Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום..

קיבלתי מיני מקרר נייד הקטנים האלה שמתחברים גם למצת במתנה. הענין שהוא היה בשימוש וכנראה החליט להתפגר ביום מין הימים...

חשבתי שיהיה נחמד לנסות לתקן אותו בשביל החדר בבסיס. התחלתי לפרק את המגעלים שלו ומדובר על וונטה שמלפניה יושב צלע קירור. לא משהו מסובך,משום מה נראה שלא עובר חשמל במעגל הקטן שמחובר לתקע של החשמל.

בזמן שהתעסקתי איתו גילתי שעל אחד מהמעגלים יש פיוז מולחם ודווקא נראה שהוא תקין ולא שרוף.

שחיברתי את החשמל נגעתי במגעל ועבר אליי זרם לאצבע,יכול להיות שכן יש זרם?

העלתי תמונות של המעגלים,אם מישהו יודע או מבין ויש לו רעיון אם אפשר לסדר את המקרר זה יהיה מצוין.

295831_2186645239359_1643906313_2238385_3524225_n.jpg

299079_2186645719371_1643906313_2238387_770888_n.jpg

פורסם

אני מניח שהמקרר שאתה מדבר עליו זה מהקטנים ביותר, שאין בו מדחס והקירור מתבצע ע"י מקרר אלקטרוני (Thermoelectric cooler), המבוסס על אפקט Peltier.

אלמנט הקירור מקבל מתח ישר נמוך יחסית, אני מניח שמשהו באיזור 12V.

בכל מקרה, המעגל שאתה מציג הוא ממיר ממותג שממיר את מתח הרשת למתח ישר נמוך. מהתמונה אני לא מצליח לזהות את כל החיבורים שלו אבל סביר שיהיה לו בצד אחת כניסת פאזה ואפס, שהולכים לתקע ומצד שני יציאת מתח ישר אחת או יתר.

אתה צריך לבדוק בעזרת רב מודד שהממיר בכלל מוציא מתח ישר. אתה יכול לבדוק אם כשהוא מחובר לרכב הוא פועל (כי שם סביר שעקפים את הממיר).

פורסם

כן,מדובר על מקרר מיני של כמה ליטרים בודדים. אני מניח שככה עובד בנוסף לוונטה ולגוף קירור שלו מאחורה.

בקשר ללוחות,כמו שאפשר לראות מהלוח הקטן יוצאות שתי פאזות,אחת לרכב ואחת לחשמל. הלוח הקטן מעביר את המתח ללוח הגדול.

לצערי אין ברשותי את הכבל שמחבר את המקרר לרכב ואני לא יכול לבדוק. האם אפשר לעשות איזה שהוא גישור בכבלים ולבטל את הלוח הקטן ולהעביר מתח יש ללוח הגדול? שבו יש פיוז וכמו שזה נראה הוא תקין לגמרי.

אם צריך עוד תמונות אני אצלם.

פורסם

המבנה הפנימי של המקרר (יותר נכון לרשום מצנן) אכן דומה לזה שאביב ציין.

תפקידו של "הלוח הקטן" הוא לבצע מיתוג בין מצב חימום למצב קירור ובין מתח הזנה של 12V (מצית) למתח 220V (שקע ביתי). אתה יכול לדלג על הכרטיס הזה אבל אז אתה מקבע למעשה את המקרר על מצב אחד (נניח קירור מ-220V).

מהניסיון שלי עם מקרר דומה, הספק המקורי שלהם ("הלוח הגדול") די מעאפן ולא מחזיק מעמד הרבה זמן. עם רב מודד זה ממש קל לוודא את זה. בלי רב מודד זאת קצת בעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמת שאין לי רב מודד וקצת בעייתי מבחינתי להשיג כזה כרגע אני נמצא בבסיס.

סליחה על השאלה המצחיקה אבל יש בידי נורת ביקורת של רכב,אפשר לבדוק את הספק הגדול איתה?

לא מפריע לי לקבע את הספק על ה220V כי זה לבסיס כרגע וממילא אני לא אשתמש איתו ברכב. גם האופציה של החימום לא חשובה לי בכלל.

פורסם

כן, מנורת ביקורת 12V של רכב תיתן לך אינדיקציה ראשונית על תקינות הספק.

כל עוד הספק תקין ויש לך את הכבל שמחבר את המקרר לשקע אל תוותר על הכרטיס הקטן. זה מיותר וסתם ידרוש ממך קומבינות עם חוטי חשמל שרס"ר הבסיס שלך ממש לא יאהב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...