Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שכבר אמרתי תבצע את שלושת הגדולים לאחר החלפת המצבר מידע על שלושת הגדולים אתה יכול למצוא בחיפוש בפורום.

בגדול זה החלפת החוטים המקוריים בין המצבר לשלדה בין המצבר לגוף המנוע (שני אלו מינוסים) ובין המצבר לאלטרנטור (שזה פלוס) בחוטים עבים יותר.

בהצלחה

אורן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

למה לא כדאי להתחיל קודם עם החלפת הכבלים מאשר ישר להחליף מצבר?

ומישהו מכיר בן אדם בבאר שבע שאפשר לסמוך עליו בעיניין? רדיו ויליאם, מאסטר סאונד, פויינטר לא ממש סומך עליהם..

Hu: Clarion 775 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

לא אמרתי שלא כדאי לך תעשה מה שנראה לך, לפי מה שאתה מתאר הבעיה די רצינית לכן צריך לטפל בה בצורה יסודית יותר אתה יכול להתחיל בשלושת הגדולים ולהוסיף קבל למערכת זה יצמצם את ההבהובים אבל לא יפסיק אותם.

אבל לפני שאתה מתחיל לשנות סדרי עולם תחליף כמה שיותר מהר את החיווט לעבה יותר ופיוז לאחד שמתאים לך.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

פורסם

אוקיי, תוכל להסביר לי כמה אמפר צורכת המערכת אודיו שלי? איך אני יכול לחשב את זה?

כבל 2 גייג' או 4 יתאים?

אני יכול לבדוק אם הבעיה במצבר אם אני אקח מצבר מאוטו אחר, אחבר לשלי ולראות איך המערכת עובדת עם שני מצברים ביחד?

כמה הפיוז אמור להיות?

Hu: Clarion 775 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

מה אני אומר?

תחליף קודם כל את הכבל מתח כמו שהציעו לך הייתי הולך על 2 גייג' לפחות { בשביל ליהיות בראש שקט} עם פיוז של 100-150A ANL או מיני ANL

ומשם תיראה מה כבר קורה, לגבי היבהובי אורות זה "טבעי" אתה עובד עם מונו צרכן יחסית בהיתנגדות של 2 אום {אני לא מאמין שחיברת אותו ב-8}

זה לא הגברה שצריך להישתגע איתה עם שידרוג מערכת החשמל {אומנם זה מומלץ אבל יקר}

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

קודם כל תחליף לכבל של 4 גייג ותבדוק טוב טוב את החיבורים

פיוז נשרף מיזה שהמתח נמוך ואז הוא צריך להעביר יותר זרם דרכו בשביל לפצות על ירידת המתח.

אז זה אומר שאחרי שהחלפה את החיווט ועדיין יש את הבעיה אז זה האלטרנטור. ושוב תבדוק טוב טוב את החיבורים במיוחד את המינוס.

יום טוב

8)
פורסם
קודם כל תחליף לכבל של 4 גייג ותבדוק טוב טוב את החיבורים

פיוז נשרף מיזה שהמתח נמוך ואז הוא צריך להעביר יותר זרם דרכו בשביל לפצות על ירידת המתח.

אז זה אומר שאחרי שהחלפה את החיווט ועדיין יש את הבעיה אז זה האלטרנטור. ושוב תבדוק טוב טוב את החיבורים במיוחד את המינוס.

יום טוב

מאיפה הבאת את זה?

המתח לא קובע את הזרם שיעבור בכבל אלא ההתנגדות של הכבל והרכיבים המחוברים לכבל וגם אם ימשיכו ההבהובים אין שום קשר לאלטרנטור מה שצריך לפצות על צריכת זרם גובה בפיקים זה המצבר לא האלטרנטור.

פורסם

אני לא יודע אם אני הוזה, אבל יכול להיות בבאס חזק כשהכל מהבהב אז יש נפילה בסחיבה של האוטו?(במיוחד בזמן בס)

פורסם

אלטרנטור 110 אמפר אבל איזה רכב? איזה נפח מנוע?

לי יש נפח 2 ליטר ואלטרנטור 100 אמפר מקורי של היצרן, מצבר 62 אמפר שעה והמתח עוד לא ירד לי מתחת ל13V לפי מה ששמתי לב מבדיקות שעשיתי.

אני בספק אם הבעיה כאן היא האלטרנטור נכון לעכשיו

יש לך מגבר לא פראייר שכנראה גם יושב עליו סאב שיכול לספוג את כל מה שיש למגבר הזה להציע.

אתה אומר שיש לך הבהובים ושהפיוז נשרף - מה שזה אומר באופן חד משמעי שכמות הזרם שעוברת דרך הכבל הראשי שלך היא מעבר לרף שהפיוז הזה מיועד לעמוד בו - כלומר מעל 60 אמפר.

כבל 8 גייג' הוא כנראה דק מידי למגבר הזה שלא לדבר על המערכת כולה וכנראה שההתנגדות שלו גבוהה מידי בעקבות כך והוא גם מתחמם וזה בפני עצמו מסוכן - טוב שהפיוז נשרף.

אבל מה שהכי לא ברור לי זה איך שמו לך פיוז 60 אמפר על כבל 8 גייג' שלא אמור להעביר יותר מ40 אמפר בד"כ לאורך של 5 מטרים???

רק למונובלוק שלך לבד הייתי מעביר כבל 8 גייג' או אפילו 6 גייג' רק בכדי להיות שקט ולמגבר השני, לטרו הייתי מעביר 8 משלו.

אני הייתי שם כבל ראשי 4 גייג' שיכול להעביר מעל ל80 אמפר ל4 מטרים (80 אמפר זה המינימום לסטנדרט למרחק הזה) מפצל לקראת שני המצברים - במקרה שלך שהיו הבהובים רציניים הייתי שוקל באמת לשים קבל 1 פאראד לפני המונובלוק, לשדרג את שלושת הגדולים ולעשות בדיקת טעינה.

אם יש לך אפשרות להביא מצבר פריקה עמוקה + התנעה במקום המצבר הראשי שלך - תעשה את זה.

אני לא מאמין שאלטרנטור 110 אמפר תקין לא יהיה מספיק חזק בשביל כזאת מערכת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נהיה פה סלט של אפשרויות. אנסה לסדר את הבלאגן:

קודם כל:

הנתיך שבתחילת הכבל (פיוז) צריך להתאים לכבל שעליו הוא מגן.

את הכבל צריך להתאים להספק שההגברה מיועדת לספק בעוצמה מירבית.

זו העצה הטובה, הנכונה, המתאימה והמדוייקת ביותר שמופיעה בשרשור הזה. מכאן כדאי להתחיל. בדיוק כמו שרומק אמר. כדאי לקרוא את דבריו הקצרים כמה פעמים.

כך צריך לעשות, לפי הסדר:

1. לקבוע כמה זרם יצרכו המגברים. את זה אפשר לעשות בכל מיני שיטות, הפשוטה ביותר היא לסכם את ערכי כל הנתיכים שעל כל המגברים. כלומר אם על מגבר אחד יש נתיך של 30A, ועל המגבר השני יש שני נתיכים של 25A כל אחד, אז הצריכה הכוללת היא 80A. ולכן צריך חוט שיכול להעביר לפחות 80A, ועדיף יותר.
  2. יש להתקין נתיך בערך שמתאים ליכולת החוט להעביר זרם, ועוד קצת.
  3. אחרי שיודעים מה הזרם ומה אורך החוט, אפשר לקבוע מה העובי הדרוש לחוט.

חוץ מהענין הזה, יש לך עוד שתי בעיות:

• נפילת מתח במצבר
  • הבהובים באורות

שתי הבעיות האלו קשורות זו לזו, אבל אינן זהות. הראשונה מצביעה על חוסר יכולת של המערכת לספק חשמל, כלומר מצבר קטן מדי (AH) ו/או אלטרנטור חלש מדי. הבעיה השניה מצביעה על צריכה רגעית גבוהה - אחד המגיבים הקודמים אמר "פיקים". לבעיה זו יכול קבל להועיל, אבל אל תצפה ליותר מדי.

חוץ מכל זה, אתה צריך גם לסדר את חוט המינוס שיהיה טוב. בזרמים חזקים לדברים כמו איכות החיבורים יש חשיבות רבה. את חוט המינוס צריך לחבר לנקודה טובה, קרובה ועבה בשלדה.

למה מתקין בחברה אחרת אמר שאם לשים 80A יכול להישרף משהו כי המצבר מפיק רק 60A?

שתי אפשרויות: או שהוא התכוון למשהו אחר ולא הבנת אותו, או שהוא לא מבין כלום בחשמל. אם האפשרות השניה, אני מציע להתרחק ממנו כי הוא יכול לעשות לך נזקים.

בגלל מה הם נשרפים? בגלל שזורם זרם חזק יותר מ60A?

כן.

את החלק עם המצבר הבנתי, זאת אומרת שאם אני יחליף למצבר ג׳יל שנטען ומתפרק מהר, זה יפתור לי את הבעיה?

לא.

האם מצבר שיותר חזק מהגדרות היצרן פוגע באוטו?

לא.

מה שהבנתי מכולם זה כמה שכבלים יותר רחבים יותר טוב, למה במקרה שלי זה ההפך?

כי אתה משתמש בשיטה האמריקנית של עובי חוטים (גייג'). זו שיטה מבלבלת. אם תעבוד בממ"ר, לא יהיו לך בעיות כאלה.

דני

פורסם

אלטרנטור 110 אמפר אבל איזה רכב? איזה נפח מנוע? רנו מגאן II 1.5 טורבו דיזל

לי יש נפח 2 ליטר ואלטרנטור 100 אמפר מקורי של היצרן, מצבר 62 אמפר שעה והמתח עוד לא ירד לי מתחת ל13V לפי מה ששמתי לב מבדיקות שעשיתי.

אני בספק אם הבעיה כאן היא האלטרנטור נכון לעכשיו

יש לך מגבר לא פראייר שכנראה גם יושב עליו סאב שיכול לספוג את כל מה שיש למגבר הזה להציע.

אתה אומר שיש לך הבהובים ושהפיוז נשרף - מה שזה אומר באופן חד משמעי שכמות הזרם שעוברת דרך הכבל הראשי שלך היא מעבר לרף שהפיוז הזה מיועד לעמוד בו - כלומר מעל 60 אמפר.

כבל 8 גייג' הוא כנראה דק מידי למגבר הזה שלא לדבר על המערכת כולה וכנראה שההתנגדות שלו גבוהה מידי בעקבות כך והוא גם מתחמם וזה בפני עצמו מסוכן - טוב שהפיוז נשרף.

אבל מה שהכי לא ברור לי זה איך שמו לך פיוז 60 אמפר על כבל 8 גייג' שלא אמור להעביר יותר מ40 אמפר בד"כ לאורך של 5 מטרים??? עשו חתך בכבל 8 גייג' הראשי וחיברו אליו עוד 8 גייג' בשביל המגבר השני

רק למונובלוק שלך לבד הייתי מעביר כבל 8 גייג' או אפילו 6 גייג' רק בכדי להיות שקט ולמגבר השני, לטרו הייתי מעביר 8 משלו.

אני הייתי שם כבל ראשי 4 גייג' שיכול להעביר מעל ל80 אמפר ל4 מטרים (80 אמפר זה המינימום לסטנדרט למרחק הזה) מפצל לקראת שני המצברים - במקרה שלך שהיו הבהובים רציניים הייתי שוקל באמת לשים קבל 1 פאראד לפני המונובלוק, לשדרג את שלושת הגדולים(הכוונה למצבר אלטרנטור וכבלים?) ולעשות בדיקת טעינה.

אם יש לך אפשרות להביא מצבר פריקה עמוקה + התנעה במקום המצבר הראשי שלך - תעשה את זה.

אני לא מאמין שאלטרנטור 110 אמפר תקין לא יהיה מספיק חזק בשביל כזאת מערכת.

נהיה פה סלט של אפשרויות. אנסה לסדר את הבלאגן:

קודם כל:

זו העצה הטובה, הנכונה, המתאימה והמדוייקת ביותר שמופיעה בשרשור הזה. מכאן כדאי להתחיל. בדיוק כמו שרומק אמר. כדאי לקרוא את דבריו הקצרים כמה פעמים.

כך צריך לעשות, לפי הסדר:

1. לקבוע כמה זרם יצרכו המגברים. את זה אפשר לעשות בכל מיני שיטות, הפשוטה ביותר היא לסכם את ערכי כל הנתיכים שעל כל המגברים. כלומר אם על מגבר אחד יש נתיך של 30A, ועל המגבר השני יש שני נתיכים של 25A כל אחד, אז הצריכה הכוללת היא 80A. ולכן צריך חוט שיכול להעביר לפחות 80A, ועדיף יותר. בדקתי נתיכים, טרו 2X30A, ג''ביאל 3X40A.
  2. יש להתקין נתיך בערך שמתאים ליכולת החוט להעביר זרם, ועוד קצת.
  3. אחרי שיודעים מה הזרם ומה אורך החוט, אפשר לקבוע מה העובי הדרוש לחוט. מה העובי הנדרש בעקבות זה?

חוץ מהענין הזה, יש לך עוד שתי בעיות:

• נפילת מתח במצבר
  • הבהובים באורות

שתי הבעיות האלו קשורות זו לזו, אבל אינן זהות. הראשונה מצביעה על חוסר יכולת של המערכת לספק חשמל, כלומר מצבר קטן מדי (AH) ו/או אלטרנטור חלש מדי. הבעיה השניה מצביעה על צריכה רגעית גבוהה - אחד המגיבים הקודמים אמר "פיקים". לבעיה זו יכול קבל להועיל, אבל אל תצפה ליותר מדי.

חוץ מכל זה, אתה צריך גם לסדר את חוט המינוס שיהיה טוב. בזרמים חזקים לדברים כמו איכות החיבורים יש חשיבות רבה. את חוט המינוס צריך לחבר לנקודה טובה, קרובה ועבה בשלדה. זה הדבר הראשון שאני מתכוון לעשות ביחד עם החלפת הכבלים. השאלה איזה עובי.

דני

5 תווים

• תוכן חדש...