Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הורי גרים בבית ישן יחסית שבשנה האחרונה התפוצצו כבר 3 צינורות.

החלטנו שהגיע הזמן להחליף את כל הצנרת בבית, בניסיון לשבור כמה שפחות מרצפות שיש.

הבעיה שאני לא מבין כמעט כלום בצנרת- קיבלתי משני אינסטלטורים הצעות מחיר של 5,000 ש"ח להחלפת הצנרת ואין לי מושג אם זה הרבה, סביר או אף מעט. (ומה אני צריך לוודא שכלול במחיר הזה?)

גם לגבי סוגי הצנרת - הבנתי שיש כל מיני סוגים - יותר טובים ופחות טובים - אם אפשר לדעת מה מומלץ ומה לבקש.

נאמר לי שהעבודה מתבצעת ביום אחד ? נשמע מהיר מאוד.

עוד עיניין, כרגע שברו בבית 3 מרצפות שיש ע"מ לתקן נזילה שהגיעה לקומות התחתונות כבר.

זה מתוקן ע"י ביטוח הדירה ומחר אמור להגיע מנהל העבודה + האינסטלטור כדי לראות שבאמת הכל הפסיק ואולי אף להחליף את המרצפות השבורות.

קיבלנו המלצות דווקא על האינסטלטור מהביטוח להחלפת כל הצנרת בבית (כמובן שאנחנו משלמים ולא הביטוח)

השאלה אם לדחות את הביקור של מחר על מנת שלא יבואו ויגידו שאם הם לא מחליפים עכשיו את המרצפות ששברו זו תיהיה בעיה שלנו..

תודה רבה!

פורסם

אני בערך באותה בעיה בבית של ההורים שלי (בערך משנות ה-70) הדירה בקומה רביעית, כל השכנים כבר החליפו צנרת וכנראה בגלל הלחץ הנמוך הצנרת אצלהם נשמרה עד היום.

ההורים שלי שונאים שונאים שונאים שיפוצים, מקבלים חום רק מהרעיון וכשהבינו שאין ברירה חשבו לעבור דירה.

כפי שכבר הבנת - ברגע שיש פיצוץ בצנרת אז הצנרת צריכה החלפה. תקן מקומית, וקבלת שקט רק עד הפיצוץ הבא.

זו גם הסיבה שלפנות לביטוח זה פשוט מיותר ומתכון לכאב ראש נוסף - הביטוח מבצע תיקון מקומי, שלא תמיד אפשרי, ומחזיק מעמד עד לפיצוץ הבא. לפעמים האינסטלטור הוגן ומודיע את זה במפורש לפני התיקון. בד"כ גם נותן הצעה להחלפת כל הצנרת ומפחית את עלות התיקון המקומי (ע"ח הביטוח) מההצעה.

לגבי המחירים - אלה פחות או יותר המחירים. אחי התמחה בשיפוצים לאחרונה ואנסה לברר אצלו על סוגי הצינורות (אחד מחזיק מעמד יותר זמן, ואחד יותר קל לתקן נדמה לי). אחי גם דיבר על 800 ש"ח לנקודה (לא יודע אם חמים וקרים זה נק' אחת או שתיים)

אם יש אפשרות - החלף כבר את הכל. חבל לטרטר את ההורים שלך פעמיים.

בהצלחה!

פורסם

אני ינסה לתרום מהידע שלי, גם אני בידיוק בודק את האופציה להחלפת הצנרת בבית.

האם אה קומה אחרונה?

האם הגג הוא שייך לכם?

האם יש גישה לעבוד על הגג?

במידה וכן, אז הכי פשוט להשאיר את הצנרת שכבר קיימת כרגע בבית בתוך הרצפה, רק להוציא ממנה את המים ולבטל אותה.

להעביר צנרת SP לחיצה על הגג ולקדח לתוך הדירה שלך ולהכניס אותה לדירה, גם צנרת של מים חמים מהדוד וגם מים קרים.

הצנרת תעבור בקירות הבית ולא ברצפה וכך בעתיד אם יגרם נזק הוא יהיה בקיר הבית ולא ברצפה(לך תמצא ריצוף תואם).

אני בודק האם אפשרי להשחיל את הצנרת SP בתוך צינור שרשורי גדול יותר ואז הוא יהפוך להיות שליף(כמו שיש בחוטי החשמל בבית).

כמובן להוריד צנרת 20 עד לכניסה לדירה, ובדירה עצמה להשתמש בצנרת 16 על מנת להגביר את הלחץ.

קובי

פורסם

הם גרים בקומת ביניים כך שעיניין הגג לא פרקטי.

קיבלתי הצעה מאינסטלטור באמת להשאיר את הצנרת הקיימת ולהוסיף אחת חדשה, ככה הם ישברו מינימום רצפות.

הבנתי שיש צנרת SP שהיא מומלצת וגם פקסגול. מה יותר כדאי?

אמרו לי שמאוד כדאי מרכזייה בקיר (האם זה בתוספת תשלום? כמה?)

לגבי מחיר פר נקודה- איך זה עובד? נגיד יש לי אמבטיה ששם יש כיור, שירותים, ומקלחון אז זה 3 נקודות או אחת?

תודה לכולם!

פורסם

תשים sp , אמבטיה כיור ושירותים = 3 נקודות . מחיר סביר זה 750-850 לנקודה כאשר הסכום כולל ניקוזים והרכבה של כלים סניטרים וברזים .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

תופס טרמפ -

אז אני מבין שברז עם קרים וחמים נספר כנקודה אחת ולא שתיים, מה שמוריד עלויות.

ולעניין הגג - אצלנו הגג משותף, אבל כל הדיירים מניחים דודי שמש על הגג אז אני מניח שאין בעיה לעבודות צנרת בגג - רעיון מעולה, אשקול לאמץ אותו!

פורסם

בעבודה כזו יבקשו יותר כסף

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

נאמר לי שמומלץ גם להחליף את צנרת הביוב - האם כך הדבר?

והאם אפשר להחליף הכל בלי לפרק רצפות כמעט בבית? (הבנתי שרק באמבטיות חייבים?)

תודה לכולם!

פורסם

בשיפוץ של אינסטלציה בדירה קיימת לא מחליפים את צנרת הביוב כי אז תיהיה חייב לשפץ רצפה.

עדיף להחליף ל SP לחיצה והצנרת עוברת בקירות הבית אלא אם יש קיר חיצוני שניתן "לרוץ" עליו עם צנרת ולהכנס בנקודה המתאימה.

לא שמעתי על אינסטלטורים שממליצים להכנס דרך הגג ולקדוח חורים בו, זה מוצא אחרון.

בדרך כלל ב SP לחיצה אין מרכזיה.

בצנרת פקסגול יש מרכזיה וגם ב SP אום תותב עדיף עם מרכזיה.

750 ש"ח לנקודה ב SP לחיצה זה זול צריך לבדוק שהצנרת והמחברים הם SP מקורי.

כנראה שההצעה שקיבלת זה על צנרת בלבד וללא סגירה תבדוק.

תבדוק גם שהעלות כוללת הגעה עם קו חדש ממונה המים.

פורסם

318i-

אם השכנים מסכימים שיורידו צנרת בצורה חיצונית אז כדאי לך לעשות חיצונית חדשה לתוך הדירה(אם יסתכלו מהרחוב אז יראו את הצינורות לאורך הביניין) אבל זה תלוי בצד של הדירה וכדו'(אם הם יעבירו במקום שלא ממש רואים אז אולי הם יסכימו- רעיון להעביר את 2 הצינורות בצמוד למסתור כביסה אם יש ככה לא ממש יראו אותם).

אני לא מאמין בהלבשת צנרת חדשה לצנרת ישנה בבית ישן, בסוף עקב הפרש לחצים הצנרת הישנה תתפוצץ ולכן לא עשית כלום בכך.

כמובן שאם השכנים לא מסכימים להוציא חיצונית אז אין לך ברירה אחרת אלא אם כן כל השכנים ירצו גם להחליף את הצנרת שמובילה לדירה ואז יוכלו לעשות את זה בצורה יותר אסטטית.

יש צנרת SP עם תותבים, יש צנרת SP לחיצה ויש פקסול(הצינורות של הדודי שמש).

המומלץ זה SP לחיצה.

לשימוש חיצוני ולא בקיר כדאי לשים צנרת פקסגול, אם זאת צנרת בתוך הקיר אז להשתמש בSP לחיצה וכמובן לבדוק את האופציה של שילובה בתוך צינור שרשורי גדול יותר על מנת שתוכל לשלוף אותה בעתיד ובכלל להעביר אותה בקירות ולא ברצפה.

אם אתה רוצה להחליף גם צנרת ביוב אז תגיד שלום לריצוף אצלכם כי צריך להוציא את הצנרת הישנה שנמצאת מתחת לריצוף(אם כי אני לא רואה סיבה להחליפה, היא עשויה פלסטיק ולא אמור לקרות לה משהו), כמובן שזה רק באמבטיות, אבל יש לבדוק איפה החיבור של ה4 צול לביוב, הוא יכול להיות גם בחדר ליד ואז צריך לשבור עד לשם.

לגבי המרכזיה, זה מומלץ כך שמתי שמישהו מתקלח ואחד אחר יפתח את הברז, האדם שבמקלחת לא יתחיל לקלל ולצעוק כי המים הפכו לקרים/חמים.

האמת שאפילו אין לי מושג איך זה ניראה, אלא רק בדקתי על הנושא(האם המרכזיה זאת חנוכיה כזאת?)

אם אתה יכול הייתי מציע שהמרכזיה לא תהייה בתוך הקיר אם אתה מוציא חיצונית אז שיהיה בכניסה לבית שאם תהייה בעיה אז לא תצטרך לשבור את הקיר.

Eily-

סביר מאוד להניח שתוכל להעביר את הצנרת על הגג אבל זה תלוי אם זה גג רעפים או ישר, יש לבצע איטום לאחר מכן על מנת שלא יכנסו מי גשם/מים מפיצוץ דוד לתוך הדירה שלך וכדו'.

אם הגג נוח לעבודה אז זה דווקא יוזיל עלויות(לא צריך לחצוב ולהוציא את הצנרת הישנה אלא רק לקדוח לתוך הדירה).

קובי

• תוכן חדש...