Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול יצאתי ממוסך AUDI של היבואן לאחר שהחליפו לי קלאצ במסגרת אחריות "מורחבת".

יש לי DSG 1.8T

היו לי רעידות חזקות בעומס בין הילוכים 1 ל-2.

בהתחלה ניסוי לעשות "כיוונים" ומהר מאוד עברו להחלפה.

אם עוד לא הבנת, מה שאתה מתאר זה בעיה מוכרת במשפחה. לך ותחליף קלאצ במקום לפרק חצי אוטו.

A3

A4

פורסם
חברים,

עדכון ביניים: שאלתי את אחותי בסוף השבוע האחרון אם היא הרגישה בבעיות בהעברת הילוכים ברכב, אך אמרה שלא ממש. אתמול היא התקשרה אליי ואמרה שהיא נסעה והאוטו התחרפן, הוא נתן מכות "כמו זריקת קלאצ'" היא אמרה (בדיוק מה שאני אמרתי) ושהאוטו רעד כשהועלה הילוך וגם בהורדה, כאילו הוא עומד להיכבות.

בקיצור סממנים חותכים לקלאצ'ים דפוקים/גמורים. קבעתי תור למוסף ביום שישי הקרוב, אחזור לעדכן.

אתמול יצאתי ממוסך AUDI של היבואן לאחר שהחליפו לי קלאצ במסגרת אחריות "מורחבת".

יש לי DSG 1.8T

היו לי רעידות חזקות בעומס בין הילוכים 1 ל-2.

בהתחלה ניסוי לעשות "כיוונים" ומהר מאוד עברו להחלפה.

אם עוד לא הבנת, מה שאתה מתאר זה בעיה מוכרת במשפחה. לך ותחליף קלאצ במקום לפרק חצי אוטו.

לא ברור לי מאיפה אתה הבנת, שאני לא הבנתי. כמו"כ, לא ברור לי מאיפה הסקת שאני מתכוון "לפרק חצי אוטו" ? ומה זה בכלל אומר לעשות כזה דבר? כאילו לפרק נניח מנוע וחצי מתא הנוסעים או באגאז' ואת החצי השני של תא הנוסעים? :?:

פורסם
שלום,

כשהפעלתי עומס בינוני על הדוושה, (לא "הדבקתי אותה" בלשון העם, מה שאבא שלי נוהג לעשות כל הזמן כנראה מחוסר רגש בכף הרגל...), כלומר הרכב הגיע לסביובת 3K סל"ד, המעבר בין הילוך ראשון לשני היה והרגיש מהוסס, תוך שהאוטו נותן מכה במעבר, שמרגישה כמו זריקה חזקה של קלאצ'.

לדעתי, זו התנהגות נורמאלית של התיבה, שמה לעשות, לא משכילה להחליף את ההילוכים הנ"ל באופן חלק ומהוקצע. אבא שלי אומר שלא לא ברור לו למה זה קורה אבל זה לא מרגיש תקין. מה שמפריע לי בתיאוריה הקטנה שלי הוא שהתיבה מתפארת בהעברת הילוכים שמצליחה להיות זריזה אף יותר מהעברה בגיר ידני. מכאן, איך ייתכן שמצב בו מפעילים עומס בינוני על דוושת הגז הרכב מזנק מהמקום באופן הססני (חייב לציין - לא מגמגם ביציאה כמו שהטיבו לתאר אלה שהלכו להם הקלאצ'ים ברכב) ולא מחליף בין שני ההילוכים הראשונים בצורה חלקה? הרי זה לא סותר את כל עיקרון החלפת ההילכום "המהירה כברק" ?

בקשר להילוכים האחרים, אין בעיה של החלפה, מה שכן בהורדת הילוך הרגשתי שיש מצבים בהם גם כן הרכב משתהה ומהסס.

המון תודה

אתה מתאר בעיה שאפילו הגיע ל YNET ולי באופן אישי היתה ברכב והיא נפתרה אתמול.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4177876,00.html

(אל תאמין לכל מה שהם כותבים, זה גם באודי, וההחלפה היא לא רק של התיבה אלא גם של הקלאצ)

בין הילוך ראשון לשני - גם אצלי.

זריקה של הקלאצ - לא יתכן ב DSG ולכן מה שאני הרגשתי כנראה זה מה שהיה לך

הילוכים אחרים עובדים בסדר - ככה גם לכל השאר.

קורה רק בעומס - אצלי ואז כל השאר.

מה חסר לך בשביל להבין שכנראה זו הבעיה שלך?

"לפרק חצי אוטו" מבחינתי זה ביטוי לכך שאתה בכח מחפש את הבעיה במקום שהיא לא נמצאת בו ולכן אם תתחיל בדיאגנוסטיקה אחרת אתה פשוט תחליף חלקים בלי סיבה.

A3

A4

פורסם
אתה מתאר בעיה שאפילו הגיע ל YNET ולי באופן אישי היתה ברכב והיא נפתרה אתמול.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4177876,00.html

(אל תאמין לכל מה שהם כותבים, זה גם באודי, וההחלפה היא לא רק של התיבה אלא גם של הקלאצ)

בין הילוך ראשון לשני - גם אצלי.

זריקה של הקלאצ - לא יתכן ב DSG ולכן מה שאני הרגשתי כנראה זה מה שהיה לך

הילוכים אחרים עובדים בסדר - ככה גם לכל השאר.

קורה רק בעומס - אצלי ואז כל השאר.

מה חסר לך בשביל להבין שכנראה זו הבעיה שלך?

"לפרק חצי אוטו" מבחינתי זה ביטוי לכך שאתה בכח מחפש את הבעיה במקום שהיא לא נמצאת בו ולכן אם תתחיל בדיאגנוסטיקה אחרת אתה פשוט תחליף חלקים בלי סיבה.

יש לך בעיה בהבנת הנקרא או מה? אתה לא רואה שכתבתי בפוסט האחרון "סממנים ברורים לכך שצריך להחליף את הקלאצ'ים" ?

פורסם

חברים עדכון נוסף,

אתמול ביקרתי במוסך והתלוננתי על הבעיה עם הקלאצ'ים.

נקראתי לאחר כרבע שעה ואיש השירות אמר לי שהוא רוצה שאני אעשה סיבוב על האוטו יחד עם המכונאי שלא מצא דבר חריג. כשנסענו יחד הסברתי לו מתי זה קורה והוא התחיל להרגיש בפעיילות הלא תקינה של התיבה. הוא אמר לי שזה לא משהו חמור אבל אם אני מעוניין ניתן להחליף את הקלאצ'ים. כמובן שהבעתי בפניו רצון להחליף ובנוסף ליהנות מחמש שנות האחריות שנותנים בעקבות ההחלפה.

הקלאצ'ים יוזמנו לדברי איש השירות מחו"ל (לא ברור לי כ"כ למה) ויקראו לי למוסך כשהם יגיעו.

אני חייב לציין שאתמול לאחר היציאה מהמוסך חלה החמרה בהתנהגות הגיר שנהייתה אט אט בלתי נסבלת כלומר יש רעידות, יש מעין טלטלה קדימה-אחורה-קדימה-אחורה שעה שיוצאים מהמקום ועוד שלל התנהגויות לא כיפיות בעליל. כשפתחתי את הפוסט לפני שבועיים בערך המצב לא היה כזה ואף כשנסעתי יחד עם המכונאי הוא לא היה כזה.

בקיצור אני שמח שתפסתי את התקלה בזמן, מקווה שנסיעה עם הרכב בימים הקרובים לא תסב נזק ותוכל להיות נסבלת ושהחלקים יגיעו במהרה.

אני מתכוון לבקש מסמך ובו יהיה כתוב שהאחריות מוארכת על תיבת ההילוכים, האם לדעתם יש דברים נוספים שעליי לדרוש? כלומר עידכון תוכנה וכו' למחשב התיבה בטוח ייעשה, אך האם יש משהו נוסף?

חברים ערכתי פה את ההודעה כי כשאני חושב על זה יש לי שאלות נוספות - אני מעוניין לדעת מדוע בכלל הבעיה הנ"ל מתרחשת? כרגיל יש המון מידע סותר, חלק אומרים שהייתה סדרה של קלאצ'ים פגומים, תירוץ שאני לא כ"כ קונה, בכתבה ב- YNET צ'מפיון אמרו שזה בגלל החום הישראלי, שוב הסבר שאני לא קונה הרי הרכבים נבדקים במדינות חמות הרבה לפני שמיוצרים. מה בעצם ההסבר? האם זה פאק של התיבה וזה מה יש? האם בשאר העולם הבעיה כ"כ נפוצה?

כמו"כ, מה בדיוק דפוק ברכיב המדובר שגורם להתנהגות כזאת של התיבה? איך בדיוק פתרו את הבעיה?

אשמח אם תאירו את עיני,

תודה ושבת שלום

• תוכן חדש...