Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב שלי הוא עד 40K, וזה אחרי שמתחתי אותו בכמה אלפי שקלים, כך שהוא ממש מקסימלי,

המטרה הוא רכב שישמש שני אנשים (בכל פעם אחד אחר), עדיף שיהיה קטן יחסית וחסכוני, אין צורך במשפחתי,

הנסיעות יהיו ממוצעות מבחינת הק"מ וכו'.

חשבתי על אקסנט 2007 מליסינג מכיוון שהבנתי שהיא עונה פחות או יותר על הקריטריונים הנ"ל,

ואני מעדיף לא ללכת עוד אחורה בשנתון, לכן אני מוכן שיהיה מליסינג (ולא השכרה).

אתה בכיוון הנכון עם האקסנט. רק קח בחשבון שמבחינת סחירות גם אקסנט 2007 וגם אקסנט 2008 יהיו בעייתיות בעתיד הקרוב (שנה-שנתיים ואולי אפילו שלוש). בסך הכל מדובר בקומפקטית די בסיסית ש"עושה את העבודה" ולא הרבה מעבר.

כמו שחשבתי, בתקציב שלך אפשר למצוא אקסנט 2008 ישירות מחברת הליסינג. אני לא רואה סיבה ללכת שנה אחורה ולקבל רכב שהוא גם יד שנייה וגם מליסינג.

תבדוק מה מציעים לך בכלמוביל. אם תצליח למצוא שם אקסנט 2007 יד שנייה מליסינג מטופלת במצב טוב עם 80-90 אלף קילומטרים שקולעת למסגרת התקציב זה אולי משתלם. אני מאמין שלא תצליח ואז כדאי לך לפנות ישירות למקור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מעניין. אולי חסר להם מלאי של מכוניות כאלו מלקוחות פרטיים הם קנו כמה כאלו מחברות ליסינג (הם לרוב לא קונים זבל עם תאונות רציניות או ק"מ מוגזם ומשאירים את זה ל"מציאון" של חברות הליסינג עצמן).

אגב, תבדוק קצת בפורום כדי להבין מאיזה חברות ליסינג להתרחק גם אם המחיר קורץ.

אפשר לינק בבקשה?

אתה בכיוון הנכון עם האקסנט. רק קח בחשבון שמבחינת סחירות גם אקסנט 2007 וגם אקסנט 2008 יהיו בעייתיות בעתיד הקרוב (שנה-שנתיים ואולי אפילו שלוש). בסך הכל מדובר בקומפקטית די בסיסית ש"עושה את העבודה" ולא הרבה מעבר.

כמו שחשבתי, בתקציב שלך אפשר למצוא אקסנט 2008 ישירות מחברת הליסינג. אני לא רואה סיבה ללכת שנה אחורה ולקבל רכב שהוא גם יד שנייה וגם מליסינג.

תבדוק מה מציעים לך בכלמוביל. אם תצליח למצוא שם אקסנט 2007 יד שנייה מליסינג מטופלת במצב טוב עם 80-90 אלף קילומטרים שקולעת למסגרת התקציב זה אולי משתלם. אני מאמין שלא תצליח ואז כדאי לך לפנות ישירות למקור.

תודה על הפירוט וסליחה על הבורות, לא בטוח שהבנתי,

אני פונה לכלמוביל מכיוון שלהבנתי הם היבואנים הרשמיים לארץ, והסיכוי למצוא שם את הרכב שאני צריך הוא הגבוה ביותר, לא?

1. מה הכוונה "לפנות ישירות למקור"? איזה מקור?

2. מה הכוונה "גם יד שנייה וגם מליסינג"?

פורסם

הכוונה היא רכב שהיה ליסינג בעברו, קנה אותו אדם רגיל מן היישוב ואז נמכר לך.

אם התקציב שלך מאפשר לדלג על היד הנוספת, קנה ישירות מליסינג.

אני במקומך לא הייתי נרתע כ"כ. יש גם דברים שמורים מאוד - ככה זה כשמדובר באחד הרכבים הנפוצים ביותר על הכביש.

פורסם
הכוונה היא רכב שהיה ליסינג בעברו, קנה אותו אדם רגיל מן היישוב ואז נמכר לך.

אם התקציב שלך מאפשר לדלג על היד הנוספת, קנה ישירות מליסינג.

אני במקומך לא הייתי נרתע כ"כ. יש גם דברים שמורים מאוד - ככה זה כשמדובר באחד הרכבים הנפוצים ביותר על הכביש.

כלומר, בדיוק כפי שאני ארכוש את הרכב באדם פרטי שמפרסם את הרכב שלו שמכירה, כשהרכב היה בעבר בליסינג.

הסיבה שאני פונה לכלמוביל היא ע"מ לחסוך את היד, כומר, לרכוש ישירות בכלמוביל, לא?

פורסם

לא. כלמוביל לא מחזיקים רכבים שהמקוריות שלהם היא ציי רכב.

מי שמחזיק רכבים של ציי רכב, הם ציי הרכב עצמם.

כלמוביל קונים רכבים של אנשים פרטיים. ייתכן והאנשים הפרטיים האלה, קנו בעבר מליסינג וכו'...

אם אתה רוצה יד 1 מליסינג, קנה מחברת ליסינג. אם אתה רוצה יד 1 פרטי, או יד 2 פרטית שהיה ליסינג, קנה מכלמוביל.

פורסם
לא. כלמוביל לא מחזיקים רכבים שהמקוריות שלהם היא ציי רכב.

מי שמחזיק רכבים של ציי רכב, הם ציי הרכב עצמם.

כלמוביל קונים רכבים של אנשים פרטיים. ייתכן והאנשים הפרטיים האלה, קנו בעבר מליסינג וכו'...

אם אתה רוצה יד 1 מליסינג, קנה מחברת ליסינג. אם אתה רוצה יד 1 פרטי, או יד 2 פרטית שהיה ליסינג, קנה מכלמוביל.

הבנתי, תודה על ההסבר,

האם אתה מכיר חברות ליסינג שמוכרות אקסנט יד ראשונה מליסינג שנת 2007? (לא מצאתי כאלו),

האם יש שנייה פרטית שהיתה בליסינג זה מאוד לא מומלץ?

פורסם

איפה ראית שזה לא מומלץ?

בד"כ אין חברות ליסינג שמחזיקות רכב במשך 4 שנים בשירות פעיל.

אני הצלחתי לקנות פונטו כזו, בת 4 מליסינג, אולי האחרונה בארץ שהייתה עוד בשירות - אבל זה יוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל.

ברור שלא צריך לפסול רכב יד 2 שהיה ליסינג בעברו, כמובן שצריך לחפש את השמור ביותר - כאלה שנמכרו לפני שנה-שנה וחצי עם 70 אלף ק"מ בערך - ולא ללכת ולחפש את הזולים, אלה שנמכרו בזמנו עם 130K...

המחיר לרכב שמור, שנת 2007, עם סביבות 80-85K צריך להיות סביב 40K, בהנחה והוא יוצא ליסינג\השכרה בעברו.

במקרה שלך - אתה יכול למצוא גם רכב שמור וגם להתמקח.

אם תיקח רכב עם קילומטראז' הגיוני, ולא אחד טחון לגמרי - תהייה לך גם נקודת פתיחה מעולה בעוד כמה שנים כשתרצה למכור.

אין ספק בכלל שאנשים בעוד שנתיים-שלוש יעדיפו לקנות רכב עם 150K משנת 2007 מאשר רכב עם 230K, לדוגמא.

פורסם

הבנתי, תודה רבה.

1. אכן חשוב לי קילומטרז' סביר, אם מדובר ברכב שנמצא 5 שנים על הכביש (שנת 2007),

והממוצע השנתי הוא כ 20K ק"מ בשנה (האם זה הממוצע),

אז קילומטרז' של 100,000 הוא ממוצע, לא?

2. אין לי בעיה עם ליסינג, יש לי בעיה עם השכרה, מה הדרך הכי יעילה לוודא שמודל 2007 לא היה בהשכרה?

אשמח לשמוע דעתך אם אפשר גם בנוגע לסעיפים הבאים:

3. האם מקובל להחתים את הסוכנות, טרם הבדיקה, שבמידה וימצא ליקוי כלשהו בגיר/מנוע/שלדה, הם יחזירו את עלות הבדיקה?

4. האם מקובל לסכם שבמידה ולא יהיו ליקויים המצויינים בסעיף הקודם, הם יתחייבו לתקן את כל הליקויים האחרים לפני המסירה?

(מבלי שישפיע על המחיר שסוכם לפני הבדיקה)

5. במידה והם יתנהל כשורה, הרכב יתאים לנו, המחיר יתאים לנו והבדיקה תהיה תקינה,

אני רוצה לצמצם למינימום את הזמן שבין החתימה על העיסקה, לבין קבלת הרכב.

בעבר הצלחתי לעשות זאת באותו היום, כולל הוצאת המחאה בנקאית, תשלום, העברת בעלות וכו',

אבל במצב הנוכחי לא נצליח לעשות זאת באותו היום, ויקח לפחות יום, או לא יומיים,

מאז שנסכם על העיסקה ועד שנבצע אותה בפועל ונקבל את הרכב,

פרק זמן שמבחינתי הוא סיכון שבינתיים יקרה משלו לרכב בחנייה, שמישהו יסע עליו ויקרה משהו וכו',

האם יש פתרון מקובל כלשהו? (למשל, להשאיר פקדון/ערבון ולקחת את הרכב ל 48 שעות אלי, או משהו דומה?)

6. כל טיפ לפני ביצע הרכישה יתקבל בברכה.

תודה רבה!

פורסם

1. כן. עד 100 אלף זה ממוצע לגמרי.

2. לא רואה שום הבדל בין ליסינג להשכרה ואין דרך לדעת - שכן ייתכן שהיה רכב השכרה שנרשם כליסינג. אתה קונה רכב לפי מצבו כעת, לא לפי החיים שעבר. בכל מקרה תמיד יש סיכוי שתתקל ברכב השכרה שהיה שם במשך שנתיים, עבר ק"מ גבוה מאוד, אבל בשלוש השנים האחרונות היה אצל בעלים שנסע מעט מאוד. חבר שלי קנה רכב כזה, השכרה לשעבר שנת 2007, עם 100K על הספידומטר.

3. כן, מקובל.

4. בינך לבין הסוכנות. יש סוכניות שמתקנות, יש סוכניות שמורידות מחיר.

5. אין.

• תוכן חדש...