Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי עם אבא שלי להתקין מערכת ברכב מסוג ניסן אלמרה פרפקט, לאחר התקנה של כמעט 5 שעות (!!) התוצאה גרועה ביותר .

בתחילה הגענו אליו בכדי שירכיב את הרכיבים שהבאתי איתי :

רדיו דיסק פיוניר פרימייר 770Mp

קופמוננט מורל טמפו

מגבר שלאחר התקנה התגלה כלא עובד

לאחר חיבור כל החיווט והבשורה על אי תקינות המגבר אני המלצתי לחבר את הקומפוננט לרדיו דיסק מכוון שאבא שלי לא מתכוון להשקיע הרבה כסף ועדיף שהרמקולים יהיו מחוברים לרדיו דיסק מאשר לאיזה מגבר גרוע, ובעתיד אני אמצא מגבר נורמלי לחבר.אבל המתקין ובעל החנות הפעיל לחץ על אבא שלי שכל העבודה הזאת תלך לחינם ואין בשביל מה לחבר לרדיו דיסק כי בקושי ישמעו משהו וחבל על הכסף של ההתקנה ולכן הוא מכר לו את המגבר הכי זול שהיה לו במחיר של 450 ש"ח:

http://www.nradio.co.il/Product.asp?Pid=1200&Cat2Cat1ID=4&Cat2ID=7&aff=Zap&lang=he

התוצאה הסופית היא פשוט לא טובה והסאונד די גרוע, מה עוד שהתגלה שאחד הטויטרים בכלל לא עובד \שרוף.

לגבי החנות אתחיל מהחיובי והוא המחיר,ההתקנה והמגבר במחיר של 720 ש"ח אבל כנראה שעל איכות משלמים.

ההתקנה הייתה ברמה נמוכה ועל כל הערה שלי אל המתקין נתקלתי בתשובה של "אתה לא מתקין פה מערכת מקצועית" .

שתי הדברים שהכי לא אהבתי זה שבהתקנת הוופר הוא השתמש ברמקול הקודם כדי להשתמש בהגבהה על ידי קריעת הוופר הישן והברגה של הוופר של מורל לפלסטיקה ולמעשה הוופר יושב באוויר ללא שום אטימה וללא סיכוך.

הדבר השני שאני לא יודע אם הוא משמעותי הוא שהוא השתמש בחיווט המקורי שבין הרמקול לקרוס .

עוד דבר שהראה על חובבנות היא חיתוכים בכל מיני מקומות לא נחוצים וחיבור כבל מחדש במקום להשתמש ברצף של הכבל.

כמובן שכיאה למחיר השתמשו בחיווט בסיסי, על זה אין לי טענות.

מה האלה?

מחר אבא שלי הולך לנסות להחזיר את המגבר ולקבל את הכסף בחזרה,ובמקביל לחבר את הרמקולים לרדיו דיסק. אני לא יודע אם הוא יהיה מוכן לקבל אותו לאחר שהמגבר כבר הותקן.

דבר הבא שהוא השינוי הכי משמעותי זה לפרק את הרמקול וללכת לנגר שיבנה טבעות mdf מתאימים.

ובעתיד למצוא מגבר יד שנייה ברמה סבירה.

שתי שאלות :

1) כמו שציינתי המתקין השתמש בחיווט המקורי של האוטו בין הרמקול לקרוס (הכבל שעובר בשרוול של הדלת) האם זה קריטי ? הוא שברמה כזאת אין משמעות?

2)מה שווה לי מבחינת כדאיות, למצוא זוג טווטרים באותה רמה עד 150 או למכור את הטמפו ללא קרוס נניח ב200 ש"ח ולקנות את הדוטק ב400-500 ש"ח יד שנייה?

נ.ב - אני לא בחופש הגדול :-D אני חייל שעוד מעט משתחרר והתחום הזה הוא תחביב קטן לכן יש לי ידע אך מעט ניסיון ומכיוון שהרכב לא שלי אלה של המשפחה הלכנו להתקין אצל מתקין מקצועי ולא התקנתי בעצמי.

פורסם

אני מעדיף לא לכתוב כיוון שהבעלים של החנות היה בחור נחמד ואדיב , את מכירת המגבר הסיני הזה אני מצדיק בכך שהוא עשה את העבודה שלו וזה למכור כי ידע באודיו לא היה לו.

אני לא רוצה לפגוע בבפרנסה של בן אדם מהסיבה שציינתי ומכיוון שהוא לא עבד עלינו, המחירים היו זולים והושקע הרבה שעות עבודה על הרכב.

אם מישהו היה שואל אותי על החנות , הייתי ממליץ לו על התקנות אחרות (רוורס ,מצלמות , כיסויים וכו) אבל לא על התקנה של אודיו.

פורסם

אני דווקא חושב שצריך להזכיר את השם, בלי שום קשר לפרנסה, שאנשים אחרים ידעו לא ללכת להתקין אצלו אודיו ולא יכוו באותה צורה אלא שילכו אליו בשביל דברים שהוא כן יודע.

הוא לא היה צריך למצוא פתרון זול כדי שאבא שלך יסכים לקנות אלא היה צריך להסביר למה זה לא כדאי לשים מגבר סיני ב450 ש"ח (שעולה לו 200 ש"ח מקסימום) ח ולהתעקש על מגבר נורמאלי כמו שעושה מתקין טוב או לחלופין להסכים לחבר למגבר של הר"ד פיוניר שהוא לטעמי עדיף מהמגבר הזה שקרוב לוודאי יוסיף לא מעט רעש.

בנוגע לרמקול, כמו שאמרת, רמקול צריך להיות מחובר באטימות אל נפח הדלת הפנימי. אם הוא רופף ו/או נכנס אוויר מבחוץ אז זה ישמע רע ואפילו מסכן את האלמנט בנזק.

בקיצור תלמד להבא לא להתקין אצל חאפרים, אדיב ככל שיהיה הוא ממש לא מקצועי.

פורסם

שתי הדברים שהכי לא אהבתי זה שבהתקנת הוופר הוא השתמש ברמקול הקודם כדי להשתמש בהגבהה על ידי קריעת הוופר הישן והברגה של הוופר של מורל לפלסטיקה ולמעשה הוופר יושב באוויר ללא שום אטימה וללא סיכוך.

1) כמו שציינתי המתקין השתמש בחיווט המקורי של האוטו בין הרמקול לקרוס (הכבל שעובר בשרוול של הדלת) האם זה קריטי ? הוא שברמה כזאת אין משמעות?

2)מה שווה לי מבחינת כדאיות, למצוא זוג טווטרים באותה רמה עד 150 או למכור את הטמפו ללא קרוס נניח ב200 ש"ח ולקנות את הדוטק ב400-500 ש"ח יד שנייה?

לגבי ההתקנה- גניבה לאור יום.

מרגע ששילמת היית צריך לקבל תמורה. הברגת רמקול על באסקט של רמקול ישן זה פשוט פשע.

לגבי 1: לא הכי מומלץ, אבל כנראה ברמה שהם מתקינים עדיף שלא התעסק לך בצמה.

סתם היה הורס אותה ולוקח לך עוד כסף.

2: תמצא בפורום MT22 משומשים או משהו דומה וסע לשלום.

מתחדשת*

פורסם

אני לא רוצה להישמע שלילי אבל ברגע שמתקין היה קורע לי את הוופר הישן במקום להוציא אותו בשלמותו ולתת לי אותו במידה ואחליט למכור את הרכב ללא המערכת ולהחזיר את הרמקול המקורי למקומו -

הייתי ניגש לאחד המדפים בחנות שלו לוקח רמקול באותה מידה ושם באוטו!

אם הוא היה שואל לפשר המעשה הייתי משיב לו "אתה לא מתקין פה מערכת מקצועית, תמשיך!"

"ולמעשה הוופר יושב באוויר ללא שום אטימה וללא סיכוך. "

מזכיר לי את אופי ההתקנות שאני מרשה לעצמי לעשות לעצמי באוטו..

אני קורא להם "התקנה זמנית" עד שיום אחד אני תופס יוזמה פותח ומסדר הכל מחדש.

פורסם

אם כל הכבוד לזה שהמתקין "בחור נחמד" , שלמת ממיטב כספך (וזה לא משנה אם 400,1000 או 5K) ולא קבלת תמורה מלאה ואינך מרוצה.

מה שלדעתי עליך לעשות זה:

1. לגשת למתקין ולהחזיר קודם כל את המגבר (עדיף לחבר את הטמפו לר"ד ולא לאיזה מגבר סיני זול)

2. להתקין את הטמפו על טבעות MDF.

ומכאן זה תלוי בך , אתה יכול להשאר במצב הזה עד שתסתדר על מזומן ואז לרכוש מגבר , או לרכוש מגבר נחמד ביד 2 כאן בפורום .

וכסיימת אם כל זה לדעתי אתה כן צריך להעלות את הסיפור עם שם העסק , אבל בצורה מכובדת בכדי :

1. להתריע חבריי פורום נוספים כדי מקרה כזה לא יחזור שנית

2. אם במקרה בעל העסק נמצא מידי פעם בפורום, שיבין את הטעות שלו.

3. בכל זאת הכל צריך להעשות בצורה מכובדת על מנת לא לפגוע בפרנסה של בעל העסק, ולהמנע מתביעות על הוצאות דיבה וכדומה.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה, ותעדכן מה קרה עם זה.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

בוקר טוב rotembaruch מצטער על החוויה שעברת

לגבי 2 השאלות שהעלית

התשובה לשאלה הראשונה היא -לא- השינוי בהחלפת החוט לא יהיה כל כך משמעותי ובטח שלאט ברמת הסטאפ כמו שלך

התשובה לשאלה השניה (מבחינתי בכל אופן) היא או להוסיף טוויטרים או לקנות סט חדש טוב באזור ה 500-700 ש"ח,

לגבי ההתקנה ורמת הביצוע אני אמרתי ואומר שוב "הזול יוצא יקר" ובטח כשמדובר בעבודת כפיים

דרור

פורסם

לפני שאתה פוסק שהמערכת שהוא התקין לך נשמעת פחות טוב מהמקורית, אני מציע לך לתקן את הטוויטר השרוף. מערכת עם טוויטר שרוף תשמע תמיד גרוע. הקרוס לא יודע שהטוויטר שרוף, ועל כן שולח אליו את כל תחום התדרים הגבוה.

רמקולים מורל טמפו בהגברה ייעודית (גם אם המגבר לא משהו, וגם אם הרמקולים הותקנו באותו מקום של הקודמים) צריכים להישמע טוב יותר מהרמקולים המקוריים (שהם בד"כ גרועים) בהגברה של ה- HU, ולדעתי אם תחליף את הטוויטר השרוף תסכים איתי.

פורסם

ברכבים החדשים. המערכות המקוריות בכלל לא רעות.

הרמקולים נצילים. ומתאימים לנפח הדלת יפה. ונותנים סאונד יחסית טוב. לעלות שלהם.

כאשר מחליפים מערכת. והשילוב וההתקנה לא טובים. התוצאה גרועה.

רמקולים חזקים ומגבר חלש /כיוונים לא טובים. חיווט מקומבן. וכו. התוצאה תהיה בקלות גרוע מהמערכת המקורית.

ולכן תחזור לחנות. תדרוש תיקון של הבעיות. טבעות נורמאליות. (עץ/ פלסטיק.) אבל לפחות שתהיה אטימה.

חיווט אחיד / או לפחות הלחמה של החיבורים.

ומאיפה הגיע הקומפוננט? אתה בטוח שהמגבר שלא שרף את הטוויטר? או שאין לך מושג עם הוא היה תקין מראש?

לבחור מעליי.

גם עם טיווטר אחד. ומערכת שמותקנת טוב. ישמעו מצויין.

מערכת שמותקנת גרוע ו 4 טיווטרים לא יעזור לה, לשמוע סביר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אני דווקא חושב שצריך להזכיר את השם, בלי שום קשר לפרנסה, שאנשים אחרים ידעו לא ללכת להתקין אצלו אודיו ולא יכוו באותה צורה אלא שילכו אליו בשביל דברים שהוא כן יודע.

וכסיימת אם כל זה לדעתי אתה כן צריך להעלות את הסיפור עם שם העסק , אבל בצורה מכובדת בכדי :

1. להתריע חבריי פורום נוספים כדי מקרה כזה לא יחזור שנית

2. אם במקרה בעל העסק נמצא מידי פעם בפורום, שיבין את הטעות שלו.

3. בכל זאת הכל צריך להעשות בצורה מכובדת על מנת לא לפגוע בפרנסה של בעל העסק, ולהמנע מתביעות על הוצאות דיבה וכדומה.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה, ותעדכן מה קרה עם זה.

החנות היא סלולר התקנות בחולון, הבעלים בחור בשם יניב נחמד ומסביר פנים ותמיד ירצה להוציא את הלקוח מרוצה, אבל באודיו אין לו שום מושג , לדוגמא כשרצה לשכנע את אבא שלקנות את המגבר הוא אמר לו שזה "מגבר עוצמתי של 2400 וואט" כמו שאמרתי אני כותב את זה לא בלב שלם כי לא הייתה פה כוונה רעה, אני מאמין שמי שגולש פה בפורום אודיו לא יגיע למתקין כזה , אנחנו הגענו אליו בגלל אבא שלי שהיה מרוצה מההתקנה הקודמת של שלטי נוחות שכפול מפתח ומרימי חלונות.

ומאיפה הגיע הקומפוננט? אתה בטוח שהמגבר שלא שרף את הטוויטר? או שאין לך מושג עם הוא היה תקין מראש?

פירקתי אותו מהרכב שלא היה בשימוש כמה חודשים טובים ולפני הפירוק הטוויטר עבד בוודאות.

לגבי האם המגבר שרף את הטוויטר אני לא יודע, כשהמתקין החליף את המגבר הכבל מתח מהמצבר היה מחובר והמפתח היה בסוויצ' והוא הבריג את הכבל למגבר כשיש מתח ובמגעים היו ניצוצות די רצינים והוא עדיין המשיך להבריג עד ששאלתי אותו אם להוציא את המפתח מהסוויצ' והוא ענה "כן כן" כאילו נזכר שככה צריך לעשות. לדעתך זה יכול היה לגרום נזק?

כשאמרתי לו שהטוויטר לא עובד הוא חתך איפשהו באמצע של הכבל וחיבר במקומו רמקול קטן כזה והראה לי ששומעים ושוודאי הטוויטר לא עובד, האם ככה זו השיטה הבטוחה לבדוק או שכדאי לבדוק גם החלפה בין הטווטרים כדי לוודא?

פורסם

חברים יש עדכון חשוב, אני מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום בשתי הודעות אבל אני לא יכול לערוך.

היום אבא שלי הלך להחזיר את המגבר לחנות, אבל במקום זה יניב הבעלים של החנות ישב על האוטו ועשה כיוונונים .

כשאבא חזר קצת התעצבנתי שהוא לא החזיר לו את המגבר וגמר את הסיפור איתו אבל בכל זאת נכנסתי לרכב להקשיב לתוצאות ,מה אגיד ומה אדבר מחרא זה הפך לקונצרט , פשוט מעולה , לא האמנתי שזה אותו סט רמקולים השיפור הוא 180 מעלות!

מה שנותר זה רק להחליף את הטוויטר השרוף, אני מקווה שאני אוכל להשיג רק אחד מהמפעל שלהם , שמעתי שיש להם שירות מעולה ואולי הם יוכלו למכור לי טוויטר בודד.

אני עדיין מתכוון להחליף את ההגבהה להגבהות מעץ, אני חושב שזה חשוב .

פורסם

תודה, נראה אם שווה לי כי ראיתי שאחד מפה קנה מהמפעל טוויטר חדש של טמפו ב35 ש"ח.

שאלה קטנה, כשאני מדליק את הרדיו דיסק נשמע מעין פיצוץ סאונד שכנראה קורה בגלל הדלקת המגבר, יש מה לעשות ? זה בגלל שהמגבר הזה כזה גרוע?

• תוכן חדש...