Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראשית, אציין שברור לי שהנושא נידון עשרות פעמים בעבר ולמרות שביצעתי חיפוש, לא מצאתי פוסט זהה למקרה שלי.

בבעלותי יונדאי לנטרה 94. מדובר ברכב משני שלא נוסע יותר מידיי (בעיקר נסיעות קצרות בתוך העיר).

לפני כחודש וחצי בעת נסיעה, חום המנוע החל לטפס. עצרתי בצד, הרמתי מכסה מנוע ושמתי לב שקיימת רתיחה במיכל העיבוי והמים מבעבעים. מכיוון שהתקלה דיי נפוצה ישר הסקתי שמדובר בטרמוסטט תפוס במקרה הטוב או ברדיאטור סתום במקרה הרע (בדיקה ידנית של צינורות הרדיאטור, איבחנה הבדלי חום בין הצינורות). הרכב נגרר למוסך שם אובחן רדיאטור סתום. הרדיאטור הוחלף והתקלה, על פניו, נפתרה.

הרכב עמד כשבועיים (למעט הנעה של מספר דקות ללא תזוזה פעם בשבוע ע"מ להטעין את המצבר). אתמול בערב יצאתי לנסיעה קצרה בעיר. מיד כשהאוטו הניע, המנוע השמיע רעש חזק יותר מבעבר. הרמתי מכסה מנוע ושמתי לב להרעש בוקע מכיוון המכסה של רצועת הטיימינג ( לא מדובר ברעש של החלקה של רצועה אלא רעש הדומה לחיכוך של פלסטיק במתכת. משהו דומה....).

החלטתי בכל זאת לצאת לנסיעה קצרצרה לראות אם יש איזשהי התפתחות. היה קריר בחוץ ולאחר כדקה של נסיעה הדלקתי את החימום. להפתעתי החימום לא עבד והמערכת "זרקה" אוויר קר למרות שמד חום המנוע היה בדיוק באמצע (אציין שזו הייתה הפעם הראשונה שהדלקתי את מערכת החימום מאז אותו טיפול של החלפת הרדיאטור). כיביתי את החימום ונסעתי לכיוון תחנת דלק קרובה. הכל נראה תקין מלבד הרעש שציינתי והחימום שלא היה. תידלקתי ואח"כ מילאתי אוויר בגלגלים כאשר המנוע בפעולה. כאשר שבתי לרכב, שמתי לב שחום המנוע מתחיל לטפס. כיביתי מנוע, הרמתי מכסה מנוע. שמתי לב שהמאורר הרדיאטור לא נכנס לפעולה למרות שהחום התחיל לטפס. המים במיכל העיבוי לא רתחו ולא פעפעו....

חיכיתי כ 10 דקות עם מכסה מנוע מורם עד שחום המנוע ירד לראשית הסקאלה. פתחתי בנסיעה חזרה לביתי וכעבור 3 דקות של נסיעה חום המנוע שוב טיפס לגבהים מסוכנים. עצרתי בצד והרמתי מכסה מנוע. עשן קל עלה מאיזור מכסה רצועת הטיימינג ( אותו מקום שהרעש בקע ממנו) והיה רעש של רתיחה. לא הייתה רתיחה של מי מיכל העיבוי והמאוורר הרדיאטור לא נכנס לפעולה.

אחרי כחצי שעה המתנה, המנוע התקרר ונסעתי עד לבייתי עם מזגן דולק. במשך כל הנסיעה חום המנוע היה באמצע הסקאלה.

שמתי לב שמידיי פעם היה גם רעש חרישי הדומה לבורג משוחרר מכיוון המנוע/ רצועה.

אני מניח שבשלב ראשוני עליי לבדוק מדוע מאוורר הרדיאטור לא נכנס לפעולה ( פיוזים וממסרים)

אבקש עצה למקור הבעיה. האם קיים קשר בין בעיית חוסר חימום סלון הרכב ( מערכת המיזוג) לבין חימום היתר של המנוע?

כאשר הרכב מתחמם אבל המים במיכל העיבוי לא רותחים, על מה הדבר מרמז?

תודה לכולכם!!

נ.ב במחשבה נוספת, משאבת מים תקולה נשמעת כמקור הגיוני לבעית החימום לא?

פורסם

דבר ראשון טפל ברצועה. יש לי חשד סביר שחגורת הטיימינג ממש כעת בשלבי גסיסה, ואם אתה לא רוצה שהיא תקח איתה את המנוע שלך לבית קברות, אז טפל ובדוק את זה עכשיו. בנוסף ובצמידות לבעיה הזו, תבדוק או תחליף את משאבת המים שגם קשורה בקשר הדוק לחגורה זו, ואולי היא תקולה ולכן המנוע שלך מתחמם. (אגב, בדקת את מפלס המים ברדיאטור עצמו? זו טעות נפוצה לבדוק מים רק במיכל העיבוי. חובה לבדוק שיש מים עד למעלה. ממש עד שפת הרדיאטור)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
שלום לכולם,

ראשית, אציין שברור לי שהנושא נידון עשרות פעמים בעבר ולמרות שביצעתי חיפוש, לא מצאתי פוסט זהה למקרה שלי.

בבעלותי יונדאי לנטרה 94. מדובר ברכב משני שלא נוסע יותר מידיי (בעיקר נסיעות קצרות בתוך העיר).

לפני כחודש וחצי בעת נסיעה, חום המנוע החל לטפס. עצרתי בצד, הרמתי מכסה מנוע ושמתי לב שקיימת רתיחה במיכל העיבוי והמים מבעבעים. מכיוון שהתקלה דיי נפוצה ישר הסקתי שמדובר בטרמוסטט תפוס במקרה הטוב או ברדיאטור סתום במקרה הרע (בדיקה ידנית של צינורות הרדיאטור, איבחנה הבדלי חום בין הצינורות). הרכב נגרר למוסך שם אובחן רדיאטור סתום. הרדיאטור הוחלף והתקלה, על פניו, נפתרה.

הרכב עמד כשבועיים (למעט הנעה של מספר דקות ללא תזוזה פעם בשבוע ע"מ להטעין את המצבר). אתמול בערב יצאתי לנסיעה קצרה בעיר. מיד כשהאוטו הניע, המנוע השמיע רעש חזק יותר מבעבר. הרמתי מכסה מנוע ושמתי לב להרעש בוקע מכיוון המכסה של רצועת הטיימינג ( לא מדובר ברעש של החלקה של רצועה אלא רעש הדומה לחיכוך של פלסטיק במתכת. משהו דומה....).

החלטתי בכל זאת לצאת לנסיעה קצרצרה לראות אם יש איזשהי התפתחות. היה קריר בחוץ ולאחר כדקה של נסיעה הדלקתי את החימום. להפתעתי החימום לא עבד והמערכת "זרקה" אוויר קר למרות שמד חום המנוע היה בדיוק באמצע (אציין שזו הייתה הפעם הראשונה שהדלקתי את מערכת החימום מאז אותו טיפול של החלפת הרדיאטור). כיביתי את החימום ונסעתי לכיוון תחנת דלק קרובה. הכל נראה תקין מלבד הרעש שציינתי והחימום שלא היה. תידלקתי ואח"כ מילאתי אוויר בגלגלים כאשר המנוע בפעולה. כאשר שבתי לרכב, שמתי לב שחום המנוע מתחיל לטפס. כיביתי מנוע, הרמתי מכסה מנוע. שמתי לב שהמאורר הרדיאטור לא נכנס לפעולה למרות שהחום התחיל לטפס. המים במיכל העיבוי לא רתחו ולא פעפעו....

חיכיתי כ 10 דקות עם מכסה מנוע מורם עד שחום המנוע ירד לראשית הסקאלה. פתחתי בנסיעה חזרה לביתי וכעבור 3 דקות של נסיעה חום המנוע שוב טיפס לגבהים מסוכנים. עצרתי בצד והרמתי מכסה מנוע. עשן קל עלה מאיזור מכסה רצועת הטיימינג ( אותו מקום שהרעש בקע ממנו) והיה רעש של רתיחה. לא הייתה רתיחה של מי מיכל העיבוי והמאוורר הרדיאטור לא נכנס לפעולה.

אחרי כחצי שעה המתנה, המנוע התקרר ונסעתי עד לבייתי עם מזגן דולק. במשך כל הנסיעה חום המנוע היה באמצע הסקאלה.

שמתי לב שמידיי פעם היה גם רעש חרישי הדומה לבורג משוחרר מכיוון המנוע/ רצועה.

אני מניח שבשלב ראשוני עליי לבדוק מדוע מאוורר הרדיאטור לא נכנס לפעולה ( פיוזים וממסרים)

אבקש עצה למקור הבעיה. האם קיים קשר בין בעיית חוסר חימום סלון הרכב ( מערכת המיזוג) לבין חימום היתר של המנוע?

כאשר הרכב מתחמם אבל המים במיכל העיבוי לא רותחים, על מה הדבר מרמז?

תודה לכולכם!!

יש לודא לפני הכל שאין אויר במערכת, כשמערכת החימום פועלת. בדוק שהטרמוסטט נפתח (המים חמים בכל הצינורות) והמאווררים נכנסים לעבודה מספר פעמים. רק אחר כך צא לנסיעת מבחן.

פורסם

אולי. אבל זה שלב הבא. אחרי שתבדוק שהמנוע עובד שצורה תקינה, ומערכת קירור המנוע גם תקינה ושהמאווררים נכנסים לפעולה בזמן.

האמת אולי כדאי להחליף טרמוסטט גם כן, אולי גם הוא קשור לחגיגה הזו.

מערכת החימום ברכב מתבססת על המים החמים שמקררים את המנוע. כשהם חמים ויש סירקולציה טובה של המים, ואין סתימות או נזילות ברדיאטור חימום הפנימי זה אמור לעבוד היטב.

הסיבות שאין חימום יכולה להיות או שביטלו את הכניסה של המים החמים לרדיאטור החימום בגלל נזילה, או שהוא סתום. אם ביטלו בגלל נזילה, זה מצריך להחליף רדיאטור חימום פנימי שזה סיפור יקר יחסית. אם זו רק סתימה, אפשר לפתוח אותה בלחץ מים. (יש כאן שירשורים בנושא, תחפש. אם לא תסתדר אנסה להסביר).

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

תודה mimi626,

ללא קשר לכל הבאלגן הזה, כאשר הרכב מתחמם המאווררים אמורים להתחיל לעבוד בכל מקרה נכון? כלומר גם אם קיימת סתימה ברדיאטור, משאבה תקולה, טרמוסטט תפוס עדיין המאווריים אמורים להיכנס לפעולה. אני צודק?

פורסם

לא. לא מחייב. המאווררים נכנסים לפעולה כאשר טמפרטורת המים שנמצאים ברדיאטור עצמו עולים מעל גבול מסוים. אם יש סתימה ברדיאטור, או שהמשאבה תקולה, או שהתרמוסטט תפוס, המים שמתחממים בתוך המנוע לא עוברים לרדיאטור, אם הם לא עוברים לרדיאטור, טמפ' המים ברדיאטור לא עולה, ומכאן שהמאווררים לא אמורים לעבוד. רק מה, יכול להיות שבאמת התקלה היא במאווררים או היוניט שלהם. לכן צריך לבדוק לפי הסדר.

בא נעשה קצת סדר בדברים.

א. מה שאתה יכול לבדוק בעצמך בבית לפני המוסך , אם המאווררים תקינים. אם כשאתה מדליק מזגן על קירור 2 המאווררים נדלקים, סימן שהם תקינים.

ב.תטפל דבר ראשון ברעשים מהמנוע\רצועה. זה יכול להיות גם מיסב או מותחן שנדפק, אני לא יכול להגיד לך מרחוק בלי לפתוח, לכן תגש למוסך לבדיקה.

ג.כשאתה כבר במוסך, אם התוצאה היא חגורת טיימינג שזקוקה להחלפה, תבקש שיחליפו לך גם משאבת מים על הדרך. נכון, זה הוצאה נוספת, אבל האוטו כבר ישן, ואם פתאום היא תתחיל לנזול, ממילא יצטרכו שוב לפתוח הכל. לכן זה גם אמור להיות יותר זול כשמחליפים על הדרך כשהכל פתוח.

ד. טרמוסטט. הייתי מבקש בדיקה שלו וגם אם הוא נראה תקין, יכול להיות שכדאי להחליף אותו. זה לא אמור להיות מאוד יקר.

ה. אחרי כל זה, אם האוטו עדיין מתחמם, תבקש שיבדקו\יחליפו לך יוניט מאוורר.

ו. בהצלחה, אני מקווה שלא בלבלתי אותך יותר מידי.

נ.ב. המידע שמוגש כאן ובכל השירשור הזה אינו תחליף לייעוץ ובדיקה במוסך, והוא על אחריות בעל הרכב בלבד, ומשמש לידע כללי בלבד.

פורסם

בבקשה ובהצלחה.

תדעכן אותנו בהמשך מה היה בסוף.

פורסם

שלום לכולם,

עידכון קל: אין לי כ"כ זמן לטפל בבעיה כרגע אבל את הבדיקה שהציע mimi626 לבצע בעצמי (כלומר לבדוק שהמאוורים תקינים ע"י בדיקה של הדלקת המזגן) ביצעתי הערב. הנעתי את הרכב ולאחר כ- דקה,שתיים הדלקתי את המזגן. ניגשתי למאווררים ובאמת שניהם לא עבדו. לפתע שמתי לב שגם נורית החיווי של מפסק המזגן אינה מאירה. כיביתי את המנוע, פירקתי את הקונסולה הראשית ולהפתעתי התברר לי שהמחבר של מפסק המזגן מנותק. חיברתי אותו חזרה, הרכבתי את הקונסולה, הנעתי ולאחר כמה רגעים הדלקתי את המזגן. ניגשתי למאווררים - שניהם עבדו בעוצמה. כלומר המאווררים תקינים .

רציתי לבדוק אם זו הסיבה שבגללה הרכב התחמם ( להבנתי,בגלל שהמאווררים היו למעשה מנותקים) ולכן נתתי לרכב לעבוד כ 15-20 דקות בעמידה. חום המנוע הגיע טיפה מתחת לאמצע והמאווררים לא נכנסו לפעולה ובנוסף צינור הרדיאטור העליון היה חם ואילו התחתון קר. כלומר, הטרמוסטט היה סגור ולמעשה המערכת לא נכנסה עדיין לפעולת הקירור. מפאת חוסר זמן נאלצתי להפסיק את הבדיקה בשלב זה.

הרעש מכיוון הרצועה עדיין קיים ולכן אני חושש לקחת את הרכב לסיבוב קצר ע"מ להעלות את חום המנוע.

האם עליי לעשות סיבוב קצר ע"מ לוודא שמערכת הקירור עובדת או שבגלל החשד בנוגע לרצועת הטיימינג עדיף להביא את הרכב לחימום כשהוא בעמידה בלבד?

שאלה כללית נוספת בנוגע למערכת הקירור של הרכב. נעזרתי בפוסט הבא ע"מ להבין את פעולת מערכת הקירור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=324309

אך אני לא מצליח להבין: מדוע , לרוב, כאשר הטרמוסטט תפוס במצב סגור או שהרדיאטור סתום קיימת רתיחה במיכל העיבוי? הרי כשתרמוסטט סגור אז המים החמים כלואים בתוך המנוע אז למה קיימת רתיחה במיכל העיבוי?

ושאלה נוספת ברשותכם: כאשר התרמוסטט תפוס במצב סגור, המשאבה עדיין ממשיכה להזרים מים לתוך המנוע ( היא הריי עובדת ללא הפסקה נכון?) מכיון שאין למים פתח יציאה, הדבר לא גורם ללחץ בתוך המנוע?

תודה לכולכם ולילה טוב!

פורסם

שלום לכולם,

טוב, כנראה שלחברי הפורום אין זמן לקרוא את כל השרשור ולכן אני אקצר. יש לי 2 שאלות בסיסות בנוגע למערכת הקירור ברכב:

1)מדוע , לרוב, כאשר הטרמוסטט תפוס במצב סגור או שהרדיאטור סתום קיימת רתיחה במיכל העיבוי? הרי כשתרמוסטט סגור אז המים החמים כלואים בתוך המנוע אז למה קיימת רתיחה במיכל העיבוי?

2) כאשר התרמוסטט תפוס במצב סגור, המשאבה עדיין ממשיכה להזרים מים לתוך המנוע ( היא הריי עובדת ללא הפסקה נכון?) מכיון שאין למים פתח יציאה, הדבר לא גורם ללחץ בתוך המנוע?

תודה...

פורסם

קרה לי דבר דומה בדיוק בפאביה. הפיתרון הוא היה להוציא אויר מהמערכת. ברגע שיש לך קצת אויר בצינורות, יוניט החום לא קולט טמפרטורה מכוון שלא מגיעים אליו מים בצורה תקינה, ולכן הוא לא נותן הוראה לטרמוסטט להיפתח ואז כמובן שהמאוורים לא יכנסו לפעולה גם הם. ואז מתחילה כל החגיגה. אני כמעט בטוח שהבעיה שלך נמצאת האזור הטרמוסטט, למרות הרתיחה במיכל עיבוי. אחרת שני הצירונות דל הרדיאטור היו חמים.

ועל הדרך, שווה לך לעשות בדיקת לחץ הפוך למנוע לראות מאיפה יש כניסת אויר למערכת, אם זאת התקלה כמובן.

נ.ב

בזמן רתיחה של המים יש לך נזילות?

פורסם
קרה לי דבר דומה בדיוק בפאביה. הפיתרון הוא היה להוציא אויר מהמערכת. ברגע שיש לך קצת אויר בצינורות, יוניט החום לא קולט טמפרטורה מכוון שלא מגיעים אליו מים בצורה תקינה, ולכן הוא לא נותן הוראה לטרמוסטט להיפתח ואז כמובן שהמאוורים לא יכנסו לפעולה גם הם. ואז מתחילה כל החגיגה. אני כמעט בטוח שהבעיה שלך נמצאת האזור הטרמוסטט, למרות הרתיחה במיכל עיבוי. אחרת שני הצירונות דל הרדיאטור היו חמים.

ועל הדרך, שווה לך לעשות בדיקת לחץ הפוך למנוע לראות מאיפה יש כניסת אויר למערכת, אם זאת התקלה כמובן.

נ.ב

בזמן רתיחה של המים יש לך נזילות?

לא, אני לא רואה נזילות כלשהם. קיים הבדל במידת החום בין הצינור העליון של הרדיאטור לתחתון. נראה שהתרמוסטט תפוס שם..

• תוכן חדש...