Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

אני אשמח לקבל דעתם של המומחים בפורום לגבי בדיקה שביצעתי היום לטויוטה קורולה רובוטית 2008.

הרכב עשה כ30 אלף. הבדיקה נעשתה במכון טסט ליין בירושלים.תוצאות הבדיקה מצורפות.

מציק לי עניין בולמי הזעזועים האחוריים. חולשתם ואסימטריה בהם. מעניין ממה זה יכל לנבוע?

הבוחן אמר שזה נראה לו מוזר שלרכב עם נסועה כה נמוכה תהיה בעיה כזאת, כמו כן הוא אמר שייתכן והיה פגם ביצור.

מה היא עלות משוערת של החלפת זוג בולמי זעזועים בקורולה?

אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת בנושא.

נ.ב. בואו לא נפתח דיון בנושא איכותו של הגיר הרובוטי אלא נדון בתוצאות הבדיקה בלבד.

Sikum_forum.jpg

Sikum2.JPG

פורסם

יש מצב שהרכב שימש את בעליו לנסיעות שטח תכופות.

מצביעים על כך הצורך בכוון פרונט (סטיות משמעותיות!) הפגיעה בסף, והבולמים.

התיקון כנראה לא יהיה יקר מאד , סד"ג של גג 1500 ש"ח (קבל הצעה מסודרת ממוסך), אבל מצביע על ההתיחסות לרכב.

(ממש לא בהכרח פוסל אותו לקניה, אבל שים לב)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה על התשובה.

קורץ לי הקילומטרז' הנמוך ברכב. כמו כן זהו דגם עם מערכת בקרת יציבות.

ביום ראשון אני אקח אותה למוסך בה טופלה לראות את ההיסטוריה שלה.

דרך אגב. האם יש לדרך לבדוק תקינותה של מערכת בקרת יציבות? (מערכת ESP).

פורסם

הבדיקה סבירה לחלוטין, אני לא חושב שמדובר ברכב ששימש כרכב שטח.

מה שכן, הרכב עבר תיקוני פחחות סביב-סביב - דלתות, מכסה מנוע, תא מטען וכו'. לא הכי נעים אבל לא הכי נורא, לשיקולך.

השאלה האמיתית היא האם אתה קונה את הרכב מאחת הסוכנויות הגדולות שבירושליים (שלמה-סיקסט, אוויס, קרסו טרייד אין) או שמדובר ברכב שנרכש מאחד מהסוחרים הרבים שעובדים באזור?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הבדיקה סבירה לחלוטין, אני לא חושב שמדובר ברכב ששימש כרכב שטח.

מה שכן, הרכב עבר תיקוני פחחות סביב-סביב - דלתות, מכסה מנוע, תא מטען וכו'. לא הכי נעים אבל לא הכי נורא, לשיקולך.

השאלה האמיתית היא האם אתה קונה את הרכב מאחת הסוכנויות הגדולות שבירושליים (שלמה-סיקסט, אוויס, קרסו טרייד אין) או שמדובר ברכב שנרכש מאחד מהסוחרים הרבים שעובדים באזור?

לפי מיטב ידיעתי והיכולת שלי לבדוק מדובר בבן אדם פרטי:

1. נפגשנו ליד ביתו (הכתובת תואמת את זו הרשומה בת.ז.)

2. הוא הציע לנו לעלות אליו, אך סירבנו כי דובר על איש דתי ושעה כבר הייתה לקראת כניסת שבת.

3. בן אדם זקן שנעזר במקל הליכה.

4. במודעה הוא פירסם מספר טלפון בזק, אשר, לאחר בדיקה קצרה, נמצא תואם לכתובת.

מתוך זה אני מסיק שמדובר בבן אדם פרטי.

תיקוני פחחות שמופיעים בבדקיה מאוד גסים - שריטות שתוקנו עם מכחול וצבע תואם רכב.

לפי בעל הרכב חלק מהסריטוט נגרמו על ידי ילדי השכנים (אני במקומו הייתי תובע את ההורים שלהם), אבל כפי שאמרתי מדובר בבן אדם חרדי הגר בשכונה חרדית.

לדעתכם האסימטריה בבולמים אחוריים אינה מסוכנת? חובה לטפל בה עכדיו או שאפשר למשוך עוד קצת ולהביא בולמים מאיביי?

פורסם

לפי דעתי:

מה זה חשוב איסימטריה ושטויות,התייחסות לא התייחסות,מספיק שהיה חונה דרך קבע על מדרכה בצד אחד וכבר יש לך הבדלי כוח על הבולמים תחליף בולמים ושכח מזה.

הרכב במצב חדש.

הייתי שם לו 4 בולמים,4 צמיגים,טיפול,וכיוון פרונט,ויש לך רכב וראש שקט לשנים רבות עם 0 תקלות.

זוג בולמים עם עבודה זה 800 שקל,במוסך מורשה תשלם כפול!

תתחדש!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

האם יש לדרך לבדוק תקינותה של מערכת בקרת יציבות? (מערכת ESP).

אני מתכוון בלי להיכנס למצבים מסוכנים על הכביש.

פורסם

בדיקה במוסך מתמחה עם סקנר מתאים. אבל שני דברים:

-אם הייתה תקלה כלשהי במערכת נורת האזהרה הייתה דולקת קבוע, בדקת כי נדלקת בזמן ההתנעה?

-ממה נובע החשש?

פורסם

אני מכרתי את האוטו שלי לפני כמה ימים ובבדיקה אמרו דברים דומים,הבולמי זעזועים אצלי ברכב היו חדשים לגמרי ועבדו מושלם והבוחן אמר שהם גמורים לגמרי!כיוון פרונט עשיתי לפני כמה חודשים והוא אמר שהגלגלים עקומים לגמרי,בקיצור אני לוקח בערבון מוגבל את מה שהבוחנים האלה אומרים,הדבר היחידי שהם יודעים לבדוק כמו שצריך זה אם האוטו עבר תאונה או לא.

אני אישית הייתי אומר למוכר הרכב שיוריד לך קצת במחיר בגלל הנתונים הלא תקינים בבדיקה ולוקח את הרכב ונוסע כמו שהוא ולא מחליף לו שום דבר!

פורסם
בדיקה במוסך מתמחה עם סקנר מתאים. אבל שני דברים:

-אם הייתה תקלה כלשהי במערכת נורת האזהרה הייתה דולקת קבוע, בדקת כי נדלקת בזמן ההתנעה?

-ממה נובע החשש?

החשש נובע מהעובדה שהמערכת הזאת לא נבדקת במכון בדיקות ולא ניתן לבדוק אותה במהלך נסיעה תקינה.

כמו, למשל, כריות אוויר. אתה לא באמת יודע אם המערכת תקינה עד שתבדוק אותה בפועל.

זה סוג המערכות שסומכים על החיווים שלהן ומקווים....: שהמהנדסים עשו עבודה טובה, שהמכונאים לא התעסקו איתן וכו'.

פורסם
אני מכרתי את האוטו שלי לפני כמה ימים ובבדיקה אמרו דברים דומים,הבולמי זעזועים אצלי ברכב היו חדשים לגמרי ועבדו מושלם והבוחן אמר שהם גמורים לגמרי!כיוון פרונט עשיתי לפני כמה חודשים והוא אמר שהגלגלים עקומים לגמרי,בקיצור אני לוקח בערבון מוגבל את מה שהבוחנים האלה אומרים,הדבר היחידי שהם יודעים לבדוק כמו שצריך זה אם האוטו עבר תאונה או לא.

אני אישית הייתי אומר למוכר הרכב שיוריד לך קצת במחיר בגלל הנתונים הלא תקינים בבדיקה ולוקח את הרכב ונוסע כמו שהוא ולא מחליף לו שום דבר!

המוכר מסכים להוריד 2000 שקל מהמחיר אותו ביקש, שגם ככה היה נמוך יותר מהמחירון.

נראה לי אני אלך על האוטו הזה.

תודה לכל העונים.

פורסם

תתחדש!

לפני שאתה מתחיל לפרק,תיגש למכון פרונטים,שלם100 שקל וקבל חוות דעת מיקצועית.יש מצב שהכל בבל"ת.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
החשש נובע מהעובדה שהמערכת הזאת לא נבדקת במכון בדיקות ולא ניתן לבדוק אותה במהלך נסיעה תקינה.

כמו, למשל, כריות אוויר. אתה לא באמת יודע אם המערכת תקינה עד שתבדוק אותה בפועל.

זה סוג המערכות שסומכים על החיווים שלהן ומקווים....: שהמהנדסים עשו עבודה טובה, שהמכונאים לא התעסקו איתן וכו'.

החשש שלך מוצדק ולכן היצרן התקין נורית בקרה שמתריאה בכלל חשש של תקלה במערכת בקרת היציבות. כדי לבדוק אם הנורית תקינה הוא התקין מערכת שמדליקה אותה לכמה שניות עם התנעת הרכב ואז אתה יכול להיות בטוח שהיא לא נשרפה. אותו הדבר נכון גם למערכת כריות האוויר.

דרך אגב, אני לא שותף לדיעה של נאמן סובארו כי מדובר ברכב עם "אפס תקלות". הרכב די אמין, אבל ממש לא חסין תקלות כמו הקורולות של 1996-1998. יש תקלות, לא נורא אבל זה שם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נשמע רכב סביר שלא נסע הרבה , ולפי מה שאתה אומר לא תוחזק יותר מהמינימום .

כנראה שעשה טיפולים בזמן אבל לא השקיע מעבר לכך ברכב.

אם מפריעות לך הפגיעות בפח או בצבע כך בחשבון עליות תיקון יקרות , וכנראה לא תוקנו ע"י המוכר עקב כך.

יש להוריד בהתאם במחיר , נגיד 1500 ש"ח הבולמים + 1500 ש"ח צמיגים + 2000-3000 ש"ח פחחות וצבע.

תתפשר על 4000 פחות ( בהתיחסות רק לגביי התיקונים ) תבדוק בכמה נמכרים רכבים דומים .

הטיוטות לא נימכרים במחיר מחירון כבר הרבה זמן ואלה עם הגיר הרובוטי לא נימכרות בכלל !!!

מיותר לציין שיש כאלה שיושבות בחברות הליסינג ונמכרות ב30% מתחת למחירון , כך שמכירה עתידית תהווה בעייה קשה.

פורסם

זה רק אני או שהרכב הזה עבר תאונה?

יש לו פגיעות פח מכל הצדדים שלו, כוון פרונט לא תקין בקילומטרז' נמוך כל כך? מתלים לא סימטריים?

לגבי הגיר אני רואה שהבדיקות היום בכלל לא מתייחסות לנושא - זה באמת כבר נהיה כמעט חסר תועלת לשלוח את הרכב לבדיקה מבלי לעבור אח"כ במכון גיר ובמכון לכוון פרונט.

אם אתה כן רוכש את הרכב ואתה מיישר אותו מכאנית לכוון פרונט + בולמים + צמיגים חדשים (לפעמים הכוון פרונט לא טוב כי הצמיגים גמורים - אל תסתמך על מה שרשום בבדיקה לגבי צמיגים, תדאג שאתה מקבל את הרכב עם צמיגים חדשים) אז תדאג גם לעשות את הדבר הבא:

תברר אם אתה יכול לדלות את היסטוריית הטיפולים שלו ותבדוק אם החליפו לו כבר קלאץ' או לא החליפו לו כבר קלאץ' כי ברכבים האלה, בגלל שיש רק קלאץ' אחד ולא דואלי כמו בתיבות רובוטיות DSG, הקלאצ'ים נשרפים יחסית מהר.

אם אתה נוסע עם הרכב ולוקח לו כמה שניות טובות להכנס להלוך ראשון או שהוא בקושי סוחב בכמה שניות הראשונות - הלך לך קלאץ'.

סה"כ הקילומטרז' נמוך והדברים שצריך לתקן הם לא נוראיים כמו שכבר הזכירו - אתה יכול להוריד כאן סכום נכבד במחיר וליישר את הרכב ולהנות ממנו עוד לזמן רב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...