Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כפי שכולנו יודעים, היום הפיתוח היותר מעניין והיותר נוגע לכולנו, הוא פיתוח אפליקציות לסמארטפונים.

רציתי לדעת, איך בדיוק חברה שמפתחת שניים שלושה מוצרים לאייפון, ומוכרת כל אפליקציה נגיד בסביבות ה2$, איך היא בעצם שורדת בשוק? איך בעצם היא שווה משהו?

הרי אם נעשה חישוב שנאמר הם מכרו 100K מכל מוצר, כלומר הם מכרו 600K$ זה לא הרבה כסף בכלל בשביל להתקיים כחברה וכל המשתמע מכך.

מישהו מוכן להסביר לי את המשוואה הזו?

תודה.

Polo 2012

פורסם

המחשבה שלך קצת מוטעה מראש.

השוק הזה מתחלק בעצם ל3 סוגי חברות (פלוס מינוס):

1. חברות שמרוויחות מהרווחים של האפליקציות - כמו משחקים וכו - מאחורי החברות האלו עומדים סטודיויים עצומים , מכונות PR ותיהיה בטוח שהן מוכרות הרבה יותר X הרבה יותר מוצרים. בצד שהשני של החברות האלו עומדים מפתחים פרטיים שעושים אפליקציות כאלו בזמנם הפנוי בצוות של אדם אחד / מינימאלי.

2. חברות שמשכירות את שירותיהן לבניית אפליקציות - כלומר נגיד פלוני אלמוני רוצה אפליקציה - כמו בבניית אתרי אינטרנט - הוא פונה לחברה שתפתח לו אפליקציה ותתחזק אותה. במקרה הזה - נכנסים הרבה פרויקטים והתשלום הוא פר פרויקט. הלקוחות (שמזמינים את האפליקציות) הרבה פעמים משתמשים בזה בתור כלי תדמיתי / משלים לעסק שלהם.

3. חברות שעושות Service עבור חברות אחרות - שהאפליקציה הוא רק חלק ממנו - וצריך עוד צדדים כדי לתת שירות רץ.

כמו שאתה מבין במקרים 2 ו3 ההתבססות על הרווחים מהאפליקציה היא לא מוחלטת - והצרכן הוא לא המקור הכנסה העיקרי.

במקרה מס' 1 בצד הגדול של חברות - המכירות הם במליונים , בצד הקטן - באלפים בודדים.

כל זה נאמר עוד לפני התחשבות ב2 דברים:

1. הרבה כסף בה היום מIn App purchase (קניות מתוך האפליקציה , מנויים וmini transactions במשחקים כאלו ואחרים)

2. יש עוד כמה נאה של כסף שמגיעה מפרסומות.

ליביו ("במקרה" בתחום)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שמע, יש משהו שנקרא בועת היי טק: יש רעיון, יש חבר'ה עם "מוניטין היי טק" (בלוגרים וכו'), יש משקיעים עם כסף.

בסופו של יום הם יוצרים אפליקציה בעזרת גיוס של מזכירה, משרד יקר בה. פיתוח, 5-10 מתכנתים,QA, גרפיקאית, רכבי ליסינג ובאמת המון המון הוצאות.

מצד שני יש גם אנשים שעושים הכל לבד, מהרעיון, עד העיצוב של ה100$ מהודי פרילאנסר (עיצוב שלא נופל ממשרדי עיצוב שלוקחים לך 20 אלף ש"ח) וכמובן התכנות צד שרת + אפליקציה.

את זה אפשר לסיים בהוצאות של כמה אלפי עד מעט עשרות אלפי דולרים (כולל חישוב שעות עבודה).

יצא לי לראות עשרות מוצרים שפותחו בשיטה הראשונה ופשוט גרמו למשקיעים הפסדי ענק (לרוב) ולעובדים ולמנהלים כאבי ראש ודכאון מטורף, ויצא לי גם לעבוד, לנהל ולפתח מוצרים בשיטה השניה. היתרון בשיטה השניה, אם הרעיון שלך לא הולך הכי טוב, הקמת רעיון פוטנציאלי לאקסיט\רווח מכירתי קלאסי ולא בזבזת כמעט כלום. בנוסף, מהנסיון שלי, הפיתוח הכולל עד שהמוצר על המדף אורך הרבה פחות זמן בשיטה השניה ואף לרוב עולה על האיכות של השיטה הראשונה. זה נשמע מוזר כי יש פחות כ"א, אבל הסיבוכיות והאינטגרציה הכל כך נוראית ומסורבלת בין הרבה בני אדם הופכת את המסע הקצרצר הזה של כמה חודשים בודדים לפתח אפליקציה כמעט בכל קני מידה למסע תדמיתי שאורך כשנתיים עד הסגירה מחוסר תקציב.

אני אישית יותר מאמין בשיטה השניה וגם לדעתי הוכחתי במידה מסוימת שהיא עובדת פי כמה יותר טוב.

איך זה מתקשר למה ששאלת? יש המון אפליקציות שעולות 2$ והן של מפתחים עצמאים (או גג צוות של 2).

הפיתוח אורך כחודשיים-שלושה בזמן הפנוי שלהם והנה עם עשו קופונת של 600K $ ע"פ החישוב שלך...

אגב, אמרת ש"יותר מעניין" לפתח אפליקציות למובייל, אני ממש לא מוצא בזה יותר עניין...

פורסם

ליביו - שכחת עוד מודל הכנסות שקיים היום, חיפושים ברשת.

מה זאת אומרת? גוגל (וגם בינג לצורך העניין) מעונינת שמספר אנשים גדול ככל האפשר יחפשו אצלה ולא אצל המתחרים. למה? כי גוגל עושה מזה הרבה כסף. אז גוגל מוכנה לשלם לכל מיני אפליקציות על כל חיפוש שמתבצע בה.

למשל פיירפוקס חתמו על עסקה של 300 מליון דולר עם גוגל כדי שגוגל תישאר מנוע החיפוש של פיירפוקס.

יש עוד שוק שלם של אפליקציות שמיועדות לעסקים. אם זה אפליקציות לאנשי מכירות, לטכנאים, לרשת פנימית של העבודה וכן הלאה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מקס ידידי , מניסיוני , יש סיבה טובה בכלליות שכל שוק ההייטק לא בהודו ובסין למרות האיומים התמידיים שקיימים כבר שנים בנושא.

בבועה - לדעתי - אנחנו ממש לא (ועבדתי גם בתקופת הבועה).

כמובן שמה שאתה אומר לא קשור בכלל ישירות לפיתוח למובייל.

מה שאתה אומר ממש לא נכון מבחינת תוצאות איכותיות בשטח. בטח שלא לאורך זמן.

כמובן שיש דוגמאות לפה ולשם.

מניסיוני - קשה מאוד להוציא מהודים ובכלליות מהייטק זול תוצאות איכותיות למשהו שצריך לרוץ לאורך זמן, שצריך אינטגרציה עם עוד טכנולוגיות , שצריך פיתוח לאורך חיי המוצר ועידכונים , שצריך לעמוד בלוחות זמנים ואתה חייב לפקח טכנולוגית ב10000 עיניים כדי להבין באמת מה קורה. (זה במוצרים באמת חדשניים ומתקדמים. אם אתה רוצה להקים את המקביל לאתר אינטרנט - לך על הודים).

יצא לך לעבוד במוד כזה של פיתוח שמוחזק במקום כזה?

לי יצא. בא נגיד שהתוצאות לא מרשימות.

במיוחד בתחומים חדשניים - מפתח אחד טוב שיודע מה הוא עושה יכול לבנות מוצר שגם יוכל להתפתח לאורך זמן - בעשירית ממפתח זול.

ארילו - אני נתתי את המודלים העיקריים שמשמשים חברות שעוסקות רק בתחום הזה.

מסביב ברור שיש עוד מודלים של כל מני צדדים שמרוויחים ומודלים קטנים יותר.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו ציין וברשותו אני ארחיב.

כדי להבין איך עושים כסף מדברים שלא עולים (או עולים מעט במקרה שלנו) כסף, אני מפנה אותך לשתי חברות שעושות את זה נורא טוב היום.

פייסבוק.

גוגל.

גוגל בזמנו פיתחו מודול של "שיווק/פרסום ממוקד", מה זה אומר? שאם אתה מכניס במילת חיפוש שלך בגוגל "רכב חדש" הוא אוטומאטית יקפיץ לך פרסומות על ליסינג, מוסכים וכל דבר שקשור באופן רופף (בהתחלה, אחר כך זה נהיה יותר משופשף) לרכב, חדש או ישן.

בכל אופן, פרסום זה עסק שמגלגל המון המון כסף וגם בהמון אפליקציות חינמיות (שעליהן כביכול בכלל לא מרוויחים) משתמשים בפרסום ומרוויחים ככה כסף.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

פרסום הוא עדיין בסוף היום עסק יותר חלש מקנייה.

באנדרויד - הרבה מאוד אפליקציות מבוססות על פרסום לעומת קניה.

ביחד עם הקנייה היותר קלה בiOS זו אחת מהסיבות הכי גדולות לזה:

http://blog.flurry.com/bid/79061/App-Developers-Bet-on-iOS-over-Android-this-Holiday-Season

(תקראו במיוחד את החלק של הshow me the money)

Then dying is forgetting

פורסם

רק בשביל ההבהרה ניתן ואף עושים כסף גדול מאוד ממשתמשים גם בדרכים עקיפות בלי שום אגורה שיוצאת מהכיס של המשתמש הסופי, יש מודלים שלמים שמתעסקים בזה ויש חברות שעושות מיליוני דולרים בדרכים הללו. ונראה את ההודים מפתחים משהו דומה :lol:

פורסם

ליביו - הכל נכון.

בסופו של דבר אנחנו רואים כאן בשידור חוזר את המאבק בין תואמי IBM למחשבי מקינטוש מחדש.

אנדרואיד הוא התואם IBM (בדיוק כמו שתואמי IBM היו מסובכים יותר להפעלה בהתחלה)

ואייפון הוא המקינטוש.

כולנו יודעים מי ניצח במאבק הזה בסופו של דבר, ולפחות כרגע נראה שאנדרואיד יהפוך להיות התקן בפועל.

ואגב, אם שירות התשלומים החדש של גוגל יצליח, אז רוב מכשירי האנדרואיד בעולם המערבי יהיו מקושרים לאמצעי תשלום בדיוק כמו שרוב מכשירי האייפון מקושרים לאמצעי תשלום באייטיונס.

פורסם

כל עוד גוגל לא עושה את הקישור ישירות בין אפליקציות וטלפון לכרטיס אשראי כמו אפל - זה לא ממש קורה.

(והם לא יעשו את זה , וגם אם כן - מערכת פתוחה - ורוב היצרניות יטיסו את זה).

בנוסף אסור לשכח שיש כמה חנויות תוכן ודרכים אלטרנטיביות לצרוך אפליקציות מחוץ לחנויות התוכן.

גם מודלי התשלום לא קבועים ופשוטים וכל אחד יכול לעשות מה שבא לו - לטוב ולרע.

מה יהיה בטווח הארוך? אתה לא יכול ליהיות בטוח. אני אתן לך דוגמא אחרת.

בשוק של נגני הmp3 אפל באה והציגה קו מוצרים - אייפוד. במקביל היו קיימים הרבה מוצרים מסביב שעושים הרבה יותר.

עדיין - הנגן הכי מוכר , הכי מוכר והכי מתפתח - הוא שלהם. (כשרוב החברות האחרות ממש סגרו את קווי היצור על נגנים ברמות מיתוג האלו שהם לא זבל סיני - כמו מייקרוסופט והzune לדוגמא).

פה נוצר מצב של מוצרים לבנים בקצה התחתון של הסקאלה לעומת מוצר אחד מוביל (או יותר נכון ריינג' מוצרים) בצד היקר.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
ליביו - הכל נכון.

בסופו של דבר אנחנו רואים כאן בשידור חוזר את המאבק בין תואמי IBM למחשבי מקינטוש מחדש.

אנדרואיד הוא התואם IBM (בדיוק כמו שתואמי IBM היו מסובכים יותר להפעלה בהתחלה)

ואייפון הוא המקינטוש.

כולנו יודעים מי ניצח במאבק הזה בסופו של דבר, ולפחות כרגע נראה שאנדרואיד יהפוך להיות התקן בפועל. - ועל סמך מה אתה כותב זאת ? על סמך איזה כתב קשקשן שכתב בפורום X או Y ?

ואולי לאפל יש בקנה הפתעות ?

ואגב, אם שירות התשלומים החדש של גוגל יצליח, אז רוב מכשירי האנדרואיד בעולם המערבי יהיו מקושרים לאמצעי תשלום בדיוק כמו שרוב מכשירי האייפון מקושרים לאמצעי תשלום באייטיונס.

ההשוואה ממש לא במקום ולא קשורה לשום דבר.

לא הבנתי מזה זאת אומרת תואמי IBM היו מסובכים להפעלה בהתחלה ?

רוב התקניים שנוצרו בתקופת מחשבי PC תוצרת IBM עדיין קיימים בצורה זו או אחרת.

חיבור טורי/מקבילי קרי RS232 חיבור למדפסת (חיבור מקבילי שהולך ונעלם) ועוד מספר תקניים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מקינטוש מהתחלה היו יפים יותר עם ממשק גרפי ועכבר. תואמי IBM עד שיצא חלונות (וגם אז) היו מחשבים שמסובך יותר להפעיל אותם.

לא דיברתי על חיבורים כמו RS232 וכו'. מה הקשר?

אני כותב את זה על סמך זה שאנדרואיד היא כרגע מערכת ההפעלה של יותר מחצי משוק הסמארטפונים, בעוד שאפל מחזיקה בערך 20-25 אחוז מהשוק. אלה נתונים אמיתיים, לא איזה כתב קשקשן בפורום X או Y.

בהתחלה היה רק אייפון מול נוקיה ובלקברי, והאייפון הולך ומפסיד נתח שוק (בדיוק כמו סימביאן ובלקברי) לאנדרואיד. הנעלם הגדול היא מייקרוסופט.

אם אפל יוציאו הפתעה מהקנה שלהם, זה אכן יטרוף את הקלפים - אבל באותה מידה גוגל או מייקרוסופט ואפילו RIM יכולים לשלוף שפן מהכובע.

ההשוואה במקום כי למרות שהמקינטוש היה מחשב מעולה לזמנו, הוא הפסיד בקרב לתואמי IBM השונים ובסופו של דבר אפילו אפל עברה להשתמש במעבדים סטנדרטיים לחלוטין של אינטל.

ליביו:

נראה איך יתפתח מודל התשלום של גוגל. אם הוא יתפוס אז אני מאמין שתוכל לשלם באמצעותו גם במרקט. בגלל שהטלפון גם ככה מחובר לאמצעי התשלום, אז החיבור יהיה נוח ומיידי.

לגבי שוק נגני ה-MP3, הוא דיי גוסס היום כשכל טלפון פשוט מנגן MP3 ויחסית אין בהם צורך. לפני 10 שנים זה לא היה המצב. כרגע אין משהו שיחליף את הטלפון החכם.

פורסם
פרסום הוא עדיין בסוף היום עסק יותר חלש מקנייה.

באנדרויד - הרבה מאוד אפליקציות מבוססות על פרסום לעומת קניה.

ביחד עם הקנייה היותר קלה בiOS זו אחת מהסיבות הכי גדולות לזה:

http://blog.flurry.com/bid/79061/App-Developers-Bet-on-iOS-over-Android-this-Holiday-Season

(תקראו במיוחד את החלק של הshow me the money)

אני חושב שחלק גדול מזה גם קשור לקהל היעד של IOS מול אנדרואיד (ואני לא מתכוון להכנס למי או מה יותר טוב, אז בבקשה מכם, תמנעו מזה). המשתמש הממוצע (ואני חוזר, הממוצע, לא לוקח את קצוות הסקאלה של מפתחי תוכנה מול ילדות בנות 14 שמתלהבות מאייפון/גלאקסי) של אנדרואיד הוא יותר tech savy ויש הרבה יותר סיכוי "יפרוץ" את המכשיר וימצא "דרכים עקיפות" להשיג את האפליקציות האלה. ולראיה הטבלאות המדוברות שהראת.

מכאן שלדעתי גוגל חייבת להסתמך על פרסום יותר מאפל כדי להרוויח כסף גם מאותם אנשים שקניית אפליקציות לא בראש סדר העדיפויות שלהם.

*בואו לא נכנס לאם פיראטיות זה טוב או לא, פשוט נתתי מצב נתון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ועדיין בתור יצרן יחיד של סמארטפונים אפל למעלה.

גם מהאנדרויד - חשוב להפריד מכשירים סינים לבנים שבוחרים באנדרויד כי זה - חינם ומעודכן לבין סמארטפונים בקצה העליון.

אם תשווה את המספרים של אלו זה יהיה קצת שונה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

לא מדוייק, כי סמסונג בתור יצרן יחיד מכרה יותר סמארטפונים ברבעון השלישי (עדיין מחכים לרבעון הרביעי). כמה יותר? 28 מליון מול 17 מליון של אפל.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203687504577002571419254242.html

מכירות של סמארטפונים חדשים - אנדרואיד עם 53% מהשוק העולמי, אייפון עם 15% מהשוק העולמי

בתוך ארה"ב בלבד - אנדרואיד עם 44.8% מהשוק, אייפון עם 27.4% מהשוק

http://www.email-marketing-reports.com/wireless-mobile/smartphone-statistics.htm

אז אם משווים את השוק האמריקאי בלבד (למה דווקא אותו? קל למצוא נתונים והוא מנטרל סמארטפונים סיניים זולים) הנתונים שונים במקצת, אבל התמונה הכללית עדיין זהה.

• תוכן חדש...