Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סגירת מרפסת, האם חוקי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב, שאלת היתרי בנייה קטנה לי אליכם :twisted:

קניתי דירה ואני מתחיל שיפוץ בעוד כמה שבועות.

מפינת האוכל יש יציאה למרפסת קטנה בגודל של 2.5 על 1.5 מ'.

המרפסת נמצאת בין 2 חדרים ככה שעל מנת לסגור אותה, צריך רק להוריד קיר אחד באורך 2.5 מ' (לא קיר תומך) וכיוון שיש כבר במרפסת גדר מבטון בגובה מטר - כל מה שנותר לי בשביל לסגור זה להוסיף חלון גדול וגג מאלומיניום.

השאלה היא - האם מותר לעשות דבר כזה?

אני מעוניין לא רק לסגור את המרפסת אלא להוסיף אותה לשטח פינת האוכל. לכן את הקיר שכיום הוא חיצוני, אני הולך להוריד.

המתווך והקבלן אמרו שאין בעיה לעשות שם מה שבא לי וכמובן שהמרפסת הזו גם רשומה בטאבו, אבל מבחינה חוקית הם לא ידעו לומר לי האם עליי לערב את העירייה או לא.

מישהו נתקל פעם בדבר כזה ויכול לומר איך לבדוק את הנושא?

הסיבה שאני עדין לא מתקשר לעירייה היא כי זה נשמע לי קצת כמו שאלת קיטבג. השכנים עם מרפסת זהה לא סגרו.

מישהו יודע?

פורסם

זה חייב היתר.

הקבלן משקר לך במצח נחושה.

יש עיריות שפחות מקפידות ויש כאלה שיותר.

על בניה ללא היתר יוציאו לך צו הריסה + משפט.

אני ממליץ לך להתיעץ עם אדיכל באיזור מגורך שיבדוק האם ניתן באופן חוקי לקרות את המרפסת.

אני עשיתי את זה ברעננה, הגשתי תוכנית, קיבלתי היתר זה עלה כמה גרושים אבל שווה.

אל תשכח שעל השטח הזה תתחיל לשלם ארנונה!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה.

אני די בטוח שאני גם ככה אשלם על השטח הזה ארנונה. זה מרפסת של הבית.

כמה זמן פחות או יותר פרוצדורה כזו עלולה לקחת?

אני מתחיל את השיפוץ בעוד שבועיים :roll:

פורסם

זה לוקח כמה חודשים.

צריך להגיש תוכניות, הוועדה מתכנסת אחת לכמה חודשים.

אבל קודם צריך לבדוק שיש בכלל זכויות ואחוזי בניה.

לבדוק את הצורך במס שבח! או כל מיסוי אחר.

זה לא מהיום להיום.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כל שינוי של החלק החיצוני של הבית דורש אישור, כן גם הגדלת חלון.

הקבלן "לא יודע" כי הוא לא רוצה לדעת, ורוצה לקבל את העבודה.

תשאל אותו אם הוא מוכן לקחת את האחריות לביצוע השינוי בכל מה שקשור לשינוי מול הרשויות ותראה איך הבן אדם מתחיל פתאום לגמגם.

אין מס שבח . יש לשלם רק אגרה לעיריה.

ןהערה נכונה היא בדיקה של %הבניה המותרים, ואם יש באפשרותך לסגור את המרפסת מהכיוון הזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כל שינוי של החלק החיצוני של הבית דורש אישור, כן גם הגדלת חלון.

הקבלן "לא יודע" כי הוא לא רוצה לדעת, ורוצה לקבל את העבודה.

תשאל אותו אם הוא מוכן לקחת את האחריות לביצוע השינוי בכל מה שקשור לשינוי מול הרשויות ותראה איך הבן אדם מתחיל פתאום לגמגם.

אין מס שבח . יש לשלם רק אגרה לעיריה.

ןהערה נכונה היא בדיקה של %הבניה המותרים, ואם יש באפשרותך לסגור את המרפסת מהכיוון הזה.

בנוסף, צריך לדעת שאין מס שבח.

אך, אם מדובר בהקלה, יכול שיוטל היטל השבחה, שמשולם לועדה המקומית (בניגוד למס שבח שמשולם לקופת אוצר המדינה), וגם את זה צריך לבדוק במקביל לזכויות הבניה.

פורסם

כמו שכתבו קודמי.

טעות שלי.

לא מס שבח אלא היטל השבחה.

פורסם

אני הייתי סוגר באלומניום ואת הגג הייתי עושה מחומר שקוף רוב העיריות מקלות בעיניין הזה.

בדרך כלל אין בעיה עם הנושא הזה אבל אם יש שכן צר עין שיתלונן ללא הפסקה העירייה תיהיה חייבת להיתייחס.

(או אז תוכל להגיש בקשה) ולא הייתי קורא לסגירת מרפסת בתריס אלומניום בניה בילתי חוקית כי זה מותר מה שבעייתי כאן זה הגג.

פורסם

כל השאלה אם יש מעל המרפסת תקרה (מרפסת מעל)

אם כן,אין שום בעיה כי אתה כבר משלם ארנונה על המרפסת גם ככה.

לפחות כך זה בירושלים ובמועצות מסביב. וגם נבדק בזמן אמת.

כשהגיעו מהעירייה פשוט מדדו והלכו.

פורסם

אענה בנקודות:

1. חייב היתר.

2. שינוי חזית / שינוי שטח - מחייב הוצאת היתר והסכמת דיירים.

3. ייקח מספר חודשים (הועדה מתכנסת אחת לשבוע, או שבועיים, התהליך עצמו ארוך).

4. שלבי התהליך - הוצאת מפת מדידה, בדיקת אחוזי בניה שלא נוצלו בבנין כשטחים עיקריים, החתמת שכנים, הכנת הגשה עם שרטוטי הבנין, כולל "הכשרת" כל החריגות שבוצעו ושונו בו במשך השנים, הגשה לועדה, השגת כל האישורים הנדרשים - מהנדס שלד, אינסטלציה, חשמל, אישור הג"א ובניית ממד בהנחה שיש הגדלה של מעל ל-10 מ"ר, בהתאם לועדה וכו'.

בקיצור, תהליך מייגע, שייקח חודשים רבים, והסיכוי שתצליח לאשר אותו די זניח.

זה בדיוק אותו תהליך הדרוש כדי לבנות שם מגדל של 70 קומות, מבחינת הליכי רישוי.

כשהגיעו מהעירייה פשוט מדדו והלכו.

זה ש"מודד של העיריה" מדד - לא מכשיר כלום. בדכ אלו חברות קבלניות פרטיות, שמקבלות תגמול על כל הגדלת שטחים שהם מוצאות לחישובי ארנונה. אין קשר בין גביית ארנונה ע"י קבלני משנה (הם בוודאי לא מודדים מורשים) לבין רישוי / הכשרת חריגות בניה. הרישוי יפעלו להוצאת צו הריסה, גם אם משולמת ארנונה על השטח.

כמו שאם תנהל עסק לא חוקי (בית זו&%ת או קאזינו), המדינה תגבה ממך מיסים ביד אחת, וביד השניה תפעל לסגירתו כנדרש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אז זהו שכשהגיעו המודדים - לא היה שינוי בגודל הדירה.

כששאלנו בעדינות מה עם המרפסת, הם אמרו שמאחר והיא מקורה ע"י המרפסת מעל, השטח שלה הוכנס לחישוב כבר בנגלה הקודמת כך שזה לא משנה באמת.

האמת שזה כך כבר 15 שנה לפחות.

גם אצל ההורים, גם אצל השכנים וגם בעשרות בתים אחרים בירושלים.

אם אין בניה חדשה (בניית גג חדש), אף אחד לא עושה כלום.

פורסם

יש הבדל בין "לא עושה כלום", לבין חוקי.

זה לא חוקי.

בלי לבדוק את המקרה לגופו, יש עיריות שמקפידות פחות, בדכ כשהשטח היה מקורה במרפסת שנים רבות.

בפועל זה לא חוקי. אם שכן יתלונן - יוצא צו הריסה.

לפי החוק - מחייב היתר במקרים הבאים:

1. שינוי שטחי בנין (במקרה זה שונו השטחים - המרפסת חושבה במקור כשטח שירות, למרות שהיתה מקורה, ועכשיו הופכת לשטח עיקרי).

2. שינוי חזית הבנין.

לפי התאור של פותח השרשור - 2 התנאים חלים.

הפעולות הנל ללא היתר אינן חוקיות, גם אם העיריה "לא עושה כלום".

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
גם אצל ההורים, גם אצל השכנים וגם בעשרות בתים אחרים בירושלים.

אם אין בניה חדשה (בניית גג חדש), אף אחד לא עושה כלום.

נכון מאוד, אבל לפי התיאור של פותח השרשור (למה כ"כ מעטים מצרפים צילומים?!?)

אני בטוח ב-96.8 אחוז שלא מדובר במרפסת מהסוג הזה, ולכן - היתר הוא חובה.

בירושלים אתה משלם לא רק על המרפסת הסגורה או הפתוחה או לא-משנה-מה,

אלא גם על "חלקך" בחדר המדרגות. זה מאוד נחמד לדעת שחלק מחדר המדרגות שייך לי,

אבל אפילו עציץ אי אפשר להניח במעבר, אז איך אסגור שם את המרפסת?!:evil:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רז, אפשר לראות את זה גם אחרת.

אם העירייה מחייבת אותך בארנונה על שטח פתוח רק בגלל שמעליו יש מרפסת, כנראה שזה לא סתם.

• תוכן חדש...