Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C3 1.6 אוטומט ב 89,990 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אצטרף לאנשים שממש שנאו את ה AL4 בהתחלה (פיזו' 307 2002,עברתי ממיצובישי לנסר),

לאחר מכן התרגלו אליו (מזל שיש טיפטרוניק), ובסוף יצאו עם נזק בכיס ב ~90K על שיפוץ גיר ( תיקון שסתומים בעלות של 2000 ש"ח)

שוב עד כמה שידוע לי, בעיית השסתומים הייתה נפוצה עד שנת 2003 כולל. לאחר מכן עם המעבר לחברה אחרת המייצרת אותם, הבעיה הצטמצמה באופן משמעותי. זה לפחות ממה שהתרשמתי כאן בפורום ומבעלי מקצוע איתם דיברתי הן במוסכים המורשים והן בחוץ. כמובן, אם יש מידע אחר אשמח לשמוע :?:

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני נוסע ב-307 2.0 שנת 2004 כבר 3 שנים. הרכב עבר 114,000 ק"מ ובלי לפתוח פה - אין בעיות עם הגיר.

אני מרוצה מהסגנון נסיעה שלו ורגיל אליו כבר מ-4 רכבים קודמים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
רועי, אני חולק עליך. יש בעיית אמינות בגיר הזה. להתנהגות שלו אפשר להסתגל אבל לא לתקלות .

לגיר הזה אופן התנהגות שאינו עיקבי וזו עיקר הבעיה. מדובר בגיר "חכם" שזמן ואופן החלפת ההילוכים בו משתנה בהתאם לצורת הנהיגה, מה שהופך אותו לבלתי צפוי ומעצבן באופיו. הוא גם מטלטל ובועט בהחלפות הילוכים, ולעיתים מזומנות מדי לא מגיב מספיק מהר במצב של לחיצה חזקה על דוושת הבנזין ב"טורים" נמוכים, מה שעלול להיות מסוכן. בנהיגה רגועה עם לחיצה עדינה על דוושת הבנזין, לא תתקל כנראה בתופעות אותן אני מזכיר כאן ואולי זו הסיבה שחלק מהחברים לא בדיוק מבינים על מה אני מדבר. אשר לאמינות, אני מתייחס לנסיוני הפרטי וכמובן שאין בכך לומר דבר מעבר לאמינות התיבה שאני מכיר. זו התגלתה כאמינה מאוד ומעצבנת באותה מידה.

פורסם

גיר טוב או לא, אני לא חושב שמכוניות מודרניות צריכות להיות בעלות גיר 4 מהלכים.

זה מסרס את הרכב ברמות!

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

יוצא לי מפה לשם לנהוג בשני רכבים עם AL4- קסרה 2002 של אמא שלי ו-C3 חדשה של חמתי.

סליחה על הצרפתית שלי, אבל בשני הדגמים הגיר זה אותו ח#א.

אני מכיר את כל התאוריות שגורסות שהגיר הזה תוכנן להתנהג כמו תיבה ידנית וכו' (ממיר מומנט ביותר הילוכים, מוריד הילוך בבלימה), התוצאה היא פשוט גיר עצל שלא מגיב היטב לדרישות הנהג וזה גורם לביצועים פושרים למדי בשתי מכוניות שאמורות לזוז לא רע (קסרה עם 110 כ"ס, C3 עם 120 כ"ס).

מבחינת אמינות אגב, הרכב של אמא שלי עבר אצלה כמה עשרות אלפי ק"מ ללא בעיה והרכב של חמתי עוד לא בן שנה וכבר סגר 20K גם ללא בעיות אמינות (בגיר לפחות).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
******הוא גם מטלטל ובועט בהחלפות הילוכים, ולעיתים מזומנות מדי לא מגיב מספיק מהר במצב של לחיצה חזקה על דוושת הבנזין ב"טורים" נמוכים, מה שעלול להיות מסוכן. בנהיגה רגועה עם לחיצה עדינה על דוושת הבנזין, לא תתקל כנראה בתופעות אותן אני מזכיר כאן ואולי זו הסיבה שחלק מהחברים לא בדיוק מבינים על מה אני מדבר. ****

התופעות שאתה מתאר הן מדוייקות למצב בו הגיר או שאינו תקין או שלימוד הדוושה לא בוצע כראוי (או שהמצערת לא מכוונת\נקיה).

אצלי כבר אין שום בעיטה, ואתה מוזמן לנסות לתת קיק אצלי, בכל מצב ובכל קצב.

בלי עין הרע, אז'וס אי קלאבוס.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
התוצאה היא פשוט גיר עצל שלא מגיב היטב לדרישות הנהג וזה גורם לביצועים פושרים למדי בשתי מכוניות שאמורות לזוז לא רע (קסרה עם 110 כ"ס, C3 עם 120 כ"ס).

הליסינג של אשתי 207 אוט' זהה למנוע והגיר שיש ב C3.

ניסיתי אותו כמה פעמים במצב ספורט, (משהו שלא עשיתי אף פעם כשהיו בבעלותי צרפתיות) והופתעתי לגלות שהוא מגיב לא רע.

אתה מוזמן לנסות ולהגיד איך היה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
מבחינת אמינות אגב, הרכב של אמא שלי עבר אצלה כמה עשרות אלפי ק"מ ללא בעיה והרכב של חמתי עוד לא בן שנה וכבר סגר 20K גם ללא בעיות אמינות (בגיר לפחות).

מעניין האם היו במהלך השנה בעיות אמינות באופן כללי בC3, לאו דווקא בגיר?

פורסם

היתה כשהרכב היה עם 10K ק"מ.

חיישן טמפ' נוזל קירור תקול גרם לאינדיקציה שגויה של חום המנוע (כלומר התחממות). זה תוקן במסגרת האחריות כמובן.

לגבי איכות השירות של אחד ממוסכי הרשת של לובינסקי בוא לא נתחיל לדבר כי זה סתם מעצבן אותי מחדש אחרי שכבר שכחתי מזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הבעיה היחידה המוכרת לי כאפיינית ל-C3 היא במערכת ההגה החשמלי.

פרט לכך לא נתקלתי בתקלות מיוחדות ברכב שלי (ידני C3 1.4 2005).

ב-4 שנים שהרכב ברשותי הוחלף אינז'קטור אחד (במסגרת האחריות של לובינסקי טרייד) ויחידת הפיקוד של מהירות מאוורר בקרת אקלים. התקלה במערכת ההגה שהזכרתי מתרחשת ברכבי רק בעת התנעת הרכב , באופן אקראי כל כמה חודשים ולכן לא מטופלת.

פורסם

יש לי את הרכב בליסינג כבר שנה ו 30K ק"מ לא עדינים במיוחד.

לדעתי הרכב מוצלח מבחינת הנדסת אנוש - איכות חומרים ועיצוב מוצלחים.

הביצועים של הרכב לא פושרים באופן כללי אלא בהתחשב ביחס ההספק למשקל.

כלומר מ 120 כ"ס על ~ 1200 ק"ג היית מצפה להתקדמות יותר מהירה.

אבל באופן כללי אני חושב שהיא מהירה יותר מ 1.6 אוטומטיות אחרות.

הסיבה היא כאמור הגיר: אם הוא לא במצב ספורט איטיות התגובה שלו להורדת הילוך יכולה לשגע פילים.

במצב ספורט הוא שומר ומוריד להילוך נמוך כשצריך (ירידות, עליות, בלימה ) אבל עדיין יש פה אלמנט של איטיות תגובה לתאוצה.

מרוב הבחינות האחרות מדובר ברכב בינוני, נוחות לא מדהימה,מונע רועש מעל 3500 סל"ד, קשיחות יתרה עבור רכב משפחתי מצד אחד, עם נטייה לנידנודים

על מהמורות במהירות גבוהה מצד שני.

הגה מדויק אבל חסר תחושה, ו ESP לא מתנתק באמת (כלומר נכנס לפעולה גם כשמנותק).

מבחינת אמינות לא נתקלתי בבעיות מיוחדות.

אבל כמה חברים לעבודה דיווחו על בעיות בבורר טמפרטורה של המזגן.

פורסם

לי היה תקופה די ארוכה את ה C4 וגם מגאן, בC4 היה בעיה עיקרית עם הגיר שבמעבר בעליה מהילוך ראשון לשני הייתי מקבל בעיטה מהגיר , כאילו הגיר נתקע וכל האוטו היה רועד, זה היה מוזר וזה היה רק בעליות משום מה.

הגיר נחמד והדבר הכי נוח הוא שהגיר מוריד הילוך עם נמצאים בירידה ולוחצים על הברקס כל הזמן, במיוחד במגאן זה היה נוח.

אבל הגיר בהחלט מוציא את הכוח במנוע.

לדעתי הגיר הכי טוב שנסעתי בו היה של קורולה מדגמי 2003-2007, ואם אני לא טועה הוא גם נבחר לאחד הגירים טובים ביותר שיש בתקופתו, רק חבל שטויוטה הרסו אותו לאחר מכן.

פורסם
ההתנהגות של ה AL4 היא עניין של טעם. לגבי האמינות שלו, זה כבר סיפור אחר. ולו מהבחינה הזו, הדיעה שלי היא שבשנת 2011 אין הצדקה לרכוש רכב חדש עם הגיר הזה או כל ווריאנט שלו..

תיבות הילוכים אוטומטיות הן מאחרוני החלקים בעולם הרכב שעדיין לא ישרו קו בנושא אמינות.

מי לאחרונה החליף ציריה ברכב חדיש?

מי לאחרונה החליף אלטרנטור ברכב חדיש?

גם מנועים סוחבים היום מאות אלפי קילומטרים בלי להניד עפעף ו(כמעט) רק תיבות הילוכים אוטומטיות נשארו מקור לא אכזב לתקלות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היי,

אצלנו ביום חמישי האחרון נדלקה נורת אזהרה בלוח השעונים.

הרכב הוכנס למוסך ושם הוחלף שסתום תקול בגיר. לפני כחודש - חודש וחצי הוחלף אטם מסויים בגיר לאחר נזילת שמן.

מה אומר ומה אגיד, לא שאני רוצה לפתוח ויכוח, והאמת גם שאני נהנה מהרכב, אבל בקורולה המשעממת שהיתה לנו, טרם ההחלפה ל308, הוחלפה פעם אחת נורה קדמית שנשרפה, וזה במשך כל השלוש שנים וחצי שהיתה אצלנו....

ולגבי התיבה, speedsecret, אם כבר דיברת על דרך הררית או מפותלת, זאת אחת הבעיות הקשות של הגיר. לא פעם ולא פעמיים נשארתי ללא כוח , ותוך סירוב מוחלט של התיבה להוריד הילוך גם במצב האוטומטי, וגם בטיפטרוניק! מצבים שגרמו לי להזדחק כמו איזה תלת אופן בעליה....

כמובן שאני בהחלט מסכים עם כך שהגיר אשם ביציאה האיטית מהמקום ובתגובה הנרפית בטורים נמוכים. מעצבן, פשוט מעצבן לצאת כמעט אחרון ברמזור.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
היי,

אצלנו ביום חמישי האחרון נדלקה נורת אזהרה בלוח השעונים.

הרכב הוכנס למוסך ושם הוחלף שסתום תקול בגיר. לפני כחודש - חודש וחצי הוחלף אטם מסויים בגיר לאחר נזילת שמן.

מה אומר ומה אגיד, לא שאני רוצה לפתוח ויכוח, והאמת גם שאני נהנה מהרכב, אבל בקורולה המשעממת שהיתה לנו, טרם ההחלפה ל308, הוחלפה פעם אחת נורה קדמית שנשרפה, וזה במשך כל השלוש שנים וחצי שהיתה אצלנו....

ולגבי התיבה, speedsecret, אם כבר דיברת על דרך הררית או מפותלת, זאת אחת הבעיות הקשות של הגיר. לא פעם ולא פעמיים נשארתי ללא כוח , ותוך סירוב מוחלט של התיבה להוריד הילוך גם במצב האוטומטי, וגם בטיפטרוניק! מצבים שגרמו לי להזדחק כמו איזה תלת אופן בעליה....

כמובן שאני בהחלט מסכים עם כך שהגיר אשם ביציאה האיטית מהמקום ובתגובה הנרפית בטורים נמוכים. מעצבן, פשוט מעצבן לצאת כמעט אחרון ברמזור.

שם את התיבה במצב ספורט לא יהיו יותר סירובים - הסירוב היחידי שאני הכרתי או הורדה לראשון - שוב במצב ספורט הגיר יוריד לראשון כאילו אין מחר.

הכוונה שלי בכביש הררי - מפותל היא בכך שהתיבה לא מייד תרוץ במהלה ההילוכים על האחרון שבהם ותגרום לצורך חוזר ונשנה להורדות הילוכים . התיבה הזאת יודעת להישאר בהילוך נמוך יותר בעליות ארוכות או באיזורים מפותלים ובהתאם לאופי הנהיגה של הנהג.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...