Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תהיתי אם אפשר פשוט להוסיף מצבר חדש וטוב של שנפ בבגז',לחבר אליו את הפלוס מינוס שמגיעים מהמצבר,ואז אל המגבר,ככה המצבר יטען יחד עם המצבר של האוטו,יהיה למגבר יותר כוח לשאוב,תמיד.

העניין ה האם זה באמת כזה פשוט? כי נירא שזה עדיף על שדרוג אלטרנטור ושלושת הגדולים.

מה אתם אומרים?

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאלטרנטור אין יכולת להטעין שתי מצברים, זה עלול לגרום לו למאמץ רב ובהמשך לכך לפגוע באלטרנטור.

מה שכן נהוג זה לשפר את האלטרנטור אם אפשרי מצבר גדול יותר וכמובן התשתית.

פורסם

אז זהו שזה לא מעניין אותי תכלס,דיברתי על הוספת מצבר נוסף,האם זה אמור להרוס את האלטרנטור? הרי אני לא מעמיס אליו,שיטעין כרגיל כי המצבר הנוסף יהיה טעון עד הסוף אז ככה שהוא לא יצטרך למלות אותו אלה רק לא יודע איך להסביר את זה,פשוט להשגיח אליו אני כמובן לא הולך ללחוץ גז כדי להטעין כמו סטיב מייד,אלה שהמצבר יהיה כמו קבל גדול נו,שפשוט ניטען וכמובן שכמות האנרגיה שנשמרת בוא הרבה יותר גדולה מקבל מעפן,ככה עושים אנשים ראיתי,שמים מצבר בבגז' למרות שהוא פריקה עמוקה אבל על אותו עיקרון(כמובן עם אלטרנטור מחוזק אבל מקווה שאתם מבינים אותי בגדו) מחכה למומחים.

ג'ינו.

נ.ב שאלה אחת נוספת האם ישתנו המתחים או הוולטים כאשר יהיה מצבר נ וסף או כל דבר אחר?

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

בכל מקרה זה יגרום לעומס מיותר על האלטרנטור ויקצר לו משמעותית את האורך חיים שלו.

חיווט חדש למצבר, אלטרנטור וסטרטר.

החלפת חוטי חשמל של המצברים (פלוס ומינוס).

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לא ברור מה אתה רוצה להשיג??

מצבר נוסף=קיבול גדול יותר ולא זרם גדול יותר

גם המתח נשאר אותו מתח (אם הוא מחובר במקביל כמובן.

פורסם

אני מיתכוון שהוא ישמש כקבל רציני,שיהיה בוא אנרגיה ממספקת למכות באס גדולות,וכך יטען במשך הזמן כאשר אני לא בשיא ווליום,מובן..?

פורסם

בכל מקרה את תפגע באלטרנטור.

תבין כשמתכננים רכב לוקחים בחשבון כל חוט אפילו הכי קטן וכל מנורה או צרכן.

ברגע שאתה מוסיף מצבר נוסף אתה מעמיס על האלטרנטור וגורם לעומס מיותר.

עדיף לך בסכום שתשקיע להחליף לאלטרנטור חזק יותר ולהחליף את החוטים שציינתי למעלה.

בנוסף המצבר שתתקין בטח יהיה ממוקם בתא המטען של הרכב ויפלוט אדי חומצה שזה בטח לא דבר טוב.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אני מצטרף לשאלה חבל לפתוח אשכול חדש על זה

אז ככה יש לי סוזוקי בלנו 98 וכרגע יש לי מגבר אחד ואחריו אני מוסיף מונו ו2 סאבים השאלה שלי היא אם קבל יספיק או שאני צריך להחליף מצבר ליותר גדול או מה??? כי ברגע שאני מחליף למצבר יותר חזק יש חשש שהוא יספק יותר מדיי חשמל למחשב ולכל הרכב ומשהו ישרף...

כי גם כרגע משום מה האורות של הרדיו דיסק והתאורה הפנימית מהבהבים כשאני מגביר... מה יכול לגרום לזה??

HU-Sony CDX-GT740UIComp-Morel Dotech Ovation 6• Rear-Morel Maximo Coax 6x9• Amp-Blaupunkt GTA470

Mono Amp - כרגע מחפש • Subwoofer - כרגע מחפש•

פורסם

אתם מתכתבים כאילו שג'ינו הולך לזרוק מצבר בתא מטען - לחבר פלוס ומינוס במקביל ושלום שלום.

(עריכה - וכנראה שאתם צודקים :) הוא מדבר על מצבר שנפ... אה לא... לא בתוך הרכב כמו שאוהד אמר).

קודם כל המצבר שישרת את המערכת בכלל לא צריך להיות מצבר שמיועד להתנאה - לרוב משתמשים במצברי AGM (ג'ל) כפי שכבר הוסבר כאן בעבר ואפשר גם להשתמש באחד קטן יותר מזה של המצבר הראשי.

בין שני המצברים מתקינים ממסר פריקה שמונע פריקה של המצברים חד כלפי השני כאשר אין טעינה.

מעבר לכך הוספה של מצבר נוסף תהווה עומס נוסף על האלטרנטור ולא תוסיף לו כפי שכבר צויין לאורך החיים שלו.

ישנם מצברים קטנים יחסית שנועדו לשרת מערכות סטריאו בלבד, הם סגורים לחלוטין, לא פולטים שום דבר ואין צורך לתחזק אותם - גם כאלה ראינו כבר בפורום.

השינוי המתבקש לתוספת שכזו הוא שדרוג החיווט (שלושת הגדולים), חיזוק אלטרנטור (הוספת ליפופים לסליל שלו) או התקנת אלטרנטור חזק יותר, הוספה של ממסר טעינה ומפסק פחת לכל מקרה שלא יבוא.

ג'ינו - במקום להוסיף עוד מצבר הייתי שוקל לשים מצבר טוב יותר שיכול גם להיות יעיל יותר למערכת הסטריאו שלך כמו מצברי אופטימה או קינטיק ובנוסף לכך לשדרג את שלושת הגדולים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצבר שני חייב להיות בעל התנגדות נמוכה יותר על מנת שאלטרנטור יטעין גם אותו. למטרה זו מיועדים מצברי פריקה עמוקה: KINETIC XSPOWER BATCAP וOPTIMA.

כל שמגבר שנפ לא יתאים למשימה זו. הוא רק יגרום לשריפה של אלטרנטור ופירוק עצמי של שני מצברים אם לא הותקן ISOLATOR בינהם.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

אז יש איזה אופטימה חמוד לא משוגע שיתאים בשבילי? בסכומים לא משוגעים כמובן אפילו יד שניה,ומה צריך עוד לחבר ביניהם במקביל..?

ג'ינו.

• תוכן חדש...