Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני עובר לגור לבד בקרוב ולכן אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש שישמש אותי במהלך שהותי בדירה ה"חדשה". השימוש במחשב יהיה בעיקר למטרות לימודים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים.

הדרישות מהמחשב:

1. שיהיה מספיק חזק כדי להריץ תוכנות כמו MATLAB (על כל נגזרותיו) ו-SOLIDWORKS.

2. שיהיה בעל מקלדת נוחה ומסך גדול, שכן בשלב הראשוני אני לא אקנה מקלדת אלחוטית או מסך שולחני שיתחבר אליו.

3. שיאפשר צפייה בסרטים באיכות טובה (אם כי זה פחות חשוב מהשניים הקודמים).

4. רצוי שיהיה קל יחסית עם סוללה חזקה, אבל אלה שיקולים פחות חשובים שכן רוב הזמן הוא יהיה בדירה, ואני אקח אותו איתי רק כשאחזור הביתה בסופי שבוע.

אין לי תקציב מוגדר, אבל רצוי שזה יהיה בסביבות 3-4 אלף.

יש לציין כי עבר די הרבה זמן מאז שקניתי מחשב חדש (וגם אז זה היה מחשב נייח), לכן המלצות למחשב ספציפי (או לסדרה ספציפית) יעזרו יותר, אם כי כל פיסת מידע תתקבל בברכה.

תודה וחג שמח.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מצטער להודיע לך ששום מחשב ב3-4 אלף שקל לא יריץ solidworks אלא אם הוא יד שנייה

אם אתה רוצה מחשב טוב תשקיע יותר והוא יחזיק לך לכמה שנים טובות

ksp.co.il הם חנות טובה, הדגמים של אסוס או דל טובים

פורסם

אדוארד, צר לי להודיע -

כל מחשב נייד עם i5 או i7 מהסדרה העדכנית של אינטל יריץ MATLAB בלי למצמץ, מניסיון של כמה חודשים.

(אה, וגם יריץ אותו מהר יותר מהנייח הכי חזק שיכולת לקנות לפני שנה וחצי. זה די מרשים.)

מבחינת מקלדת ומסך אין הבדלים גדולים לדעתי, כולם היום משתמשים ב-15.6 אינץ' ביחס של 16:9.

בתקציב שציינת תוכל לקנות משהו עם מסך מט (למשל, איזה לנובו מהסדרה הבסיסית של THINKPAD)

שהוא הרבה יותר נוח בכל מצב.

בתקציב הזה לא תוכל לקנות מחשב שהוא באמת קל,

או מחשב עם מסך גדול יותר.

אפשר להקל על המשקל של הלפטופ ולשפר את זמן הסוללה באופן משמעותי

אם תעבור לכונן SSD (זה גם יזרז את MATLAB וכל תוכנה אחרת בעת ההטענה)

אבל אז תהיה מוגבל בנפח, ולא תוכל לצבור אוספים של סדרות או סרטים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני מצטער להודיע לך ששום מחשב ב3-4 אלף שקל לא יריץ solidworks אלא אם הוא יד שנייה

אם אתה רוצה מחשב טוב תשקיע יותר והוא יחזיק לך לכמה שנים טובות

ksp.co.il הם חנות טובה, הדגמים של אסוס או דל טובים

:-o לא ידעתי שסוליד תוכנה עד כדי כך כבדה מבחינת הדרישות שלה.

אדוארד, צר לי להודיע -

כל מחשב נייד עם i5 או i7 מהסדרה העדכנית של אינטל יריץ MATLAB בלי למצמץ, מניסיון של כמה חודשים.

(אה, וגם יריץ אותו מהר יותר מהנייח הכי חזק שיכולת לקנות לפני שנה וחצי. זה די מרשים.)

מבחינת מקלדת ומסך אין הבדלים גדולים לדעתי, כולם היום משתמשים ב-15.6 אינץ' ביחס של 16:9.

בתקציב שציינת תוכל לקנות משהו עם מסך מט (למשל, איזה לנובו מהסדרה הבסיסית של THINKPAD)

שהוא הרבה יותר נוח בכל מצב.

בתקציב הזה לא תוכל לקנות מחשב שהוא באמת קל,

או מחשב עם מסך גדול יותר.

אפשר להקל על המשקל של הלפטופ ולשפר את זמן הסוללה באופן משמעותי

אם תעבור לכונן SSD (זה גם יזרז את MATLAB וכל תוכנה אחרת בעת ההטענה)

אבל אז תהיה מוגבל בנפח, ולא תוכל לצבור אוספים של סדרות או סרטים.

מסך 15.6 נראה לי מספיק, אין לי צורך במסך גדול יותר.

לגבי כונן SSD - לפי מה שהבנתי הוא יקר משמעותית מכונן סטנדרטי, ככה שלא נראה לי שזה יכנס לי לתקציב (שכן אני צריך כונן בעל קיבולת גבוהה יחסית).

פורסם

עשיתי בדיקה קצרצרה באתרי הבית של החברות: SOLIDWORKS ו MATLAB

הינה דרישות מערכת ל MATLAB :

http://www.mathworks.com/support/sysreq/current_release/index.html

SOLIDWORKS:

http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html

כפי שניתן לראות, דרישות מערכת בסיסיות ביותר, סה"כ דורשים מעבד אינטל או AMD עם תמיכה בסט פקודות SSE2 כאשר המעבדים החדשים מגיעים עם SSE4 והדור החדש סנדי ברידג' כבר עם 4.1.

מה שכן, SOLIDWORKS דורשת כמות זיכרון וירטואלי מינימאלי גבוה יותר, מינימום 2....

היום במחשבים הניידים, גם נחשב שנקנה עם 4 גי'גה זיכרון, ניתן שלדרג עד 8 חופשי, עצמאית או בכל מעבדת מחשבים בתשלום סימלי יחסית... עבודה + סטקי הזיכרון, זה הכל ויש גם אחריות.

מעבדי ה I5 החדשים מהדורש החדש וה I7 יטיסו ללא כל ספק את התוכנות הללו אבל.. יש אבל גדול, לא תלת מימד ב SOLIDWORKS

למה?

כי במחיר הזה, סביר להניח שכרטיס גראפי לא יכלל במפרט של I5.

בשימוש דו מימדי, התוכנות יטוסו.

קח בחשבון, מעבדי ה I7 החדשים, יש דגם שהוא עדיין דו ליבתי, נדמה לי ה 2620M אם אני לא טועה והמעבדים שהחל מ 2630 זה כבר QM.

שווה לך 4 ליבות? או עדיף 2? ע ם ראיה לעתיד, עדיף 4, שזה כמובן כולל עוד 4 וירטואליות.

ממליץ לפחות I5 מהדור החדש כמובן.

אבל יש בעיה כללית, מפרט של I7, יהיה מפרט של I7, הכוונה: כל מה שמסביב נבנה בהתאם, 6-8 גי'גה זיכרון, כרטיס גראפי מתקדם בדרך כלל והמחשב יהיה מסדרה יוקרתית יותר = מחיר גבוה בהרבה.

צריך לבחור מפרט מאוזן ונכון לשימוש עתידי.

אני רק רוצה להזכיר, מחשב נייד, קונים לכמה שנים טובות, תשקיע בו עכשיו, תקבל תמורה מעולה גם בעוד כמה שנים.

סה"כ אם תפרוס לתשלומים, ההבדל בין 4-5 (אני ממליץ לפחות להתחיל מ 4 ולקראת 5) הוא זניח פר חודש. ניתן להתמודד עם זה.

תדמיין לך שיש לך מפרט ב 4,000 ומפרט ב 4,500 ששוה בהרבה, אבל? זה קצת חורג? לא נורא, בפריסת תשלומים, זה הופך להיות פחות מ 45 שקל בחודש, בשביל זה לא לקנות?

פורסם

סולידוורקס תוכנה כבדה? ממתי?

הכול תלוי איזה גרסא של סולידוורקס אתה צריך, בכול מקרה כול מחשב עם הסדרה החדשה של מעבדי אינטל יריצו לך את שלל גירסאות הסולידוורקס בלי למצמץ. הם אגב, מתחילים ממחיר של 2000 שקל.

עריכה: מצטער, בילבול קטן שלי. הכרטיס הגרפי הנ"ל יריץ עד גרסת 2010. אם מעבר, צריך כרטיס גרפי קצת חזק יותר.

ומאטלב? כנ"ל.

סרטים באיכות HD? כנ"ל

בקשר לזמן סוללה, לפי דעתי הכי טוב זה יהיה להזמין סוללה 9 תאים שתהיה הסוללה הראשית ותספיק לזמן לא רע, או שסתם סוללה נוספת שתוכל לשמש בתור סוללת גיבוי. בדיל אקסטרים אתה יכול לקנות את הסוללות האלה במחיר של 30-50 דולר ומנסיון אישי, הם לפעמים גם יותר טובות מהסוללות המקוריות של הלפטופים(במקרה שלי , של ACER)

מומלץ מאוד גם לקנות מחשב עם 3 שנים אחריות ורצוי שגם תהיה עד הבית.

פורסם

תודה על התשובות.

לגבי סוליד - אני אעשה את הקורס רק השנה, אבל מחבר שלי שעשה את הקורס הבנתי (וגם ראיתי) כי עובדים הרבה מאוד בתלת מימד בגרסה חדשה.

אותו חבר גם המליץ לי על המחשב הבא:

http://www.galsale.co.il/Product.aspx?ProductID=7295

מישהו מכיר את המחשב/הסדרה? עושה רושם שיש בו את כל מה שצריך...

תודה.

פורסם

השאלה היא תמיד מה אתה עושה בסוליד.

רוב הדברים במסגרת קורס אקדמי - ירוצו מעולה על כל נייד עדכני עם כרטיס מסך סביר בלי למצמץ.

רק רינדורים - יקחו קצת יותר זמן (אבל לא נראה לי אתה בכלל צריך את זה - וזה גם ככה משהו שנעשה לא בזמן אמת כמעט)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

האמת היא שהם עובדים די טוב גם על Netbook בסיסי מאוד.

אני עובד כבר איזה שעתיים על מודל של טווינגו שחבר העביר לי ומנסה שבאמת ייראה כמו טווינגו.

לעבוד זה אפשרי אבל אל תנסה לעשות רנדרינג בשום פנים ואופן.

Untitled2.jpg

פורסם

ממליץ לך על הנייד הזה אשר כולל חומרה מאד חזקה אשר תתאים לך לכל הפעולות שאתה מעוניין. המחיר בערך בתקציב שחפשת.

ASUS A53S עם 3 שנים אחריות איסוף והחזרה, מעבדות IBM, כבר לא SERVPRO לדגמים האלה.

קישור לדגם:

http://ronlight.co.il/Category.asp?cid=609

מפרט: I5-2430M/4GB/750GB/GT540M 2GB/WIN7HP X64/6 CELL וכל החיבורים והפיצ'רים החדשים - USB3/HDMI רמקולים של ALTEC LANSING ועוד. משקל 2.6KG, כמו כל הניידים 15.6 הבסיסיים.

מחיר 4100 ש"ח. 200 שקל נוספים לדגם הI7-2670QM החדש.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
תודה על התשובות.

לגבי סוליד - אני אעשה את הקורס רק השנה, אבל מחבר שלי שעשה את הקורס הבנתי (וגם ראיתי) כי עובדים הרבה מאוד בתלת מימד בגרסה חדשה.

אותו חבר גם המליץ לי על המחשב הבא:

http://www.galsale.co.il/Product.aspx?ProductID=7295

מישהו מכיר את המחשב/הסדרה? עושה רושם שיש בו את כל מה שצריך...

תודה.

כן, זאת סדרה שכבר תם זמנה, הסדרה המחליפה אותה היא: 6140 - 6150

6140 זה עם ה I5 ו 50 עם I7 (שניהם עם טורבו מוד)

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5082212-5146993.html#null

והם כבר, מפלצות ביצועים וכמובן, בעיצבו יוקרתי של אלומיניום, כיאה לסידרת ה DV6

וכמובן עם מערכת סאונד BEATS.

סדרת ה 3160 שהצגת, הינה סדרה "מיושנת" קצת - אבל עדיין נותנת פייט טוב.

הכרטסי הגראפי כבר לא עדכני, סדרה 6 של ATI הינה הסדרה החדשה יותר. והכרטיס במפרט הזה בעל זיכרון GDDR5

חיבורי USB 3 וכו'. ( 2 חיבורים ואל אחד כבדרך כלל במחשבים אחרים)

פורסם

לגבי הסוליד - אני לא ממש יודע, אבל זה נלמד בקורס אוניברסיטאי של שעתיים שבועיות. לפי מה שראיתי בעיקר משרטטים, ולפעמים יוצרים מן "אנימציות" בתלת מימד.

כן, זאת סדרה שכבר תם זמנה, הסדרה המחליפה אותה היא: 6140 - 6150

6140 זה עם ה I5 ו 50 עם I7 (שניהם עם טורבו מוד)

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5082212-5146993.html#null

והם כבר, מפלצות ביצועים וכמובן, בעיצבו יוקרתי של אלומיניום, כיאה לסידרת ה DV6

וכמובן עם מערכת סאונד BEATS.

סדרת ה 3160 שהצגת, הינה סדרה "מיושנת" קצת - אבל עדיין נותנת פייט טוב.

הכרטסי הגראפי כבר לא עדכני, סדרה 6 של ATI הינה הסדרה החדשה יותר. והכרטיס במפרט הזה בעל זיכרון GDDR5

חיבורי USB 3 וכו'. ( 2 חיבורים ואל אחד כבדרך כלל במחשבים אחרים)

נראה כמו מחשב לא רע, השאלה היא האם ההבדל של ה800 ש"ח מה3160 אכן מוצדק? והאם קיימות אלטרנטיבות טובות יותר במחיר הזה (לדוגמא הASUS שהומלץ כאן בגרסת ה-I7 וזול משמעותית)?

פורסם

כמה מאפיינים חשובים למדי שהופכים את ה HP למחשב המועדף יותר.

ב HP זהו אלומיניום מוברש, תורם לקרירות, גימור יוקרתי מאוד - ברמה גבוהה.

באסוס אין הגנה על ההארד דיסק - ב HP יש הגנת הארד דיסק מובנית.

באסוס אין מקלדת עמידה לנוזלים - ב HP יש

קורא טביעות אצבע מובנה ב HP, פונקציה נחמדה שאפשר לשלב בכל מקום שבו דרושה סיסמא, בכל אתר, בכל הרשמה למשהו, ניתן להגדיר שזה יתבצע ע"י זיוהוי טביעת אצבע. פונקציה חמודה

לאסוס אין משטח COOL SENSE מובנה - ב HP יש וניתן לשחק עם הקירור המובנה.

באסוס יציאת USB 3 אחת, ב HP 2

אצל האסוס יש את מערכת הסאונד הסטנדרטית של ALTEC , ל HP יש את BEATS של דר' דרה, המערכת המפורסמת מאוד.

באסוס מצלמת אינטרנט סטנדרטית - ב HP TRUE HD VISION

באסוס יציאת אונזיות אחת -- ב HP 2

האחריות אותה האחריות, 3 שנים עד לבית הלקוח - איסוף והחזרה.

פורסם

אני לא יודע מה קורה היום עם HP, אך ברשותי 2 ניידים מסדרת PAVILION 6000 אחד בן 4 (במוות קליני) והשני בן 3.

בן ה4 בא עם מאיץ גראפי מובנה של NVIDIA, ובזמנו הוא היה הדגם הבכיר ביותר הנמכר בארץ של הסדרה, אגב הוא גם בא עם גימור אלומיניום מוברש, שממש אין לי מושג מה בינו לבין יכולת קירור טובה יותר. בכל אופן, אמינים לא הייתי כלכך יכול להגדיר את הניידים האלה.

בן ה4 שהספיק כבר למות, במהלך חייו נזקק ל3 החלפות של סוללה, כונן DVD אחד ורמקול אחד. ושתבין הנייד לא זז כמעט מהשולחן שלי בחדר ושמרתי עליו כמו שאני שומר על כל דבר אצלי. לבסוף הוא מת מות נשיקה, זו הערכה שלי, עקב החום הרב הלכו המגעים של הכרטיס מסך והמסך בעצם לא נדלק כלל. מיותר לציין שאין ממש טעם לתקנו והאחריות המורחבת נגמרה לה לפני שנה. אגב, לגבי מימוש האחריות, לתיקון הכונן הסוללה והרמקול, חיכיתי כחודש מאז שהמחשב נשלח ועד שאוחזר אלי אחר כבוד, כמובן כמה ימים לפני שהם הועילו בטובם לשלוח לי אותו חזרה, הם נזכרו להציע נייד חלופי.

בן ה3 סתם איטי להחריד, הספיקה להישרף לו הנורה של משטח העקיבה המובנה והוא מיטרסט מידי פעם מעצמו (לא שונה בנייד שום דבר מבחינת החומרה או התוכנה). כל זה נועד לתת חו"ד על HP מתוך נסיון ארוך יחסית ועם יותר מנייד אחד שלהם. בתקווה שנושא האמינות קיבל חיזוק משמעותי מאוד בסדרות הנוכחיות.

פורסם

הניידים של HP בעלי חומרה טובה ומתקדמת ופיצ'רים נחמדים אך סובלים מניסיוני בבעיות חימום קשות, איני יודע עם בדגמים החדשים מכיוון שהם חדשים ובדר"כ יוצא לי לתקן מכשירים שכבר יצאו מתקופת האחריות אך הבעיות הנפוצות שאני נתקל בהם הינם שקעי טעינה תקולים, לפטופים רותחים עד רמת האי נוחות בעבודה, כיבויים מקרים ובמקרים גרועים יותר כרטיס גרפי אשר תקול עקב בעיות החימום של הנייד. הקירור אינו יעיל והבנייה לא נוחה לפירוק וטיפול בחלקים.

כמובן שנתקלתי במקרים דומים גם בניידים של חברות אחרות אך מניסיוני הגיעו אלי לתיקון יותר מחשבי HP.

אני מוכר ניידים של כל החברות אך לא ממליץ על כולם, מבחינת עלות לתועלת ישנם ניידים טובים יותר מאשר הHP המוצע שלדעתי יקר משמעותית מהASUS שהצעתי.

ועוד דבר קטן, האחריות היא ממש לא אותו הדבר, אמנם 3 שנים איסוף והחזרה אך המעבדות אשר נותנות שירות למחשבי HP ולמחשבי ASUS הינם שונות בהחלט.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...