Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעתד להגיע לכלמוביל בפ"ת בקרוב ע"מ להתעניין ברכישת רכב שנת 07-08 (ליסינג או פרטי) לעזרתכם אודה:

1. האם יש באיזור מכון בדיקה אמין? (למרות שאני מעדיף מכון שלא קרוב לסוכנות, לא ניסע במיוחד לעיר אחרת)

2. בנוגע לאקסנט 07-08, הלכתי לאיבוד בין המחירונים השונים לבין דעתם של אנשים שונים,

במידה והרכב היה בליסינג, כמה מקובל (בפועל, לא בתאוריה) להפחית ממחיר המחירון?

המחירונים והדיעות נעות בין 10% ל 30%, תלוי כמובן גם בנתוני הרכב הספציפי וביכולת המו"מ,

אבל פרקטית, מה הממוצע פחות או יותר?

3. האם מקובל להחתים את הסוכנות, טרם הבדיקה, שבמידה וימצא ליקוי כלשהו בגיר/מנוע/שלדה, הם יחזירו את עלות הבדיקה?

4. האם מקובל לסכם שבמידה ולא יהיו ליקויים המצויינים בסעיף הקודם, הם יתחייבו לתקן את כל הליקויים האחרים לפני המסירה?

(מבלי שישפיע על המחיר שסוכם לפני הבדיקה)

5. במידה והם יתנהל כשורה, הרכב יתאים לנו, המחיר יתאים לנו והבדיקה תהיה תקינה,

אני רוצה לצמצם למינימום את הזמן שבין החתימה על העיסקה, לבין קבלת הרכב.

בעבר הצלחתי לעשות זאת באותו היום, כולל הוצאת המחאה בנקאית, תשלום, העברת בעלות וכו',

אבל במצב הנוכחי לא נצליח לעשות זאת באותו היום, ויקח לפחות יום, או לא יומיים,

מאז שנסכם על העיסקה ועד שנבצע אותה בפועל ונקבל את הרכב,

פרק זמן שמבחינתי הוא סיכון שבינתיים יקרה משלו לרכב בחנייה, שמישהו יסע עליו ויקרה משהו וכו',

האם יש פתרון מקובל כלשהו? (למשל, להשאיר פקדון/ערבון ולקחת את הרכב ל 48 שעות אלי, או משהו דומה?)

6. כל טיפ לפני ביצע הרכישה יתקבל בברכה.

תודה רבה!

פורסם

רק לגבי הסעיף הראשון אני יכול לענות:

מכון בדיקה ממש מול מכון הטסט, "מכון בדיקה אהרון" או שירותי רכב אהרון משהו בסגנון.

אחלה שירות, בדיקה מדוקדקת ויעוץ טוב וכנה.

מנסיון, 3 מכוניות בדקתי שם.

פורסם

18-20% זה המינימום הפחתה לליסינג, במקרה של יונדאי אקסנט.

אמנם רכב מבוקש יחסית, אבל ההיצע עולה בהרבה על הביקוש וכמובן החברה קיבלה אותו ב-30% הנחה מלכתחילה.

פורסם
18-20% זה המינימום הפחתה לליסינג, במקרה של יונדאי אקסנט.

אמנם רכב מבוקש יחסית, אבל ההיצע עולה בהרבה על הביקוש וכמובן החברה קיבלה אותו ב-30% הנחה מלכתחילה.

תודה, מהיכן הנתון הזה?

פורסם

פורסם בעיתונים בהרחבה במשך השנים. זה תואם גם את רמת ההנחות שנותנים בחברה. רכב יוצא השכרה מתוצרת יונדאי יימכר דרסטית מתחת למחירון לעומת רכבים אחרים - בד"כ 27% הנחה ואם תלחץ, תגיע ל-30%, שזה אחוז ההנחה של החברה.

פורסם

אני לא אוהב את כל דיבור אחוזי ההנחה לפני שמדברים על רכב ספציפי.

לצורך העניין, בשבוע שעבר נתקלתי באקסנט מודל 2008 יד ראשונה מליסינג ללא שום תאונות (אלא אם החלפת מראה נחשבת תאונה לדעתכם) שנמכרת ב-40 אחוז מתחת למחיר המחירון. אבל מה, לרכב יש "קצת" קילומטרים. בערך 120 אלף קילומטרים, ליתר דיוק.

אני לא יודע מהיכן המקורות של ד"ר סובארו אבל מניסיון העבר עם ההודעות שלו הם לא תמיד מחוברים למה שקורה בפועל בשוק. מההיכרות שלי עם השוק (ואני עובד איתו ברמה יום-יומית), אין אחוז אחד וזה באמת כל מקרה לגופו. בשורה התחתונה - אקסנט 1.4 ליטר מליסינג (ולא השכרה עם רישום של ליסינג), מסוף 2008 או תחילת 2009, עם קילומטראז' סביר (נניח 70 אלף קילומטרים) נמכרת בערך ב-50 אלף ש"ח, אולי קצת פחות. לפי המחשבון שלי זה משקף בערך 20 אחוזי הנחה מהמחירון.

אני גם לא ממש מבין למה אתה מתעקש לפנות לכלמוביל כשלא מדובר על חברת ליסינג שמוכרת רכבים שהיא עצמם השתמשה בהם אלא מגלגלת אליך רכבים של חברה אחרת ובדרך כנראה גוזרת קופון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני לא אוהב את כל דיבור אחוזי ההנחה לפני שמדברים על רכב ספציפי.

לצורך העניין, בשבוע שעבר נתקלתי באקסנט מודל 2008 יד ראשונה מליסינג ללא שום תאונות (אלא אם החלפת מראה נחשבת תאונה לדעתכם) שנמכרת ב-40 אחוז מתחת למחיר המחירון. אבל מה, לרכב יש "קצת" קילומטרים. בערך 120 אלף קילומטרים, ליתר דיוק.

אני לא יודע מהיכן המקורות של ד"ר סובארו אבל מניסיון העבר עם ההודעות שלו הם לא תמיד מחוברים למה שקורה בפועל בשוק. מההיכרות שלי עם השוק (ואני עובד איתו ברמה יום-יומית), אין אחוז אחד וזה באמת כל מקרה לגופו. בשורה התחתונה - אקסנט 1.4 ליטר מליסינג (ולא השכרה עם רישום של ליסינג), מסוף 2008 או תחילת 2009, עם קילומטראז' סביר (נניח 70 אלף קילומטרים) נמכרת בערך ב-50 אלף ש"ח, אולי קצת פחות. לפי המחשבון שלי זה משקף בערך 20 אחוזי הנחה מהמחירון.

אני גם לא ממש מבין למה אתה מתעקש לפנות לכלמוביל כשלא מדובר על חברת ליסינג שמוכרת רכבים שהיא עצמם השתמשה בהם אלא מגלגלת אליך רכבים של חברה אחרת ובדרך כנראה גוזרת קופון.

1. כיצד ניתן לוודא עבור רכב שנת 2007 שהוא ליסינג ולא השכרה? צריך לטרטר את עצמי למשרד הרישוי?

2. אני מחפש אקסנט 2007, בלוחות היד השנייה 90% מהרכבים הללו הם מליסינג,

ואם כבר, עדיך לרכוש מכלמוביך ולקבל אחריות בסיסית מסויימת.

מה אתה מציע?

פורסם

אקסנט עם ק"מ שכזה, בשנתון 2008, נמכרת סביבות 35K.

אתה מוזמן לפנות לשלמה SIXT, קל אוטו ושות', הם ישמחו למכור לך את הרכבים האלה, שהם בד"כ רכבים של סוכני שטח וכו'.

לפני חצי שנה היה פה בחור שקנה אחת כזו, בוגרת סלקום, עם 120K, ב-45K, והוא עוד שילם יחסית גבוה.

המחיר של 50K, ליתר דיוק 49K - הוא מחיר לאקסנט\ריו במצב מצוין, עם 70-80K על הספידומטר. זה מה שנרכש לא מזמן עבור אבא של חברה שלי.

אגב, בשלמה SIXT הציעו לנו אז ב-40K לפני מיקוח את הרכבים הנפלאים האלה עם 120-130K.

פורסם
1. כיצד ניתן לוודא עבור רכב שנת 2007 שהוא ליסינג ולא השכרה? צריך לטרטר את עצמי למשרד הרישוי?

ב-2007 לא הייתה חובה לרשום שימוש בליסינג ברישיון הרכב. זה אומר שאם אתה ניגש לרכב שהוא יד שנייה ואתה רוצה לדעת מי היה הבעלים הראשון (אדם פרטי או חברת ליסינג/השכרה) אתה צריך להפעיל אמצעים אחרים. אפשר ללכת עם בעל הרכב למשרד הרישוי, לעמוד שעה בתור ולבדוק. אפשר לבדוק אם יש לו רישיונות קודמים ולראות מי כתוב שם. אפשר לנסות ולחפש היסטוריית טיפולים במוסך ולראות מי שילם על הטיפולים. אבל בגדול צריך להפעיל מאמץ כדי לדעת. האם זה בכלל משתלם? ראה פסקה הבאה.

2. אני מחפש אקסנט 2007, בלוחות היד השנייה 90% מהרכבים הללו הם מליסינג,

ואם כבר, עדיך לרכוש מכלמוביך ולקבל אחריות בסיסית מסויימת.

מה אתה מציע?

אקסנט הוא רכב שנמכר בזמנו בעיקר לציי רכב, מה שמסביר את מה שאתה רואה בלוחות היד השנייה. קח בחשבון שמחצית מה-10 אחוז הנותרים הם גם רכבי ליסינג, בדרך כלל של אנשים תמימים (יותר או פחות) "שלא יודעים" שקנו רכב ליסינג. בקיצור, צא מנקודת ההנחה שהרכב שאתה קונה הוא רכב ליסינג. לא מתאים לך? חפש אלפא רומאו. כאלו כמעט ולא היו בליסינג.

כמה חשבת להוציא על הקנייה? אני מציע לך לעזוב את רכבי ה-2007 ובאותו הסכום בדיוק לגשת לחברות ליסינג אמיתיות ולקנות רכב עם קילומטראז' זהה אבל מ-2008, יד ראשונה מליסינג (ולא שנייה מליסינג) עם שנה של אחריות מלאה.

אתה מוזמן לפנות לשלמה SIXT, קל אוטו ושות', הם ישמחו למכור לך את הרכבים האלה, שהם בד"כ רכבים של סוכני שטח וכו'.

אני לא צריך לפנות במיוחד לשלמה סיקסט או לשאר חברות הליסינג, אני עושה זאת על בסיס יומי במסגרת עבודתי. אני חי את השוק הזה ויודע טוב מאוד מה מסתתר מאחורי הפרסומות המדהימות שאתה קורא בישראל היום. רק ביום חמישי האחרון קיבלתי שלוש הצעות מחיר לאקסנט 2008, כולן לרכבים אמיתיים ובכולן עברתי שורה-שורה על היסטוריית הטיפולים המלאה של הרכב כדי לראות מה מסתתר מאחורי המחיר (כולל בדיקה מי באמת השתמש ברכב בליסינג). המספרים האלו שאתה רואה במודעות תלושים מהמציאות, חבל שבמקרה של טרייד-מוביל מצאת לעצמך את הזמן לצאת בתחקיר מקיף ובמקרה של חברות אחרות שעושות את אותו הדבר לא מצאת את הזמן. אולי חברי הפורום היו לומדים עוד משהו.

המחיר של 50K, ליתר דיוק 49K - הוא מחיר לאקסנט\ריו במצב מצוין, עם 70-80K על הספידומטר. זה מה שנרכש לא מזמן עבור אבא של חברה שלי.

אגב, בשלמה SIXT הציעו לנו אז ב-40K לפני מיקוח את הרכבים הנפלאים האלה עם 120-130K.

לכל חברת ליסינג, ובמיוחד לחברות הגדולות, יש מה שנקרא "מציאון". שם תמצא אקסנטים באזור ה-35 אלף ש"ח, רובן יוצאות משרד הביטחון או גופים בטחוניים אחרים. לרובן יש מעל 130 אלף קילומטרים ותאונות (קלות או לא, זה כבר לשיקולך). רובן גם יגיעו בסופו של דבר לסוחרי רכב שיגלגלו את הרכבים האלו הלאה.

אם הציאו לך אקסנט 2008 עם 70 אלף קילומטרים ב-40 אלף ש"ח אז או שהיא הייתה במשרד הביטחון, או שיש לה תאונה קלה, או שהיא הייתה בהשכרה אבל רשום לה ברישיון ליסינג, או שיש לה תאונה קלה או שהיא עלתה על הכביש בתחילת שנ המודל של 2008 (כלומר היא בעצם ארבע שנים על הכביש). אפשרי גם שילוב של כמה דברים מהרשימה הנ"ל. אולי לא ידעת איך לשאול את השאלות בצורה נכונה והבנת לא נכון, אולי ניגשת לסוחר רכבים שאומר שהוא עובד עם שלמה (יש כמה וכמה כאלו בשוק, יש להם אפילו את אותם צבעים בלוגו), אבל זה המצב.

אגב, לא הייתי קונה אקסנט עם 120 אלף קילומטרים משלמה סיקסט, אבל זאת כבר דעתי האישית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא טענתי שהאקסנטים שמוכרים ב-35K הן מציאה. נהפוך הוא.

כמו שאתה אומר:

1. יוצאי גופים מוסדיים כמו צה"ל או סוכני שטח.

2. בעלות תאונה כלשהיא.

3. יוצאות השכרה.

4. בעלות ק"מ גבוה.

לפעמים שילוב של השתיים.

אין בד"כ אקסנט עם 70 אלף ק"מ ב-40K. לא כתבתי כזה דבר גם.

השמורות נמכרות ב-49K. זה המחיר. גם הוא משקף סביבות 25% הנחה לאקסנט, 18% לריו - נכון למחירון של לפני 4 חודשים.

לגבי סוחר שעובד עם וכו' וכו'...אתה לא באמת חושב שאני לא מכיר את ההבדל, נכון? יש סוכנות של SIXT בחיפה, בסביבה שלה יש עוד 7-8 סוכנויות ליסינג והשכרה וזה עוד לפני שנכנסת למגרשים הפרטיים. אפשר לעשות סקר שוק מקיף ולראות את הכל - מהמיץ של הזבל ועד לרכבים שמורים כאילו נהגה בהם זקנה למכולת ובחזרה.

פורסם
ב-2007 לא הייתה חובה לרשום שימוש בליסינג ברישיון הרכב. זה אומר שאם אתה ניגש לרכב שהוא יד שנייה ואתה רוצה לדעת מי היה הבעלים הראשון (אדם פרטי או חברת ליסינג/השכרה) אתה צריך להפעיל אמצעים אחרים. אפשר ללכת עם בעל הרכב למשרד הרישוי, לעמוד שעה בתור ולבדוק. אפשר לבדוק אם יש לו רישיונות קודמים ולראות מי כתוב שם. אפשר לנסות ולחפש היסטוריית טיפולים במוסך ולראות מי שילם על הטיפולים. אבל בגדול צריך להפעיל מאמץ כדי לדעת. האם זה בכלל משתלם? ראה פסקה הבאה.

כמה חשבת להוציא על הקנייה? אני מציע לך לעזוב את רכבי ה-2007 ובאותו הסכום בדיוק לגשת לחברות ליסינג אמיתיות ולקנות רכב עם קילומטראז' זהה אבל מ-2008, יד ראשונה מליסינג (ולא שנייה מליסינג) עם שנה של אחריות מלאה.

מעניין, תודה על המידע, אני מוכן ללכת צעד אחורה:

התקציב שלי הוא עד 40K, וזה אחרי שמתחתי אותו בכמה אלפי שקלים, כך שהוא ממש מקסימלי,

המטרה הוא רכב שישמש שני אנשים (בכל פעם אחד אחר), עדיף שיהיה קטן יחסית וחסכוני, אין צורך במשפחתי,

הנסיעות יהיו ממוצעות מבחינת הק"מ וכו'.

חשבתי על אקסנט 2007 מליסינג מכיוון שהבנתי שהיא עונה פחות או יותר על הקריטריונים הנ"ל,

ואני מעדיף לא ללכת עוד אחורה בשנתון, לכן אני מוכן שיהיה מליסינג (ולא השכרה).

על מה אתה ממליץ?

פורסם

רוב המלאי של כלמוביל טרייד אין מקורו בלקוחות פרטיים שקנו רכב חדש מהיבואן (יונדאי\מיצובישי\מרצדס), כך שאני מניח שתמצא שם בעיקר מכוניות מיד פרטית ואלו שהיו יד ראשונה בליסינג יהיו כבר יד שניה (כלומר אתה תהיה יד שלישית).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
רוב המלאי של כלמוביל טרייד אין מקורו בלקוחות פרטיים שקנו רכב חדש מהיבואן (יונדאי\מיצובישי\מרצדס), כך שאני מניח שתמצא שם בעיקר מכוניות מיד פרטית ואלו שהיו יד ראשונה בליסינג יהיו כבר יד שניה (כלומר אתה תהיה יד שלישית).

טלפונית הם דיברו איתי על ליסינג יד ראשונה

פורסם
טלפונית הם דיברו איתי על ליסינג יד ראשונה

מעניין. אולי חסר להם מלאי של מכוניות כאלו מלקוחות פרטיים הם קנו כמה כאלו מחברות ליסינג (הם לרוב לא קונים זבל עם תאונות רציניות או ק"מ מוגזם ומשאירים את זה ל"מציאון" של חברות הליסינג עצמן).

אגב, תבדוק קצת בפורום כדי להבין מאיזה חברות ליסינג להתרחק גם אם המחיר קורץ.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...