Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר אני ממריא לרומא עם החברה, ורציתי לדעת אם יש איזשהם טיפים למטייל שם?

איך הכי כדאי להגיע מהשדה (לאונרדו) למרכז רומא? השעה שם תהיה בערך 9 בבוקר.

יש מקומות יפים שאפשר לטייל בהם בערבים שאין בהם הרבה אנשים? על הטיבר או משהו כזה?

תודה

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

חלק מהכיף זה להתכונן כמה שבועות לפני הנסיעה :wink:

אני אנסה לתמצת: שתי הדרכים המומלצות להגעה למרכז העיר מפומיצ'ינו הן רכבת או מונית. הרכבת עולה בסביבות 25 יורו לאדם והמונית בסביבות 45-50 יורו.

אם אתה בוחר במונית, וודא שאתה לוקח מונית רשמית מהתור שנמצא ביציאה מהטרמינל, אני לא זוכר בדיוק איפה, אתה יכול לשאול. המונית פשוט תיקח אותך לכל מלון במרכז העיר.

הרכבת מגיעה לתחנת טרמיני, משם אתה יכול להשתמש באוטובוס\בתחתית\ברגל למלון.

מרכז העיר משופע בסמטאות רומנטיות - אזור מונטי נחמד מאד, טרסטוורה גם כן. קשה ליפול ברומא, פשוט תנו לרגליים לקחת אתכם.

תבלו!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אל תתפתה "לדיל" שיציעו לך בארץ בנוגע להסעה מהשדה למלון.

יש אופציה שלישית זולה יותר. יש אוטובוס מהשדה לטרמיני (תחנה מרכזית). אני לא זוכר את העלות המדוייקת אבל הרבה יותר זול מרכבת וממונית. ככה המקומיים נוסעים. לוקח בערך 45 דקות נסיעה באוטובוס אבל זה לא נורא בכלל. האוטובוס עושה סיבוב בתוך רומא וככה אתה מקבל טעימה ראשונה של הנוף והבניינים. התחנה האחרונה זה הטרמיני שמשם אפשר לקחת רכבת תחתית למלון. זה דורש קצת הכנה מוקדמת מבחינתך, לברר מה הכתובת של המלון ואיזה קו של רכבת תחתית מגיע לשם.

מעבר לזה, יש בעיר גן ענק מעל כיכר העם (PLAZZA Del Poppolo או משהו כזה). מומלץ ביותר לטיול רגלי אחרי הצהריים, במיוחד האזור של האגם.

אסף

פורסם

מגניב תודה, כל הטיול מאוד ספונטני, נראה לי שעדיף רכבת עם כל המזוודות לא? המלון נמצא משהו כמו 2 ק"מ מהטרמיני ממש במרכז רומא ליד כיכר המשאלות.

אז או שאני לוקח רכבת ואז אוטובוס

או שאני אקח מונית ישירות למלון

יוצא בסוף שהעלות היא אותו הדבר?

אני רוצה להגיע למלון לזרוק את הדברים ולהתחיל לטייל.

הפיאצה דה פופולו זה הסצינה מהסרט מלאכים ושדים לא? שיש איזה סוג של אובליסק ענק באמצע?

ליד הנחל יש איזה טיילת?

VW GOLF V5 2001

פורסם

מהניסיון שלי - בהלוך לקחנו אוטובוס ובחזור רכבת. התחנת אוטובוס נמצאת ממש מחוץ לטרמינל מצד ימין. חוצים את הכביש וזה שם. מכניסים את המזוודה לתא מטען של האוטובוס וזהו. בטרמיני עצמו צריך לסחוב את המזוודה גם אם תגיע ברכבת וגם אם תגיע באוטובוס.

מהזיכרון שלי דווקא התחנת רכבת יותר מרוחקת גם בשדה תעופה וגם בטרמיני.

מצד שני אני כל החיים סוחב אז אולי לי יותר קל :lol:

פורסם

איך הכי כדאי להגיע מהשדה (לאונרדו) למרכז רומא? השעה שם תהיה בערך 9 בבוקר.

בדיוק חזרתי ביום ראשון מרומא.

רכבת כל כיוון = 14 יורו לאדם לכיוון.

מונית - 40 - 45 יורו.

ההליכה לא נוראית בכלל.

דברים שהם לדעתי בגדר חובה:

קולוסיאום והפורום הרומאי - 2 אתרים סמוכים אחד לשני ומכוסים בכרטיס אחד. מומלץ מאוד לקבוע מראש סיור בקולוסיאום באיזור התחתון והקומה השלישית. האיזור הזה ניתן לביקור רק עם סיור מודרך של כשעתיים והוא שווה מאוד לדעתי. (וככה אתה חווה את הקולוסיאום בלי צפיפות ומנקודת מבט מאוד מיוחדת שרוב האנשים לא רואים).

ותיקן - יש 2 איזורים מאוד חשובים - גם סן פייטרו (הכניסה הראשית ומבנה הראשי של הותיקן) וגם מוזיאוני הותיקן בצד הצפון מערבי שכוללים את הקפלה הסיסטינית.

מוזיאון וגלריה וילה בורגז - צריך להזמין כרטיסים - ב20 חדרים קטנים יש אוסף אומנות מהמרשימים שראיתי בעולם.

את הדברים שצריך להזמין - בקש מהקבלה במלון ותן לו יורו טיפ.

המקומות האלו מדברים איטלקית שותף ואנגלית תיאורטית :)

מעבר לזה: קניות:

אם אתה גבר ואוהב לבוש אלגנטי - זה גן עדן לקניות (חליפות , מכנסיים , עניבות , חולצות מכופתרות).

אם אתה עם אישה - תתכונן לקניות (המחירים של הלבוש יחסית סבירים)

שתיה - חפש סניף סופרמרקט של Despar (זה השם של הרשת) וקנה מים (לפחות שישיה).

אתם תיהיו צמאים והמחירי מים ברחוב ברוב העיר נעים בן 5 ש"ח ל15 ש"ח לבקבוק חצי ליטר במקום 15 לשישיה...

אוכל - האוכל יקר יחסית , גם במסעדה פשוטה ביותר לא תצאו בפחות מ150 ש"ח לזוג (במקום סביר) ובמקום שנראה טיפה טוב גם מעל 300 בקלות לארוחת ערב שלמה (בלי יין).

רובו - לא שווה את זה ד"א. תתרכזו בדברים המקומיים - פסטה , פיצה וכו - בזה האוכל מוצלח.

אה כן - גלידות , גלידות , גלידות. אבל רק בגלידריות (ועדיף עמוסות במקומיים :))

טיפ - בן 5 ל10 אחוז (לפי טיב השירות)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה הערות:

שדה התעופה (פיומיצ'ינו\ליאונרדו) לא נוח, הליכהארוכה+נסיעה ברכבת פנימית מהמטוס לאיסו, המזוודות ואח"כ יציאה ארוכה עד הרכבת. בדרך חזרה המראה מטרמינל שמיועד לישראלים ואמריקאים עם יחס מגעיל במיוחד.

גם הרכבת משדה התעופה לטרמיני לא מהנוחות - זכורות לי מדרגות צרות ותלולות, לא במיוחד מתאימות למזוודות. אבל אתה צעיר, תסתדר.

העיר עצמה - מקסימה, וברגע שיוצאים משדה התעופה גם האנשים נעימים.

המלצות:

1. לקנות Roma Pass שמקנה תחבורה ציבורית חינם למשך 24/48/72 שעות + כניסות לאתרים חינם או בהוזלה, למד היטב את התנאים ונצל קודם את הכניסות היקרות כדי שהן יהיו חינם.

2. מרכז העיר די קומפקטי ותוכל ללכת הרבה ברגל, נצל זאת. הוזכרה הולה בורגזה - טיול בפארק העצום סביבה יהיה נעים מאוד לזוג צעיר, כולל הטייפוס לגבעה והתצפית על העיר.

3. תחוברה ציבורית - יעילה, אבל מיד אזהרה. שימושית מאוד לקיצור טווחים, למרות שסה"כ, כאמור, מרכז העיר קומפקטי. לנמל גדי להגיע לותיקן, ולקטקומבות. לשים לב לצפיפות הרבה מאוד ולהשגיח על החפצים - רומא ידועה בכייסים ובחוטפי התיקים, לכן להחזיק את הדרכונים, כרטיסי האשראי והכסץ בפאוץ' פנימי ובחוץ להשאיר רק סכומים קטנים לשימוש שוטף.

4. שיטה שבה אני נוקט בכל מקום - מצטייד בסופרמרקט במיים, לחם\לחמניות, גבנ"צ וירקות לדרך. אם רוצים לחסוך על ארוחות בקקר וערב (אם לא כלולות בתעריף המלון) - להצטייד בהתאם ולהתארגן בחדר. אני נוהג לקחת אתי גם קומקום חשמלי קטן המתאים לשתי כוסות כדי להכין קפה בבוקר ותה בערב. המלצה נוספת - להצטייד בחטיפים לפחות ל-24 השעות הראשונות כדי לא להשאר רעבים עד שאתם מתמצאים בסביבה. אם יש מקרר (או מיניבאר) אשפר להצטייד גם במצוננים - כגון גבינות לבנות, יוגורט, חלב וכו'.

5. אתר חשוב ומומלץ - הקטקומבות. אסור לוותר. נסיעה אל מחוץ לעיר+קצת הליכה, הכניסה במסגרת סיור מאורגן, כך שצריך לחשב הקדשה של איזה חצי יום.

6. להצטייד בבגדים ונעליים מתאימים להליכה מרובה. הזכרתי קודם את הקומפקטיות, אבל צעדתי ברומא 15-20 ק"מ ביום. להיות מוכנים גם לגשם - להצטייד במטריות.

7. עוד אתר חביב - המצבה העצומה של המלך ויטוריו עמנואל, מבנה שבולט מכל פינה בעיר. תצפים נהדרת וכן מוזיאון מעניין. נמצא לא רחוק מהפורום הרומאי, אם כי צריך לטפס על גבעה ומגיעים מצידו האחורי, כך שלא קל לזהות את המבנה. בין השניים יש ככר (נדמה לי ככר העיריה) וכן מוזיאון עירוני.

הקו התחתון - עיר נפלאה, המון מה לעשות ולראות, תלוי בתחומי העניין שלך.

תהנו!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השדה תעופה כולל קצת הליכה אבל לא משהו דרסטי.

אין שום מדרגות תלולות שאני זוכר בלי מדרגות חשמליות ושום הליכה יוצאת דופן לשדות תעופה אחרים בחול..

חזרה - רק הצ'ק אין בטרמינל נפרד - ואז חוזרים לטרמינל הראשי עם הבורדינג פאס. טרמינל לא רע.

שדה תעופה די קטן אבל.

1. הפאס - נותן תחבורה ציבורית ל3 ימים. + כניסה ל2 אתרים ראשונים חינם ואח"כ בהוזלה.

וכמובן 6 חשוב מאוד.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אני מדבר על המעברים בתוך הקרונות עתיקים עם מעברים צרים ומדרגות לא נוחות. התחנה עצמה סבירה לחלוטין עם דרגנועים וכל מה שצריך תייר המגיע עם מזוודות.

לגבי הטרמינאל בהמראה - אני יצאתי משער באותו טרמינאל צדדי. יתכן ששער היציאה תלוי באיזה חברה אתה טס - אני טסתי בטיסת לילה של ישראייר ומשער סמוך יצאה גם טיסה של אלעל. וד"א ביחס הלא נעים נתקלתי גם בשדה התעופה של וורונה, ובני משפחה מדווחים על חוויות דומות בשדות איטלקיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משהו חשוב , אסור אבל אסור לקנות כלום מאף אחד ברחובות

יש שם מלא נוכלים שמוכרים כל מיני סוגים של סחורות

(תיקים, ארנקים,טלפונים וצעצועים)

אסור לקנות מהם כלום

הסחורה לרוב זה עבודה בעיניים מה גם שזה לא חוקי לקנות מהם

ישנם שלטים ברחובות שאומרים שיש על זה קנס גבוה

פורסם

מאיפה ניתן להשיג ROMA PASS?

הנסיעה בתחבורה ציבורית שם יעילה או שזה סתם בלאגן? עד שמבינים איזה קו לקחת זה סיפור?

יש איזה רחוב גדול עם הרבה חנויות לקחת את החברה לקניות בגדים?

לפי המפות זה נראה כאילו אפשר להיכנס באופן חופשי לקולוסיאום והפורום הרומאי, צריך כרטיס? או שמשלמים בשביל טיול מודרך?

איך ניתן לארגן כניסה לקפלה סיסטינה?

מזה בדיוק הוילה בורגז?

VW GOLF V5 2001

פורסם

1. roma pass - דרך מרכזי מידע לתייר.

2. אוטובוסים מבולגנים, מטרו פשוט - אבל לא מגיע לכל מקום

3. ויה דל קורסו

4. משלמים כרטיס , תקרא מה כתבתי אבל על האופציה להוסיף סיור מודרך בחלקים הסגורים של הקולוסיאום (עוד 4 יורו לאדם - כלום יחסית לתמורה)

5. אתה פשוט נכנס , משלם והולך ... :)

6. וילה בורגז בגדול זה חלק מהפארק ברומא , יש בה גלריה מאוד מפורסמת לאומנות (להלן - הגלריה וילה בורגז) שיש בה אוסף אומנות קטן אך לא פחות ממדהים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

שקד, לפני שבועיים חזרתי מאיטליה ויש לי מפות מסודרות עם כל המקומות והאתרים ששווה להסתובב בהם בכל עיר מסויימת באיטליה.

אם אתה מחפש ברומא, הכל שם די קטן, ביומיים הליכה אתה מכסה את כל העיר [כמובן בתנאי שזה בלי להשתהות ולהתפעל מכמה שהכל ישן שם]

הכל נראה לי כמו יפו, רק בלי ערבים וקצת גדול יותר

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...