Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שקרה אצלי זה התחממות הרכב דבר ראשון...נזילה של מים ירוקים מהפקק בלחץ עקב סתימה של הרדיאטור,

או שהמים הירוקים פשוט נעלמים בכל פעם שאתה מוסיף ובקצב מהיר ע"י נסיעה מה שמעיד על ראש מנוע תקול.

אפשר גם ערבוב המים עם שמן עד מראה לא תקין של המי קירור במקום ירוק לצבע שנוטה לשמן.

וגם כן סימנים של קצף לבן סמיך כמו "טחינה" קוראים לזה על הפקק של מילוי השמן מנוע.

גם כן עשן לבן לזמן ארוך שיוצא מהאגזוז שמעיד על שריפה של שמן ומים ממה שהבנתי (אלא אם טעיתי).

בכל מקרה כל אלו היו הסימנים אצלי כשהלך הראש מנוע.

כמובן זה בא בליווי קרטוע בנסיעה, הדלקת מנורת CHECK ENGINE וכו'.

Opel Adam S 2017

פורסם
מה הסימנים שמעידים על נזק בראש מנוע?

בוקר טוב

ראש המנוע מכיל את תאי השריפה והשסתומים. בתאי השריפה מתחולל הפיצוץ של התערובת

ונוצר שם חום רב המסולק באמצעות נוזל הקרור הזורם בתוך חללים בראש ובבלוק המנוע.

כדי שלא יחדרו מים אל תאי השריפה מהודק הראש אל הבלוק באמצעות אטם מיוחד

הנקרא אטם ראש. הסימן הנפוץ ביותר הוא מעבר של קומפרסיה אל נוזל הקרור. בעקבות

התחממות יתר נשרף אטם הראש וגזי הפיצוץ מתאי השריפה חודרים אל מערכת הקרור ודוחפים את הנוזל החוצה דרך מכסה הרדיאטור. לפעמים נשרף אטם הראש בין שני תאי שריפה ואז המנוע יעבוד רק על שני צילינדרים. במקרה זה לא לא יגיע לחץ אל מערכת הקרור.

סימנים נוספים , כאשר נוזל הקרור ושמן המנוע מתערבבים בגלל פריצת אטם הראש,

שמן במים או הצטברות של חומר דמוי משחה בצבע בז אפור מתחת למכסה מילוי השמן ובמערכת הנשם.

השסתומים הנמצאים כזכור בתאי השריפה מפסיקים לאטום לפעמים , הסימן , המנוע יפסיק לעבוד על כל הצילינדרים יקרטע, ולא יהיה לו כח. וגם אז יש צורך להוריד את ראש המנוע לתיקון.

שבוע טוב

פורסם

אצלי שזה קרה זה היה מלווה גם ברעש של תיקתוקים מהמנוע (כנראה בגלל נזק לזיזים)...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

יש אצלי תופעה של בעבוע מים אדומים והעלמות שלהם+ריח מסריח במיכל העיבוי+לכלוך שחור בתוך מיכל המים

הכנסתי את הרכב למוסך מורשה והוחלף פקק למיכל הרדיאטור והמוסכניק אמר שיש חדירת אויר

הוא ניקה את המעברים והחליף את המים האדומים יכול להיות שזאת היתה הבעיה ושבאמת אין לי נזק במנוע?

מדובר במנוע V6 עם 4 אלף סמ"ק ו250 כ"ס אין לי כסף למנוע כזה..

פורסם
יש אצלי תופעה של בעבוע מים אדומים והעלמות שלהם+ריח מסריח במיכל העיבוי+לכלוך שחור בתוך מיכל המים

הכנסתי את הרכב למוסך מורשה והוחלף פקק למיכל הרדיאטור והמוסכניק אמר שיש חדירת אויר

הוא ניקה את המעברים והחליף את המים האדומים יכול להיות שזאת היתה הבעיה ושבאמת אין לי נזק במנוע?

מדובר במנוע V6 עם 4 אלף סמ"ק ו250 כ"ס אין לי כסף למנוע כזה..

מדובר בחללית אני מניח. :)

האם לאחר טיפול המוסכניק הבעיה ממשיכה להיתקיים?

:)
פורסם

ראשית: בדרך כלל ראש מנוע הולך בגלל עליית חום המנוע מעבר למותר, האטם נהרס (במקרה הטוב) וראש המנוע מתעוות (במקרה הרע). האם התחמם לך המנוע (מעבר לקו האדום) בחצי שנה האחרונה?

1. בעבוע מים אדומים והעלמות שלהם. כאשר הפקק פתוח?

2. ריח מסריח במיכל העיבוי. ריח של מה?

3. לכלוך שחור בתוך מיכל המים. איזה סוג לכלוך? יכול להיות ראדיטור מתפורר/מערכת קירור מתפוררת/ג'יפה מנוזל קירור לא תקני.

בדיקה מהירה ופשוטה היא בדיקת לחץ במערכת הקירור, בקש מהמכונאי שלך.

איזה רכב? מה הנסועה? מה גילו?

פורסם
ראשית: בדרך כלל ראש מנוע הולך בגלל עליית חום המנוע מעבר למותר, האטם נהרס (במקרה הטוב) וראש המנוע מתעוות (במקרה הרע). האם התחמם לך המנוע (מעבר לקו האדום) בחצי שנה האחרונה?

1. בעבוע מים אדומים והעלמות שלהם. כאשר הפקק פתוח?

2. ריח מסריח במיכל העיבוי. ריח של מה?

3. לכלוך שחור בתוך מיכל המים. איזה סוג לכלוך? יכול להיות ראדיטור מתפורר/מערכת קירור מתפוררת/ג'יפה מנוזל קירור לא תקני.

בדיקה מהירה ופשוטה היא בדיקת לחץ במערכת הקירור, בקש מהמכונאי שלך.

איזה רכב? מה הנסועה? מה גילו?

1.העלמות מהיום שקניתי היתה אבל ממש ממש לא מורגשת אבל היתה ואי אפשר להתווכח

2.הריח במיכל העיבוי הוא כמו ריח של נבלה מרוב שהוא מסריח גם עכשיו אחרי הניקוי עדיין יש אותו כנראה שצריך שטיפה לכל איזור מכסה המנוע

3.הלכלוך אין לי מושג מהו לכלוך שחור כנראה בגלל המגע של המערכת עם אויר אני מתאר לעצמי למרות שאין לי שמץ שם מושג בתחום.

4.לאחר בדיקת לחץ שעשה המוסכניק שיש לומר שעשיתי זאת במוסך מורשה של UMI למרות שהם שוחטים העדפתי לעשות את זה כמו שצריך הוא אמר שזה הביא אותם להחלפת הפקק ראדיאטור הוא עשה ניקוי צינורות והחליף מים אדומים ואכן הבעיה נפתרה החשש שלי הוא מנזק עתידי בעקבות מה שקרה

הרכב שיש לי זה שברולט אפלנדר דגם נכה אם זה נחוץ שנת 2008 עם 90K

• תוכן חדש...