Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר אור,

לאחרונה קיבלתי את הערכה שהזמנתי מחו״ל של מגיורס הכוללת פלסטלינה, חומר סיכה, מטלית וספריי של ווקס.

מכיוון שאין לי ניסיון רב עם ווקסים למינהם למעט הנוכחי ובעבר היה לי של טרטל לצבע מטאלי, אני פונה אליכם בשאלה מה עדיף?

יצא לי לראות כי השימוש בווקס של מגיורס מאוד נוח לשימוש לעומת הטרטל שצריך למרוח ואז לנגב וכמובן בעיית ההתייבשות המהירה, אך האם הוא יעיל ואפקטיבי באותה המידה?

יש לציין שאת הרכב אני שוטף לפני עם שמפו המכיל גם וקס, האם זה והספריי מספקים הגנה נאותה לרכב? האם ישנו ווקס אחר שהינכם יכולים להמליץ עליו?

יש לציין רק שהרכב שלי בצבע שחור מטאלי, לכן חשוב שהווקס יהיה בהתאם.

תודה ויום נעים.

שגיא ישראל

פורסם

גם אני הזמנתי את המוצר הזה, ואני ממתין שקרובים יביאו לי אותו מחו"ל.

יצא לך כבר להשתמש בפלסטלינה? האם העבודה איתה נוחה? האם בזמן העבודה אתה מרגיש מתי הגעת לתוצאה הרצויה וניתן לעבור לחלק אחר של המשטח?

מתנצל על ריבוי השאלות.

אני מניח שהווקס שלהם מספיק טוב, החברה נחשבת לסבירה וטובה. כמובן שיש מגוון רחב של מוצרים בשוק, אני משתמש בווקס "Harly Wax", נוח מאוד לעבודה והתוצאה מעולה.

פורסם

תודה על ההמלצות. אשמח אם תציינו מאיזה סוג כל ווקס והאם ניתן להשיגו בארץ או רק בהזמנה מחו״ל.

בנוגע לפלסטלינה, העבודה איתו מאוד נוחה, צריך לדאוג למשטח רטוב בעזרת החומר המצורף ואפשר בקלות לחוש מתי המשטח חלק והפלסטלינה מחליקה עליו ללא קושי.

בברכה,

שגיא ישראל

פורסם

אני עובד עם פלסטלינה של Bilt Hamber SOFT.

היתרון של הפלסטלינה הזאת היא שהיא אינה ממריכה חומר סיכוך מיוחד אלה רק מים!

אתה ישר תרגיש עם היד שהמשטח מאוד חלק, בנוסף אתה גם תפסיק לשמוע רעשי חיכוך מהפח של האוטו.

כשעובדים עם פלסטלינה חשוב להקפיד על משטח נקי עם הרבה סיכוך!

במידה והפלסטלינה נופלת על הריצפה, מקומה בזבל כי היא תופסת חול.

תחפש סרטונים ב YOUTUBE עם המילה "CAR CLAY BAR", יש שם המון סרטונים של איך להשתמש.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הכי חשוב זה לשטוף את האוטו ידנית עם כלים ייעדויים כמו שמפו איכותי עם תוספת וקס, כפפה ייעודית ונקיה וג'ילדה איכותית + מטלית מיקרו פיבר לרכב להברקה.

כל הוקסים למינהם נותנים הגנה קצרה מאוד נגד מזיקים, בשמש הישראלית. (לדעתי השקעתי באזור ה1000 ש"ח על ווקסים עד היום).

יש הבדל משמעותי בהברקה בין הוקסים, למשל הוקס של ZYMOL CARBON נותן ברק לא יאומן.

אך בקשר להגנה היעילה אני חושב שמדובר על שבועות בודדים בשמש הישראלית.

לכן חשוב לסלק מפגעים מהרכב כמה שיותר מהר ולהקפיד על לפחות שטיפה שבועית.

פורסם

יש ווקסים העלולים לפגום בצבע מטאלי? האם צריך לשים לב כאשר אני בוחר וקס כלשהו, שהוא באמת מתאים לצבע מטאלי?

מניסיוני עד היום יצא לי לראות שלטרטל יש ווקס מיוחד למטאלי, ואני תוהה במה הוא שונה מווקס רגיל ומה ההשלכות של שימוש בווקס רגיל (לאו דווקא של טרטל) על צבע מטאלי?

פורסם

לדעתי ההשלכה היחידה היא שיווקית.

ווקס אמיתי זה כמו קרם הגנה, הוא סוג של שמן שפשוט עוטף את את צבע הרכב.

יכול להיות שבווקסים שרשום עליהם לצבע מטלי יש יותר חומרי הברקה, מאשר ווקסים של אותו מותג שמיועדים לכל הצבעים.

הווקסים הזולים שאתה רואה כאן בארץ מכילים בנוסף לשמני ההגנה גם חומרי המסה שאמרים להמיס לכלוך ומשקעים.

למשתמש הממוצע לדעתי הם יותר מומלצים, אך למי ששומר על הצבע ועושה פלסטלינה לפני הווקס אין צורך בתכשירי ההמסה. מכיוון, שבמקרים מסוימים חומרי ההמסה יכולים גם ללטש שכבת צבע.

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט.

האם הווקס שהמלצת לי עליו מתאים לשימוש לאחר פלסטלינה? כי איני מתכוון לבצע פלסטלינה לפני כל שימוש, אבל ווקס כן הייתי רוצה לעשות בתדירות של פעם בחודש לערך ושטיפה חיצונית אני משתדל לבצע מדי שבוע.

פורסם

מומלץ לפני fk מריחת וקס לעשות פלסטלינה.

הוקס של ZYMOL הוא וקס מאוד שמנוני שמכיל המון קארנובה. הקארנובה זן שמן דקלים שמעניק מראה רטוב לאוטו.

הייתרון שלו הוא שהוא מאוד מבריק! אך הקארנובה בד"כ מחזקיה בערך 3 שבועות.

פורסם

יש ווקסים על בסיס קארנובה ויש ווקסים סינטטיים.

הקרנובה נותן עומק וברק מדהימים(תלוי ביצרן) והסינטטיים מחזיקים יותר זמן ומספקים הגנה טובה יותר.

חשוב לעשות את כל העבודה בצל ועם ספוגית מריחה מתאימה ומטליות מיקרופייבר בלבד!! לא שום בד אחר.

כל המוצרים של מגוויארס עולים בכמה וכמה רמות על מוצרי turtle וכל השאר שהמליצו פה.

רוב המוצרים בארץ בסיסיים ביותר ואין באמת מוצרי איכות כמו שרשם TOSTOS בארץ הווקסים כוללים גם חומר ניקוי... ככה שהם יותר מנקים ממשמרים ומגינים.

המלצה אישית שלי היא להזמין באיביי ווקס של 3M -

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/3M-39526-Perfect-It-Show-Car-Paste-Wax-Ultra-High-Gloss-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2c5571e0b3QQitemZ190412087475QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

או את המוצר הזה של מגוויארס (לא ניסיתי - אבל יש רושם שהוא ייתן תוצאות טובות

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Meguiars-G18216-Ultimate-Liquid-Wax-16-oz-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2c5b05ec90QQitemZ190505675920QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

אם מעניין אותך ללמוד עוד על מוצרים ודיטיילינג כנס לבלוג חדש שנפתח:

http://ildetailing.blogspot.com/

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

• תוכן חדש...