Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזלים (שמן, קירור וכו') לרנו מגאן II

חגי7
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

קניתי לפני שבועיים רנו מגאן II משנתון 2008.

ניסיתי להשיג מידע בנוגע לנוזלים שהרכב צריך.

בספר הנהג לא כתובים סוגי הנוזלים, בשירות הטלפוני הפנו אותי למוסך, במוסך המרכזי בחיפה הפנו אותי למחסן החלפים במקום, במחסן החלפים בקושי גירדתי את סוג שמן המנוע (הציעו לי ליטר שמן סינטטי מלא 5-40 API SM/CF ב-50 שקל בערך [זה ה"פרימיום"] ואמרו שזה שמן מיוחד שמיוצר לרנו ואין אותו בשוק, ואין אותו גם בגרסת גלון) ולא הסכימו לתת לי בשום אופן שום סוג של נוזל אחר (למשל קירור) ואמרו שכל הנוזלים מגיעים אליהם במיכלים גדולים והם מיוחדים להם וזהו ואם אני רוצה יותר מידע שאפנה לשירות שישלחו לי חוברת שירות. מהשירות שלחו לי חוברת שאינה ספציפית למגאן II אלא היא כללית לכל דגמי רנו, שמצויין בה רק שמן המנוע (וכדי לבלבל כתוב שם רק שהוא צריך לעמוד בתקן ACEA A3 ודירוג הצמיגות הוא לפי הטמפרטורה הסביבתית הצפויה; אם נניח שאני לא צופה חורף עם פחות מ-(20-) מעלות, אפשר להסתפק ב-10W30, 10W40 או 10W50, זה "נחמד" שיש בחירה) וכמובן לא כתובים בה סוגי נוזלים אחרים.

ואני שואל - למה זה מידע כזה סודי? הטיפולים התקופתיים הם כל 30,000 ק"מ או כל שנה, ואפילו אם אטפל כל 15,000 ק"מ זה יהיה מרווח של שנה בין טיפול לטיפול... מילא שמן גיר ונוזל בלמים, את אלה באמת אפשר להשאיר למוסך, אבל אני לא אצטרך לעולם למלא נוזל קירור בעצמי? כל פעם שאצטרך למלא שמן מנוע אצטרך לכתת רגלי למוסך ולקנות עוד ליטר? למה אין גלון?

מישהו יודע מה סוג שמן המנוע שצריך?

נוזל קירור?

נוזל שמשות מומלץ? (או שכולם אותו הדבר ופשוט לקנות את הזול ביותר?)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

מוסכי מורשים של יבואן רנו משתמשים בשמנים של פז,

אין אותם בשוק.

עד לא מזמן הם השתמשו בשמן חצי סינטטי 10-40W גם כן מחברת פז, ולאחרונה עברו לסינטטי מלא.

אם אתה נוסע 15 אלף ק"מ בשנה ומתכוון להחליף שמן מנוע פעם בשנה, אתה יכול להשתמש בשמן חצי סינטטי 10-40W בדרגת איכות SL\SM , שעומד בתקן של רנו.

השמנים המומלצים הם של חברות ELF (בטח יש לך על הרכב כמה מדבקות עם השם הזה ומעליו מדבקה של פז),

VALVOLINE

והמלצה אישית שלי - RHEINOL

נוזל קירור אתה באמת יכול לקנות ממחסן של מוסך מורשה - כמה כבר תוסיף (אם בכלל)?

נוזל קירור לא אמור להיעלם כלל.

אם אתה מתכוון למשוך שנתיים או 30 אלף ק"מ בין הטיפולים (שאני לא ממליץ לך), תקנה שמן סינטטי מלא 5-40W של אותן החברות.

רק תוודא, של על האריזה רשום FULLY SYNTETIC ולא "בטכנולוגיה סינטטית" או משהו בסגנון.

נ.ב.

חבל שאנשים לא רושמים מאיפה הם, כי יש גם מודעות שיכולות לעזור לך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=385946&highlight=%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C+%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8+%D7%A8%D7%A0%D7%95

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מתכוון להחליף שמן בעצמי אלא רק למלא אם חסר. גם לא מתכוון למשוך טיפולים מעבר לפעם בשנה לכל הפחות.

השמנים שהמלצת עליהם זמינים בהום סנטר / אוטו דיפו? אם לא - איפה כן?

נוזל קירור כאמור לא רצו למכור לי או להגיד לי סוג במוסך המרכזי בחיפה (ליד חוצות המפרץ). אתה חושב שבמוסך אחר באיזור ימכרו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מתכוון להחליף שמן בעצמי אלא רק למלא אם חסר.

הכי בריא לרכב, זה להוסיף את אותו סוג השמן, מאותו היצרן ומאותה צמיגות שיש כבר במנוע.

ולא מומלץ לערבב סוגים שונים של השמנים בגלל התוספים.

לכן, אם הרכב טופל בפעם האחרונה במורשה רנו, הכי טוב זה בכל פעם שיש מחסור בשמן או נוזל קירור, לקפוץ למוסך בכדי שיוסיפו את מה שצריך.

ההמלצות שלי על השמנים תקפות למיקרה שתחליט לטפל ברכב במוסך שלא מטעם היבואן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש עם האוטו ו-אל תתרגש. ממילא כל מה שאתה רוצה אלו נוזלים כרזרבה ולא לשימוש בהחלפה עצמית.

סע קצת ברכב, תראה אם בכלל יש איבוד נוזלים/שמנים. אם לא - אין שום סיבה לקנות ולשנע כל הזמן בתא המטען אלא אם יש צרכי נסיעות מיוחדים.

ולד ענה לך על כל מה שצריך.

מה שאינו מובן לך לא צריך לגרור השמצות או תיאוריית קונספירציה. אפשר להגיד הרבה על מוסכי רנו - אבל מעולם לא נתקלתי במעטה סודיות ולא בהסתרת מידע. אדרבא - אפילו נתנו יותר פרטים ממה שצריך ולפעמים הסבר טכני ש"אסור להגיד ללקוח".

לא הצטרכתי אף פעם - משהו כמו 8 שנים - להוסיף שמן או נוזל קרור שלא במסגרת טיפול יעודי להחלפה כזו.

אני מאמין שתוספת קטנה יתנו לך ללא עלות או במחיר סימלי.

אם תעיין טוב בספר הרכב - בפרק של בדיקת והחלפת שמן מנוע יש דיאגרמות שלמות של הסוג המתאים לתנאי שימוש ואקלים.

מצויינות שם תכונות השמן, ממילא יצרן בארץ אחת לא בהכרח ישווק בארץ אחרת, ולכן יש מותגי רנו שאמורים להיות בכל מקום וישנם גם בארץ.

מנסיון אישי יש גם יצרנים אחרים שמומלצים ע"י אנשי מקצוע והשימוש באותם שמנים מוכיח את עצמו היטב.

יש לרכב חוברת אחזקה מוקדשת רק לנושא האחזקה, אם לא שלחו את הנכונה מהשרות - נסה לבקש שוב לסדרה שמתאימה לך.

ילה גבר בא נראה! מר +1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...