Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב SAAB 9-5 שנת 2002 ידנית - מבקש חוות דעת

smoooth0
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

ראיתי היום מודעה ביד 2, מדובר על סאאב 9-5 שנת 2002 מנוע 2.3 גיר ידני (רשום בסוג מנוע שזה טורבו)

1-חיפשתי בפורום וראיתי שרוב האנשים אומרים שזה רכב מאוד יקר לאחזקה אבל לא מצאתי מספרים שמתארים כמה עולה כל דבר, אשמח אם מישהו יכול קצת יותר לפרט ולתת דוגמאות ומספרים.

2-האם זה נחשב רכב אמין (אם מטופל היטב וכו')? או שזה רכב בעייתי?

3-יש מוסכים נורמלים שבאמת מכירים את הרכב ויודעים לתקן אותו כמו שצריך? יש בצפון?

4-יש מקום מומלץ לקחת את הרכב לבדיקה באיזור נתניה?

180-5 אלף ק"מ זה נחשב יותר מדי לרכב עם טורבו? או יותר מדי לטורבו עצמו?

אגב, הרכב הוא יד 4 והוא מוצע ב 27000 ש"ח, ורשום במודעה שהוא במצב מכאני מצויין, זה מחיר סביר?

תודה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

ראיתי היום מודעה ביד 2, מדובר על סאאב 9-5 שנת 2002 מנוע 2.3 גיר ידני (רשום בסוג מנוע שזה טורבו)

1-חיפשתי בפורום וראיתי שרוב האנשים אומרים שזה רכב מאוד יקר לאחזקה אבל לא מצאתי מספרים שמתארים כמה עולה כל דבר, אשמח אם מישהו יכול קצת יותר לפרט ולתת דוגמאות ומספרים.

2-האם זה נחשב רכב אמין (אם מטופל היטב וכו')? או שזה רכב בעייתי?

3-יש מוסכים נורמלים שבאמת מכירים את הרכב ויודעים לתקן אותו כמו שצריך? יש בצפון?

4-יש מקום מומלץ לקחת את הרכב לבדיקה באיזור נתניה?

180-5 אלף ק"מ זה נחשב יותר מדי לרכב עם טורבו? או יותר מדי לטורבו עצמו?

אגב, הרכב הוא יד 4 והוא מוצע ב 27000 ש"ח, ורשום במודעה שהוא במצב מכאני מצויין, זה מחיר סביר?

תודה רבה.

1.הרכב מאוד מאוד יקר לאחזקה. דלק הוא שותה דיי הרבה. לפי נתוני מחשב הדרך בסאאב שלי הוא עושה בין 12 ל14 ל100 ק"מ

טיפולים יקרים מאוד כל חלק יקר מאוד מכוון שאין שוק וביקוש. לא מומלץ להכנס לרכב הזה אם אין לך כסף נזיל לתיקונים. הסיבה שהרכב יקר לאחזקה וטיפולים שבארץ לא הרבה יודעים לטפל בו והרכבים שנקנו בארץ נקנו דרך UMI יבואן הרכב דאז שמוסך מורשה כלל לא ידע לטפל בהם ולמעשה גרם רק לתקלות ברכבים שטופלו אצלם. בארץ יש רק כ2-3 מוסכים שבאמת יודעים לטפל ברכב.

2.אם הרכב מטופל כמו שצריך זה רכב אמין מאוד. הרכב מפנק ברמה שלא ניתן לתאר, מלך הכביש. אבזור מדהים, תאוצה מדהימה. חשוב מאוד ספר הטיפולים של הרכב שכן הטורבו בסביבות 150 ק"מ משתבש לרוב ולכן מוחלף באיזור הזה

3. בצפון יש מוסך בכפר אחים דיקר ישראל שיודע לטפל ברכב

4. את הרכב לא מומלץ לקחת למכוני הבדיקה הרגילים אלא רק למוסך שמבין שיבדוק

5. שוב, בדוק החלפת טורבו אם בוצעה שכן הטורבו מתקלקל לרוב באיזור הק"מ שציינת. מלבד העניין שסאאב דיי נדיר לארץ הגרסאה הידנית של הרכב עוד יותר נדירה ויש רק בודדים בארץ.

חשוב לי לציין אם הרכב במצב תקין וטופל כמו שצריך, הרכב יפנק אותך כמו שאף רכב לא יכול. זה רכב לאנשים שנהנים מהנהיגה. השאלה הגדולה היא מה רמת השימוש ומה נזילות הכספים במידת הצורך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את האמת לא הייתי מתעסק עם רכב שעבר 4 ידיים! במיוחד סאאב!! ועוד שנת 2002! ועם 180 אלף! לך תדע מה עבר עליו!! ואיפה טופל? ולמה החליפו כל כך הרבה ידיים ב9 שנים? יש פה משהו מוזר

בקיצור חפש רכב עם נתונים יותר טובים! עם הרבה סבלנות אני מאמין שתמצא אחרת!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה זה מאוד יקר? אפשר קצת דוגמאות של עלויות?

נניח אם הטורבו גוסס ואני רוצה להחליף כמה עולה להחליף? במוסך שבאמת מכיר את הרכב ועם מחירים סבירים.

חוץ מהטורבו, גם המנוע בעייתי או שהוא אמין? מה לגבי גיר ידני? כמה ק"מ בממוצע הם יכולים לעבור אם טופלו כמו שצריך?

כפר אחים זה לא בצפון, יש מוסך אחר שהוא כן בצפון? צפון זה נתניה וצפונה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נניח אם הטורבו גוסס ואני רוצה להחליף כמה עולה להחליף? במוסך שבאמת מכיר את הרכב ועם מחירים סבירים.

חוץ מהטורבו, גם המנוע בעייתי או שהוא אמין? מה לגבי גיר ידני? כמה ק"מ בממוצע הם יכולים לעבור אם טופלו כמו שצריך?

כפר אחים זה לא בצפון, יש מוסך אחר שהוא כן בצפון? צפון זה נתניה וצפונה :)

טעות שלי בנוגע למוסך, כפר אחים ומוסך גרוסמן בתל אביב הם היחידים שאני מכיר שיודעים לטפל בסאאב כמו שצריך. כמו כן, קח בחשבון שבגלל שהמוסכים בלעדים כביכול המחירים הם מעט יותר גבוהים ממה שהם יכולים להיות בשוק. גיר ידני בסאאב אני לא כל כך מכיר, הטורבו יכול לנוע 6 אלף וצפונה. הכל תלוי איזה רכב אתה מקבל וכמה הוא טופל כראוי. אם זה רכב שטופל כמו שצריך- זכית, אם לא- תתכונן לאפשרות לשפוך קצת כסף פה ושם. השמנים ששמים בסאאב הם מאוד ספציפים והכל מאוד מדוייק, הגישה למנוע ולאוטו היא גם יותר קשה מכל אוטו רגיל ולכן גם עבודה יקרה יותר. טיפולים ומחירים אתה צריך להיות קצת יותר ספציפי דבר נוסף ברגע שמדובר בתאונה/תקלה באוטו וחלקים חלופיים המחיר יקר יחסית עבור החלקים. אל תשכח, זה אוטו שנחשב בזמנו בארץ יוקרתי מאוד, ברמה של במוו מרצדס וולבוו ודומיהם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כפר אחים זה לא בצפון, יש מוסך אחר שהוא כן בצפון? צפון זה נתניה וצפונה

:)

אין טורבו תחליפי.

לכן אתה חייב חדש, מקורי.

משהו כמו 15000 שקל.

משכנתא זה קל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

15000 כולל עבודה ומע"מ ? במוסך רגיל או אצל UMI ?

ניתן להשיג טורבו משופץ או משהו בסגנון במחיר זול יותר למיטב ידיעתי

אל תתקן סאאב בUMI האוטו רק יידפק יותר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

15000 כולל עבודה ומע"מ ? במוסך רגיל או אצל UMI ?

מה זה משנה אתה רוכש רכב ב 27K ומתכנן הוצאה של 15K נוספים?

חפש רכב אחר ואמין בסכום יותר גבוה, סאאב זה למי ש"חולה" על המותג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...