Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

פתחתי בעבר דיון על צריכת דלק גבוהה, אבל הייתה לי גם תקלת מנוע P0443 שאולי ייתכן וקשורה לזה.

שאני אומר צריכת דלק גבוהה זה אומר 1:6 גם בביערוני וגם בעירוני.

לא משנה איך נוסעים, איפה נוסעים, הצריכה היא בערך ליטר אחד לכל 6 ק"מ.

לפעמים אפילו גרוע מזה.

לפי תקלת מנוע P0443 הזמנתי את החלק Vapor Canister Purge Solenoid (ידוע גם כ-Evap Solenoid Valve).

מספר חלק מקורי ACDelco# 214-1690, GM# 10293954

נראה כך:

$(KGrHqZ,!lYE3Hl0q(oOBO!!f)hu)!~~0_12.JPG

הסבר על התקלה: http://www.obd-codes.com/p0443

החלק מתחבר למיכל דלק או משהו בסגנון, ממוקם מאחורי גלגל אחורה שמאלי אל חשמל ואל צינור אוויר/ואקום כלשהו.

החלפתי אותו והתקלה נשארה זהה (איפסתי את התקלות דרך המחשב הנייד) כך שהיא חזרה אחרי נסיעה נוספת.

כמו כן צריכת הדלק כמובן נשארה גבוהה.

הדאגה שלי מצריכת דלק גבוהה לא רק בגלל הכסף, אלא בגלל שאני צריך לעבור טסט ולא אעבור את מבחן הגזים לדעתי בגלל צריכה מוגזמת ולא תקינה.

הרכב לא אמור לצרוך צריכה כזאת בבינעירוני, ולכן אני משער שחלק כלשהו ברכב לא תקין למרות שאין עליו תקלה.

כמו כן ייתכן והתקלה P0443 קשורה למשהו אחר. אין לי מושג ולכן אני פונה אליכם.

החלפתי את החלק שציינתי, ועדיין התקלה נשארה.

האם למישהו יש מושג מה עוד אפשר להחליף/לבדוק שיוכל לפתור את התקלה ואולי היא גם קשורה ישירות או בעקיפין לצריכת דלק גבוהה במיוחד?

פשוט נראה כאילו אין 'השגחה' על צריכת הדלק כפי שצריכה להיות דרך חיישן או משהו בסגנון.

תודה מראש!

פורסם

אתה יכול לעשות בדיקת 4 גאזים אם אתה רוצה, אבל אל תצפה לשיפור כי 1 ל 6 זו צריכה הגיונית למנוע הזה אתה מקסימום יכול לשפר ל 1 ל 7 וגם זה מאוד תמוהה, חבל שתחליף סתם חלקים ולא יצא מזה כלום.

פורסם

אותו רכב, אותו מנוע, צריכה בתוך העיר 7-8 לליטר. מחוץ לעיר 12.5-12 תלוי במהירות.

לא יכול להיות שהצריכה של אחד לשש תקינה.

פורסם
אתה יכול לעשות בדיקת 4 גאזים אם אתה רוצה, אבל אל תצפה לשיפור כי 1 ל 6 זו צריכה הגיונית למנוע הזה אתה מקסימום יכול לשפר ל 1 ל 7 וגם זה מאוד תמוהה, חבל שתחליף סתם חלקים ולא יצא מזה כלום.

אני מתכוון לעשות מעין טיפול בסיסי כמו החלפת פלאגים, שמן, פילטר שמן, מים,

חוטי הצתה, לפרק את כל הסעפת והמצערת ולנקות היטב בחומצה, פילטר אוויר ועוד דברים שאולי שכחתי.

לא משהו יקר מדי...

בכל מקרה, עד שכל החלקים הנדרשים יגיעו, ייתכן ותקלת המנוע הקיימת קשורה בעקיפין לצריכת דלק גבוהה.

כמו איזה 'מאבטח' שאמור לשמור על צריכה נכונה, מדויקת ולא בזבזנית פתאום לא נמצא בעמדה שלו והכל זורם בחופשיות.

בעצם הרכב עושה לי בבינעירוני כמו בתוך העיר. שזה מאוד חשוד.

אם בבינעירוני עושה 1 ל6, בעיר אמור לעשות יותר גרוע אבל לא כך המצב. בשניהם המצב זהה.

יש לך אולי מושג לגבי התקלה עצמה? אולי ברכבים אחרים שזה יכול להיות גם רלוונטי?

תודה רבה.

• תוכן חדש...