Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיטרו אותי היום מעבודתי אחרי שנתיים, דווקא יום לפני היום הולדת שלי :?

לא נתנו לי מכתב פיטורים ביד ולא כלום. המנכ"ל אמר לי שהוא נותן לי התראה של 30 יום מעכשיו.

ושאני לא צריך לבוא לעבוד ב30 יום האלו כאילו שהחודש הזה עליו. לא נראה לי שהוא נדיב או משהו הוא גם ככה חייב לשלם לא?

איך זה הולך לפי החוק הוא היה אמור לתת לי את המכתב היום? הוא לא יכול להכחיש אחכ שהוא פיטר?

מה מגיע לי? שנתיים פיצויים 2 משכורות + זכויות סוציאליות + 30 יום בתשלום?

הוא נתן לי שבוע להחליט אם אני רוצה להיות מפוטר לגמרי או לעבור לתפקיד של חצי משרה.

עבדתי בתור פקיד ואחראי מחשוב וכל מיני במשרה מלאה 9 שעות 5 ימים. ועכשיו הוא רוצה שאני אהיה מוקדן רגיל במשמרות.

שהוא לא מוכן להתחייב כמה משמרות בשבוע ואלו משמרות, בהתאם לצרכים של המוקד.

כלומר יכולים לתת לי רק 4 או 3 משמרות של 8 שעות.

אני בכלל לא חתום איתו על אף חוזה רשמי מתחילת עבודתי. רק בכתב יד שלו מ9 עד 18 משרה מלאה ו30 שח לשעה.

אחכ הוא שם אותי פקיד ואחראי מחשוב בתור מוקד אחרי שנה, וגרם לי לענות לשיחות כדי לחסוך מוקדנים.

וגם כל יום הורידו לי חצי שעה הפסקה לא חוקית, וקילבתי רק 8 וחצי שעות תשלום במקום 9. ואי אפשר לצאת לחצי שעה הפסקה פיזית כי מדובר במוקד רפואת חירום.

מה לעשות? ללכת לתבוע אותו בבית משפט? הוא לא נתן לי מכתב כי הוא בטוח שאני אכישהו אסכים להרעת תנאים הזו.

למה שאני אסכים במקום 6 אלף בחודש לקבל 4 בערך ולעבוד פחות?

יש עוד מלא דברים שהוא עשה וסעיפים שהוא עבר על החוק שאין לי כח לפרט..והוא אמר עד יום חמישי לתת לו תשובה.

ושאם אני אקבל פיצויים והכל אחכ אני לא אוכל לחזור לעבוד שם. ושאולי נגיע לפשרה.

מה לעשות? מצד אחד ממש מסריח שם. אבל אני בן 27..ממש מחר. ואין לי ממש מקצוע גם. קצת רקע של בדיקות תכנה, מחשבים, פקידות, אקסל, שירות לקוחות. ועכשיו לחפש עבודה? חשבתי אולי לקחת את הפיצויים וללכת לטייל קצת ואז לחפש משהו נורמלי..

אם למישהו יש עבודה להציע לי אשמח לשמוע..

מצד אחד ממש לא בא לי לוותר לו, הוא אדם ככ נצלן ומגעיל. שמגיע לו תביעה לבית משפט שילמד לקח. ויש מספיק עובדים לשעבר שגם להם הורידו הפסקה לא חוקית.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוא מציע לך 18 אלף ש"ח ואתה חושב על לעבור לחצי משרה?

עבדת שנתיים ב-30 ש"ח לשעה? בלי העלאה? בלי בונוסים?

אני פועל ע"פ נוסחה ממש פשוטה, כל עוד המשכורת קטנה מ-12,000 ברוטו, המקום עבודה הזה לא שונה משום מקום אחר שיקבל אותך לעבוד בו.

----

פורסם

6000 לשלושים יום, ועוד חודשיים כפול 6000 פיצויים זה 18000.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ראה

מצד אחד אתה מתאר את עבודתך כחשובה ומכניסה כסף רב למעביד

מצד שני הוא מוכן לפטר אותך ללא הנד עפעף

לכן , ולא מן הנמנע כי מה שאתה חושב ממש לא זהה לתרומה שמעבידך רואה כי אתה מעניק לו.

מעביד שכל מעייניו בניצול העובד שלו כפי שאתה מתאר , אינו ראוי שיעבדו בשבילו.

לכן אילו אני במקומך , מחפש מקום עבודה תחליפי , ויפה שעה אחת קודם.

ושולח לו מכתב התראה מעו"ד / הסתדרות , על כל העוולות שהוא גרם לך ולא שילם עליהם.

תתקבל תשובה שלילית , מעביר את שדה הקרב לבית הדין לעבודה.

מקווה שאתה מכוסה בניירת כלשהי , לגבי התשלומים שעליהם התחייב המעביד ולא שילם , כי התובע הוא שצריך להוכיח את התביעה.

קודם כל דרוש מכתב פיטורין מסודר בכתב.

אחרת בעוד חודש הוא בכלל יגיד שלא פיטר אותך ואם אתה עוזב הוא לא משלם פיצויים ותובע אותך על עזיבה ללא התראה.

תגיע אליו למשרד (רצוי עם מישהו שאתה סומך עליו כעד) ובקש מכתב פיטורין.

תודיע לו שמבחינתך כל עוד לא קיבלת מכתב פיטורין בכתב כנדרש בחוק אתה רואה עצמך כמי שלא פוטר.

ברגע שיש לך את המכתב תחפש עבודה אחרת כפי שייעצו לך פה.

וכמובן גם אני חושב שברגע שהמעסיק יקבל מכתב מעו"ד שמפרט את מעלליו (אי תשלום פנסיה זו כבר עבירה על החוק) הוא יסכים להתגמש ולשלם מיד את כל מה שמגיע כדי לא להסתבך.

חלפה לה שנה ושוב אנחנו פה.

המעביד לא נתן לך עדיין מכתב פיטורין כיוון שהוא חושב שתסכים להצעתו לעבור לחצי משרה.

אז תודיע לו שהצעתו לא מקובלת עליך דרוש וקבל את מכתב הפיטורים

כולל ההודעה המוקדמת ושאינך נדרש להגיע לעבודה בתקופה הזו.

ואז על חודש העבודה המוקדמת מגיע לך משכורת רגילה + סוציאליות ועוד חודשיים פיצויי פיטורין.

ישלם לך טוב , לא ישלם תתבע אותו בבית הדין לעבודה.

לאחר שישלם , דרוש ממנו בכתב את כל ההפרשים על כל מה שהיית אמור לקבל במהלך השנתיים שעבדת ולא קיבלת.

עכשיו אתה לא מזכיר לו ולו ברמז את כל נושא ההפרשים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפותח השרשור,

מאחל לך שהדברים יסתדרו במהרה (באיזו דרך שתבחר).

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

העיצה של ישראל - סוכר. תדפיס, תמסגר, תתלה מעל המיטה ותשנן כל ערב לפני השינה עד ליום חמישי.

ואל תשכח - 18,000 ש"ח זה קודם כל סכום ברוטו, ממנו יורד לא מעט מס. קח את הכסף והשתמש בו בזמן שאתה מחפש עבודה חדשה. יש לך חודש של חיפוש עבודה על חשבון המעביד הנוכחי פלוס שלושה חודשים על חשבון המדינה (דמי אבטלה). סך הכל - ארבעה חודשים למצוא עבודה בהם הפרנסה מובטחת לך. מספיק זמן, גם בשביל אחד שאין לו מקצוע.

אולי סתירת הלחי שקיבלת עכשיו אמורה להעיר אותך ולראות לך שהגיע הזמן למצוא מקצוע לחיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קח את הפיטורים

תחתום בלשכה בזמן שאתה מחפש עבודה

אם הוא עשה דברים לא חוקיים אתה עדיין יכול לקחתאת הכסף ולתבוע אותו על השאר

עם כזה מעביד זה לא כזה פיספוס לעבור לעבודה אחרת

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש לך חודש של חיפוש עבודה על חשבון המעביד הנוכחי פלוס שלושה חודשים על חשבון המדינה (דמי אבטלה). סך הכל - ארבעה חודשים למצוא עבודה בהם הפרנסה מובטחת לך. מספיק זמן, גם בשביל אחד שאין לו מקצוע.

בגדול נכון אבל הערה קטנה מניסיון. כשחותמים אבטלה אפשר ליפול על פקידת שירות תעסוקה שמבלי לכנות אותה בשמות אמורה לגור במלונה. התעמרות באזרח הקטן כשהם מרגישים מלכי העולם, פגשתי שם חבורה של אנשים רעים.

אם הבנתי נכון אין לו תואר ולכן יתחילו לשגע אותו מהרגע הראשון שהוא חותם. בגלל שבתקופה שחתמתי בלישכה היה לי תואר אז התחילו לשלוח אותי לכל מיני עבודות הזויות רק אחר חודשיים. הטעות שלי היתה לסרב ללכת לעבודות האלו במקום לגשת לשם ל"ראיון" ולדאוג שהמעסיק הפוטנציאלי לא יבחר להעסיק אותי.

החוויה שאני עברתי משירות התעסוקה היתה מגעילה ופוגעת מאוד, סוג של סתירת לחי לאדם שעשה שירות צבאי מלא, משלם מיסים כל חייו ובפעם הראשונה בגיל 30 הזדקק לתמיכה של המדינה עד מציאת עבודה (הרי בשביל מה קיים ביטוח לאומי?). בסופו של דבר הסתדרתי בעצמי ושירות התעסוקה הצליח בדרכים מגעילות ופסולות לחסוך לביטוח לאומי משהו כמו 20 ימי תשלום אבטלה.

זה מסוג החוויות שלדעתי גורמות לאנשים להגיד יפה "ביי ביי" למדינה שלנו. חלקם חוזרים אחרי כמה שנים אחרי שביססו את עצמם (או שלא), חלקם כבר לא חוזרים. המדינה מפסידה אנשים טובים כי אלו שעוזבים אלו אנשים טובים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כספר

בגדול לשכת התעסוקה כשמה כן היא .

למצוא תעסוקה לפקידיה ולא לפונים אליה.

בהתנהלות נכונה (שלדבריך לא יישמת ) אתה זוכה שם ליחס נפלא ( רק אל תפריע למנוחה שלנו ) , חותם והולך, והכסף מגיע גם מגיע , מביטוח לאומי.

לדעתי, בשביל להחליט לרדת מהארץ צריך יותר מזה.

התנהלות כמו שתיארת יכולה להיות הקש ששבר את גב הגמל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
חלפה לה שנה ושוב אנחנו פה.

המעביד לא נתן לך עדיין מכתב פיטורין כיוון שהוא חושב שתסכים להצעתו לעבור לחצי משרה.

אז תודיע לו שהצעתו לא מקובלת עליך דרוש וקבל את מכתב הפיטורים

כולל ההודעה המוקדמת ושאינך נדרש להגיע לעבודה בתקופה הזו.

ואז על חודש העבודה המוקדמת מגיע לך משכורת רגילה + סוציאליות ועוד חודשיים פיצויי פיטורין.

ישלם לך טוב , לא ישלם תתבע אותו בבית הדין לעבודה.

לאחר שישלם , דרוש ממנו בכתב את כל ההפרשים על כל מה שהיית אמור לקבל במהלך השנתיים שעבדת ולא קיבלת.

עכשיו אתה לא מזכיר לו ולו ברמז את כל נושא ההפרשים.

אני התעקשתי בתוקף שהוא יתן לי מכתב פיטורין הוא לא רצה לתת ואמר שאני אחשוב עד יום חמישי.

ושבנתיים אני מקבל שכר בתשלום על חשבונו "מתנה". ושאם אני רוצה לחזור זה רק עד יום חמישי - אחכ אם הוא ישלם פיצויים אין לי דרך לחזור בחזרה שאסור לו.

אני כן רמזתי לו שאני אתבע אותו על ההפסקות..הוא אמר לי תתבע.

קרן פנסיה הוא שילם לי אבל באיחור של חצי שנה. הדבר הכי חמור זה שאני עובד אצלו שנתיים בלי שום חוזה בכתב.

ככה שאם אלך לבית דין אני חושב שהשופט ישר יאמין לי.

ההפרשים שהוא חייב לי זה שאני כל יום קיבלת 8 וחצי שעות עבודה במקום תשלום על 9.

וזה מוקד רפואת חירום אי אפשר לצאת חצי שעה רצוף מהמוקד.

זה שפה ושם אתה הולך לשירותים או לא יודע מה זה לא חצי שעה רצוף, הוא חייב לי אולי 12 אלף הפסקות עם ריבית.

אבל הוא ככ אדם רמאי ונוכל ומניפולטיבי שהוא יגיד שיצאתי כל יום 40 דק לא רצוף ושעשיתי לו נזק ומי יודע מה.

הוא ככ מעצבן אותי שבא לי לארגן תביעה קבוצית נגדו לא חסר עובדים לשעבר שגם אותם הוא גזל בהפסקות ושונאים אותו.

הוא אמר לי תחשוב עד יום חמישי ונתפשר על משהו.

אני מבחינתי גם ככה שנאתי לעבוד מ9 עד 18 כי זה השעות הכי חרא וזה להתעסק איתו כל היום.

יש שם גם משמרות לילה ושישי שבת וצהריים.

אני תמיד רציתי לעבוד במשמרות אבל שייצא לי משרה מלאה ואותו שכר כמו עכשיו בסביבות 6.

אם הוא לא מתחייב לכמות משמרות וזה רגיל הוא יתן לי רק 3 או 4 משמרות בשבוע של 8 שעות שמתוכן הוא ישלם 7.5

שזו הרעת תנאים משמעותית בקושי יצא לי 4 אלף שקל בחודש.

כל המטרה שלו זה שאני אסכים ואחכ אם לא יהיה לי טוב אני לא אוכל לקבל פיצויים וגם אהיה חתום על חוזה.

לגבי הוכחות, יש לי תדפיס שעות של כל חודש שרואים שעבדתי 186 שע ובפועל שילמו לי 178 בתלוש שכר.

ויש לי חוזה ראשוני בכתב יד שלו שזה שכר של 30 שח לשעה וככה וככה נסיעות.

אחכ הוא הוריד לי בחלק מהתלושים לשכר גלובלי, ואז הוריד לי החזר טלפון 100 שח ואז החזיר לשעתי שוב.

ואחכ שם לי 28 לשעה והוסיף לנסיעות קצת. והכל בלי חתימות בלי חוזה בלי כלום.

אם עכשיו אין לי מכתב אין כלום - זה נחשב שאני מפוטר מה29 בהודעה מוקדמת או שאין הודעה מוקדמת בלי מכתב?

חשבתי לכתוב לו אימל חמור ולומר לו שאני לא מוכן לוותר על השכר ושיתן איזה שעות ומשמרות שהוא רוצה כל עוד שהשכר זהה.

ואם צריך אני גם אגיש תביעה נגדו אני לא אוותר. אולי הוא ילחץ מהתביעה וכן יתן לי מה שאני רוצה?

כי הוא אמר שעד יום חמישי נגיע לפשרה והוא לא רוצה שאני אלך לרחובות ובלה בלה..לא אכפת לו ממני הכל הצגה.

ומה שקרה זה שפשוט לימדתי עובד שם כל מה שאני יודע בתמימותי. והוא הלך והתחנף אליהם וליקק להם ממש.

אז הם קלטו שיש מישהו שיודע כל מה שאני יודע וגם מלקק להם. אז אמר נתן לו תשעות שלו ואותו נעביר לחצי משרה.

לגבי הלשכת עבודה - יש לי תעודה של טכנאי מחשבים ובודק תוכנה - זה לא תופס?

ומה אני אלך ללמוד עכשיו בגיל 27. אם כבר היה עדיף להשאר בתור מוקדן בממשרות נוחות וללמוד...

אבל אם אני מסכים להרעת תנאים אני מפסיד 16 אלף שקל!

למרות שאיתו אי אפשר לדעת כל עוד שאין מכתב רשמי הוא יאמר שאתה עזבת לבד הוא ממש נוכל.

למרות שהוא אמר לי שהוא מתחייב וכל זה..חבל שלא הקלטתי אותו ברשמקול.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם
הוא מציע לך 18 אלף ש"ח ואתה חושב על לעבור לחצי משרה?

עבדת שנתיים ב-30 ש"ח לשעה? בלי העלאה? בלי בונוסים?

אני פועל ע"פ נוסחה ממש פשוטה, כל עוד המשכורת קטנה מ-12,000 ברוטו, המקום עבודה הזה לא שונה משום מקום אחר שיקבל אותך לעבוד בו.

כן שנתיים בלי העלאות בלי כלום. התחלתי ב30 שח לשעה וX נסיעות + 100 טלפון.

אחכ הוא שינה לי ל28 שח לשעה ועוד כסף לדלק והוריד את הטלפון. אחכ שינה לגלובלי 6 לכמה חודשים, אחכ החזיר לשעתי שוב. הכל בלי חתימה בלי כלום. גם לא שילמו לי שעות נוספות אם באתי בימי שישי בנוסף.

ועשיתי שם מלא דברים מעבר לתפקיד, מלא פעמים סידרתי לו את השרת ואת המחשבים ואת התוכנות והמדפסות שם

במקום שהוא ישלם כסף לאיש רשת לפי ביקור, וכלום לא קיבלתי.

נשארתי שם רק כי המקום עצמו נח העבודה עצמה. אבל תמיד ידעתי שהרגע הזה יבוא..השאלה איך יוצאים מזה הכי טוב.

הוא פשוט מצא עכשיו בחור צעיר תמים אחר לנצל עד שגם לו הוא יוציא תמיץ ותרד לו המוטיבציה והוא ימצא פראייר אחר.

הוא פשוט מעדיף שאני לא אבוא ב30 יום כדי לספר איזה סיפור ללקוחות שמבקשים לדבר רק איתי.

פורסם

(אזהרה, פוסט זה איננו מכיל סרקזם מכל סוג שהוא)

איזה כיף לך! יש לך מזל גדול, תגיד תודה לבוס

ותנשק לו את המצח, קיבלת את המתנה הכי טובה שאפשר לקבל לכבוד יום ההולדת.

תם עידן השרשורים המפלצתיים החד-שנתיים: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3018548&postcount=1

כעת יש לך הזדמנות פז להתחיל את שלב החיים של אדם מבוגר,

ואני באופן אישי מאוד שמח שקיבלת בעיטה בת*ת,

מכיוון שכעת לא נותרה לך ברירה אלא לעבוד באמת.

יש לך חודש, זה לא הרבה זמן, עכשיו זוז.

(לעבוד = לחפש עבודה מתאימה, להתמקצע, ללמוד, לנסות, לנסות שוב, לנסות שוב פעם שנייה וכיו"ב)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
(אזהרה, פוסט זה איננו מכיל סרקזם מכל סוג שהוא)

איזה כיף לך! יש לך מזל גדול, תגיד תודה לבוס

ותנשק לו את המצח, קיבלת את המתנה הכי טובה שאפשר לקבל לכבוד יום ההולדת.

תם עידן השרשורים המפלצתיים החד-שנתיים: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3018548&postcount=1

כעת יש לך הזדמנות פז להתחיל את שלב החיים של אדם מבוגר,

ואני באופן אישי מאוד שמח שקיבלת בעיטה בת*ת,

מכיוון שכעת לא נותרה לך ברירה אלא לעבוד באמת.

יש לך חודש, זה לא הרבה זמן, עכשיו זוז.

(לעבוד = לחפש עבודה מתאימה, להתמקצע, ללמוד, לנסות, לנסות שוב, לנסות שוב פעם שנייה וכיו"ב)

נו איך ידעתי שתגיב ככה, מה אתה שמח לאיד?

אני עבדתי שם לא שיקחתי. גם פתרתי תקלות מחשוב, גם פקידות גם עזרה רפואית שירות לקוחות ומלא דברים.

מה אני אשם שלא שילמו לי? זה לא שמישהו אמר לי בוא תעבוד אצלי ב10 אלף ותעבוד יותר קשה.

ולא כל האנשים יכולים להצטיין בתואר. למשל עבדתי בבדיקות תכנה בלי תואר ולא היה חסר לי כלום.

כן ללכת לשלם עכשיו 30 אלף שקל לשנה ולעבוד 4 שנים בחצי משרה ואז גם אף אחד לא יבטיח לי כלום?

זה לא שיש מקצוע שתגיד לי עכשיו לך תלמד ובטוח תהיה לך עבודה..מה אני כבר יכול ללמוד?

• תוכן חדש...