Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

אני טס לתאילנד ביום חמישי ל27 ימים (כך יצא) , אני יודע שהאקסטרים זה בצפון , אבל אני לא מתכוון לטייל שם , ואת הטראקים שלי אני מקווה לעשות בדרום אמריקה בעוד שנה , טוב זה לא רלוונטי.

בכל מקרה , הטיול הוא כולו בדרום , רציתי קודם כל לשאול האם יש דברים שאני חייב לעשות? אני טס עם 3 חברים ש2 מהם זו הפעם השנייה שלהם בתאילנד שנה שנייה ברציפות , אז הם יודעים פחות או יותר מקומות , אני מחפש דברים שהם MUST.

הטיול מתוכנן כך , מגיעים ב2.9 ב6 בבוקר לבנגקוק , נוסעים לעיר קונים כמה דברים בסיסיים (אני בא עם תיק ל3 ימים והכל קונה שם) אוכלים משהו , וב2 בצהריים טסים לפוקט.

4 לילות בפוקט , ביום החמישי עוברים לקופנגן שם מעבירים 7 לילות בערך (יכול להיות שנוסיף לילה לפוקט ונוריד אחד מקופנגן.) כולל פול מון ב12 לחודש.

4 לילות בקוסמוי , 4 לילות בקופיפי , תכננו להעביר עוד 3-4 לילות בפאטייה אבל נראה לי שנוותר אז אולי נוסיף ימים לקוסמוי או קופיפי , בעקרון ב26 חוזרים לבנגקוק ישנים שם וטסים בחזרה ב27 , למרות שאני לוחץ לחזור ב25 לבנגקוק כדי לבקר בשוק סופ"ש.

יש דברים שאסור לי לפספס במקומו הללו? בנג'י אני לא עושה כי יש לי פחד גבהים.

איך הטיול בכללותו מתוכנן? (אנחנו בכוונה עוברים ישירות מקוסמוי לקופנגן כי יש פול מון ב12)

מבחינת תקציב נאי לוקח איתי 10K שזה 2900 דולרים , לא כולל טיסה (800 דולרים) , וטיסה פנימית ראשונה ששילמתי באשראי 280 ש"ח.

מבחינת קניות יש מקומות שכדאי לבקר באיים? כי אני ידוע שיקר שם ואת רוב הקניות אעשה בסוף הטיול בצ'אטונצ'ק , ופנטיפ פלזה.

ודברים שחייב להביא משם? יש לי כמה דברים שאני מתכנן אבל אולי לא חשבתי על משהו מיוחד (למשל חבר חזר משם עם גלקסי 2 ב1900 ש"ח ומחשב THINKPAD ב3500 ש"ח) .

בקיצור אני מחפש טיפים טריקים וחוויות לטיול.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

המקום הכי מהנה שתהיו בו זה קופנגן. בעיקרון, עדיף להגיע לקופנגן כשבוע לפני הפול מון זו התקופה שהאי מפוצץ והמסיבה נהיית טובה מיום ליום עד לשיא בפול מון שלאחריו האי נטוש (יחסית). הזמנת מלון? כי המלונות הטובים תפוסים כבר 20 יום לפני הפול מון, אם תבנה על למצוא מלון באי שתגיע אתה תמצא את עצמך באיזה חירבה.. אם תרצה המלצה למלונות תגיד.

פוקט זה מקום מטונף ודוחה. לא הייתי מעביר שם יותר מלילה (וגם זה בשביל לדעת להעריך את האיים הנקיים). מדובר בחצי אי ענקי, זו בעצם עיר מלוכלת, בירת ניתוחי הליידי בויס, קניית ילדות בנות 12 ברחוב וכדומה. הייתי אומר שהמקום אפילו מסוכן בדומה לבנגקוק.

קוסמוי יותר צעירה ואחלה מקום אבל גם גדול ומלוכלך ולא הייתי מעביר שם יותר מיום גג יומיים.

קופיפי מתאושש עדיין מהצונאמי אבל כבר יש מלונות חדשים וגם מסיבות נחמדות. הדבר הכי חשוב לשנות זה את מספר הלילות בפוקט וקוסמוי ולהעביר אותם לקופנגן וקופיפי.

אגב, הטיול בצפון אינו אקסטרים, מדובר בדר"כ בטיול מובנה בן 4 ימים בג'יפים במהלכו תראה קופים\נחשים\פילים מציירים ותפגוש כמה ישראלים שלאחר מכן תפגוש שוב במצב הכרה שונה בקופנגן. יש לכם זמן (בהנחה ותשמע לעצה לבטל את השהייה הארוכה בפוקט) ושווה לקפוץ לצפון לחמישה ימים.

פורסם

מסכים לגמרי.

קופנהגן זה האי הכי טוב מכולם מכל הבחינות.

רק אל תתמקדו בשני החופים של הsunset וה-sunrize. אומנם שם זה כמו "מרכז העיר" אבל יש חופים מדהימים ומושלמים בקצה הצפוני של האי ובעצם לכל האורך שלו.

שתי התמונות מקופנהגן.

attachment.php?attachmentid=106153&d=1202031213

attachment.php?attachmentid=106154&d=1202031213

פורסם

אכן אנחנו מגיעים כשבוע לפני הפול מון ונשארים עד אחרי הפול. לא הזמנו שום מלון בשום מקום , אתה בטוח שלא יהיו מלונות? אשמח להמלצות ודרך להזמין מראש.

הפנמתי לגבי פוקט , אבדוק את העניין עם החברים , אולי נשאר יומיים ואז נאריך את קופנגן.

נ.ב.

מקומות טובים לקניות , דברים שחייב לקנות , דברים שחייב לאכול , מקומות שחייב לבקר (איים נטושים , סיורים במקומות , מפלים , וכו' וכו') ?

פורסם

בטוח לגמרי לגבי המלונות.

המלונות הכי טובים הם המלונות שנמצאים ממש על החוף של מסיבת הפול מון (הד-רין). ונעים בין "רועש מאוד כל היום ואי אפשר לישון" כי זה בדיוק פאב ה"קקטוס" בו נערכת מסיבה כל יום- http://www.sunrisephangan.com/

שקט יותר, כיוון שנמצא 100 מטר מהקקטוס- http://www.phangantommyresort.com/

ושקט עוד יותר ומומלץ אישית, כ200 מטר מהקקטוס, על החוף כמובן, הנוף בבוקר יהיה בעיקר של שוודיות משתזפות (חלקן ללא חלק עליון) כנראה שזה גם המלון האיכותי מבין השלושה. בכל מקרה אל תצפה להילטון שאנז-אליזה. איכותי כלומר חדרים מסודרים ונקיים מיקום מנצח אינטרנט ומקלחת שאינה עם מחמם מים חשמלי מקרטע צמוד לצינור- http://www.palitalodge.com/

תבדוק אם יש מקום לתאריכים שאתם רוצים, בשלב כזה אני הייתי קופץ על כל אחד מהמלונות ומזמין מיד, אם הסתייגות קלה לגבי הסאן רייז, המיטה שם רועדת מהבאסים עד אור הבוקר.

פורסם

תאריך את קופנגן כמה שיותר.

פוקט מקום מזעזע!

קופיפי יפייפה ולא יותר מ4 ימים - אי אפשר להתנייד שם עם קטנוע\גי'פ וזה די מאכזב וקטן.

בקופיפי תרשו לעצמכם יום אחד של יאכטה עם שנורקלים וסירות בכל האיים הקרובים - מדהים!

אם אתה בעניין בצע צלילה עם בלון. לא כל יום תוכל לצלול במקום כזה.

בקופנגן חובה אבל חובה להשכיר סמוראי או איזה טנדר - קחו מפה ותגיעו לכל חור אפשרי באי. כמובן שחייבים 4X4 כי יש מקומות שלא תוכל לעבור אחרת..

כנסו לשמורות טבע - טיילו לתוך הג'ונגל והיזהרו מחיות \נחשים :)

בבנגקוק תתמקחו כמו יהודים בלי להתבייש!

בקופנגן תשנו באיזור הצפוני כי כל הסראקאטן והאיזור הקרוב לבית חב"ד פשוט מזעזע ומלא בערסים וחרא ממוסחר.

בהצלחה.

כמה תמונות מקופנגן..

164156_500954806736_642066736_5891182_2368582_n.jpg

165241_501082731736_642066736_5892783_2140332_n.jpg

65745_500557061736_642066736_5886569_6840716_n.jpg

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

עומר , מקום ספציפי שאתה ממליץ להשכיר ממנו? ומה המחיר בערך? ולגבי ביטוח או נזקים?

שוב , מקומות שחייב לבקר , לראות , לאכול , לקנות וכו' , אשמח להמלצות מעבר לברור מאליו (פנטיפ פלזה , שוק סופ"ש)

פורסם

לא יודע לגבי הג'יפ, אבל קטנוע בקופנגן זה נחמד והכרחי.

אין מקום מומלץ, אחד נבלה השני טרפה, כולם גנבים. איך? כל מטייל שלישי בערך שמחזיר קטנוע ממן חלקים חדשים לכולו, מוצאים איזו שריטה על הכנף, מזל טוב. קנית כנף (במחיר מופרז) מוציאים מין מחירון שקרי מסוים מחשבים ויוצא שאתה משלם הרבה כסף. זה לא אומר לא לשכור, אבל צריך שירשום כל שריטה הכי קטנה, ואם נפלת עם הקטנוע אז תתכונן לשלם כמה אלפים (כי ירצו להחליף כל חלק הכי קטן).

טרקטורון לא מומלץ, יש שם טרקטורונים שלא ראויים לרכיבה, סינים מתפרקים עם מנועי 150. הקטנועים סבבה ימהה וחברות מוכרות.

פורסם

סמוראי עלה לי 800 באט ל24 שעות .

חרשתי עליו יותר משבוע , טחנתי אותו בחורים שהיום בדיעבד לא הייתי מעיז להיכנס אליהם .

אל תתפשר על קטנוע כי לא תוכל להגיע עם הקטנעו למקומות שתוכל להגיע עם הסמוראי.

ואיזה ביטוח?? אתה הולך לחזור בזמן :lol:

בירידה מהמעבורת יש איזור יחסית ממוסחר (בניינים וכאלו:-) ) ושם יש מלא סמוראים להשכרה.

לא גבו לי כלום מעבר ל800 באט ללילה.

המקום הוב ביותר שישנתי בו והיה ממש אבל ממש איכותי \יוקרתי ואין לי מילה נוספת לתאר אותו היה RASANANDA בוילה הפרטית עם הבריכה - לא תמצא כזה מקום בישראל בחיים!! הוא לא זול אבל היה שווה במיוחד.

הוספתי כמה תמ%u

tha1.jpg

tha2.jpg

tha3.jpg

tha4.jpg

tha5.jpg

tha6.jpg

tha7.jpg

tha8.jpg

פורסם
ביטוח :lol:

בכל מקרה לא משנה איך נראה המלון, הוא חייב להיות בחוף הד-רין. אם אתה לא רוצה להיות במרחק של שעה מהמסיבה.

אז זהו שלא. רק לא הדרין או אחד מהמקומות הממוסחרים האלה. לדעתי מבאס לגמרי.

נכון שזה קרוב לפול מון , אבל עם כל הכבוד לפול מון זה ממש לא האטרקציה הכי שווה באי לדעתי. כולה עוד לילה עם נאונים ביער והרבה אלכוהול. ואם אתה יושן בחור הכי צפוני באי יעלה לך 800 באט מונית למסיבה (לכל המונית..).

ואם יש לך ג'יפ - יש לך איך להגיע. רק לא שיכור בחזור... הדרכים באי די מסוכנות ויש לנהוג בזהירות!

פורסם
תלוי מה אתה מחפש.

פותח השרשור הוא בן 23. אין שום מקום אחר באי שהוא צריך חוץ מהד רין בין הצ'יקן קורנר לקקטוס. :)

האמת שבמחשבה שניה יכול להיות שאתה צודק.

אני כבר סוס מת שהתחתן ולא חיפש את הכוסיות מסביב לעולם שבאות לדפוק ת'קוקו באיזה מסיבת טבע המונית ולקנות קצת כיף אצל קונג בכביש הראשי שחותך מההדרין לצפון :-)

הצפון התאים לי ולאשתי יותר מההמוניות של ההדרין.

פורסם

נשמע רעיון טוב הסמוראי הזה :)

חברים שלי פעם שנייה שם אז הם יודעים פחות או יותר את רוב הדברים , רציתי מהשרשור הזה לצאת עם דברים שאני חייב לעשות ואולי הם לא יעשו \יודעים \ ירצו.

לגבי מצלמה , חשבתי לקנות שם ולהתחיל לצלם , כי המצלמה שלי ישנה וגדולה (PowerShot A25). שווה?

אה ומשהו נוסף למי שהיה

כמה רחוק הפנטיפ פלזה מהקוואסן? מונית כמה תעלה?

• תוכן חדש...