Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני כרגע בודק את האופציה של קניית רכב שלפי התיאור הטלפוני נשמע מצוין, וגם לאט לאט מתחילים להתקרב למחיר הרצוי, אבל הבעלים הנוכחי ציין שכרגע הרכב תחת שיעבוד בנקאי, ולאחר מעט בירורים באינטרנט הצלחתי להבין במעורפל ששעבוד בנקאי זה למעשה כאשר הבנק נותן לך הלוואה עד גובה 75% מערך הרכב פחות או יותר, ולאחר מכן עליך להחזיר את ההלוואה בסכומים חודשיים, אך לבנק יש זכות קניין על הרכב וזכותו לעקל אותו במקרה של אי תשלום ההחזר החודשי.

אשמח אם תוכלו להסביר לי יותר בפירוט מהו שעבוד בנקאי, או שאין מה להוסיף בנושא, וכמו כן האם בעת רכישת הרכב זה יגרום לסיבוכים מיותרים, או כל בעיה משפטית שהיא? והאם כדאי לרדת מהרכב בגלל זה?

המון תודה.

פורסם

גם אני הייתי באותו המצב בדיוק עם הרכב הנוכחי, פשוט לפני העברת הבעלות הלכתי עם הבעלים הקודם (רופא שיניים מוכר בנהרייה) לבנק והוא שילם את השעבוד על הרכב לידי מהכסף שהעברתי לו באותו רגע. אין עם זה בעיה אלא אם אתה מרגיש שהבן אדם הוא טיפוס בעייתי (נניח מישהו שמסוגל לבטל את השעבוד עם הכסף שלך ואז לברוח או משהו הזוי אחר בסגנון) ואז אל תיכנס לזה. אם הבן אדם הוא סתם מישהו שלקח הלוואה על חשבון הרכב והוא לא מסתיר ממך את זה אז זה משהו נורמלי ואין עם זה שום בעיה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מחזק את זה שמעליי.

עניין השעבוד לבנק הוא נורמלי ונפוץ.

כשמכרתי את הקופרה (שהייתה משועבדת לבנק) באתי עם הקונה לבנק,

הפקדתי את הצ׳ק שלו וכך כיסיתי את ההלוואה וביטלו את השעבוד.

בנוסף, הבנק שולח בקשת הסרת שעבוד מרשם המשכונות.

אחרי הבנק הלכנו לדואר לעשות העברת בעלות.

בקיצור, אין שום בעיה עם שעבוד בנקאי עצמו.

רק צריך לשים לב מי הטיפוס שמוכר.

פורסם

מחזק את אלו שמעליי,

רק חשוב לשים לב, במידה והרכב משועבד לבנק כלשהו אז כן, מגיעים לבנק מפקידים את הכסף המוכר סוגר את ההלואה שלקח על הרכב והבנק משדר ישירות למחשב של משרד הרישוי על הסרת השעבוד וניתן להעביר את הרכב בעלות כבר אחרי כמה דק, דבר נוסף וחשוב שכדאי לשים לב אליו הוא הסרת השעבוד ברשם המשכונות, הבנק בדרך כלל לוקח את הזמן בתהליך הזה וקורה שרק חודש אחרי שהרכב אצל הבעלים החדש ההסרת שיעבוד ברשם המשכונות יורדת, לכן אני ממליץ ברגע שהמוכר סוגר את ההלואה בבנק שיקח אישור מהבנק על סגירת ההלואה (אישור בשביל רשם המשכונות, הבנקים מכירים את הנוסח) וגש אתה והמוכר לרשם המשכונות באזור מגוריך בכדי להסיר את השעבוד במקום (זהו הליך של 3-4 דק' והוא לא עולה כסף) ככה תחסוך כאב ראש וזמן יקר בעתיד.

במידה והרכב משועבד לחברת מימון כמו: פמה,מימון ישיר וכו'.. אז ההליך הוא קצת יותר מסובך, הם דורשים שהמוכר יעשה להם העברה בנקאית של הסכום ואז ישלח בפקס את אישור ההעברה, ואחרי יום בערך הם משחררים את הרכב כך שניתן לעשות העברת בעלות.

אני מציע לעשות את כל ההליך עם חברות המימון מוקדם בבוקר, כך שהם מקבלים מהמוכר את אישור העברת הכספים עד 10-11 בבוקר ואז הם עוד באותו יום משחררים את הרכב משעבוד וניתן לעשות עליו העברת בעלות (החברות הללו עובדות עד 16:30-17 בערב).

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם
גש אתה והמוכר לרשם המשכונות באזור מגוריך בכדי להסיר את השעבוד במקום (זהו הליך של 3-4 דק' והוא לא עולה כסף) ככה תחסוך כאב ראש וזמן יקר בעתיד.

למה צריך לגשת לשם פיזית?

הבנק שולח בקשה להסרת השעבוד מרשם המשכונות וזהו.

אמנם לוקח בערך שבועיים עד שהשעבוד מוסר מהרכב (ברשם המשכונות, בבנק זה על המקום) אבל מה זה כבר משנה?

אפשר לעשות העברת בעלות והקונה מקבל אישור מהבנק שהם הגישו בקשה להסרת השעבוד.

אין פה שום כאב ראש ושום זמן יקר.

המצב היחיד שאני רואה שזה יכול להיות בעייתי זה אם הקונה הטרי מחליט למכור את הרכב

תוך פחות משבועיים ואז זה יכול להיות בעייתי כי עדיין יש עליו שיעבוד.

אבל חוץ מזה, אין עם זה שום בעיה.

פורסם

רק חידוד קטן: השעבוד מוסר מיידית. אצל רשם המשכוונת נשאר רישום של משכון, והוא מוסר תוך כמה ימים, כשהמכתב מהבנק מגיע אל רשם המשכונות. זה נכון שאפשר לקחת אותו ידנית לשם אם רוצים. בכל מקרה זה לא מפריע להעברת הבעלות. לא כעת ולא מחר, אם הרוכש של הרכב מחליט להעבירו הלאה.

אגב, גם אני קונה רק כך רכבים חדשים. מי משוגע לשים 150-200K אצל היבואן, כאשר המימון מוצע בריבית כ"כ אטרקטיבית?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...