Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי עכשיו פרסומת של פולקסווגן שבם חוגגים65 שנה לחברה וניסיתי להבין מאיפה הם התחילו לספור.

היטלר הקים את החברה ב 1937 וזה הרבה יותר מ 65 שנה.

אחרי המלחמה באפריל 1945 הוקמה החברה שאנחנו מכירים היום ע׳י הצבא הבריטי גם זה לא 65 שנה.

אייל

פורסם

מה כ"כ קשה להם לכתוב היטלר?

ציטוט : "ב-28 במאי, 1937 הוקמה ה"חברה בע"מ לייצור מכונית העם הגרמנית",

וב-16 בספטמבר, 1938 הוחלף שמה ל-"מפעלי פולקסווגן בע"מ".

בתחילת 1938, באזור שמכונה היום וולפסבורג,החלה ההקמה של מפעל

פולקסווגן, בו עמד להתבצע הייצור של מכונית חדשה שתכנן פרדיננד

פורשה.במהלך מלחמת העולם השנייה הוסב מפעל פולקסווגן לייצור

של ציוד צבאי. כ-20,000 עובדי כפייה, שבויי מלחמה ובהמשך גם אסירים

ממחנות ריכוז אולצו לעבוד במפעל.בספטמבר 1998,מתוך הכרה באירועי העבר,

עד סוף שנת 2001 זכו למעלה מ-2,050 בני אדם ביותר מ-26 מדינות לסיוע הומניטרי מהקרן."

וואו ב98 הם החליטו להכיר בארועי העבר למשך 3 שנים, טוב שנזכרו, מעניין כמה מעובדי הכפייה באמת חיו ב98 ?

אני לא אוהב שלא קוראים לנבלה בשמה, היטלר הקים את החברה החזון היה שלו, זה שהוא לקח את פרדיננד פורש לתכנן את הרכב זה כבר סיפור אחר אבל להציג את זה ככה, זה מגעיל, העיקר לרשום פורשה.....

אין לי בעיה עם VAG, עבר זה עבר אבל שמיטת מידע בעייתי אינה חביבה עליי, הכרה באירועי העבר אעלק, אז תכתבו את האמת! אי אפשר להכיר בטעות מבלי לדבר עליה.

בכל מקרה מזל"ט.

haters will hate

פורסם
לאחר סיום מלחמה העולם השנייה, באמצע יוני 1945, הועברה האחריות על מפעלי

פולקסווגן לידי הממשל הצבאי הבריטי. תחת ניהולו של רב סרן איוון הירסט החל

בפולקסווגן הייצור ההמוני של מכונית מדגם חיפושית

danielfp02 אני אמרתי אפריל 1945,פה כתוב יוני 1945 שזה עדיין 66 שנים.

בנצי בסוף המלחמה לא הייתה חברת פולקסווגן, רב סרן איוון הירסט הקים את פולקסוגן של ימיינו והחברה הייתה הרבה זמן בבעלות ממשלת אנגליה.

זאת חברה אנגלית שמייצרת בגרמניה,אל תתיחס אליהם בצורה אחרת.

אייל

פורסם

אז הם מורידים שנה / שנתיים (מתאריך הייסוד המקורי) , מה כל הרעש ? אם להם זה לא מפריע - למה לנו כן ? :lol:

לעומת זאת, כש"מלאו" 100 שנים לתל אביב, ראש העיר (חולדאי) "הרשה" לעצמו להקדים בשנה שנתיים...

alfa 156 2.5.

פורסם

חולדאי הירשה לעצמו גם להקפיץ את מחירי הדירות , לבנות רק בנייני יוקרה ולדפוק את כל המדינה.

ששמעתי את הפרסומת רציתי לבדוק אם הם סופרים ימים מהיטלר או מאיוון הירסט והם סתם מצאו להם יום יפה לחגוג בו בלי קשר לכלום.

לא נראה לי שפולקסווגן בחול חוגגים יום הולדת. שני התאריכים לא מביאים להם גאווה.

אייל

פורסם
אין לי בעיה עם VAG, עבר זה עבר אבל שמיטת מידע בעייתי אינה חביבה עליי, הכרה באירועי העבר אעלק, אז תכתבו את האמת! אי אפשר להכיר בטעות מבלי לדבר עליה.

מסכים איתך בעניין טישטוש העבר ומחיקת שמו של היטלר.

לא מסכים בעניין טעות שהחברה עשתה, אלה היו ימי מלחמה, כל האומה הגרמנית התגייסה למלחמה וגם מפעלי פולקסווגן גוייסו לטובת המאמץ המלחמתי.

אני בספק אם למישהו הייתה יכולת למחות כנגד זה או שלא לשתף פעולה, לא נכון לשפוט את העניין דרך המציאות שאנו רואים, כי בדיעבד כולם רואים מצוין.

נכון הדבר שהחברה התעשרה מעבודת פועלי כפיה, מין הראוי שהכסף (לפחות זה) יחזור אל הקורבנות או יורשיהם - ואת זה התאגיד לא השכיל לעשות.

פורסם

גם במפעלי פורד בקלן הועסקו פועלים בתנאי כפייה.

בגדול, ההיסטוריה של פולקסווגן מתחלקת לשניים - עד 74' שבהם פולקסווגן ייצרה אך ורק מכוניות בעלות מנועים אחוריים וקירור אוויר ומשנת 74' והילך, שנת הצגת הגולף, בה שינתה החברה את פניה ועברה לייצור מכוניות בעלת הנעה קדמית ומנועים מקוררי מים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...