Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, מנהלים אם יש משהו לא בסדר, הודעה פרטית ואני מתקן מיד.

עכשיו ישבתי בבית של חבר, יש לו בחניה את הפיאט אונו להערכתי משנת 94' (לוחית 05 בסוף), מנוע 1.1L ידני.

הרכב לא נסעה כבר 5 שנים בערך (מצבר מ2003), מבפנים המצב שלו מצויין, רשום בק"מ 175KKM, פתחתי מכסה מנוע, הכל נראה טוב, ולא צבר הרבה לכלוך ואבק.

(בדקתי את ההילוכים, הם עוברים חלק גם בלי קלאץ, לא יודע אם זה טוב, אבל הקלאץ' קצת קשה להוריד ביחס לרכבים חדשים, ונראה לי תקין.)

כל הסביבת נהג, שמורה והכל חלק ויפה בלי בלאי כמעט, רק כבלים חשופים למטה קצת אבל הכל מחובר ונראה שאין משחק בחשמל.

לתאכלס, אני כרגע נהג חדש, יש לי בבית שברולט קוואליר 95' שמשרתת אותי בעיקר (ויש עוד 3 נהגים עליה), מצב טוב מאוד, אחרי יישור קו ארוך שכולל גיר ומנוע חדשים, כל המסביב של המכסה מנוע (אלטרנטור משופץ, רדיאטור שהוחלף לחדש בגלל שפגעו בי וכו').

הוא משרת אותנו באמינות ובנוחות, מתניעים ונוסעים לאן שרק בא, נסיעות עירוניות ובינעירוניות, סוחב הכל כמו גדול.

הבעיה הכי גדולה זה הדלק, אני לבד עושה בערך 50KM ביום, יוצא כל שבוע 350 שקל דלק! (בית הספר במרחק 13 ק"מ, שעה ומשהו באוטובוסים.) בחישוב צריכה של 1\8 ממוצע וליטר שעולה 7.22, יוצא כמעט שקל לקמ.

עשיתי נסיעת מבחן על 107 ידנית סתם לכיף, רכב חמוד, בחישוב פשוט היא חוסכת לנו 8K שח בשבוע במידה ואני קונה אותה, שזה המחיר של הקוואליר.

אני רוצה שתפרטו לי מה אני צריך לשפץ בפיאט שהזכרתי למעלה, שיפוץ כולל ומה להחליף, אני לא יודע מה מצבה, אבל בעיקר מבוגרים נהגו בה והיא לדעתי שמורה (אם שמרו וטיפלו בה כמו ששמרו אותה מבפנים).

מה שחשוב לי בעיקר זה כמה בערך אחרי שיפוץ כללי ואגרות וטסטים וכל המסביב, כמה אני יצטרך להשקיע?

(אני רוצה להביא לאבא שלי אלטרנתיבות אחרות מהשברולט, אני חולה עליה, אבל 350 שקל דלק זה הרבה מאוד כסף, בפיאט עם מנוע צעצוע הצריכת דלק תרד לדעתי ל250 ש"ח בערך, זה כבר 100שקל בחודש.)

לדעתכם זה שווה בכלל לחשוב על זה? (מבחינה כלכלית)

כרגע אבא שלי לא מעוניין למכור את הקוואליר בגלל שהיא שווה 8K שח, והיא עושה עבודה (הכל פועל, מזגן מקפיא) של רכב ששוה 20K.

יום יבוא וגם היא תמות ואז כבר נביא משהו חסכוני וגיר ידני, משהו פשוט.

בינתיים אני חושב על הפיאט הזאת כרכב בשבילי עצם זה שאני מוצא תעסוקה ולומד לתקן את הרכב לבד, או בשביל אחים שלי, אחד אוטוטו מסיים קבע של קצין, מתחיל ללמוד, אני רוצה לפחות רכב אחד שישאר אצלי (יציאות\בית ספר), גם אבא שלי חושב לקנות אוטו לאחים (השני מסיים קבע עוד שנה וחצי\שנתיים), לא משהו יקר, עד 10K, אפילו פונטו ידנית, רק שתשרת אותם בתוך העיר.

פורסם

אם הרשיון של הפיאט לא הוקפא, אתה צריך לשלם את כל אגרות הרישוי.

יש להעביר את הרכב מבחן רישוי במשרד התחבורה.

גם אילו הפיאט תקין לחלוטין , עדיין צריך מצבר וצמיגים חדשים, וטיפול יישור קו מלא.

זו השקעה של כמה אלפי שקלים. בדוק כמה דלק תוכל לקנות בסכום זה.

זכור גם שרכב משנת 94 ,מתוצרת פיאט, אינו שיא האמינות ויהיו לך הוצאות תחזוקה בהתאם.

זה יכול להיות יותר מ- 100 ש"ח בחודש.

על פניו, זה לא נראה רעיון טוב.

פורסם

עכשיו כשחשבתי על זה שנית, בלי כל הסנוור בהתחלה, זה לא כלכלי ולא משתלם, בגלל שביד2 יש עשרות מודעות של פיאט אונו, והמחיר הוא נסע סביב ה2K-4.5K, שזה בערך היישור קו (בתנאי שהכל במצב טוב), אבל מי יודע איזה בעיות יהיו אחרי היישור?!

(יש לי מוסך מצויין שאני עושה אצלו הכל ומבסוט מכל נגיעה שלו ברכבים שלי, אבל הבעיה זה המחיר.)

גם בשברולט אחריי היישור היו בעיות קטנות ואפילו שיפוץ ראש, אבל היום הכל בסדר, כמו שאמרתי מצב מצויין, רק לשים דלק.

בכללי חשבתי על זה בגלל שאני רוצה ללמוד ולתקן רכב לבד, לא משנה לי מה (חוץ מדייהו), העיקר לתקן וללמוד מזה.

לגבי אמינות, עוד פעם, במידה והרכב שמור, 175KKM זה יותר מהחצי של החיים של המנוע, אבל היא תסחוב גם ל250KKM בכיף בתנאי שאני שומר עליה.

(לחבר שלי יש פונטו 96' מנוע מקורי עשתה 240KKM, והמנוע מגיב ועובד יפה מאוד!)

פורסם

לדעתי תמכור דחוף את הקוואליר , את מוציא בערך 1500 ש"ח דלק כל חודש ולא נוסע הרבה !

קנה רכב חסכוני (פונטו 1.2 ידנית תעשה 1:16 בקלות ) את יכול לחסוך בערך 600-700 ש"ח כל חודש ! תעשה חשבון כמה בשנה .... אפילו ישור קו של 2000 - 3000 ש"ח יוחזרו בדלק שתחסוך תוך 4 חודשים ..

חבל לך על הכסף עם הקוליר גם אם הוא במצב מצויין .

פורסם

הבעיה היא אבא שלי, אני לא מצליח לשכנע אותו.

הוא בדעה שהוא רוצה ליסוע כמו בנאדם, וזה מה אתה מקבל בקוואליר, אבל זה הרבה דלק. (הוא כמעט ולא נוהג בה כבר).

אני אולי בן 18 עוד מעט, אבל תביא לי חתיכת ברזל בלי כריות אוויר ועם קלאץ' שחוק, שים לי דלק, העיקר כמה לחסוך יותר ככה טוב. (לא חסר כסף, פשוט מוציאים על דברים חשובים שיקלו על העתיד הקשה.)

יש כאלה מפונקים, שיהיו בריאים, אני מקבל הרבה מאוד דברים אחרים.

אני לא מצליח לשכנע אותו בגלל שהוא טוען שגם פונטו עם מנוע 1.1L שעושה 1\14 על הדף, תעשה 1\10 בעיר, הוא די צודק, אבל הכל תלוי בנהיגה, אני כבר נוסע בשברולט בלי קיקים, הגעתי לצריכה של 9.5 קמ לליטר, שזה ים!, אבל אחים שלי לא יודעים לנהוג כמוני, ועושים איתה 1\7 גם.

(פעם הייתי מושפע, מה לעשות זה אמריקאית דורשת, עכשיו הגעתי למסקנה שעדיף לקרוע את הרמקולים ולחסוך בדלק.)

חוץ מזה אני מאמין שאני יגיע לשיא החיסכון בנהיגה בגיר ידני, גם בנסיעת מבחן שעשיתי ל107 דווקא חסכתי (אחרי 4 חודשים שלא נגעתי בידני.)

מה גם שהשקענו כסף בקוואליר הזאת ואנחנו מקבלים שקט, אם נביא פונטו ונצטרך לעשות לה יישור קו, זה בעיה כבר.

קיצור ננסה להמשיך לשכנע, למרות שגם לי זה קשה, יושב בפוזה אמריקאית בקוואליר, אני 1.93 מטר8), זה מצחיק לראות אותי יוצא מפונטו.

• תוכן חדש...