Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

למה בישראל אי אפשר להוציא רישיון טיס למטוס גדול (כדי לעבוד בזה)?

למטוס קטן (ססנה או משהו) אני יודע שאפשר להוציא, אבל זה גם יעלה הון תועפות.

אז מה לעשות למי שחולם לטוס, אבל נפל בגיבוש טיס בצבא? זה נחמד שיש לנו את חיל האוויר הכי טוב בעולם, אבל נשמע קצת לא הוגן, שאזרח פשוט נחסם מלהגיע לקבינה (או איך שזה נקרא) של 747 או איירבאס.

אגב, מצאתי כמה זה עולה בקנדה. רישיון טיס מסחרי (כדי להטיס מטוס נוסעים גדול כטייס משנה) עולה משהו כמו 35K$ (דולר קנדי).

http://www.airfun.org/bap/index.html

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא בטוח שזה בלתי אפשרי, אבל אני כן יודע שזה ארוך, קשה ויקר מאוד.

אאל"ט אחרי שיש לך רשיון טיס למטוס קל (ואני לא יודע מה ההגדרה המדוייקת, אם זה רק חד מנועי או גם דו מנועי או לפי מס' נוסעים או משקל) צריך לצבור שעות טיסה. ככל שאתה צובר X שעות טיסה כך אתה יכול להתקדם בשרשרת ההיררכית של המטוסים ובסופה להגיע גם למטוסי נוסעים גדולים.

מאחר וישראל קטנה משהו, יש מצב שהשרשרת נתקעת איפשהו ויהיה לך קשה או באמת בלתי אפשרי להתקדם יותר. אם זה באמת חשוב לך - ניתן לטוס (משחק מילים שכזה) לחו"ל ולצבור שם שעות טיסה בכל מיני אזורים מבודדים וחברות עלומות שם.

אולי שווה להרים טלפון לבתי ספר לטיסה לקבלת פרטים יותר מדוייקים. ממה שידוע לי ככה זה עובד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הייתה לא מזמן תוכנית טלוויזיה, בה הראו טייס באל-על, אשר לא היה בחיל האוויר, בזמן שירותו הצבאי.

אותו טייס נולד לאבא טייס והאחרון שימש לו כ"גיבור". החלום של הילד תמיד היה להיות טייס כמו אביו.

אני כמעט בטוח שדובר על כך שצריך לפחות 100 שעות טיסה ע"מ להיות טייס באל-על. בנוסף, נאמר ששעת טיסה ממוצעת בארץ, עולה 1000 ש"ח.

בתוכנית נאמר באופן ברור: אתה רוצה להיות טייס ובצבא הייתה חימושניק(:)) ? תטוס לחו"ל ורק שם תצבור שעות טיסה.

פורסם

צריך 5000 שעות כמפקד או 7500 כטייס.

יש עוד תנאי סף.

זה דורש המון כסף וגם רמת טיסה.

באופן תיאורתי זה אפשרי ויש כאלה שעשו את זה כמו הקברניטה הראשונה באל-על (סמדר)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מי אמר שאי אפשר ?

דיברתי עם טייס אל על שאמר שזה אפשרי בהחלט והדרך ארוכה אבל לא חסומה

רוב הסיכויים שכשתגיע תטיס בהתחלה מטוסי מטען ד"א.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
ויש כאלה שעשו את זה כמו הקברניטה הראשונה באל-על (סמדר)

למיטב ידיעתי היא התקבלה לאל על בתקופה אחרת שהיה בה מחסור חמור בטייסים - היום זה כבר לא היה קורה, ולמרות שאין חסם רשמי שמונע ממי שלא היה טייס בח"א להיות טייס באל על, בפועל הדרך חסומה.

יש כמה וכמה ישראלים שעשו קריירה כטייסים בחו"ל (בפורום חובבי תעופה בתפוז יש כמה כאלו), ויש עוד כמה שלא היו טייסי ח"א ומתפקדים כיום על תקן נהגים אוויריים של שועי הארץ, אבל כיון שהמדינה שלנו קטנה גם היצע המשרות קטן - וכיון שיוצא ח"א מגיע כבר עם ניסיון משמעותי בילט-אין, אין סיבה הגיונית שלא יעדיפו אותו.

בקיצור: גם מי שלא היה טייס בח"א יכול להיות נהג של 747, אבל הדרך ארוכה מאוד, והיצע העבודות נמצא בעיקר בחו"ל.

פורסם

אני יודע שמתחשבים בשעות טיסה על סימולטור לעומת שנים עברו.

מה שכן אני לא מבין למה אתה רוצה לבלות 90% מהטיסה בלשבת בקוקפיט ולהפעיל את הטייס האוטומטי רוב הטיסה.

אתה בעצם נהג מונית שלא נהנה מהטיסה כי הרוב המכשירים עושים ורק בהמראה ובנחיתה אתה תורם משהו [וגם זה לא ממש כי אתה רוכב על הקרן שמראה לך את דרכי הגישה לנחיתה].

אם כבר להטיס מטוס זה את מטוסי הפעלולים כדוגמת הטוקאן הברזילאי.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

בינינו אני לא בטוח שזה שווה את כל הזמן שאתה מפספס את המשפחה שגודלת לך והשעות הלא הגיוניות שאתה קם באמצע הלילה כדי להטיס אנשים.

שלא לדבר על הקפיצות לחצי עולם כדי לראות את הטרמינל או המלון ולחזור לארץ.

אני לאחר שעות טיסה רבות מאוד ועבודה רבה בחו"ל היום מעדיף לא לטוס בענייני עבודה אם זה אפשרי.

אבל כנראה אני במיעוט.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אם אתה מתכנן קריירה כטיס ATPL בארץ, המלצתי אליך - רד מזה.

כשאני למדתי לרשיון פרטי, מחיר שיעור עמד על 250 שקלים, היום הם נעים סביב ה1000.

מינימום 40 שיעורים(כשבפועל הממוצע עומד על 50 ויותר) לרשיון טיס פרטי + אגרות, לימודים עיוניים וכו.

אח"כ, טיסת מכשירים, רשיון טיס מסחרי, מבחני רמה וכו. לא זול ולא קל.

אם בכל זאת אתה רואה את זה כקריירה עתידית, קח את זה כפרוייקט לימודים ממש כמו או במקום אוניברסיטה.

אבל בכל מקרה לא בארץ.

פורסם

אם כבר להטיס מטוס זה את מטוסי הפעלולים כדוגמת הטוקאן הברזילאי.

להטיס מטוס אוירובטי זה באמת ממש כיף, הבעיה היא שלא משלמים על זה, אלא להיפך, אתה משלם...

זה כמו להגיד שיותר כיף לראות סרט בקולנוע מאשר למכור פופקורן בכניסה...

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
בינינו אני לא בטוח שזה שווה את כל הזמן שאתה מפספס את המשפחה שגודלת לך והשעות הלא הגיוניות שאתה קם באמצע הלילה כדי להטיס אנשים.

שלא לדבר על הקפיצות לחצי עולם כדי לראות את הטרמינל או המלון ולחזור לארץ.

אני לאחר שעות טיסה רבות מאוד ועבודה רבה בחו"ל היום מעדיף לא לטוס בענייני עבודה אם זה אפשרי.

אבל כנראה אני במיעוט.

המשכורת לא עושה לי את זה, אבל אתה כן צריך להבין שכמו שקיימים אנשים שאוהבים את הבית ורוצים להיות בקרבתו, כך גם יש אנשים שמאוד אוהבים לגלות מקומות חדשים והבית בשבילהם הוא מקום שינה בסופ"ש בלבד.

פורסם

ביררתי עלויות בזמנו, כדי להגיע - עם כל האישורים והסיווגים השונים - להטסת מטוס נוסעים מסחרי קח בחשבון השקעה של שנים וכ-200,000-300,000 ש"ח לפחות.

(הפלוס הוא העובדה ששום דבר לא משתווה להטסת מטוס).

מי שרוצה עכשיו די נדפק. עד תחילת שנות ה-2000 זה היה זול בהרבה, אז מחיר הדלק ודברים אחרים הקפיצו את המחירים באופן דרמטי.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...