Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רודוס - רשמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרנו (זוג + 2) מארבעה ימים ברודוס. ראיתי כאן שהאי מעלה מספר שאלות לאורך הזמן, ואני מניח שכמות השאלות תגדל עם הימשכות ההתעלמות מהטורקי.

טיסה קצרצרה - שעה ועשר דקות - כיף.

נמל תעופה שחוסכים בו במיזוג.

המלון בו היינו - la marquise - נמצא צפונית לפאלקירי, באיזור המזרחי. המלון מומלץ ביותר, השף צריך לעבוד כשוליה במלונות 'דן' בישראל, אם זה מה שהוא מצליח להוציא מהתוצרת המשובחת שעומדת לרשותו.

ככה המלון נראה באמת - http://www.lamarquise.gr/photo-gallery_3918.htm. הבריכה נמצאת בין החדרים, ובפועל יש לך כמעט בריכה פרטית.

פאלקירי נמצאת כרבע שעה נסיעה ברכב מהעיר רודוס.

הרבה סחורה סוג ז' בכל מקום - בלינדוס, ברודוס ובפלקירי - זיוף של משקפי ריי-באן, פראדה וכד'. חבל על הכסף.

עיקר השהות שלנו היתה באיזור המזרחי - לינדוס באמצע/דרום האי ורודוס בצפונו.

לקחנו רכב ליומיים - להזמין מהארץ. זה חצי מחיר מהזמנה במלונות, ואיפה שהיינו בכל המלונות אזלו המכוניות.

כבישים מעאפנים זו מחמאה. הכבישים הראשיים בהם נסעתי בין לינדוס לרודוס (העיר) היו כמו כביש 4 באיזור חדרה לפני 20 שנים.

ברגע שעוזבים את קו החוף ונוסעים להרים, מצב הכבישים משתפר משמעותית, וניכרת דלילות מכוניות, למעט פה ושם רכב של תיירים.

הכבישים בהרים הם תענוג. אין יותר מ 100 מטר ישר ברציפות. פיתולים, סרפנטינות, עליות וירידות. מוי כיף. אפילו עם גרנדה פונטו חבוטה שצברה 75,000 ק"מ של שוכרים, ונעולה צמיגי אבון (avon) מקוריים כנראה. אני יודע שגם רולס רויס היתה נעולה בצמיגי אבון מקורי. זה לא עוזר לשפר את ההרגשה שהצמיגים האלו לא במקום.

חלק מהכבישים הם דרכי עפר כבושות. בגלל שהשארתי את המשפחה במלון, והייתי לבד, השתפנתי אחרי טיולון קצר בדרכי העפר וחזרתי לכבישים.

אם מישהו מתכנן להגיע לשם ולשכור רכב, אם מגיעים מכיוון לרדוס (lardhos) לכיוון לארמה (laerma) - יש שילוט שמכוון לסכר גדורה (ghadhoura dam). הדרך לסכר נסללה זה עתה באספלט חדש ורחב - דאבל מוי כיף.

המשך הדרכים הם כמו בתמונות.

קיבלתי אישור מהאישה לחזור לשם לבד (עם חבר) + ג'יפ שכור.

אף מילה על החופים. הייתי עם אישתי, ואסור לי היה להתבונן, להסתכל, להפנות מבט, לרמוז שראיתי, או לעצור בקרבת חופים בהן תיירות משתזפות בלבוש חווה אימנו או קרוב לכך.

בקיצור - חוויה ממש טובה מהאי רודוס. כיף. אחזור לשם בוודאות.

Picture 1158.jpg

Picture 1159.jpg

Picture 1169.jpg

Picture 1174.jpg

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גם אני חזרתי משם לא מזמן.

לצעירים יש את הפאב סטריט ואת הפליראקי שאלו מקומות בילוי חבל על הזמן, חופים מדהימים שוב לצעירים יש כל מיני אטרקציות ( בחורות טופלס זו אטרקציה גם ).

דרכים יפות - כבישים על הפנים.

שווה לבקר שם.

פורסם

סחתיין ותודה על חוות הדעת.

אני עומד להיות שם בשבוע הבא באותו מלון בדיוק.

אני רק אשלים את מה שצינזרת על בסיס הזכרון מהביקור הקודם : בלינדוס כולן טופלס. :)

עם זאת יתכנו מראות קשים.

יש לך המלצה על סוכנות לשכירת רכב באיזור המלון ? אני אוהב לשכור מקטנים ושכונתיים ולא מ AVIS ושות' שמסבכים את החיים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם כך, אז כמה השלמות,

שכרתי רכב בסוכנות שנמצאת במלון קולוסוס - 100 מטר מדרום למלון מרקיז, בצד השני של הכביש. http://www.colossosrentacar.com/ לבחור בסוכנות קוראים קוסטס. תתקשר אליו ותזמין מראש. כשאנחנו לקחנו את המכוניות, הסתובבו של חבר'ה שרק חיכו שלא נגיע לקחת את המכוניות. המחיר לפונטו השחוטה הזו היה 50 יורו ליום. שילמנו במקום במזומן. מקבלים דלק לא תמיד מלא, ומחזירים באותה הרמה. הם מסמנים על טופס המסירה כמה דלק היה באוטו.

אחרי 21:00 כמעט ואין תחנות דלק פתוחות. קח את זה בחשבון. אמש נסענו ב 11:00 בלילה כמו חמורים למלא דלק והתחנה הראשונה שמצאנו פתוחה היתה ב...רודוס העיר.

אתה לוקח את האוטו בבוקר, ומחזיר בערב/לילה באיזו שעה שאתה רוצה (גם 03:00 לפנות בוקר). אף אחד לא בודק את הרכב, אתה שם את המפתחות בקבלה במלון קולוסוס - וזהו.

לא עשינו סקר מחירים. יכול להיות שתמצא ביותר זול.

מלון - בגלל הדילים הזולים המלון כנראה חוסך איפה שאפשר - תביא איתך תה, קפה, סוכר וכד' - בחדרים יש קומקום וכוסות אבל אין 'פרודוקטים'. בחדרים יש מיני בר ריק - כלומר יש לך מקרר. במלון עצמו יש חנות קטנה ובה מוכרים במחירים סבירים מים (תקנה ישר שישיה של 1.5 ליטר (4.8 יורו)), בירה, קולה, פיצוחים וכד'.

לא כתבת אם אתה עם ילדים - אם כן, יש בחנות מזרני - ים, מצופים וכד'. אל תקנה לילד מתנפח של אופנוע ים. הוא פחות יציב ממשטרו של קדאפי הערב, ואי אפשר ליהנות ממנו. קנינו כי הבן רצה, והחזרנו כי היה גרוע.

למלון חניה חופשית.

במלון wi-fi חופשי (שם משתמש marquise סיסמא 2011 - אל דאגה, כל מי שרוצה להשתמש ברשת של המלון מקבל את המשתמש/סיסמא חופיש ללא תשלום). השקעים החשמליים שם הם עם שני פינים - תקע עם הארקה כמו שיש למטענים של הלפטופים בארץ - לא מתאים. תנסה לארגן מתאם.

אוכל - בינוני מינוס. שים לב לתבשיל הארנבות שהוגש באחד הערבים...הצ'יפס שם מעולה. לא יודע איך הוא עושה אותו - אבל התוצאה היא צ'יפס בנזונה! בערב לא מוגש כל שתיה חופשי בחדר האוכל, ואסור להביא מבחוץ. זה מקומם מאוד אבל אלו החוקים - בקבוק מים מינרליים של 1.0 ליטר עולה 3.5 יורו. בערב הכניסה לחדר האוכל מחייבת גברים במכנסיים ארוכים. יפה ומכובד.

קינוחים - מ ד ה י מ י ם.

כוסיות. אוי. כמה שלא שמתי לב, הייתי עם אישתי, עד שהיא באיזשהו שלב הפנתה את תשומת ליבי :lol:

הבריכה של המלון לא מוצלת, והשמש שם קשה. או עד 10:00 או אחרי 16:00 - אחרת ממש נשרפים.

לילדים קטנים - בריכה מוצלת בעומק של עד 0.3 מטר. יש מיניקלאב לילדים מגיל 4 עד 12 אבל אסור להורים להישאר עימם.

יש חדר כושר שפתוח מ 10:00 עד 20:00. לא מבין מה הם חושבים לעצמם. בנאדם רוצה חדר כושר ב 06:00 - אין.

אם יש שאלות נוספות - שאל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

רודוס מקום חביב ביותר. אנחנו היינו פעמיים, במלון ixian שהוא ממש אחלה, אבל מרוחק יותר מהמרקיז.

לנו לא הפריע כי אנחנו עם ילדים קטנים ואין לנו יותר מידי מה להסתובב.

לגבי השתיה בארוחת ערב, זה בכל המלונות ברודוס, אלה הכללים. אז מוסיפים עוד כמה יורו ליום על בקבוק

מים גדול בארוחת ערב, לא כזה נורא.

מפתיע מה שאתה אומר לגבי המרקיז, הוא אמור להיות ברמה מעל כולם, משהו מקביל ל ixian ולפי מה שאתה

מתאר הוא לא כזה ברמת האוכל או החדר.

האמת שאנחנו שהינו בסוויטות, שלהן יש בריכה פרטית לכל חדר, חוץ מהבריכה הרגילה של המלון, כך שאני לא

יודע איך החדרים הרגילים שלהם.

פורסם

היי, תודה על הפירוט.

אני מכיר את הקטע של השתיה עוד מהפעם הקודמת שביליתי ברודוס פאלאס. אין מה לעשות, זה ידוע ובזמני לקחו 5 יורו לבקבוק. מקסימום מתאפקים עד אחרי האוכל או משהו.

כשהייתי שם לפני שנתיים שכרתי ג'ימני פתוח ב30 יורו ליום ,שילמתי 120 יורו ל4 ימים מראש ובכלל לא בדקו אותו כשהחזרתי.

(הייתי סה"כ שם 7 ימים, לקחתי רכב רק לימים שתכננתי לצאת ממש לטייל ולא ימים של הליכה לעיר שיחסית קרובה לרודוס פאלאס בו התאכסנתי)

השהייה שלי במקום היא מטעם המעסיק ,ללא ילדים וללא בנות זוג , מטיסים את כל החברה לחו"ל (מספר תלת ספרתי של עובדים ולא 100 :)) אז אני מאמין שידאגו לקצת אקסטרות.

הכנתי קבצי GPS ל IGO של יוון, יצא לך לראות אם רודוס ממופה שם ?

שאלה נוספת: היית בקזינו? :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נשמע לי שהפונטו שלך עברה תחת ידי לפני 4 שנים. ברכב מלא (2 מבוגרים + 3 ילדים, מבחינת הרכב זה 4 מבוגרים ומתבגר)חרשנו משך יומיים את כל החצי הצפוני של האי - במערב עד מונוליטוס, במזרח עד לינדוס. כבישים מצופים יש רק על החוף וכביש רוחב אחד מדרום לעיר רודוס. היתה שם חוויית נהיגה בדרכי עפר עם רכב עמוס לעייפה. אלה כנראה כבישים שאי פעם בתקופת מלחמת העולם צופו באספלט ומאז מצפים לחידושו. כנ"ל גם השילוט. הרגשתי כמו בתרגיל ניווט במילואים, כיון שבכל מקום עצרו אותי לשאול לאן מובילה הדרך, כולם באנגלית רצוצה, ובסופו של דבר התברר כי מדובר רק בישראלים. כך כל הדרך מעמק הפרפרים עד סיאנה.

המלון שבו שהיתי - הילטון, בוף הצפון-מערבי (איאליסוס) היה מצויין. כל ערב טיול רגלי לאורך רצועת המלונות שמסודרת באופן ברור ביותר: מלון - "סופרמרקט" - מלון - "סופרמרקט" כאשר ה"סופרמרקטים" שנראים כמו מכולת של פעם מוכרים כל דבר ממצופים לתינוקות ועד טלפונים ניידים.

שכירת רכב (130 אירו ל-3 ימים לפונטו החבוטה) חוויה בפני עצמה - מביאים אותה למלון, בסוף השכירות משאירים במלון עם המפתחתות מתחת לשטיחון של נהג. הסיפור פשוט מאוד: באי אין גנבים (אם יש פשע זה רק תיירים שמכייסים) וגם אם מישהו לוקח רכב לסיבוב הוא יתפס מייד, והאי קטן מכדי שיהיה מה לעשות ברכב הגנוב בלי להתגלות. בלי רשיונות אי אפשר להעלות את הרכב למעבורת כך שאין מה לעשות עם רכב גנוב.

ובקו התחתון - 3 ימים מספיקים לטיול באי. עוד יום לפארק המים (למי שאוהב). למקיעים יש עוד אטרקציה מחמדה - הפלגה ליום לאי הזעיר והמיוחד סימי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי השתיה בארוחת ערב - אכן לא נורא. לא ידעתי שזה ככה בכל רודוס.

המרקיז הוא מלון ברמה מאוד גבוהה. אני לא יכול להשוות למלונות אחרים שם.

אתה יוצא מהחדר ישר לבריכה שנמצאת ליד החדר שלך. היו כ 2000 אורחים במלון - בבריכה היו איתך בודדים. התפוסה המלאה לא הורגשה.

לגבי קזינו - לא חיפשתי. אינני מוצא בבילוי כזה הנאה.

רמת האוכל - בפירוש - השף צריך הלקאה בישבן. לדוגמא - הוא הוכיח שאפשר להרוג משהו מת - הוא ייבש את העופות עד שלא נותרה בהם טיפת עסיסיות. למעט הקינוחים שהיו ברמה גבוהה - האוכל היה בינוני. לא רע אבל ממלון כזה אתה מצפה ליותר.

השורה התחתונה - מאוד מאוד נהנינו.

לשעבר:

פורסם

לגבי השתיה בארוחת הערב - מקומם. לפני 4 שנים לא היתה שום בעיה של שתיה בהילטון, שלא לדבר על האוכל המשובח. אבל סיפור המים מחזיר אותי לשהות במלון אולטרא מפואר באנטליה - בגלל הגבלה דומה דאגנו לרדת לחדר האוכל לאחר שתיה, ואם אחד הילדים רצה לשתות הוא היה עולה לחדר וחוזר אח"כ. באותו מלון היו עוד כמה הסדרים עוד יותר חצופים: מילא שאי אפשר היה להוציא מחדר האוכל תפוח שחציו נאכל, אבל היו בודקים בכניסה את התרמילים כדי שלא מכניס מים מינרליים "מטעמי בריאות". כמובן שצפצפנו והברחנו מים בתרמילים של הילדים, כיון שהשודדים בו איזה 3 דולר לליטר מים. מבחינתי לאחר חוויה זו (ועוד כמה דומות לה בטיולים) אנטליה מחוקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטער להרוס.

לא'דע מה יש לעשות שם אם בכלל (אולי רק כשיש ילדים,ואז זה סוג של פשרה) אבל לטעמי כל המקומות הקרובים (קפריסין,יוון,טורקיה,בולגריה) מבחינתי זה בדיוק כמו אילת,רק שמגיעים לשם במטוס.

יש לי אוטוטו טיול מאורגן 17יום בארה"ב (לא הרבה,אבל יפה בשביל סיפתח) ואני מעדיף אחד כזה או ארוך יותר באירופה,מאשר נופשונים למיניהם במדינות שאתם אוהבים :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אני גם חזרתי מרודוס לפני שבועיים. התאחסנו במלון סאן שיין (העברה גלל אוברבוקינג פראי של המלונות שם אבל יצא לטובה כי המלון מצויין).

החדרים גדולים ומרווחים אבל ישנים. שאר מתקני המלון לעומת זאת מעולים. 3 בריכוצ, חוף ים ענק, מסעדות טובות והכל כלול אזלא משלמים על שום דבר כולל על אלכוהול כל היום והלילה וכולל משקאות בכל הארוחות וביניהן.

היי ו בהרכב מלא כולל שתי ילדות ל4 לילות.

חובה לבקר בפארק המים. הוא פשוט גדול, עשיר ולא מרגישים את העומס.

ללינדוס נסענו בקבוצה מכורגנת ואת שאר האי חרש ו ברכב (דובלו).

לא לקנות שוברים מנציגי החברות. זה לא עולה פחות ולא חוסך תורים.

לשאול את נהגי המוניות או את עובדי המלון על טברנות ומסעדות. קיבלנו המלצה על טברנה מעולה וזולה מאוד בחלק המקומי של העיר שעלתה.פחות מחצי מהתיירותיות והיתה הרבה יותר טובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מצטער להרוס.

לא'דע מה יש לעשות שם אם בכלל (אולי רק כשיש ילדים,ואז זה סוג של פשרה) אבל לטעמי כל המקומות הקרובים (קפריסין,יוון,טורקיה,בולגריה) מבחינתי זה בדיוק כמו אילת,רק שמגיעים לשם במטוס.

יש לי אוטוטו טיול מאורגן 17יום בארה"ב (לא הרבה,אבל יפה בשביל סיפתח) ואני מעדיף אחד כזה או ארוך יותר באירופה,מאשר נופשונים למיניהם במדינות שאתם אוהבים :)

אתה סתם עוקץ כי לרודוס אתה נוסע לבטן-גב, לא כיעד תיירותי לראות דברים.

אילת בקיץ היא בלתי נסבלת,כמות הערסים והמשפחות עם הילדים מטורפת, ברודוס אין ערסים שקופצים מהגשר :)

המחירים ממש דומים , הטיסה לא ארוכה .

באופן כללי זמן טוב לנסוע לרודוס זה ברגע שמתחילה שנת הלימודים כפי שאני נוסע וכפי שנסעתי פעם קודמת כי יש יחסית פחות ישראלים עם ילדים שזה מה שהכי יוצר בלאגן ורעש במלונות.

ארה"ב זה סוג אחר של טיול , סוג אחר של הוצאה . משהו אחר לחלוטין. הייתי פעם ואף פעם אי אפשר למצות :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עוקץ? שיהיה.

איש הטוב בעיניו יעשה,שיהיה לכם רק לבריאות :)

כמו שאמרת,כל טיול לגופו וזה סוג אחר לחלוטין.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

נכון.

עכשיו המעסיק לוקח אותי על חשבונו אז מה אכפת לי. בכל מקרה עדיף על אילת.

בקיץ הבא אני מקווה להשלים את החוליה החסרה בארה"ב - ווגאס . נראה לי שרק לשם צריך מעל שבוע :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה בדיוק ההבדל בין טיול לנופש.

רודוס זה נופש, שעולה פחות מאילת, שלטעמי יפה יותר מאילת, ועם אפשרות להמנע ממה שציין

אייל, שזה כמויות ערסים וחסרי תרבות, שגם אם תישן במלון דן כדי לנסות ולהתרחק מהם,

עדיין יהיו איתך לא מעט כאלה, ושתצא לטיילת הם יזמזמו סביבך ללא הפסקה.

ברודוס אפשר גם לצאת לגיחה של יום לטייל קצת באיזור, מבלי שיעשקו אותך, למרות שיש מע"מ,

בניגוד לאילת, שאני עד עכשיו לא מבין למה משאירים להם את הפטור הזה שמי שנהנה ממנו

זה רק בעלי העסק ולא התיירים בעיר.

• תוכן חדש...