Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני עומד לפני קניה של רכב לאחותי, כרגע ככל הנראה פנדה רובוטית (שוקל אולי גם גרנדה פונטו רובוטית).

בבואי לבחון רכב ידני עוד לפני הבדיקה במכון/מוסך אני מבצע בדיקה ע"מ לדעת בקווים כלליים את מצב הקלאץ'. אני מרים את בלם היד, ומכניס לראשון/רוורס, משחרר קלאץ לאט לאט ובודק כמה גבוהה הדוושה וכמה הרכב דוחף ב"חצי קלאץ" עד שנכבה.

איך ניתן לבדוק את מצב הקלאץ' בתיבה רובוטית (מצמד אחד)?

האם מישהו יודע על בעיות מיוחדות בגיר הנ"ל?

תודה רבה!

פורסם

בעיקרון אותו הדבר-אתה צריך להוריד רגל מהגז ולראות שהרכב זוחל קדימה. כיבוי מנוע לא אמור להתרחש.

ניתן גם לבצע קריאת תקלות במחשב ייעודי לכך כדי לראות האם נרשמו תקלות בהעברת הילוכים. מדי פעם צריך לבצע איפוס לגיר כדי ללמד את נקודת ההפרדה החדשה בקלאץ' שנשחק.

לגבי בעיות בגיר-בצע חיפוש.

פורסם

תודה על התשובה.

האם רכב רובוטי אמור לזחול קדימה בעזיבת הבלם? לא רק בלחיצה על הגז?!

אני מבין שאורך חיי הקלאץ' תלוי באופי הנסיעה, אך האם ניתן לאמוד בקווים כלליים את אורך חייו? מה מחיר החלפתו? האם פעולת החלפת המצמד ברכב רובוטי יקרה ומסובכת יותר מבידני?

לפני שתי אפשרויות, אנא חוו דעתכם:

פיאט פנדה 05 רובוטית, יד 3, 100K ק"מ. טופלה בחברה, טסט לשנה, ב30K ש"ח.

פיאט פנדה 07 רובוטית, יד 2, שנה ראשונה בליסינג מימוני, 87K ק"מ. לא טופלה בחברה, טסט לחודשיים, 33K ש"ח?

האם המפרט שווה בשני השנתונים? אני יודע שמשנה מסויימת החלו למכור פנדה עם 69 כ"ס, במקום 60. באיזו שנה?

תודה רבה!

פורסם

בגרנדה הרובוטית שלי לא תתבצע הצמדה כלל כל עוד אינך נוגע בגז (במצב של עזיבת הבלם כשהרכב בעצירה מוחלטת), לפיכך הרכב יתדרדר אם אתה בשיפוע. אני די משוכנע שהמצב זהה גם בפנדה.

משנתונים 2008 ואילך הוסיפו מנגנון שמונע את התדרדרות הרכב אחורנית עם עזיבת הבלם, אך למיטב הבנתי הוא נכנס לפעולה רק כשניה לאחר שזה קורה (עשוי להיות מאוחר מדי?). צריך להתנסות בזה.

מטענות ברשת, הקלאץ' ביחידה הרובוטית אמור להחזיק כ 100k ק"מ. יש לקחת בחשבון שהקלאץ' תמיד דרוך (או "לחוץ", אם תרצה) כל עוד אתה במצב של עמידה/התדרדרות קלה והרכב משולב לראשון/רוורס.

פורסם

איך העובדה שהקלאץ' תמיד "לחוץ" משפיעה, הרי במידה ואין זחילה קדימה, משמע שאין חיכוך, כלומר הדיסקיות לא נוגעות ולא מתחכחות?

גם ברכב ידני למיטב הבנתי הקלאץ אינו נשחק כשהוא לחוץ, רק בזמן השילוב ("חצי קלאץ'", בפרק הזמן בו עוד יש הפרש בין מהירות המנוע למהירות הגיר..... האמנם?

האם פעולת החלפת הקלאץ' זהה לו ברכב ידני?

פורסם
משנתונים 2008 ואילך הוסיפו מנגנון שמונע את התדרדרות הרכב אחורנית עם עזיבת הבלם, אך למיטב הבנתי הוא נכנס לפעולה רק כשניה לאחר שזה קורה (עשוי להיות מאוחר מדי?). צריך להתנסות בזה.

אתה טועה.

כאשר הרכב נעצר בשיפוע ששיעורו לפחות 2%, המערכת נכנסת לפעולה ומשאירה את הבלמים לחוצים כשניה נוספת לאחר שהנהג עזב כבר את הדוושה.

באופן הזה הנהג יכול לבצע זינוק מושלם בעליה מבלי לחשוש מהתדרדרות אחורנית.

שים לב שהמערכת פעילה בשני הכיוונים: אם השיפוע הוא ללפנים והרכב ב-R, גם אז המערכת תפעל, רק שכמובן זה יהיה בכיוון ההפוך.

ברכב ידני המערכת הזאת היא גימיק נחמד, אבל ברכב עם תיבה רובוטית, בהיעדר אפשרות לשלוט באופן ישיר על הקלאץ', מדובר בפיצ'ר שהוא בגדר חובה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...