Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש מישהו שמכיר את אופן תהליך הגיור ? כמה זמן זה לוקח? מה צריך לדעת לפני? האם הגיור יהיה קשה יותר כאשר הגוי הוא לא אזרח ישראלי?

אני מבקש לגייר בחורה שקרובה מאוד לעם היהודי ורוצה בכל מאודה להתגייר. העניין הוא שהיא לא תושבת הארץ, היא גרה בסקנדינביה ואין לה שום הוכחות לכך שהיא באמת קרובה ליהודים.

מישהו יודע פחות או יותר האם יקבלו אותה בקלות או שהבעיות רק מתחילות? האם זה יעזור אם אלך איתה לרבנות ואציין שאני מעוניין בבחורה?

אשמח לדעת בנוסף מהם הגיורים הקבילים והתקפים בישראל. אני לא מעוניין בגיור רפורמי או קונסרבטיבי.

ממש אשמח לשמוע כל בדיל של מידע.

תודה רבה.

פורסם
אני מבקש לגייר בחורה שקרובה מאוד לעם היהודי ורוצה בכל מאודה להתגייר.

אל דאגה, הרבנות יודעת להוציא לאנשים את החשק הזה טוב מאד. זה עוד עלול להיזכר בתור הטראומה של החיים שלה.

אם אתם רוצים להתחתן, עזבו שטויות ותעשו את זה באופן אזרחי. אם תתעקשו לחיות בימי הביניים ולא תקלטו עם איזה סיטואציה אתם מתמודדים, אל תגידו אח"כ שלא הזהרנו אתכם.

פורסם
שלום לכולם,

יש מישהו שמכיר את אופן תהליך הגיור ? כמה זמן זה לוקח? מה צריך לדעת לפני? האם הגיור יהיה קשה יותר כאשר הגוי הוא לא אזרח ישראלי?

אני מבקש לגייר בחורה שקרובה מאוד לעם היהודי ורוצה בכל מאודה להתגייר. העניין הוא שהיא לא תושבת הארץ, היא גרה בסקנדינביה ואין לה שום הוכחות לכך שהיא באמת קרובה ליהודים.

מישהו יודע פחות או יותר האם יקבלו אותה בקלות או שהבעיות רק מתחילות? האם זה יעזור אם אלך איתה לרבנות ואציין שאני מעוניין בבחורה?

אשמח לדעת בנוסף מהם הגיורים הקבילים והתקפים בישראל. אני לא מעוניין בגיור רפורמי או קונסרבטיבי.

ממש אשמח לשמוע כל בדיל של מידע.

תודה רבה.

אני חושב שהמוטו של הרבנות זה " MONEY ITS NOT A PROBLEM".

תמצא את האדם הנכון ותתקדם,אני מעריך בגסות שגם לנושאים כאלו יש שוק שחור ומעכרים.

פורסם

יש לי חבר טוב שהיה לו מקרה זהה לפני כשלוש שנים.

הבטיחו לה שנה, תוך שנתיים היא גוירה.

בגדול מה שמעניין אותם זה להחזיר את שניכם בתשובה, במיוחד אם אתה אומר שאתה רוצה להתחתן איתה.

זאת אומרת - אם אתה הולך להגיד להם שאתה הולך להתחתן איתה, אתה הולך לעבור את הגיור ביחד איתה. קפיש?

לא רוצה לעבור גיור מלא ולשמוע 500 שעות של שעורי תורה? שתלך לבד ללא קשר אליך.

לה יהיה קשה יותר, אבל לפחות אתה לא תצטרך ללמוד שנה + עם כל המשתמע מכך.

האשה של החבר אגב עכשיו היא דוסית לגמרי, משהו שם השתחרר לה.. בכל מקרה הם את שלהם עשו.

בגדול, ממליץ להתרחק אם אפשרי.

פורסם

בוא ואעזור לך, מנסיון אישי.

אני מכיר מישהי שהתגיירה לא ממזמן :roll::wink:

עזרתי לה ובדקתי על גיורים. הגיור שתופס באופן כמעט בלעדי הוא הגיור דרך משרד ראש הממשלה.

שלחתי אותה לברר שם, היא נרשמה לקורס מתאים והתחילה אותו.

עכשיו, הכל תלוי בך. מה זאת אומרת?

בשלב מסוים אחרי פתיחת קורס הגיור, שולחים אותה להירשם ברבנות בבית דין לגיור כדי לפתוח תיק לגיור. הקורס נמשך בין חצי שנה ל10 חודשים (תלוי על איזה קורס היא רוצה וכמה מפגשים יש בשבוע).

במידה ואתה מעוניין בבחורה ואתה רוצה להתחתן איתה ב 100 אחוז, אתם פותחים תיק בבית הדין ביחד והוא רשום על שמכם. פתיחת התיק מתבצעת תוך 3-4 חודשים מתחילת הקורס.

מה הבעיה? במידה והיא עוברת את בית הדין הרבני והמקווה, הגיור על תנאי. דהיינו-אתה חייב להתחתן עם הבחורה תוך X חודשים חתונה יהודית כשרה עם רב והכל, אחרת הגיור מבוטל כי יש חשד שהגיור הוא "לא לשם שמיים". במידה והבחורה מצהירה שהיא רווקה ואתה מחוץ לתמונה, מומלץ לחכות תקופה של לפחות שנה כי ברבנות עוקבים אחרי תיקי הגיורים והרישום לנישואין. קראתי מקרים על הרבנות בראשל"צ שסירבה להכיר בגיורים שנעשו ע"י משרד ראש הממשלה, קח את זה בחשבון שגם הרבנות פה ושם מסוכסכת עם עצמה ועם גופי השלטון בקטע של הגיור.

אני מכיר בנות שהצהירו שהן רווקות (למרות שהן לא היו) כדי להתחמק מהחובה להתחתן בסיום הגיור (ובצדק! מבחינתי אף רב לא יקבע מתי להתחתן). אם אתה לא רוצה לעבור את שבעת מדורי הגהנום הללו בקורס הגיור יחד איתה-שתלך, תצהיר שהיא רווקה ותחסוך ממך את הסיוט הזה של שיעורי הגיור. שנית, היא תהייה מחוייבת למצוא לה משפחה מאמצת (מסורתית/דתית) והיא תצטרך לשהות שם מדי פעם בסופי שבוע ובימי חול כדי ללמוד את המנהגים היהודיים.

בנוסף, תעודת הגיור לא מגיעה מיידית-צריך לחכות חודשיים שלושה, ולפעמים אפילו יותר. צריך גם לנסוע למקווה מיוחד לגיורים כדי לבצע שם את הטבילה הסופית. בנוסף, צריך לבחור שם שני בנוסף/במקום לשם הקיים שיירשם בטופס הגיור.

הבעיה היא שאם היא רוצה להתגייר ואין לה צד אחד יהודי, יהיה לה קשה מאוד להתגייר כי מקשים מאוד ברבנות. שמעתי על אנשים שלקח להם 10 דיונים ומעלה בבית הדין עד שהסכימו לגייר אותם, וגם אז בדקו אותם בשבע עיניים. וכפי שרשם יגאל, ורשם יפה:

"בגדול מה שמעניין אותם זה להחזיר את שניכם בתשובה, במיוחד אם אתה אומר שאתה רוצה להתחתן איתה."
הוא צודק לגמרי-פעם היו גם ביקורים של שליחי הגיורים לבתים של אנשים שבדקו האם יש להם פלטת שבת, והם לא מדליקים טלויזיה. קח בחשבון שאם היא לא יהודייה מאחד הצדדים בהחלט יכולים "לקפוץ" אליכם לביקור פינגווינים לבושי שחורים.. :evil:

בקיצור-זה כאב ראש אחד גדול ומאוד בעייתי מהסיבה הפשוטה-לצערי, ילדים של אדם שאמו לא יהודיה (אך נחשב יהודי על פי המדינה) יאכלו הרבה *** כשירצו להתחתן ובכלל לחיות פה. השאלה היא כמה אתה מוכן להקריב בשביל הבחורה-כי הסיכוי שלה להתגייר שואף לאפס מאופס אם אין בחור יהודי שמצהיר שהוא רוצה להתחתן איתה ופותח עמה תיק במערך הגיור.

פורסם

מיותר לגמרי לדעתי.

הכי טוב שתחיו באושר ואושר יחד בלי שהרשויות יתערבו לכם בעניינים בכלל.

אם צריך להיות נשואים כדי שהיא תקבל אזרחות ישראלית (או שאתה תקבל אזרחות אירופאית - יותר עדיף...), אז פי 1000 יותר טוב להתחתן במדינה שלה, או לחלופין בקפריסין.

כל הסיפור בקפריסין עולה ~300 אירו (לפני טיסות ועוד כמה הוצאות נלוות) ואפשר לסגור את כל הסיפור ביום אחד אם אין לך רצון לשהות שם (נחיתה בבוקר המראה בערב מאוחר)

אין שום צורך לרכוש "דיל חתונה בקפריסין", אפשר לארגן הכל לבד מאוד מאוד בקלות.

אם אתה צריך הדרכה מפורטת לגבי זה רק תגיד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בקיצור-זה כאב ראש אחד גדול ומאוד בעייתי מהסיבה הפשוטה-לצערי, ילדים של אדם שאמו לא יהודיה (אך נחשב יהודי על פי המדינה) יאכלו הרבה *** כשירצו להתחתן ובכלל לחיות פה. השאלה היא כמה אתה מוכן להקריב בשביל הבחורה-כי הסיכוי שלה להתגייר שואף לאפס מאופס אם אין בחור יהודי שמצהיר שהוא רוצה להתחתן איתה ופותח עמה תיק במערך הגיור.

שטויות.

הילדים, אם יהיו, אמנם כנראה לא יירשמו כיהודים, אבל זה לא יפריע להם בשום דבר מבחינת החיים פה.

אם כבר, אז יכול להיות שלא יחייבו אותם להתגייס והם יוכלו אם ירצו להתנדב לצבא ולקבל תנאים מעולים.

מבחינת החתונה של הילדים התיאורטיים האלו (עוד 20+ שנה...), תשימו לכל אחד מהם 200 שקל באג"ח ממשלתי ביום הלידה שלו וכשהוא יהיה בן 25 וירצה להתחתן יהיה לו כבר את הסכום מוכן בשביל הטיסה לקפריסין:lol:

PROBLEM SOLVED.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מיותר לחלוטין. מכיר מישהו שפעמיים עשה "ייבוא אישי" כולל ילדים והכל. כמובן בלי שמשרד הדתות יכנס לו לחדר המיטות.

עד כמה שהבנתי לילדים שנולדו וגדלו בארץ בחינוך ישראלי יהודי לא אמורה להיות בעיה. אף אחד פשוט לא שואל אותם.

פורסם
מיותר לחלוטין. מכיר מישהו שפעמיים עשה "ייבוא אישי" כולל ילדים והכל. כמובן בלי שמשרד הדתות יכנס לו לחדר המיטות.

עד כמה שהבנתי לילדים שנולדו וגדלו בארץ בחינוך ישראלי יהודי לא אמורה להיות בעיה. אף אחד פשוט לא שואל אותם.

אין שום בעיה נכון, הם כמו כל הילדים. רק להתחתן הם יצטרכו בנישואים אזרחיים בחו"ל.

פורסם

חבר'ה, הכל טוב ויפה, ו"לא צריך לתת להם להתערב בחיים", "יש נישואין אזרחיים בחו"ל". הכל פנאן.

אבל, בואו נסתכל על נקודת מבט שונה-מה עם המשפחה של הבחור והחלטותיו של הבחור עצמו? ואם חשוב לו ולמשפחתו שהילדים יהיו יהודים על פי ההלכה?

אני אומר את זה לצערי כי אני עומד בסיטואציה הזו כרגע.

פורסם

אני רק הערה: חלק מהמטרה של גיור, זה לנסות לשכנע את הבנאדם לא להתגייר (עם כל האבסורד שבדבר) - כך שהקשיים הם חלק מהעניין.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

חבר'ה אתם מפספסים את הנקודה, הבחורה רוצה בכל מאוד להתגייר, רוצה לגור אך ורק בישראל, לא מוכנה לשמוע מילה על חו"ל, כל יום מבקשת שאספר לה עוד סיפורים מהתנ"ך. וכנ"ל לגבי, אני רוצה בחורה יהודיה ולא גויה, אני רוצה גיור כשר שקביל במדינה, אני רוצה בית כשר ולא עושה את זה בשביל הפרוטוקול. ניסיתי לשכנע אותה שזה לא בשבילה וזה לא פשוט אבל היא רוצה להיות יותר דתיה מהדתיים.

אם הייתי יכול להתחתן איתה עכשיו הייתי עושה זאת, אנחנו מחכים לרגע של אחרי הגיור שנוכל להתחתן.

וגילוי נאות, אני בחור דתי ולא מוותר על פסיק.

כעת, מה לדעתכם צריך לעשות? למי צריך לפנות? עד כמה יקשו עלינו? האם צריך להציג מסמכים? האם התהליך יכול להימשך יותר משנה?

האם היא תוכל לגור אצלנו בבית בתור משפחה מארחת?

תודה רבה על התשובות.

פורסם
חבר'ה אתם מפספסים את הנקודה, הבחורה רוצה בכל מאוד להתגייר, רוצה לגור אך ורק בישראל, לא מוכנה לשמוע מילה על חו"ל, כל יום מבקשת שאספר לה עוד סיפורים מהתנ"ך. וכנ"ל לגבי, אני רוצה בחורה יהודיה ולא גויה, אני רוצה גיור כשר שקביל במדינה, אני רוצה בית כשר ולא עושה את זה בשביל הפרוטוקול. ניסיתי לשכנע אותה שזה לא בשבילה וזה לא פשוט אבל היא רוצה להיות יותר דתיה מהדתיים.

אם הייתי יכול להתחתן איתה עכשיו הייתי עושה זאת, אנחנו מחכים לרגע של אחרי הגיור שנוכל להתחתן.

וגילוי נאות, אני בחור דתי ולא מוותר על פסיק.

כעת, מה לדעתכם צריך לעשות? למי צריך לפנות?

עד כמה יקשו עלינו? האם צריך להציג מסמכים? האם התהליך יכול להימשך יותר משנה?

הסתכל כאן.

האם היא תוכל לגור אצלנו בבית בתור משפחה מארחת?

לדעתי לא-כי אז יתעורר חשד של "גיור שלא לשם שמים" למרות שאתם דתיים.

תודה רבה על התשובות.

12345

• תוכן חדש...