Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני מתכוון להחליף בקרוב את מכלול השמנים ברכב, על איכות החברה הנ''ל כבר ידוע לי בעיקר משמני המנוע המעולים שלהם.

ברצוני לדעת האם כדאי להחליף שמן גיר לרכב הנ''ל?

הממסרה אוטומטית.

תודה!

נ.ב הרכב עבר 165K

שמן גיר הוחלף באיזור ה100k לאחרונה

Opel Adam S 2017

פורסם

אין שום סיבה להשתמש בשמנים יקרים לתיבות האלו. אנחנו משתמשים בשמן של אמריקן איגל, ואין לנו שום בעיה איתו. אין לנו גם שום בעיה לתת שנת אחריות מלאה, ורכבים של מאות לקוחות שעברו, כל אחד, עשרות אלפי קילומטרים, הם הסניגור הטוב ביותר לשמן הזה. דרך-אגב, גם ברכבים הפרטיים שלנו אנחנו משתמשים בשמן הזה.

פורסם
לוקי2

רק נוזל ממסרה למיצובישי צריך?

הסיבה שרציתי כי שמעתי על הרויאל פרפל רק חוו"דים טובים...

קיבלת תשובה מספי שהינו מומחה לתיבות אוטומטיות אז אינני מבין למה אתה מחפש שמן שעולה כפליים מכול שמן אחר.

איזה כייף לי :)

פורסם

התשובה של ספי נשלחה לפני שאני כתבתי..ולכן לא שמתי לב אליה

כמובן, תודה רבה ספי, ולכולכם על תשובותיכם!

Opel Adam S 2017

פורסם

היה בפורום בעבר דיון על שמני פרימיום למערכות הגיר השונות והמסקנה הייתה חצויה, חלק אכן הרגישו בשיפור לטובת השמן "המשופר" ואחרים חוו בדיוק ההפך וחזרו מהר מאוד לשמן המקורי מבית יצרן הרכב. המלצה שלי הצמד להוראות היצרן וקנה את השמן מאחד המוסכים המורשים של מיצובישי. בנוגע לאמריקן איגל, אני אישית לא הייתי מעז להשתמש בנוזל השמשות שלהם כך שעל שמן אין בכלל על מה לדבר.

לספי ידידי, מבחני שמן נעשים במעבדות של יצרני הרכב אשר בודקים עמידות לאורך זמן, עמידה בלחץ ועומס, אופי שחיקה לאורך זמן ובמצבי קיצון, ולא באחוז הלקוחות המאושרים שמחליפים בין כה וכה רכב כל 3 שנים ולא בדיוק מעניין אותם כמה זמן תחזיק תיבת ההילוכים ברכבם הנוצץ. יש פה אפילו שרשור לגבי כתבה שבה מצאו במעבדות שמנים כי השמן מנוע של אמריקן איגל אינו עומד בשום תקן שרשום על אריזתו ואף הצמיגות שלא אינה נכונה כך שלא הייתי סומך על שום מוצר מבית אמריקן חרטא. אך בכל זאת אם יש לך רשמים שמוכיחים אחרת אתה מוזמן לחדש לי אני תמיד פתוח למידע חדש במיוחד בנושא נוזלים ושמנים :smile:

פורסם

כבודו של ספי מונח במקומו, ואפשר ללמוד ממנו הרבה, אבל אני חושב שמדובר במידע שגוי.

מיצובישי מחייבת שימוש בשמן ממסרה סינטטי מסדרת SP בלבד.

ה SP-2 הישן הוחלף ב SP-3 ורצוי להשתמש בו בלבד.

התיבות האלו ידועות בבעיות לאורך זמן, ולכן לא כדאי לשים שמן לא סיננטי, ובטח לא אמריקן איגל, שהוא לא סינטטי, ולא איכותי במיוחד.

לא חייב רויאל פרפל, זה מיותר, אבל כן שמן סינטטי שעומד בתקן.

ממליץ לך בחום לרכוש שמן SP3 סינטטי, מנסיון עם מיצובישי לנסר שברשותי.

תוכל למצוא המון מידע על כך בשרשורים של משתמש בשם ליין מן

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אין ביננו ויכוח על כך ששמנים אחרים יכעולים להיות בדרגה גבוהה יותר, עמידים יותר לאורך זמן ועוד כהנה וכהנה. זה בדיוק כמו הווידיאו עם הארבעה ראשים. סך הכל רצינו להכניס קסטה וללחוץ PLAY, אז יש לי שניים, ארעה או שישה ראשים בווידאו זה שינה משהו בחווית הצפיה בסרט? אתה יכול לשים איזה שמן שאתה בוחר, אני חושב שאחרי כמה אלפי רכבים עם אפס תקלות בגלל איכות שמן, אני חושב שזה טיפל'ה יותר מבוסס ממשתמש אחד שיש לו לנסר.

ככה, לא ככה?! 8)

פורסם
ה SP-2 הישן הוחלף ב SP-3 ורצוי להשתמש בו בלבד.

התיבות האלו ידועות בבעיות לאורך זמן, ולכן לא כדאי לשים שמן לא סיננטי, ובטח לא אמריקן איגל, שהוא לא סינטטי, ולא איכותי במיוחד.

לא חייב רויאל פרפל, זה מיותר, אבל כן שמן סינטטי שעומד בתקן.

ממליץ לך בחום לרכוש שמן SP3 סינטטי, מנסיון עם מיצובישי לנסר שברשותי.

תוכל למצוא המון מידע על כך בשרשורים של משתמש בשם ליין מן

יש דיון נוסף על יונדאי גטס בפורום - יונדאי , מיצובישי - תקן אחיד SP3 או בשם נוסף ATF+3 .

יש שם נתונים טכניים של נוזל הממסרה + שמות של יצרנים נוספים מתאימים , וכמובן גם המקורי טוב מאוד ..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=408010

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה לכולם על העזרה :)

אגב, אפשר לבקש מבעל המוסך להחליף רק מחצית מהשמן, כלומר רענון ולא החלפה מלאה? קראתי פה באתר שהחלפה מלאה לפעמים גורמת להרס הגיר עקב לכלוכים קטנים שנתקעים במעברי השמן או משהו דומה לכך, ולכן מומלץ להחליף מחצית מהכמות בכל פעם.

תקנו אותי אם אני טועה.

Opel Adam S 2017

פורסם

- הוראות החברה והיבואן לישראל - ( כך מבצעים במוסכי יבואן החברה )

החלפה חלקית ( רענון ) כ 4 ליטר כל 3-5 שנים או 60.000 ק"מ .

לא צריך להחליף את כל נוזל הממסרה כ 7 ליטר , פותחים את בורג ריקון הממסרה .

יורד מאגן הממסרה כ 4 ליטר +- .

וישאר בטורק הפנימי ( ממיר המומנט ) כ 3 ליטר .

אם יש פילטר חיצוני לממסרה - לא נמצא בכל הדגמים , מחליפים גם אותו כ 80 ש"ח .

אם אין פילטר חיצוני - הפילטר הוא פנימי - ולא צריך להחליף אותו .

אחרי מילוי נוזל חדש מניעים את הרכב - ומעבירים בין ההילוכים , ואחרי כ 5 דקות עבודה ( כאשר הנוזל קצת חם )

מעבירים לניוטראל ( N ) , כאשר המנוע עובד , ובלם היד משוך במצב עצירה .

מוציאים את מדיד שמן הממסרה האוטומטית , ובודקים את סימן הכמות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...