Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם,

קניתי לפני כשנה וחצי מערכת שלמה:

קומפוננט: Helix Dark Blue

http://130.com.ua/en/product/car-speakers-helix-db-62-1/

סאב: Helix Dark blue , מאותה סדרה של הקומפ'

http://130.com.ua/en/product/car-subwoofer-helix-db-12/

ר"ד:

Pioneer DEH-1150MPG

http://www.pioneer.co.id/ProductDetail/default.asp?ProductId=840&CatId=134,140,141

מגבר: POWERBASS 600.4x

http://www.powerbassusa.com/asa-6004x-4-ch-amplifier

רמקולים אחוריים (6X9) שלצערי מחוברים להגברת הרדיו דיסק:

Pioneer TS-A6963E

http://www.millionbuy.com/piotsa6963e.html

כרגע אני מאוד מרוצה מהמרעכת שלי, אך יש לי שתי שאלות:

- אם הייתה לכם אפשרות לשדרג רכיב אחד, מה ההיתם בוחרים לשדרג?

אני נוטה לכיוון שדרוג הרדיו דיסק, נחות מידי לדעתי, השאלה היא האם אני צודק או לא? :lol:

שמעתי שנהוג לנתק את הרמקולים האחוריים ולהוציא אותם מהמערכת, כי הם מורידים את איכות הצליל, מה דעתכם?

האם בכלל מומלץ לקנות רמקולים אחוריים יותר טובים? כי בעקרון חסר בשבילם ערוץ במגבר כמו שאתם רואים.

מאוד אשמח אם תנסו לענות על כל השאלות! :-D

תודה רבה לכם!

פורסם

קודם כל, הרכיבים שבחרת הם טובים מאוד למחירם.

אני שמעתי קומפוננט שני חלקים של הליקס מסדרת כניסה שלהם שלדעתי היא גם כן משהו עם המילה BLUE והם היו ממש מפתיעים, היה להם סאונד מפורט בצורה סבירה ביותר, היה להם באס יפה, מיד טוב וטרבל נעים לאוזן.

אני מאמין שהרמקולים שלך יתנו תוצאה דומה לפחות כאשר הם על מערכת מכוונת היטב.

המגבר הוא מגבר טוב, שייך לחברה שהיא אמנם מיינסטרים אבל רחוקה מאוד מלהיות זבל חס וחלילה.

האחוריים לדעתי מיותרים - אבל זה עניין של טעם - טוב שהשארת להם את ההגברה של הHU.

לגבי הסאב - לא יודע, לא שמעתי לא מכיר אבל אני מנחש שהוא יפגין יכולת טובה להשתלב עם הסט הקדמי.

מה הייתי משדרג?

אכן את הHU

למה? כי הייתי מביא HU שיש לו יכולת לעשות TC - יש כאן מישהו שמוכר באיזה 850 שקלים 9833 של אלפיין - הייתי חוטף!!!

אם יש לך כסף לפרוססור - ביט TEN של אודיסון נראה לי כמו הדבר הכי נכון בשבילך.

שאר הציוד שלך מספיק טוב בכדי להצדיק רכישה של פרוססור או להחליף את הHU לכזה שיש לו TC ויציאות איכותיות יותר, בכל השאר בשלב הנוכחי לא הייתי נוגע.

מלבד זאת - בידוד, בידוד,בידוד לדלתות הקדמיות.

בהצלחה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הסטאפ שלך די פשוט.

אתה כיום לא מנצל את כל יכולות המערכת שלך כי יש לך ר"ד עם יציאה אחת.

לכן הייתי מחליף ר"ד לאחד עם 3 יציאות למגברים, כזה שגם יאפשר לך לנצל כיום את יכולות הרכיבים הקיימים.

אדי הקדים אותי

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סרול

הסטאפ שלו פשוט - אבל לא רע בכלל! אפילו הייתי מעז לאמר יותר מסביר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה לכם על התגובות חברים!

אני מסיק שלא ההיתי פה יותר מידי זמן, וזה לי לפגר קצת במונחים..

תוכלו להסביר לי מה זה TC?

כנ"ל לגבי פרוססור ביט TEN?

הקטע עם השלוש יציאות למגבר -

מה הכוונה? ואיך זה יהיה שונה ממה שיש לי עכשיו?

בידוד זה בתהליכים, זה אכן חובה.. שאפו על הניחוש!

תודה :-)

פורסם

הר"ד שלך תומך ביציאה אחת למגבר, מה שאומר שהוא משדר אות רק ל- 2 ערוצים, ואילו אתה משתמש בקדמיים, אחוריים וסאב, שאלו הם 5 ערוצים.

ר"ד עם 3 יציאות למגברים (6 ערוצים) יאפשר לך לשלוט בין ימין/שמאל וקדימה/אחורה וסאב בנפרד, באופן אבסולוטי.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

הליקס חברה מצוינת ואני מתקין ומוכר אותם כבר שנים ומרוצה מהם ומהתגובות שקיבלתי עליהם . אתה חייב רדיו דיסק טוב ועם תקציב של 900-1500 אתה יכול לרכוש מוצרים חדשים וברמה גבוהה מאוד.

פורסם

TC - TIME CORRECTION

במילים אחרות השהיית זמנים לרמקולים - אתה יושב יותר לכוון צד שמאל של הרכב ולא במרכז ולכן התמונה שאתה מקבל היא מעוותת ומוסטת שמאלה.

כתוצאה מזה חלק מהצלילים אתה שומע פעמיים בשני מקומות שונים בזמן שאתה אמור לשמוע אותם פעם אחת.

כתוצאה מזה חלק מהצלילים אתה בכלל לא שומע איפה שהם אמורים להיות ולא מסוגל לקבוע את המיקום שלהם.

כתוצאה מזה נוצר מצב שאתה אפילו לא שומע חלק מהצלילים בצד ימין כי צד שמאל פשוט חזק מידי בגלל הקרבה שלך אליו.

בעזרת תיקוני הפרשי הזמנים בין הרמקולים אתה יכול לבטל כמעט את כל מה שציינתי מעלה - חלק מחשיבים את זה כסירוס של הצליל אבל בפועל אתה שומע רק את מה שאתה היית אמור לשמוע לו היית יושב במרכז הרכב... בסוויט ספוט...

אבל אני לא מעוניין לפתוח כאן תיבת פנדורה ואציין שיש שרשירים מלאים שנוגעים בנושא.

לגבי יציאות למגברים ומתח אות ביציאת מגבר - תריץ כאן קצת חיפוש על הגברה אקטיבית ומה המשמעות שלה - תחפש שרשיר שנכתב ע"י אוהד BMW 525 משהו... (אף פעם לא זוכר את הדגם המדוייק של הפיאט אה ז"א ב.מ.וו שלו :-D ) השרשיר נקרא משהו כמו - הגברה אקטיבית לעומת פסיבית כל העובדות.

ולגבי ביט ONE או ביט TEN שאלו הם שני מעבדי הצליל של AUDISON - פשוט תריץ כאן חיפוש על BIT ONE ועל BIT TEN ואתה כבר תמצא את כל המידע שאתה צריך - לזה, יציאה אחת למגברים תספיק לך - העניין הוא שליחידות ראש שהמלצנו לך עליהם - גם אם תשתמש רק ביציאה אחת, היא עדיין תהיה איכותית יותר מהHU הקיים...

Pioneer TS-X150

פורסם

כנראה אני באמת יחליף יחידת ראש, אולי אפילו דאבל דין..

לגבי הפרוססור,

העסק הזה יקר מידי בשבילי, ואני לא פאנטיק עד כדי כך, אבל תודה על ההצעה..

אני רואה לפי החתימה שלך שיש לך אחד, ובדקתי את המחירים שלהם - מחיר לא ריאלי :-o

לגבי ה- TC,

יש לי חלוקת עוצמה לצד שמאל או לצד ימין באקוויליזר, אך אני משער שזה לא זה?

בכל מקרה, כשאני אחליף יחידת ראש אני ידע על מה לשים לב בנוסף.

לגבי הגברה אקטיבית,

דרושים עוד 3 מגברים? ואו.. :roll:

בעיקרון, בימים הקרובים אחליט מה אני עושה.

כרגע לבט מרכזי שיש בי הוא האם רדיו דיסק חדש ויקר יותר, יהווה שינוי משמעותי באיכות הצליל?

כלומר, האם הרדיו דיסק שלי כיום, מבחינת איכות , גורע למערכת שלי?

תודה רבה, התגובות שלכם מאוד מוערכות!

פורסם

כרגע,

הHU שלך הוא החוליה החלשה בשרשרת.

כן, HU איכותי יותר עם DSP סביר יעשה עבודה טובה יותר במקרה שלך.

דווקא אל תמהר כל כך לדאבל דין כי קשה למצוא כאלה שיש להם TC טוב - הייתי הולך על אלפיין 9877 או PRS880 (נדמה לי שזה הדגם לא סגור) או 9855 של אלפיין או מכשיר דומה מבית קלריון ונשאר שם.

כן, להגברה אקטיבית אתה תיאלץ להפרד משטח נכבד של תא המטען + להוסיף הרבה חיווט וערוצי הגברה.

יש פתרונות אחרים אבל בשביל זה אתה ממש צריך לדעת מה אתה עושה וזה פשוט מוקדם מידי - על פניו זה דווקא נראה הפתרון הפשוט יותר אבל זה דורש ים של נסיון וידע, אז כרגע, תלך לכוון של שדרוג הHU שלך.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...