Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום בצהריים כשתי דקות לאחר שהתניעה את המכונית, אשתי נכנסה לתדלק בדרך הביתה (בלחץ להספיק לגן) והמתדלק אמר לה שיוצא עשן שחור מאחורה. היא הסתכלה ונראה לה שיש עשן שחור. המתדלק התנדב לבדוק למכונית שמן והראה לה שהמדיד כמעט ריק ושיש לכלוך בשמן + אמר שכנראה יש תקלה ברכב ושהוא צורך שמן ולכן חסר המון שמן.

הוא לא הציע לה שמן למכירה ולא ציין שום דבר. היא התקשרה אלי בפאניקה והסבירה שאוטו בלי שמן ויש עשן שחור.

מדובר באוונסיס בת 9 עם 138000 ק"מ המטופלת בחברה מהיום הראשון ואף עברה טיפול 135 לפני חודשיים. כל שבוע אני בודק שמן מים ואחזקה כללית והאוטו לא שותה גרם שמן. מאחר ומדובר בשמן 10-30 מקורי של טויוטה שאין בתחנות דלק, ביקשתי ממנה לכבות את האוטו, להמתין 10 דקות ואז לבדוק, אם חסר להתקשר אלי. לאחר 10 דקות היה חצי גובה והיא חזרה הביתה.

לכל מקרה בדרך הביתה קניתי שמן מקורי (שבסוף היה לי גם בבית) וכשבדקתי את הרכב היה שמן מלא עד הסוף, חדש ונקי מהטיפול הקודם.

קראתי לאשתי שתראה לי איפה הלכלוך ואז היא הראתה לי שבתכלס הוא פתח את מכסה מילוי השמן ונגע בלוח הפח שמתחתיו(לא במכסה עצמו שהיה מבריק) - כנראה חלק מהראש מנוע ואמר לה שיש לכלוך בשמן ואף הראה לה לכלוך באצבע.

ולאחר המגילה שאלותיי אליכם הן:

1. מהו אותו החלק בו הוא נגע?
  2. האם הוא אמור להיות מלוכלך?
  3. האם אולי באמת יש תקלה ברכב? או :
  4. שמא מדובר בניסיון עקיצה לא מוצלח של מתדלק בשכר מינימום שעושה עמלה של כמה שקלים עבור כל ק"ג שמן?
  5. ואיך יכול להיות שאשתי ראתה עשן שחור (שאומרת שלא היה מסריח) למרות שהיתה שמש היום והרכב עמד בחוץ?

עצה טובה ממישהו מנוסה תחסוך לי מחר ביקור במוסכי החברה שמשום מה תמיד מוצאים משהו לתקן :lol:

בתודה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

שמן מנוע לא בודקים ולא ממלאים בתחנת דלק (פרט למצב חירום) בזמן המועט שהרכב כבוי בתחנת הדלק השמן לא מתנקז במלואו לאגן השמן ולכן המדידה לא נכונה וכמעט תמיד תראה על חוסר בשמן, מה שיביא למילוי יתר של שמן.

במקרה שלך ככל הנראה המתדלק פתח את מכסה מילוי השמן שנמצא במכסה השסתומים.

מכיוון שאני לא יודע מה נעשה אצלך במנוע לא ניתן לדעת אם המתדלק צדק או לא. ברכב תקין אתה צריך לראות שם שמן נקי, ברכב לא תקין תראה שם בוצה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

צריכת דלק רגילה 1/11 , הרכב סוחב יפה מאוד ולא נראה שיש משהו לא בסדר:

השמן נקי גם בפתח המילוי אך כנראה היה מעט לכלוך שהצטבר/נדבק על פני החלק המדובר. האם זה אסון? האם זו אותה בוצה שגמרה מנועים של קורולות 2003 מטורקיה?

ובקיצור: האם לגשת מחר מייד למוסך או שזה יכול לחכות לטיפול הבא בעוד כחצי שנה?

תודה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
שלום,

היום בצהריים כשתי דקות לאחר שהתניעה את המכונית, אשתי נכנסה לתדלק בדרך הביתה (בלחץ להספיק לגן) והמתדלק אמר לה שיוצא עשן שחור מאחורה. היא הסתכלה ונראה לה שיש עשן שחור. המתדלק התנדב לבדוק למכונית שמן והראה לה שהמדיד כמעט ריק ושיש לכלוך בשמן + אמר שכנראה יש תקלה ברכב ושהוא צורך שמן ולכן חסר המון שמן.

הוא לא הציע לה שמן למכירה ולא ציין שום דבר. היא התקשרה אלי בפאניקה והסבירה שאוטו בלי שמן ויש עשן שחור.

מדובר באוונסיס בת 9 עם 138000 ק"מ המטופלת בחברה מהיום הראשון ואף עברה טיפול 135 לפני חודשיים. כל שבוע אני בודק שמן מים ואחזקה כללית והאוטו לא שותה גרם שמן. מאחר ומדובר בשמן 10-30 מקורי של טויוטה שאין בתחנות דלק, ביקשתי ממנה לכבות את האוטו, להמתין 10 דקות ואז לבדוק, אם חסר להתקשר אלי. לאחר 10 דקות היה חצי גובה והיא חזרה הביתה.

לכל מקרה בדרך הביתה קניתי שמן מקורי (שבסוף היה לי גם בבית) וכשבדקתי את הרכב היה שמן מלא עד הסוף, חדש ונקי מהטיפול הקודם.

קראתי לאשתי שתראה לי איפה הלכלוך ואז היא הראתה לי שבתכלס הוא פתח את מכסה מילוי השמן ונגע בלוח הפח שמתחתיו(לא במכסה עצמו שהיה מבריק) - כנראה חלק מהראש מנוע ואמר לה שיש לכלוך בשמן ואף הראה לה לכלוך באצבע.

ולאחר המגילה שאלותיי אליכם הן:

1. מהו אותו החלק בו הוא נגע? כנראה מכסה שסתומים מחלקו הפנימי !
  2. האם הוא אמור להיות מלוכלך? כן, בצבע שחור , עם בוצה ובלעדיה.
  3. האם אולי באמת יש תקלה ברכב? או :
  4. שמא מדובר בניסיון עקיצה לא מוצלח של מתדלק בשכר מינימום שעושה עמלה של כמה שקלים עבור כל ק"ג שמן? התשובה טמונה בשאלה , אם כי הכלל והמוסר אומר, שאין אדם אשם, עד שלא הוכחה אשמתו, בדקת שמן והמפלס תקין, האם הוא אשם, שפוט בעצמך?!
  5. ואיך יכול להיות שאשתי ראתה עשן שחור (שאומרת שלא היה מסריח) למרות שהיתה שמש היום והרכב עמד בחוץ?

איני יכול להתיחס לעשן שחור כל עוד לא ראיתי אותו.

עצה טובה ממישהו מנוסה תחסוך לי מחר ביקור במוסכי החברה שמשום מה תמיד מוצאים משהו לתקן :lol:

בתודה

עצה טובה, הרגע לך לישון ותיהיה עם עין על הדופק, והמשך להיות זהיר ולא תמים !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז קודם כל, למי שלא יודע, ישנן 3 דרגות צמיגויות לטיוטה. כנראה שאנשים קצת מתקשים להחליט. למשל, בדף הראשון של ספר טיוטה בעברית, דהיינו ספרו של היבואן רשום שהשמן המומלץ הוא , 15W-40 דיפדוף עד סופו של הספר מראה שהיבואן ממליץ על 10-30. אם מתבוננים בספרון באנגלית דהיינו, של היצרן רואים שהוא רושם בפירוש באנגלית שחור על גבי לבן שדרגת הצמיגות המומלצת על ידו היא ולא אחרת 5W-30. אז לומר ש 10W-30 זה השמן המקורי זה לא ממש מדויק. אם כל הכבוד לטיוטה, אני מזמן הפסקתי להאמין לקטע של שמן מקורי מיוחד של טיוטה. מה, שמן של חברה אחרת באיכות הכי גבוהה לא יהיה טוב? בקיצר, לטיוטה שלנו, בפעם הבאה 5W-30 סינטטי מלא, פילטר שמן מקורי, פלאגים טובים ושלום על ישראל. לא שמן מקורי של טיוטה ולא נעליים עם כל הכבוד להם.

עוד דרך אגב, לפי היצרן בדיקה של גובה שמן תתבצע על ידי התנעת המנוע, חימומו עד לטמפ עבודה ואז אחרי מנוחה של מספר דקות יתקבל גובה השמן האמיתי. כמובן שהרכב צריך להיות על משטח ישר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בתחנת סונול בקריות אותו הדבר

אישה מבוגרת נכנסת עם סוזוקיSX4 חדשה לתדלק

מתדלק נחמד קופץ עליה ומציע לה שיבדוק שמן ומים

הוא מיד אומר לה שחסר לה חצי קילו ומפחיד אותה שאם היא תסע ככה אולי ילך לה המנוע

ניגשתי אליו ואמרתי לו שלא יבלבל את המוח ושנחכה קצת ואז נבדוק את מצב השמן

החוצפן אומר לי לבוא לצד ואומר לי לא להתערב ושהוא יז$% אותי אם אני דוחף את האף

מזל שאני נראה קצת מאיים (אבל בחור טוב) איימתי עליו חזרה

ואיזה פלא הוא בדק שוב והיה לה שמן

והאישה

אפילו לא אמרה לי תודה

פורסם

הרעיון לתת למתדלק לבדוק שמן מים,נשמע הזוי כמו לתת לו לעשות בדיקה גניקולוגית

באותה הזדמנות.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
בתחנת סונול בקריות אותו הדבר

אישה מבוגרת נכנסת עם סוזוקיSX4 חדשה לתדלק

מתדלק נחמד קופץ עליה ומציע לה שיבדוק שמן ומים

הוא מיד אומר לה שחסר לה חצי קילו ומפחיד אותה שאם היא תסע ככה אולי ילך לה המנוע

ניגשתי אליו ואמרתי לו שלא יבלבל את המוח ושנחכה קצת ואז נבדוק את מצב השמן

החוצפן אומר לי לבוא לצד ואומר לי לא להתערב ושהוא יז$% אותי אם אני דוחף את האף

מזל שאני נראה קצת מאיים (אבל בחור טוב) איימתי עליו חזרה

ואיזה פלא הוא בדק שוב והיה לה שמן

והאישה

אפילו לא אמרה לי תודה

המתדלק מקבל עמלה על שמן שהוא מוכר. כנראה שהשומרוני הטוב רצה בסך הכל "לעזור" לקשישה האומללה חסרת האונים. עד אשר אתה באת והוצאת לו את החשק לעזור לה. איך אתה יישן בלילות בכלל מאז אותו מקרה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...