא תקין המוסך משלם על כל הסיפור.

בגלל זה המוסכים לא ממהרים לממש את התיקונים באחריות.

YanivLee- ממליץ לך בשביל בעיה יחסית מורכבת כזאת ללכת למוסך ראשי. רוב הסיכויים שתזכה ליחס יותר מכובד.

בהצלחה!

פורסם

תודה על התגובות חברה.

High Octane - מצחיק שאתה מדבר על יחס כי משיחה עם העובד באותו המוסך נאמר לי שאם הייתי מטפל ברכב בדרך קבע אצליהם הייתי זוכה לייחס הרבה יותר טוב.

עשיתי אצליהם 3 טיפולים ואני לא מתכוון לחזור לשם בזמן הקרוב (למה מה קרה שאני ישלם פי 3-4 ממה שהטיפול הזה שווה).

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מעניין איך נגמר הסיפור.

גם לי יש סיויק היברידי 2007.

בערך ב-2010 הרגשתי שהסוללה נפרקת ונטענת מהר (לפי לוח המכוונים).

ובעוד זמן קצר (שבועיים או שלוש) נדלקה מנורה בלוח (לא זוכר בדיוק מה. משהו עם פירוש engine.)

במוסך אמרו שצריך להחליף סוללה היברידית. כיבו לי את המנורה ואמרו להגיע בעוד שבוע. לאחר שבוע החליפו את הסוללה.

הכל הסתדר. היום אני שוב מרגיש שהסוללה נטענת ונפרקת יחסית מהר. אבל שום דבר לא נדלק בינתיים. מקווה שבמוסך לא סידרו לי את המנורה...

פורסם

אני לא יודע מיזה הסנדלר הזה שקורא לעצמו מוסך שנכנסת אליו, דווקא במאיר המורשים הצטיירו לי תמיד כמוסכים אמינים שמאוד עומדים שם בשביל הלקוח, מה שכן אמליץ לך ללכת למוסך אלקס באשדוד (זה המורשה של הונדה באשדוד) אם זה לא רחוק לך וגש ישירות לאלכס, הבחור בעסק כבר 30-35 שנה עוד מאז שהיה בעלים של המוסך המרכזי של אלפא רומיאו בשנות ה80-90 ודוד שלי היה מטפל אצלו באלפא 33 שלו.

אם אכן יש לך בעיה ברכב הוא יגיד לך את זה וגם יתן לך את השירות הרצוי גם אם זה כולל החלפת סוללה באחריות.

אם לא ילך, תתחיל להתכתב עם השירות של מאיר ותאיים להגיע עם זה עד יפן במידה ולא יזוזו עניינים, הונדה אומנם יקרנים בכל הקשור לחלפים ותמחור המותג בארץ אך דבר אחד בטוח בחיים לא נתקלתי בחווית שירות שלא הייתי מרוצה ממנה או מאוכזב ממנה באיזשהיא צורה, אבל שוב זה רק אני וזה רק כי טיפלתי במורשה אחד והוא באשדוד ואני לא יודע מה קורה במוסכים האחרים.

אגב אם אתה רוצה שבכלל יאשרו לך להכניס את הרכב הייתי מגיע בשעות הבוקר המוקדמות או מתקשר לתאם פגישה דרך השירות של מאיר, מניסיוני יש לו כ-12 ליפטים במוסך ובדרך כלל כולם עמוסים ועם תור ארוך.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בארה"ב מצאו שבהונדה ההיברידית יש כ 30% סיכוי לתקלה במצברים ובמערכת ההיברידת ברכב בן 4-7 שנים .

בפריוס המספר היה כ 5%

פורסם

גועל נפש! אחריות על הנייר לחוד ומציאות לחוד. גש לחשמלאי מוסמך, בלתי תלוי, בצע בדיקת מצבר היברידי ולך עם התוצאות למוסך המרכזי, בכדי לממש את האחריות שמגיעה לך. אל תוותר.

פורסם (נערך)

אני חושב שחשמלאי רכב פשוט לא יכול לבדוק סוללה כזאת.

אין מישהו "בדרגה מעל" שאפשר לפנות אליו ואף לתת בראש לבעל המוסך?

בחוזה רשום שחייב לטפל במוסך מורשה יבואן על מנת לקבל אחריות על הסוללה?

אם כן, מה שלא נראה הגיוני כי אין קשר בין שמן ופלגים למנוע וסוללה חשמליים.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...