Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אך מצד שני, ניטרל מאפשר צליחת כברת דרך רבה יותר ללא שימוש בגז, כך שהשאלה היא, איזו גישה צורכת יותר. אני מניח שעדיין הניוטרל חסכוני יותר :)

ותודה. השכלתי.

אל תיסע בניוטרל. זה הרגל מגונה ומסוכן. החיסכון בדלק, אם קיים, הוא שולי מאוד.

במקרה של סיטואציה שתדרוש תגובה מהירה אתה נכה, כיוון שאתה יכול רק לבלום. יש הרבה מצבים בכביש בהם התגובה הנכונה תהיה דווקא להאיץ.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכשתי רכב כזה לעובד שלי שעובר 5500 ק"מ בחודש הרכב כבר עם 11000 ק"מ ממוצע 1-18 ניעה משולבת ולא תמיד רק נהג הבחור מסיע הרבה פעמים עובדים ולא מעניינת אותו צריכת הדלק!

יתכן שהאור בקצה המנהרה זה אני עם הגיפ בפול גז אז זוז טמבל .:evil:

פורסם
תגיד אתה אותו בחור מהשירשור הזה?

כן זה אותו רונן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חישוב צריכה לפי מיכל אחד נותן רק רמז לצריכה האמיתית, אלא אם כן התדלוק נעשה ממש עד קצה המיכל לפני ואחרי הבדיקה. אחרת הבדלים בתזמון קפיצת המשאבה יביאו להבדלים משמעותיים בחישוב הצריכה.

צריך לבדוק מגמה לפי לפחות שלושה תדלוקים רצופים.

פורסם

רונן,

יחס צריכת הדלק של הרכב היא נגזרת ישירה של סיבובי המנוע.

ככל שיש יותר סיבובי מנוע הרכב צורך יותר דלק (אלה אם יש לך יחס דחיסה משתנה - מה שלא נראה לי שיש למרבית הרכבים) בגלל שהמנוע מבצע יותר מחזורים.

אני באופן אישי מאוד רגיש לנושא הזה של הדלק וסיגלתי לעצמי שיטת נהיגה חסכנית מאוד

משתדל שלא להאיץ כמו מטורף אך מנגד משתדל שלא להפריע לתנועה.

משייט על 95 קמ"ש (2500 סל"ד) והגעתי עם הפיג'ו שלי (שנת 2000 אוטומט) לצריכה של 1/16.2 ק"מ לליטר.

יותר מזה, תרשו לי להעלות פה נקודה מעניינת ששמתי לב אליה מאז שהתחלתי לנהוג חסכוני.

אני שמתי לב שכשאתה נוהג רגוע : מאיץ לאט, משייט על מהירות קבועה

שמתי לב שפתאום הנהיגה שלי נהייתה יותר רגועה, פתאום התחלתי לשים לב לצורות נהיגה של אנשים שונים והתחלתי לקרוא את הכביש בצורה טובה יותר.

יש מי שיסתייגו מזה (אלה גם בדרך כלל האנשים שרגילים לנהוג כמו חיות), ויש מי שיצטרפו לאימרה שלי.

אגב, בעניין החלונות,

זה נכון שנסיעה על 100 קמש עם חלון פתוח מגדילה את הגרר ויוצרת מערבולות שאמורות להקשות על הרכב.

אבל מי אמר שצריך לפתוח את החלון עד הסוף?

אם אתה פותח את החלון בקטנה , שיכנס קצת אוויר ולא משב רוח אדיר אזי שהגרר אינו כל כך נוראי.

מי שאומר אחרת פשוט מנסה לנחם את עצמו על הדלק שהוא שורף בגלל המזגן.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

שזיף, כל מה שאמרת נכון למעט העניין של סיבובי המנוע. המחשב מזריק דלק בהתאם לכמה פרמטרים, כמות הדלק המוזרק למנוע מושפעת בעיקר מעוצמת הלחיצה על הדוושה הימנית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אל תיסע בניוטרל. זה הרגל מגונה ומסוכן. החיסכון בדלק, אם קיים, הוא שולי מאוד.

במקרה של סיטואציה שתדרוש תגובה מהירה אתה נכה, כיוון שאתה יכול רק לבלום. יש הרבה מצבים בכביש בהם התגובה הנכונה תהיה דווקא להאיץ.

הרעיון בניוטראל הוא לאפשר לרכב לגלוש יותר בקלות. כך אני צולח יותר ק"מ ללא שימוש בדוושת הגז.

חישוב צריכה לפי מיכל אחד נותן רק רמז לצריכה האמיתית, אלא אם כן התדלוק נעשה ממש עד קצה המיכל לפני ואחרי הבדיקה. אחרת הבדלים בתזמון קפיצת המשאבה יביאו להבדלים משמעותיים בחישוב הצריכה.

צריך לבדוק מגמה לפי לפחות שלושה תדלוקים רצופים.

אני מתדלק תמיד באותה משאבה בדיוק, אם זה חשוב.

רונן,

יחס צריכת הדלק של הרכב היא נגזרת ישירה של סיבובי המנוע.

לפי הבנתי, זה נכון אם דוושת הגז פעילה.

אני באופן אישי מאוד רגיש לנושא הזה של הדלק וסיגלתי לעצמי שיטת נהיגה חסכנית מאוד

משתדל שלא להאיץ כמו מטורף אך מנגד משתדל שלא להפריע לתנועה.

שמח לראות שאני לא יוצא דופן :)

שמתי לב שפתאום הנהיגה שלי נהייתה יותר רגועה, פתאום התחלתי לשים לב לצורות נהיגה של אנשים שונים והתחלתי לקרוא את הכביש בצורה טובה יותר.

יש מי שיסתייגו מזה (אלה גם בדרך כלל האנשים שרגילים לנהוג כמו חיות), ויש מי שיצטרפו לאימרה שלי.

אני מצטרף לאמרה שלך, וזה גם ברור מאליו. מי שרגוע הוא יותר מחושב, וקורא את הסביבה טוב יותר.

מעבר לחיסכון בדלק, ולבטיחות רבה יותר (למרות שאומרים לי שנסיעה בקלאץ' היא מסוכנת, אני לא רואה זאת כך), אנו גם שומרים על המנוע של הרכב לאורך זמן.

עוד שאלה חשובה: כיצד עליי לחשב את מהירות השיוט הספציפית של הספארק? הבנתי שמהירות השיוט היא הנקודה החסכונית ביותר. נאמר לי שברכב מסוים, 80 קמ"ש עשוי לצרוך יותר מ-90 קמ"ש (כי 90 זו מהירות השיוט של אותו רכב). אז מהי מהירות השיוט של הספארק? 80? 90? כיצד אדע?

תודה רבה.

ולמי שביקש לדעת: ביצעתי עם הספארק עד כה 5200 ק"מ. יש לי אותו מסוף פברואר. אני נהג חדש וזה רכב ראשון. אין עליו שריטה.

פורסם

פונטו עם מנוע שעבר 100,000 קילומטר (16V). מסלול: מקריית שמונה לאילת על כביש 90. צריכת דלק: ליטר ל20.6 קילומטר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
הרעיון בניוטראל הוא לאפשר לרכב לגלוש יותר בקלות. כך אני צולח יותר ק"מ ללא שימוש בדוושת הגז.

אתה פשוט טועה.

אם אתה משאיר את הרכב בניוטרל, המנוע צורך מינימום של דלק אבל עדיין צורך מספיק כדי להמשיך לעבוד.

אם אתה משאיר אותו בהילוך אבל לא מאיץ, אין זרימה של דלק למנוע כי התנועה של הרכב עצמו כבר מסובבת את המנוע.

פורסם

אם אתה משאיר אותו בהילוך אבל לא מאיץ, אין זרימה של דלק למנוע כי התנועה של הרכב עצמו כבר מסובבת את המנוע.

זה לא מסתדר לי,

ברגע שיש סיבוב בתוך גל הארכובה חטיבת האביזרים מסובבת את גל הזיזים גם כן שמתזמן את פתיחת השסתומים והזרקת הדלק למנוע.

תקן אותי אם אני טועה..

מכאן שברגע שאתה נוסע על הילוך , לא גם אם אתה לא לוחץ על הגז, עדיין המנוע יכניס דלק. לא?

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

זה ממש לא נכון.

במהירות קבועה של 100 קמ"ש צריכת הדלק ללא מזגן ועם חלונות פתוחים תהיה נמוכה בכ-10% מנסיעה עם מזגן וחלונות פתוחים. המצב הפוך במהירויות גבוהות יותר מ- 120 קמ"ש.

וד"א, חיסכון של 40% בצריכת הדלק למי שנוסע אלפי ק"מ בחודש היא מאוד משמעותית, אלא אם כן קוראים לך דנקנר/תשובה/ לבייב וכו'.

הייתי שמח לראות גולף שצורכת 15ק"מ לליטר בנסיעה שהיא לא בינעירונית.

ממש לא.

מכסחי המיתוסים בדקו את זה. ובמהירות הגבוהה מ30 מייל לזכרוני, יש לסגור חלונות ולפתוח מזגן. וזה עוד נבדק בג'יפ סופר לא חסכוני, שהמזגן שלו זולל המון. אז ברכב קטן?

בשיוט, המזגן עדיף. מה שכן, פתיחה קלה של החלונות עדיפה יותר (רק הקדמיים).

לגבי החורף, הטמפ' יורדות, ולכן צריכת הדלק תעלה כי היחס אויר/דלק משתנה (כי בקור האויר דחוס יותר) לכן בחורף תשלם יותר על הדלק. והצריכה תהיה גרועה יותר.

לגבי צריכה של 15 קמ לליטר ברכב 1600 אוטומטי מסוג גולף. זה ייתכן רק אם תסעו 85, תורידו את הרגל לגמרי מהגז ורוב הנסיעות שלכם יהיו בירידות. וזה בטח שלא כולל נסיעה בתוך העיר. עד היום לא נמצא שום רכב 1600 בנזין אוטומטי, שלא היברידי, שמגיע ל15 משולב. אני לא מאמין בזה וכל מי שמספר ככה, רק רוצה להעצים את האוטו שלו.

לגבי השוני בין 20 קמ ל 15 קמ, מדובר על יותר מ30% תשלום דלק. אז בפועל, אם שילמת 10000 שקל בשנה דלק, פה תשלם 7000. לאדם שמרוויח 3850 שקל בחודש, לקבל עוד משכורת בשנה... אממ... כנראה ששווה "לסבול" ברכב חלש יותר. (ואנשים נוסעים יותר מ580 שקל דלק בחודש).

לגבי הישארות בהילוך -

ברכבים חדשים בעלי מערכת הזרקה (מעל שנת 92 בערך) יש מערכת FUEL CUT OFF שאומרת, במצב והסלד מעל 1500, אם האוטו בהילוך, אין צריכת דלק כי הכביש מניע את הגלגל שמסובב את המנוע ללא דלק. כאשר לחיצה על הקלאץ מתקיימת, או שהסלד יורד, הדלק חוזר לזרום בעורקי הרכב.

עדין, במבחן התוצאה, אם תוריד לניוטרל ותתן לאוטו לנסוע, לא תהיה התנגדות כביש כמו הישארות בהילוך, ולכן בנסיעה בקו ישר ללא פקקים ורמזורים, ניוטרל עדיף. מה שכן, יש שיגידו שלא מדובר באופציה בטיחותית מכיוון שאין תקשורת להנעה ובירידה חדה אתה תאבד שליטה. אך בתנאי מעבדה, ניוטרל עדיף על FUEL CUT OFF מבלי להתחשב בבטיחות.

פורסם
זה לא מסתדר לי,

ברגע שיש סיבוב בתוך גל הארכובה חטיבת האביזרים מסובבת את גל הזיזים גם כן שמתזמן את פתיחת השסתומים והזרקת הדלק למנוע.

תקן אותי אם אני טועה..

מכאן שברגע שאתה נוסע על הילוך , לא גם אם אתה לא לוחץ על הגז, עדיין המנוע יכניס דלק. לא?

ברכב ישן עם קרבורטור או עם מערכת הזרקה פשוטה, כן.

ברכב מודרני יותר, מערכת ההזרקה יודעת להפריד בין התהליכים ולא מזריקה דלק. המנוע עובד בעצם על כלום ומשתמש רק באנרגיה מהתנועה שכבר יש.

פורסם

ברכב מודרני יותר, מערכת ההזרקה יודעת להפריד בין התהליכים ולא מזריקה דלק. המנוע עובד בעצם על כלום ומשתמש רק באנרגיה מהתנועה שכבר יש.

בדיוק.

יש איזשהו בלאנס.

כשההילוך משולב - הרכב מאט יותר מהר (כי המנוע מתנגד לו) ודורש ממך לחזור לדוושת הדלק יותר מהר (למרות שבזמן שהדוושת הדלק מורמת - יש 0 צריכת דלק),

כשההילוך לא משולב - הרכב מאט מעט יותר לאט (באמת בקושי מורגש), אבל אז המנוע בסרק מזריק דלק בשביל לשמור עליו "חיי" + הוא צריך להניע רכיבים כמו אלטרנטור, רצועות מזגן וכד'. בקיצור, לא מעט דלק בכלל.

מהנסיון שלי, תמיד הילוך משולב יהיה יותר חסכוני מלא משולב וכל משחקי הניוטראל המיותרים.

מבלי להזכיר שאז הרכב פחות בטיחותי, וגם אתה גורר לשחיקה מוגברת של הרכיבים ברכב.

פורסם

לגבי הישארות בהילוך -

ברכבים חדשים בעלי מערכת הזרקה (מעל שנת 92 בערך) יש מערכת FUEL CUT OFF שאומרת, במצב והסלד מעל 1500, אם האוטו בהילוך, אין צריכת דלק כי הכביש מניע את הגלגל שמסובב את המנוע ללא דלק. כאשר לחיצה על הקלאץ מתקיימת, או שהסלד יורד, הדלק חוזר לזרום בעורקי הרכב.

עדין, במבחן התוצאה, אם תוריד לניוטרל ותתן לאוטו לנסוע, לא תהיה התנגדות כביש כמו הישארות בהילוך, ולכן בנסיעה בקו ישר ללא פקקים ורמזורים, ניוטרל עדיף. מה שכן, יש שיגידו שלא מדובר באופציה בטיחותית מכיוון שאין תקשורת להנעה ובירידה חדה אתה תאבד שליטה. אך בתנאי מעבדה, ניוטרל עדיף על FUEL CUT OFF מבלי להתחשב בבטיחות.

אתם העלאתם פה נקודה שלא יצא לי כל כך להכיר עד כה.

יש מצב לקבל לינקים לחומר מקצועי? זה מאוד מעניין אותי והייתי רוצה להרחיב ת'אופקים על זה.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

• תוכן חדש...