Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אתמול מכרתי את הקליאו ספורט האהובה שלי בצער רב, עכב העובדה שהנסועה שלי ושל זוגתי בשנת הלימודים הקרובה הולכת להיות גבוהה מאוד (כ-25K-35K בשנה).

אני לא יודע מה לקנות,מה שאני יודע זה שהרכב חייב להיות אוטמטי,עדיף קטן,כזה שיוכל להסיע 4-5 נוסעים בכל יציאה מהעיר ולמרחקים של 100 ק"מ לכל כיוון. כמובן שישנם גם נסיעות מרובות בתוך העיר.

התקציב הוא 20-25,אם יהיה משהו מיוחד ניתן לגרד עוד כמה אלפים.

כמובן תצרוכת דלק טובה ככל האפשר,ואמינות מקסימלית.

רכבים שחשבתי עליהם:

206 - הבנתי שהגיר בעייתי, אך בהנחה ונתעלם מנתון זה,איזה מנוע יהיה חסכוני יותר? 1.4 או 1.6?

פונטו ספייס - מקריאה בפורומים ממליצים להתרחק מהגיר הרובוטי,ז"א לחפש שנתון 2005 ומעלה,אך משיחה עם המוסכניק שלי ושאר חברים שבתחום הבנתי שהרכבהוא לא שיא האמינות,ולא יחזיק מעמד בנסועה כזו.

יאריס - בתקציב הזה נכנסות רק כאלו משנתון 2000,לכל היותר 2001,ממשלתיות או כאלו פרטיות עם מנוע 1000,השאלה אם הוא יצליח להתמודד עם הדרישות?

סריון - גם כן בעיה דומה ליאריס.

* הוצעה לי אתמול סקסו 2001 מנוע 1400 אוטומט,עם 140 ק"מ. במחיר של שכ"ד דו חדשי בבאר שבע,מה אמורים? מדובר ברכב מטופל ומסודר.

אז מה לעשות? מה מומלץ? יש הצעות נוספות?

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

עם 35K בשנה אתה חייב דיזל לטעמי.

הבעיה למצוא משהו סביר (לא מיליון ק"מ,לא רכב שהיה מונית\ב"ס לנהיגה,ולא יד עשירית עם מנוע גמור) עם התקציב שלך.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לא מכיר את הגיר של פיגו אך כיוון שהרכב יהיה עמוס,עדיך 1.6.

לגבי הספייס דווקא יש לה מוניטין של רכב טוב,אכן הגיר הרציף עדיף והוא גם מגיע בגרסות ה 80 כ"ס.

היאריס והסריון אוטומטיות ועוד עמוסות עם מנוע 1000 לא ניראה כנסיעה מהנה.

כיוון שמדובר ברכב עמוס אני דווקא הייתי מחפש משפחתית 1.6,כי לרכבי סופר מיני מנועים קטנים,בעומס הזה לא בטוח שיהיה חיסכון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לקרובת משפחה שלי - יש 206XT אוטומט 5ד' 02'.

בעליות של ירושלים, עם רכב עמוס (5 אנשים + 2 צידניות מלאות), בהילוך 3 + מצב ספורט - הרכב סוחב סבבה (נסענו 125 קמש והדוושה לא דבוקה לרצפה). צריכת הדלק? במצב הנ"ל - תדלקנו פעם אחת מת"א לירושלים. במצב D רגיל - מתדלקים כל שבת.

הרכב טוב, אבל אם אתה גבוהה (1.70+) הרכב יהיה צפוף לך. מקסימום תפתח את הסאנרוף הפנוראמי :lol:

נ.ב. - לפני קניית ה-206 שהזכרתי למעלה, בדקנו 206 1.4 01' (בקומפיוטסט הרכב יצא בונבוניירה):

נסענו ברכב הזה (1.4) בכביש 6 - הרכב על S, הדוושה ברצפה. לא הצלחנו לנסוע מעל 130.

(אולי ברכב הזה ספציפית, אולי בכל ה-1.4)

לשיקולך.

:twisted:
פורסם

אוכל לאמר לך מניסיוני שהיתה לי סקסו ידנית שקניתי אותה המחיר מגוחך והרכב היתה הפתעה אדירה!! זריז, סך הכל אמין ונסע מצויין

לא היתי שולל אותה.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

כיוון שמדובר ברכב עמוס אני דווקא הייתי מחפש משפחתית 1.6,כי לרכבי סופר מיני מנועים קטנים,בעומס הזה לא בטוח שיהיה חיסכון.

מסכים לגמריי, עדיפה לך משפחתית.

ודרך אגב עם נסועה כמו שלך, בגלל שדיזל לא בא בחשבון (לא מאמין שתמצא משהו ב 20-25K דיזל אוטומט במצב סביר) הייתי אולי מציע לך לחשוב על חיפוש רכב שעבר הסבה למערכת גז, או להסב בעצמך (מחיר גבוה אבל אתה יכול לחלק לתשלומים ועם הנסועה שלך אתה תכסה מהר מאוד את עלות המערכת). במידה ואתה חושב על זה בכלל הייתי מציע לך לחפש דווקא רכב גדול וזול שמתאים לשימוש בגז, לדוגמא סיטרואן C5, פיג'ו 307, שברולט קוואליר או אלרו.

כמה שזה נשמע הזוי, תחשוב שבמחיר רצפה אתה נוסע על רכב נוח (C5 נוחה מאוד למשל) עם צריכת דלק (תרגום צריכת גפ"מ לצריכה של בנזין מבחינת כסף) של באזור ה 1/20+ בנסיעה בינעירונית.

תחשוב על זה ככה, נניח שרכב כמו C5 צורך על נסועה של 30K מחוץ לעיר (בחישוב של 1/12) משהו כמו 17.5K ש"ח בשנה, אם תעשה את אותו חישוב על גפ"מ ייצא לך בשנה קצת יותר מ 10K ש"ח כשאני מחשיב בפנים צריכת גז קצת יותר גבוהה מאשר בנזין. גם אם תתקין את המערכת בעצמך ייצא לך בשנה הראשונה אותו דבר כמו בנזין. מהשנה השנייה אתה חוסך נטו ובעצם מקבל בהשוואה לבנזין צריכה של משהו כמו 1/20 עם רכב מלא אבל אתה נוהג על אוטו נוח ומרווח ולא על רכב מיני.

רכבים שמתאימים מאוד להסבה לגז, צרפתיות למיניהן (C4, C5, 307 וכו'), אמריקאיות (קוואליר, אלרו רלוונטיות אליך), יונדאי (אלנטרה, סונטה ואפילו גטס - לא תאמין כמה יש גטס מוסבות לגז באזור ב"ש), ויש עוד הרבה סוגים אחרים. לדעתי בלי קשר לכלום עם נסועה כמו שלך עדיף לך רכב מוסב לגפ"מ. במחירים של 7 ש"ח לליטר בנזין ייצא לך כל שנה כמעט לשלם שוב על הרכב...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

הוצע לי סיאט איביזה שנת 2003, הצורה החדשה. מנוע 1400 אוטומט כמובן, 75 כ״ס.

מה דעתכם? איך המנוע? גיר? ובכלל?

אצטרך למתוח מעט את התקציב השאלה האם זה שווה.

פורסם

הייתה לי איביזה 2003, 100 כ"ס ידנית.

הגעתי לצריכה של 1/16 בממוצע, ב70% בינעירוני.

קניתי את האוטו ב2008, בשנה וחצי שהחזקתי את האוטו המחירון ירד רק ב4K.

סה"כ תמורה טובה למחיר לדעתי.

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

הוצע לי סיאט איביזה שנת 2003, הצורה החדשה. מנוע 1400 אוטומט כמובן, 75 כ״ס.

מה דעתכם? איך המנוע? גיר? ובכלל?

אצטרך למתוח מעט את התקציב השאלה האם זה שווה.

לא נהגתי על הגירסה האוטו' אבל לדעתי תבצע נסיעת מבחן, זה נשמע כאילו חסר קצת כח או גיר רגיל.

אי אפשר להשוות את הצריכה בגיר רגיל לאוט' בכל מקרה בדוק את תקינותו בצורה קפדנית.

האם סיאט חלקו גם משאבות מים עם הפולו ? אני בטוח שאתה מכיר את סיפורי המשאבה בפולו..

יש לי חבר עם פונטו 04' שעד היום עברה 80K ללא תקלות מלבד חוט הצתה שנסדק, גיר רציף חסכוני בטירוף ודווקא מאוד זריזה.

יש גם בונוס לחברה שלך, כפתור ה CITY שהופך את ההגה לרך כמו חמאה על אימפרזה טורבו שחורה בב"ש :wink:

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
....לרך כמו חמאה על אימפרזה טורבו שחורה בב"ש :wink:

למה לגעת בנקודות רגישות? לא ימה :)

לגבי כוח, זה לא יעניין אותי במיוחד, שיהיה אמין וחסכוני.

• תוכן חדש...