Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שהבנתם עברתי טסט.

אתם בטח שואלים את עצמכם למה אני צריך אוטו ולמה כל כך יקר.

אז ככה, אני גר לבד בצפון הרחוק וחוזר בסופי שבוע הביתה שנמצא בערך 150 ק"מ מהבית (כל סופ"ש בערך 300 ק"מ).

עוד שאלה שאתם שואלים זה למה דיזל- אבא שלי מתעסק עם טרקטורים והוא זה שיביא לי את הדיזל (כמובן במחיר מוזל)

לא מעניין אותי היופי, מעניין אותי החיסכון בדלק, האמינות והבטיחות.

על איזה אוטו אתם יכולים להמליץ לי שיחזיק לאורך שנים ויהיה חסכוני כמה שיותר בדלק?

תודה!

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תמצא יש את הסיאט טולדו TDI מהשנתונים 2001-2005 רוצים עליהם פי 2 מהמחירון שלהם.. אתה יכול למצוא לך משהו חמוד בסביבות ה 25-27K מכוניות מאוד אמינות עושות 1/17 ממוצע מחוץ לעיר 1/19 ובעיר 1/15 רכב גדול יפה אמין אא וגם הן חזקות 110 כ"ס. ויש גם את מודלי האיביזה SDI שהן גם נחמדות 68 כ"ס אם אני לא טועה. ... לא חזקות אבל טיפה יותר חסכוניות מהטולדו.

ד"א לא ציינת באיזה שנתונים אתה מחפש...

ולגבי הטסט מזל טוב ברוך הבא לעולם הרכב... העיקר סע בזהירות :)

זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי :lol:

פורסם

יש לך ככה:

גרמניות TDI ידני: סיאט קורדובה\טולדו\לאון, VW בורה\ג'טה\גולף, סקודה פאביה\אוקטביה (יש גם מנוע SDI, הוא יותר חסכוני, אך בלי טורבו והוא חלש מאוד, לדעתי לא צריך לעניין העיקר שיחסוך, מנוע מוצלח, גם הTDI מוצלח, פשוט יש לו טורבו.)

יש לך גם צרפתיות: ברלינגו\פרטנר\קנגו.

אני הייתי הולך על צרפתיה, אלו מסחריות שבנויות לעבודת פרך, אמינות מאוד, לא רעות בביצועים, בנהיגה נכונה תקבל גם 1\16 בכיף.

הם נוחות מאוד לנהיגה, הנדסת אנוש של צרפתים (ברמה בין ההכי גבוהות שיש), וזה צרפתי. (שתנהג על הרבה מכוניות, בסוף תבין שצרפתי זה הכי הכי.)

הייתי הולך על צרפתיה, בעיקר בגלל המנועים, אם אתה שומר עליהם, הם לא מאכזבות, אמינות מאוד.

גם בגלל מחירון, הוא לא גבוהה כמו הגרמניות.

יהיה לך קל למצוא משהו שמור, אבא שלך עובד עם דיזלים.

אני מפנטז על ברלינגו, מערכת פצצה, וקצת לדים במאחורה. (יש לי חבר שעשה ככה, אחד הדברים.)

תבדוק, אם יקר לך כל האחזקה והדיזל, אולי תביא מיני בנזין, חסכונית אותו דבר, רק קטנה מאוד ביחסית למכוניות שהצעתי למעלה.

פורסם

מה החשיבות לקילומטרז'?

האם סיאט קורדובה בעלת 350K ק"מ.

לגבי האיביזה איזה שנתונים מומלץ?

בכללי אני נוטה לכיוון של סיאט. המורה נהיגה רוצה למכור לי את האוטו שלו (סיאט קורדובה ) שנת 2004 350K ק"מ ב20,000. מה דעתכם? הק"מ לא גבוה מידי?

פורסם

שמע אם אבא שלך מבין ועובד ונושם דיזלים, שיעשה לך שיעור קטן, תתחיל להבין מי נגד מי.

תראה, רכב של מורה נהיגה זה רכב קרוע, וזה למה?

הם עובדים על טורים נמוכים מאוד, רוב הזמן בסרק (עם מזגן+חום ישראלי), הרכב נכבה הרבה פעמים, קיצור שחיטה והרבה פיח במנוע.

המורה שלי החליף שמן מנוע הרבה לפני מה שצריך באופן אידיאלי בהמלצת היצרן. (אוקטביה TOUR).

לעומת זאת, 350KKM באופן כללי, זה כלום לרכב דיזל, אם לא קרעו אותו כמובן!

שמע, זה יחסית מציאה, תן לאבא שלך לעבור עליו (אמרת שהוא מבין), יבין מי נגד מי, ותקנה אם אין הרבה בעיות.

קח בחשבון שטיפולים של גרמניה (חלקים גרמנים), לא זולים, משיחות של המורה שלי שמעתי שגיר עולה 9K בערך (ידני קומפלט), מנוע גם הרבה...

אבל אל תדאג, אם הם במצב טוב, הם יחזיקו הרבה מאוד!

איזה מנוע הסיאט שלו?

אני אישית דיברתי עם מונית עם קורדובה, 1.9TDI ידני, הוא עצר לה קילומטרז' ב330KKM, מעשית היא עברה יותר מ500KKM!, על מנוע וגיר אחד מקורי מהמפעל!

והיא נראת במצב טוב!

פורסם

קודם כל תודה ניר על העזרה.

אני אמשיך לבדוק אבל אני מבין את הכיוון זה הכי חשוב.

אני לא יודע איזה מנוע יש לו אני אבדוק את כל הפרטים בהמשך ואעדכן.

פורסם

מצחיק!

330K זה לא כלום לאף רכב. רכב זה לא רק מנוע.

מה עם תושבות המנוע, שעולות המון כסף ברכב דיזל? הן נועדו לספוג זעזועים מהויברציות של המנוע ויש להן פג תוקף! והוא בד"כ הרבה לפני 330K ורוב האנשים לא מחליפים.

כנ"ל עם בולמי זעזועים, כריות בולם, מיסבים, צינורות, משאבות - כל אלה נגמרים!!! והם עולים בוחטה של כסף לתקן.

אני מצטער אבל גם אם אתה נוסע 500 ק"מ בשבוע עדיין לא תגיע למצב שמשתלם לך להחזיק רכב דיזל, בטח לא כזה שעבר כ"כ הרבה קילומטרים.

כואב לי לומר את זה, כי אני יודע בעצמי שרכבי הדיזל מוצלחים בהרבה מרכבי הבנזין והם חסכוניים ועמידים - אבל מה לעשות, שבגלל עיוותי מס קונים את הרכבים האלה רק על מנת שיהיו, סליחה מראש, זונות. רכבים שעוברים 40-50 אלף ק"מ בשנה, על מנת להצדיק את הפער במחיר הקנייה אל מול החיסכון בדלק.

אם אתה חושב שכיף לנסוע במסחרית גמורה שכולה ויברציות רק בשביל לחסוך כמה גרושים, אז שיהיה לך לבריאות.

רק בשביל לסבר את האוזן - הצלחתי כבר להשיג צריכת דלק של 1:20 בנסיעה לצפת מהקריות ובחזרה. לא השתמשתי בדלק מיוחד או משהו - סה"כ לנסוע רגוע וכמובן רכב קטן וידני.

פורסם

לניר 100: הגזמת קצת. 350 אלף זה ממש לא כלום.

כמשפחה שמחזיקה יותר מ5 דיזליות גרמניות יש לנו במשפחה כלל ברור: האוטו עבר 260 אלף ק"מ? או הגיע לגיל 11 שנים ללא קשר לקילומטראז'? יאללה ליד 2. ב270 צריך טיימינג (לא זול), והסבירות שיהיה צורך בשיפוץ משאבת סולר גדל מאוד (בסביבות ה300 אלף ק"מ) ולך תדע מה עוד יהיה. כמו שכבר נאמר- רכב זה לא רק מנוע וגיר. ולא דיברנו על מדגש טורבו (אמנם הוא אמין לרוב, אבל עדיין פוטנציאל לתקלה מאוד יקרה לתיקון).

אני הייתי אומר לחפש רכב עם 150-200 אלף ק"מ לכל היותר, לסוע עליו עד שהשעון מראה 250-260 אלף ואז להעיף.

אבל: לכל כלל יש יוצא מן הכלל: אנחנו מחזיקים גם בפולו 2005 עם 260 אלף ק"מ. הסיבה שהיא נשארת- כי ב200 אלף ק"מ הראשונים שלה היא עשתה בנסיעות רצופות מהמחלף הצפוני של כביש 6 עד המחלף הדרומי וללא פקקים וכניסה לערים כלל, הלוך ושוב יום-יום שזה אומר מהירות קבועה- סל"ד קבוע- בלאי מינימאלי מאוד. זה בטוח לא המצב אצל המורה לנהיגה שלך.

ממליץ על מנוע ה SDI (נטול הטורבו). בדגמי 2003-2005 המנוע שקט יותר משמעותית ומוצלח יותר ממה שהיה בפולו קלאסיק (עד 2001) ושות'. נכון אין לו הרבה כוח, אבל מבטיח לך שעם נהיגה נכונה- אתה תצטרך להבהב לנהגי הליסינג (ובתוכם: מאזדה 3, קורולה ושות') שתקועים לפניך על הנתיב השמאלי בעליות של הקסטל. אם זה לא ילך אצלך- אז סימן שאתה צריך קורס נהיגה מתקדמת, ולא צריך לקרוע את האוטו בשביל זה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

הדיזלים של VAG אמינים וחסכוניים מאוד מצד אחד אבל בגלל שברוב המוניות בארץ קיימים המנועים האלה הם גם מאוד גניבים אז הביטוחים שלהם מאוד יקרים(ביטוח של חבר לאוקטביה tour 2006 כולל נהג חדש לאח שלו 13,000 ש"ח!!!) אז קח בחשבון את עניין הגניבות.

עוד אפשרות שיש לך היא המגאן דיזל, שמבירורים שערכתי היא אמינה וטובה עם הגיר הידני כל עוד היא מטופלת.

אני כמוך מחפש רכב דיזל עד 45,000 ולא מצאתי עדיין משהו שראוי לקנייה, אם תמצא משהו מעניין(שהוא לא מונית, מורה נהיגה או VAG אוטומטי שהם בעייתים מאוד) אשמח לשמוע גם.

שיהיה בהצלחה, איתמר.

פורסם

מידע שאולי יעזור:

הביטוח על אוקטביה Tour אכן מאוד יקר- סביב ה11,000 ש"ח כולל נהג חדש, שלא לדבר על כך שאין חברה שמוכנה לבטח, כמעט. אבל ברגע שעולים לדור ה2 של האוקטביה (2006 ואילך) מחירי הביטוח צונחים ל7800- מתוכם 3300 חובה- כולל כיסוי נהג חדש (עד 21), 6500 לצעיר- מתוכם 2700 חובה (נכון ללפני כחצי שנה כשחיפשתי רכב).

לגבי סיאט טולדו- מחירי הביטוח שלה קצת יותר נמוכים ביחס לאוקטביה דור 2 (בכמה מאות ש"ח בחלק של המקיף, חובה ללא שינוי). לגבי גולף (עד 2005)- דומה למחירי האוקטביה טור. בורה- איני יודע.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

בוקר טוב,

ברכות לקבלך רישיון הנהיגה! סע בזהירות, לחיים ולשלום.

אני חושב שרנו מגאן II דיזל ידני יתאים לך מאוד! רכב נוח, מרווח, בטיחותי, שקט, ועם מנוע טורבו קטן נפח (1.5 DCI) אך גיבור לא קטן בזכות נתון מומנט מרשים מאוד. יודעי דבר מספרים על צריכה ממוצעת של כ-21 ק"מ/ל' בחייים האמיתיים!

ברמת האיבזור הגבוהה היא גם מאובזרת למדיי עם בקרת אקלים, שליטה במערכת השמע מההגה, וילונות מובנים מאחור, משענות יד, ריפוד נאה יותר, פנסי ערפל ועוד.

ניתן למצוא אקזמפלרים שמורים עם קילומטראז' שפוי - ובמחירים סבירים מאוד.

בהצלחה!

פורסם

ואם חס וחלילה, פתאום באמצע היום, יחליט להתקלקל הטורבו? שעלות החלפתו היא מעל 10 אלף ש"ח? ואם ההזרקה תחליט להתפגר ותצריך שיפוץ שעלותו 5000 ש"ח? ואולי שניהם, אחד אחרי השני?

כי הרי רכב נורמלי הוא לא ישיג בתקציב שלו. רובם יהיו עם 150-200 אלף ק"מ.

כמה בנזין אפשר לקנות ב-10 אלף ש"ח? או ב-15 אלף ש"ח? לא מעט.

מה שהכי גרוע - זה שבתקציב שלו הוא באמת יכול למצוא רכבים קטנים ושמורים - שיהיו גם זולים לאחזקה וגם חסכוניים בדלק.

=========================================================

שלא נדבר על מחירי הביטוח ההזויים שאנשים משלמים על הרכבים הגניבים האלה. זו עוד סיבה למה הם נטחנים עם כ"כ הרבה ק"מ - צריך להצדיק את העלויות של הרכישה, ומחיר הביטוח הוא חלק מהעלות.

פורסם
ואם חס וחלילה, פתאום באמצע היום, יחליט להתקלקל הטורבו? שעלות החלפתו היא מעל 10 אלף ש"ח? ואם ההזרקה תחליט להתפגר ותצריך שיפוץ שעלותו 5000 ש"ח? ואולי שניהם, אחד אחרי השני?

כי הרי רכב נורמלי הוא לא ישיג בתקציב שלו. רובם יהיו עם 150-200 אלף ק"מ.

כמה בנזין אפשר לקנות ב-10 אלף ש"ח? או ב-15 אלף ש"ח? לא מעט.

מה שהכי גרוע - זה שבתקציב שלו הוא באמת יכול למצוא רכבים קטנים ושמורים - שיהיו גם זולים לאחזקה וגם חסכוניים בדלק.

.

אתה מפזר קלישאות ללא כיסוי! ואם חלילה תהבת ההילוכים/בולמים/משאבת הגה כח/כל רכיב אחר במכונית מונעת בנזין תתפגר?

מכוניות נוטות להפגין סימני בלאי - ובעעקר כאשר לא טופלו לפי הספר. זו מן הסתם הסיבה שאת אותה הגב' שאתה רוכש עכשיו ב-40K, מישהו לפני 5 שנים שילם בעבורה 120K.

באשר לנטיית מנועי טורבו להתפגר מוקדם מן הצפוי - שטויות במיץ! ההיפך הוא הנכון. בהולנד, לדוגמא, 55% מהמכוניות החדשות נמכרות כשהן מצוידות במנוע לוגם סולר!

באשר לחיבתך להמליץ לאנשים על מכוניות קטנות; לא כל אחד רוצה לנהוג במכונית קטנה! גם אם הוא רווק, גם אם אינו זקוק לתא מטען ענק! ישנם פרמטרים נוספים, מעבר לעלויות אחזקה נמוכות, כמו נוחות, מרווח וכו'.

פורסם

מצחיק אתה. במקרה נסעתי במשך 3 שנים על רכב דיזל.

אני לא מתווכח איתך על היתרונות שלהם בכלל. הם ברורים ומובנים.

אני מסביר לך על עיוותי מס שיש כאן במדינה. עיוותי מס שגורמים לאנשים מאוד מאוד ספציפיים לקנות רכבי דיזל - ואלה אנשים שטוחנים את הרכב שלהם. ולא משנה כמה הוא מטופל, רכב טחון הוא רכב טחון. רכב בן 4 שעבר כמעט 200 אלף ק"מ, גם אם עשה אותה בדרכים בין עירוניים - יהיה שחוק יותר מרכב בן 4 שעבר 100 אלף ק"מ. נקודה.

וגם אם הבחור יקנה רכב משפחתי אוטומטי, ולא יחסוך בדלק - הוא עדיין לא יגיע להפסדים שהוא יגיע אליהם ברכב דיזל.

כל הרכיבים שסיפרת עליהם - ת"ה, משאבות ה"כ או כל רכיב אחר - קיים גם ברכבי הדיזל. פה בארץ (אנחנו לא בהולנד) הרכבים האלה טחונים לגמרי - ואז אתה בסכנה שגם ילכו כל הרכיבים שקיימים ברכב בנזין + תקלות ייחודיות לרכבי דיזל.

מה לעשות, טורבו + צנרת והזרקת סולר - אלה דברים יקרים מאוד לתיקון.

אם היינו בהולנד, אולי יכלת למצוא רכב דיזל שמור מזקנה שנסעה למכולת ובחזרה. פה, הסיכוי שאותה זקנה קנתה איזה סיאט טולדו TDI, די נמוך עד לא קיים.

חבל על סיפורי עלי בבא שמספרים לבנאדם פה. הפרש של אפילו 3000 ש"ח בשנה חיסכון על דלק יכול להיעלם במחי תיקון אחד.

• תוכן חדש...