Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה נוספת:

האם הבעיה בגיר שמורגשת בטמפ' גבוה קשורה לצמיגות של השמן (שלמרות שהוא סנטטי מלא) נפגעה במהלך השנים?

אם התשובה חיובית יתכן והחלפת השמן כן תעזור לא?

והאם אתם בטוחים שהשמן בגיר הוא סנטטי מלא? (האוטו להזכירכם מודל 2001)

בברכה ליאור.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שהשמן הזה (בניגוד לתיבות המתקדמות יותר)

הוא חצי סינטטי ולא סינטטי מלא

בכל אופן זה מה שאתה צריך G052-162-A2

או שמן תואם אחר למפרטי היצרן כאמור השמן של MAXXUS גרמניה

מומלץ ביותר ולשאלתך ברור לכל בר דעת ששמן בן 10 שנים צמיגותו

ויתר תכונותיו נפגעות קראתי גם שרשור מאוד מעניין נראה לי שזה היה ב VWVORTEX

של אדם ששלח דגימה של השמן המשומש (בן פחות מ 10 שנים) לבדיקת מעבדה

וכמעט כל ערכי הבדיקה היו מחוץ לתחום המותר/מומלץ

פורסם

teyal אז לפי מה שאתה אומר, (אם השמן איבד מצמיגותו) יתכן וכל הבעיות הנ"ל יפתרו אם אחליף את השמן?

כי לפי הסימינם שציינתי יתכן מאוד שזה קשור לתכנות של השמן שנפגעו (עבודה לקויה בסביבה חמה וכו').

בברכה ליאור.

פורסם
teyal אז לפי מה שאתה אומר, (אם השמן איבד מצמיגותו) יתכן וכל הבעיות הנ"ל יפתרו אם אחליף את השמן?

כי לפי הסימינם שציינתי יתכן מאוד שזה קשור לתכנות של השמן שנפגעו (עבודה לקויה בסביבה חמה וכו').

אינני רוצה להיכנס לך לארנק ולהשיא לך עצות שעולות כסף אולם מה שאני הייתי עושה במצב זה

זה להתקין קולר (שממילא כמעט חובה להתקין) ומחליף שמן גם אם יש סיכוי קלוש

שזה ישפר את הבעיה היות ובוודאי שיש כבר נזק בגיר

אם זה לא משפר את הבעיה אז הגיר מייבוא של רון נשמע אופצייה מעניינת בתנאי שיודעים בוודאות

את מקורו והנסועה שלו כמו כן מומלץ לקפוץ אל חבר הפורום ספי או ליורם לוי שניהם מומחים בגירים האלו

ולקבל הצעת מחיר לשיפוץ אם אתה מתכוון להשאר זמן רב עם האוטו אז יש להתעקש

על שיפוץ מלא ומקיף ולא החלפה של החלקים הלקויים בלבד

פורסם
נכון מאוד המינימום שנדרש זה החלפה כל 60K והמהדרין מחליפים כל 30K

לדעתי זה שצמפיון בזמנים מסוימים לא החליפו שמן זה גובל בשערוריה ועוול לגיר ולבעלי הרכבים - שום שערוריה ולא בטיח אלה הם הנחיות ייצרן קרי "נוזל לכול החיים".

בגולף 2001 ביצעתי החלפה ראשונה לאחר כ 100K (מיד לאחר רכישתה)השמן היה שחור והמגנטים מלאים בוצה

לאחר 4 החלפות רצופות במרווח של שבוע (על מנת לנקות את הגיר) ומאז החלפה כל שנה

השמן יוצא צהוב ונקי והמגנטים כמעט ולא מלוכלכים (בגדר הסביר) - איך אתה יודע שהמגנטים נקיים ? הרי לא סביר שאתה מפרק את האגן בכול החלפה או כול שנה.

באמת בקילומטראז' שלך זה כבר בבחינת (סליחה על הבוטות)"אל תזיז חרא יבש שלא יסריח"

הנוזל בתיבה 01M הוא לא סינטטי.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני אישית לא ניתקלתי בתיבה כזו. אולי מדובר על משאיות ?

היי מרק,

את האמת התיבות שנתקלתי בהם שהחזיקו ככה הם של סוואנות, ונדורות וכו', כמובן מניסיון לפני שנתיים שיפצתי גיר בונדורה שהחזיק לי 700,000 ק"מ .

פורסם
הנוזל בתיבה 01M הוא לא סינטטי.

אני מפרק את האגן (אגן השמן לא הירכיים) כל שנה על מנת להחליף את הפילטר זה כלל וכלל לא קשה

כמו כן זכור לי שגם אתה בשרשור מסוים הבעת תמיכה בהחלפת שמן קבל ציטוט:

"עד כמה שזכור לי ברכב שלך מותקן גיר מסוג 01M פופלארי מאוד בקונצרן ואמין מאוד, על-מנת להאריך את חיי הגיר מומלץ להחליף נוזל ATF וגם מסנן, וגם ניקוי מגנטים באגן שקולטים את שבבי המתכת."

לגבי השערוריה לדעתי זה נובע מכך שבזמן ההחלפה צריך לחבר סורק ולוודא

טמפ' של 40-45 מעלות ולמכונאים של צמפיון במילניום הקודם זה היה בעייתי במקצת ונעשו טעויות

לכן יצאה הנחיה גורפת למוסכי הרשת לא להחליף שמן חבר שלי עם גולף ביקש בהמלצתי

במוסך המרכזי להחליף שמן ותשובתם הייתה שלא כדאי כי הכמות של היצרן בתיבה מדוייקת

והם לא יכולים להגיע לדיוק של היצרן גיבוב של שטויות

פורסם

אכן אנוכי חושב שמוטב להחליף שמן גיר אוטומטי. גם בגולף הנוכחית (תיבה מסוג 09G) קיימת הנחייה שהשמן לכול החיים אבל אני כן החלפתי ב-60K.

איזה כייף לי :)

פורסם

קראתי בפורום בחו"ל שכאשר היצרן מגדיר "נוזל לכל החיים"

הוא למעשה מתכוון "נוזל לכל תקופת אחריות הרכב" שהלא אורך חיי הרכבים (והתיבות כפועל יוצא מכך)

משתנה בקיצוניות בין אקזמפלרים שונים ואין דין רכב בן 20 כדין רכב בן 5

פורסם

כל הסיפור של נוזל לכל החיים לדעתי לא תקף לאקלים שלנו.

באירופה אין כ"כ הרבה ימים חמים כמו כאן, לאחרונה ראיתי שבפיאט דוקטו החדש יש מרווח טיפולים של 45000 ק"מ במנוע דיזל.

אני לא מבין מה נשאר מהתכונות המקוריות של השמן לאחר 45000 ק"מ בתנאים שלנו.

לעניין שמן גיר, ברכב שלי ווקטרה 91 גיר יפאני של אייסין אני מחליף ממש כל טיפול חצי כמות (בערך 3-ליטר) תמיד השמן יוצא יותר כהה משמן חדש אבל השמן עדיין אדום. לא ניתן להחליף את כל הכמות כי אין לגיר קרטר ואת הפילטר מחליפים רק בשיפוץ.

החלפת נוזלים כגון שמנים ובמיוחד שמן הידראולי של ממסרה אוטומטית עוזרת מאוד למנוע משקעים ונזק שנגרם לאורך זמן עקב אובדן התכונות של החומר. בארץ התנאים קשים מאוד לגירים והמנועים במיוחד בתנאים עירוניים וחמים.

בעבר היה לי גולף SDI עם מנוע שעבר יותר מ 600000 ק"מ ולא אכל שמן, גם בעת פירוק קרטר עקב סדק הקרטר היה ללא בוצה.

תחליפו שמן מנוע כל 10000 ק"מ ושמן גיר כל 30000 ותרוו נחת מהמכוניות שלכם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

פניתי למוסך אדמונד בחולון, שם טיפל בי יורם אדם מקצועי ביותר, הוא הסביר לי שהבעיה כנראה נובעת מהמוח של הגיר

והציע מספר חלופות לפתרון, בשלב הראשון החלפת קולר לקולר חיצוני ובמידה והבעיה לא תפתר שיפוץ המוח.

החלפתי את הקולר ומאז הבעיה לא חזרה.

אז כנראה שהבעיה הייתה באמת הטמפרטורה הגבוה של הגיר.

חג שמח!

בברכה ליאור.

פורסם

אכן,יורם מקצועי ביותר,אם כי סביבת העבודה במוסך לא משהו...

שמח שהסתדר לך,זו היתה המלצתי מלכתחילה,להתקין קולר ולהמשיך משם הלאה.

• ספונסר פורום
פורסם

זה מפתיע כי כשערכתי מבחן נסיעה לרכב התיבה היתה בחום נורמאלי ואף נמוך

ובכל זאת ההחלקה בתיבה הורגשה באופן משמעותי .

אני מאמין שהתקלה עדיין שם ועוד תצוץ אבל כמו שנאמר כאן קרור חיצוני בכל מקרה היה

כדאי לבצע והוא ישמש אותך עוד שנים רבות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...