Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

בחודשיים האחרונים עלתה בי המחשבה להפוך לעצמאי בתור סיטונאי של מס' מוצרים יחסית מבוקשים שיש ברשותי אפשרות ליבא מחו"ל במחירים זולים.

אני יודע שיש בפורום הרבה אנשים בעלי ניסיון שאני אשמח אם יוכלו לתרום קצת מהידע שלהם.

הקושי הרציני מבחינתי הוא יצירת קשרים עם חנויות/קימונעים, האם יש פרוצדורה מסוימת שצריך לפעול לפיה? איך אני מוצא למי למכור ולמי לגשת?

לפני שאני מבצע הזמנה של כמות מסחרית אני רוצה לוודא שבאמת תהיה כתובת למוצרים ואני לא אצטרך להתקע איתם.

תודה לכם!

פורסם

פרסום וכמה שיותר.

תנסה להכין סקר שוק, תפתח דפי זהב בנושא הקשור אליך ותצור קשר אם מספר חנויות, על תתביש לשאול רוב בעלי החנויות ישמחו להגדיש לך מספר דקות אם ההצעה שלך מעניינת.

אודי A4

דימה.

פורסם

מניסיון רב, המרחק בין בעל חנות שאומר שהוא רוצה לקנות ועד שהוא באמת מוכן לשלם הוא גדול מאוד.

קח בחשבון (וזה מאוד תלוי במוצר) שרוב הקושי בעסקים כאלו זה השיווק, הלוגיסטיקה ועלויות המשלוחים.

אם אתה רוצה עזרה יותר קונקרטית אתה מוזמן לפנות אליי בה"פ, יש לי לא מעט ניסיון הייבוא ושיווק (גם אני עצמאי)

פורסם

מנקודת מבט של שכיר שרואה את זה קורה יום יום.

לשאלתך- אין כל כך פרוצידורה, חוץ מלכתת רגליים, עם תיק דוגמיות או מה שזה לא יהיה, כדי שהחנויות יוכלו למשש\להריח\להביט, ולקוות לטוב. כך עובדים סוכנים רבים שמגיעים אלינו, גם חדשים בשטח (עבורנו). לעיתים יוצא מזה משהו טוב- ניגש אלינו מישהו חדש שאשכרה הציל אותנו עם מנעולים מסויימים שאנחנו מחפשים לקנות במחיר מצחיק. המחיר היה מצחיק מספיק בשביל לעזור. במקרה, היה לו אחד בתיק, יחד עם עוד כלי עבודה...

אני מקווה שאתה מודע לחוקי הייבוא, עמילות מכס, עלויות שיחרור פריטים וכיו"ב, ושאתה יודע למה אתה נכנס...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בא נעשה סדר, אתה לא מתעתד להפך לסיטונאי, אתה מתעתד להפוך ליבואן.

לא פרטת מה אתה מעוניין לייבא אבל האם ידוע לך :

מה ההגבלים על היבוא של המוצר?

מה הדרישות ליבוא של כזה מוצר?

איזה אישורים צריך וממי אתה אמור להנפיק אותם?

מה אחוז המיסים ומכסים שאתה אמור לשלם?

מה עלות השילוח ימי/ אוירי למוצר?

מה העלות של כל מוצר "אצלך במחסן על המדף"?

מה העלות לבעל החנות?

מה היתרונות/ חסרונות של המוצר שלך אל מול כל המתחרים הקיימים בשוק הישראלי ?

האם התמחור של המוצר שלך תחרותי אל מול המוצרים המקבילים של המתחרים?

לא יודע איך זה בתחום של המוצר המיועד אבל אצלי עובדים באשראי של שוטף +90, האם אתה ערוך כלכלית לבצע משלוח שני ומשלוח שלישי של המוצר מבלי שנכנס לחשבון הבנק ולו שקל שחוק אחד?

יש עוד עשרות שאלות שאני יכול לכתוב פה שהן שאלות שאתה צריך לקבל עליהן תשובות מלאות לפני שבכלל שוקלים ליבא איזה מוצר לארץ.

לאחר שתקבל את כל התשובות ותראה שזה כלכלי להתחיל לייבא, אין מנוס מעבודת רגליים אינטנסיבית, להוציא רשימת חנויות רלוונטיות מדפי זהב ולהתחיל לעבור חנות חנות בכל רחבי הארץ בליווי דוגמיות.

והערה אחרונה, נכנסים אלי מידי חודש מספר סוכנים חדשים שמייצגים "חברת שקר כלשהוא" כשבעצם מנסיוני ברור לי שמדובר בבחור צעיר שקונה עצם לכלב שלו ב 10 ש"ח, נכנס לאינטרנט ורואה שבסין היא עולה 15 סנט אז מחליט להתחיל לייבא בלי שום הבנה ביבוא, שיווק הפצה ובתחום הרלוונטי(חיות בית), הרוב המוחלט פושט רגל על המשלוח הראשון ונשאר עם חובות לשנים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה רבה לכם, אני מאוד מעריך את העצות וההסברים שלכם!

שמתי-לב שכולכם הבעתם אותה דעה לגבי השיווק של המוצר, מבחינתי לעבור מחנות לחנות גם היתה האופציה הכי הגיונית אבל לא ידעתי שזאת הדרך הנהוגה לבצע את המכירה מול הלקוח.

fish - תודה על הנכונות לעזור, אני אשלח לך ה"פ.

bagira - התגובה שלך העלתה אצלי קצת סימני שאלה, ואני אשמח אם תוכל לתת לי את דעתך לפי המענה שלי לשאלות שהעלת.

מה ההגבלים על היבוא של המוצר? לא ידוע לי על הגבלים מסוימים, אבל אני אצטרך כנראה לבדוק את זה.

איזה אישורים צריך וממי אתה אמור להנפיק אותם? אם איני טועה המוצרים לא נכללים בקטגוריות של מוצרים שצריכים להנפיק עבורם אישורים וכדומה..

מה אחוז המיסים ומכסים שאתה אמור לשלם? אני מודע למיסים שאצטרך לשלם.

מה עלות השילוח ימי/ אוירי למוצר? משתנה, אבל אני מודע למחיר של השילוח ולא צריכה להיות בעיה בנושא הזה.

מה העלות של כל מוצר "אצלך במחסן על המדף"? מבחינת אחסון אני די מסודר אז לא צריכה להיות בעיה.

מה העלות לבעל החנות? שאלה טובה, אני צריך לדעת כיצד לתמחר את המוצר כדי לא להגיע למצב שאני מוכר בזול רק כדי למכור. אם הייתי מודע למחירים של הסוחרים האחרים הייתי בעמדה הרבה יותר טובה, בכמה אחוזים בד"כ מייקרים את המחיר של המוצר שרוצים למכור?

מה היתרונות/ חסרונות של המוצר שלך אל מול כל המתחרים הקיימים בשוק הישראלי ? אני מתכוון למכור כמה סוגים של מוצרים שונים, אבל חלקם מוצרים קיימים שהיתרון היחידי שלי כנראה יהיה בנוגע למחיר זול יותר.

האם התמחור של המוצר שלך תחרותי אל מול המוצרים המקבילים של המתחרים? זאת השאלה שגם אני שואל את עצמי, איך אני יכול לבדוק אילו מחירים המתחרים גובים..?! פשוט להתקשר ליבואן X ולשאול כמה עולה כמות של Y מוצרים?

לא יודע איך זה בתחום של המוצר המיועד אבל אצלי עובדים באשראי של שוטף +90, האם אתה ערוך כלכלית לבצע משלוח שני ומשלוח שלישי של המוצר מבלי שנכנס לחשבון הבנק ולו שקל שחוק אחד? מבחינת כלכלית לא צריכה להיות בעיה, אני יכול לספוג את ההכנסות עד שלושה חודשים גם לכמות גדולה של משלוחים. ד"א, שותף+90 נפוצה ברוב החנויות?

חלק מהמוצרים שאני רוצה ליבא זולים ב-500% מהמחירים בארץ, וחלקם בעשרות אחוזים שגם מאפשרים תמורה ביחס למחיר.

רב תודות לכם~!

סופ"ש נעים.

פורסם

Acejin היקר,

לשאלות שהעלת פה אין אפשרות לתת לך תשובה בלי לדעת על איזה מוצר אתה מדבר.

זה מאוד משתנה ממוצר למוצר וישנם עוד המון "מקלות בגלגלים" שלא חשבת עליהם כגון האם צריך תו תקן למוצר וכו'.

אני יכול להגיד לך שלפני שנתיים בערך עמדתי בדיוק במצבך והחלטתי לקפוץ למים.

עשרות אחוזים לבין מה שנמכר בארץ זה ממש לא הרבה ולא כלכלי אלא עם מדברים על מוצרים מאוד יקרים.

לגבי תנאי התשלום, גם זה מאוד משתנה לפי סוג המוצר וגם לפי סיגנון החנויות, לי יש לקוחות שמשלמים שוטף+60 (וקיבלתי גם בקשות לשוטף+150) ויש כאלו שמשלמים במזומן.

אל תישכח שהמוצר זה לא הכל, לפעמים צריך גם אריזות,ברקודים,אתר אינטרנט וכו'.

בקיצור, פנה בה"פ ואני יסייע במה שאני יוכל.

פורסם
שלום לכם,

בחודשיים האחרונים עלתה בי המחשבה להפוך לעצמאי בתור סיטונאי של מס' מוצרים יחסית מבוקשים שיש ברשותי אפשרות ליבא מחו"ל במחירים זולים.

אני יודע שיש בפורום הרבה אנשים בעלי ניסיון שאני אשמח אם יוכלו לתרום קצת מהידע שלהם.

הקושי הרציני מבחינתי הוא יצירת קשרים עם חנויות/קימונעים, האם יש פרוצדורה מסוימת שצריך לפעול לפיה? איך אני מוצא למי למכור ולמי לגשת?

לפני שאני מבצע הזמנה של כמות מסחרית אני רוצה לוודא שבאמת תהיה כתובת למוצרים ואני לא אצטרך להתקע איתם.

תודה לכם!

אני לא יודע באיזה תחום בדיוק מדובר אבל אנסה לענות במדוייק;

לפני שאתה מבצע הזמה של כמות מסחרית, אתה קודם כל צריך להביא כמות קטנה מכל מוצר ולנסות לשווק אותו (ובהתאם להזמנות נכנסות, אתה מתחיל להזמין כמויות גדולות). בשביל להתגלגל בחודשים הראשונים כדאי שיהיה לך הון עצמי, ובשביל לקדם את העסק כמו שצריך (מאחר ואין לך עדיין מוניטין) אתה תצטרך לשווק במחירים תחרותיים מהאחרים וכמובן לתת שירות.

החברים החדשים שלך (חוט מהסיטונאים שימכרו לך) יהיו מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ - בהתחלה הם לא יציקו לך הרבה (כי לא יהיו לך רווחים) אבל כשתתחיל להרוויח הם ידאגו לשמור על קשר :lol:

כמובן שהכל תלוי בסוג המוצר שאתה רוצה למכור, מי המתחרים שלו כיום בשוק ומה דרישות הקמעונאים מאחד כמוך (יבואן-סיטונאי) כאשר הם קונים ממך את המוצר (האם זה מוצר בעל חשיבות של "אמא ואבא" אם סתם מוצר "קנה-וזרוק" אחרי כמה זמן).

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה העלות של כל מוצר "אצלך במחסן על המדף"? מבחינת אחסון אני די מסודר אז לא צריכה להיות בעיה. לא איחסון, השאלה היא מה העלות של המוצר לאחר כל ההוצאות, כל המיסים, הכל כולל הכל עד שהמוצר יושב אצלך במחסן?

.

עפ"י התשובות שלך (לא ידוע לי, נראה לי, אם אינני טועה, עשרות אחוזים) ברור שאין לך צל של מושג למה אתה נכנס, אתה צריך להכין שיעורי בית בצורה הרבה (אבל ממש הרבה) יותר יסודית. אין פה מקום לתחושות בטן או ל"נראה לי" יש פה אך ורק מקום לעובדות ברורות ולמספרים קשיחים ומוחלטים.

סליחה שאני נשמע קשוח אבל זה נראה קל והדבר הקל היחידי פה הוא להפסיד את המכנסיים.

פנה ליצרן, קבל מחירי FOB וקבל את גודל ומשקל הארגזים של המוצרים ועם זה לך לעמיל מכס.

הוא מיד יפתח את הספר ויגיד לך עפ"י המוצר מה המיסים, מה המכסים ומה דרישות היבוא (מכון תקנים, אישור משרד הבריאות/חקלאות וכו').

עפ"י גודל ומשקל האריזה הוא יוכל להגיד לך מה העלות לשילוח.

עם הנתונים הבסיסיים האלה תוכל כבר לעשות הערכה ראשונית של עלות המוצר הכוללת פה בארץ אצלך במחסן (שברור שזה לא עלות מכירה כי חסר עוד עלות השינוע וההפצה ואיזה פרט שולי של הרצון להרוויח :wink:

אין לי צל של מושג לעזור לך איך לבצע ריגול תעשייתי ולהשיג את מחירי המתחרים, לרוב מי שנכנס לתחום מסוים הוא מישהוא שנמצא בתחום כבר מספר שנים ומכיר את רוב הנפשות הפועלות ואת כל המחירים והמבצעים של כל אחד.

בא נשאל ככה, אם אתה לא מעוניין לחשוף באיזה מוצר ספציפי מדובר, תוכל לפחות להגיד באיזה תחום מדובר ומה בקיאותך ומעורבותך בתחום?

פורסם

קשה לי לתאר במילים כמה אני מעריך את הנקודות שאתם מעלים והחשיבות שלהם בעיניי, אני חייב להודות שיש מס' גורמים שבאמת לא לקחתי בחשבון אבל זה המצב שרוצים להתחיל משהו חדש - אפילו אם אני אחשוב שאני מודע להכל תמיד יהיו הפתעות שאני אצטרך להתקל בהם במשך הדרך.

אני חושב באמת ואולי בתמים שיש לי קצת ידע למרות שעדיין לא התערבבתי עם כל הבירוקרטיה שהעלתם, אבל אני ביצעתי מס' הזמנות מסחריות של 100-200 יחידות של מוצרים מסויימים דרך צד שלישי עקב חוסר היותי עוסק פטור.

אני מניח שאני אהיה חייב לקבל אינפורמציה ועזרה בחישוב ההוצאות לפחות בהתחלה מעמיל מכס, חוץ מזה.. העלתם נושאים שאני לא בקיא בהם ואני אשמח לקבל קצת חידוד.

לגבי תקן של מוצר כזה או אחר, במידה והמוצר בארץ משווק באופן סדיר האם עדיין צריך תקן? האם העלות של האישורים שאולי אצטרך להוציא כרוכים בעלות כספית, במידה וכן.. האם העלות תהיה חד פעמית? למען האמת יש לי עוד שאלות, אבל אני לא רוצה להעמיס אז אני אשמח אם תוכלו לתת לי את דעתכם לגבי השאלות שהעלתי.

ד"א, אין לי בעיה "לחשוף" באילו מוצרים מדובר, מבחינה מקצועית אני לא מגיע מהתחום של המוצרים שאני רוצה ליבא, אבל אני מאמין שהמוצרים רווחיים ביחס למחיר שאני יכול למכור אותם לקימונעים.

- אביזרים של כלי נגינה לכל הקונסולות, מי שמכיר ערכות של RockBand/Guitar Hero וכ'ו..

מדובר על ספק באירופה שהגעתי אליו דרך מכר של חבר קרוב.

- תכשיטים - בעיקר צמידים/עגילים/שרשראות וכדומה.. לא מדובר על תכשיטים יקרי ערך.

- ציוד לבריכות נוי ואקווריומים - בעיקר משאבות ופילטרים.

אני לא מתכוון לקפוץ על כל הקטגוריות ביחד, אבל אלו האופציות הרציניות שלי לגבי המוצרים שאני יכול ורוצה ליבא.

הוצאות של שילוח/מיסים/אחסון וכ'ו.. אני אעזר בעמיל מכס, אבל מה קורה עם הוצאות של מס הכנסה/ביטוח לאומי? האם רואה חשבון יוכל לעזור לי בזה?

fish - שלחתי לך ה"פ, תודה.

המון תודה לכם, אני לומד הרבה מהתגובות שלכם!

פורסם

למשל- כל מוצר שיש לו תקע, חייב לעבור תקינה, דבר שעולה לא מעט כסף, ואם אתה מנסה להתחכם ונתפס, זה עולה לך הרבה יותר.

להבנתי, למרות שאינני משוכנע, צריך כל יבואן לקבל תקן לייבוא המוצרים שלו, דהיינו- לשלם כסף על כלום...

שוב, אני לא סגור על כך, אנא בדוק מידע זה.

אם אתה לא מעורב עם המוצרים שאתה מתכוון לייבא מבחינה מקצועית, אתה תיתקל בקשיים בעת המכירה. ואני אסביר.

ללקוח הממוצע, יש שאלות משוגעות במקרה הטוב, ומתוסבכות מהישבן במקרה הרע. אם אתה לא בקיא בכל מאת האחוזים במוצרים שלך, אתה תופתע לגלות שיש הרבה קליינטים שיחשבו שאתה לא רציני, ולא ירצו לגעת במה שאתה מוכר.

כמובן, נקודה נוספת שלא יודע אם חשבת עליה- מה לגבי אחריות למוצרים? מי יתקן כשיתקלקל? האם תצטרך לשלוח לחו"ל את המוצר (עלויות) או לתקן פה בארץ (עלויוות)?

אתה נכנס למיטה קשה כמו אבן, ידידי.

אני מאד מאד מאד ממליץ לך לעצור, לחשוב טוב טוב, להתחיל לעבור על כל פיסת מידע טריוויאלית יותר או פחות שנקרית בדרכך בנוגע לפתיחת עסק, ואז לעבור לחוקי הייבוא, ואז לעבור לשיווק. יש לך עוד המון מה ללמוד, ושיטת ה"יהיה בסדר" לא תציל את ישבנך כשתיקלע לבעיות. קבע פגישה עם מט"י, או אפילו לך לקורס הקמה וניהול עסק אצלהם.

אל תיעלב, אבל זה שייבאת פעם אחת כמות "גדולה" יחסית של מוצרים, (ועוד דרך צד שלישי שהוא זה שלקח על עצמו את האחריות) לא עושה ממך מומחה לעניין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

- אביזרים של כלי נגינה לכל הקונסולות, מי שמכיר ערכות של RockBand/Guitar Hero וכ'ו..

מדובר על ספק באירופה שהגעתי אליו דרך מכר של חבר קרוב.

- תכשיטים - בעיקר צמידים/עגילים/שרשראות וכדומה.. לא מדובר על תכשיטים יקרי ערך.

- ציוד לבריכות נוי ואקווריומים - בעיקר משאבות ופילטרים.

אתה לא יכול להיות יבואן כולבויניק, אתה צריך תחום מסוים של התמקצעות ביבוא.

כרגע ציינת 3 תחומי מוצרים שלא קשורים בכלום אחד לשני, מה אתה בדיוק מתכנן לעשות? להקים 3 מערכי שיווק והפצה? :shock:

במקום הפצה ל 200 חנויות אתה צריך להתחיל להפיץ ל 600-700 חנויות? מעבר לזה שזה מיותר, זה לחלוטין לא הגיוני ולא כלכלי, בחר לך איזה תחום ותתמקצע בו.

בקשר לציוד לבריכות ואקוריומים, רד מזה כבר עכשיו ושכח מזה כאילו זה לא היה!

כל מוצר שצריך להתחבר לחשמל צריך לעבור במכון התקנים ולקבל אישור.

אין מחירון מובהק למוצרים של מכון התקנים אבל מנסיוני איתם למוצר חשמלי שזקוק לארקה כפולה וצריך להיות טבול במים כל אישור זה 8000 ש"ח (כן,כן, שמעת טוב, שמונת אלפים ש"ח!) ואם זה לא מספיק לך, אתה זקוק לבדיקה, אישור ותקינה לכל דגם ודגם!!!

יש משאבה של 200 ליטר לשעה, תכין צק של פלוס מינוס 8000 ש"ח!

הדגם הבא הוא 250 ליטר לשעה? עוד 8000!

300 ליטר לשעה? עוד 8000!

דרך אגב, ליין מלא של משאבות מתחילות ב 75 ליטר לשעה ומסיימות ב 15,000 ליטר לשעה, עכשיו תבין כמה דגמים יש שם באמצע וכמה צקים של 8000 שקל.

אה, וזה רק משאבות, יש כמובן גם ראשי כח, פילטרים, משאבות אויר וכו'.

תכשיטים פשוטים - אני לא בקיא בתחום אבל מניח שאין הגבלות ומכסים מיוחדים.

אביזרי כלי נגינה לקונסולות - אין לי מושג, אני מניח שלא מדובר במשהוא חשמלי אבל אם הוא על בטריות ונטען, זאת בדיוק אותה צרה כמו האביזאים לבריכות. אם זה לחלוטין לא חשמלי ורק מתחבר לקונסולה כמו גו'י-סטיק, אז זה כבר הרבה יותר טוב.

שאלת משהוא על "במידה והמוצר כבר משווק בארץ", קח בחשבון שלפעמים ליבואנים יש בלעדיות על מוצר מסוים והוא לא יתן לך ליבוא ולשווק אותו. בנוסף, לעיתים אתה חייב להנפיק אישורים מסוימים מהיצרן בכדי לקבל אישורי יבוא, היצרן יענה לך " תודה רבה שפנית אלינו, אולם יש לנו כבר נציגות בלעדית בישראל ועל כן לא נוכל להנפיק לך את האישורים המבוקשים" זהוא, ברגע זה נסתם הגולל על המוצר הזה ולעולם לא תוכל ליבא אותו.

שמע, קרא פה, חפש עוד חומר רלוונטי ברשת (יש טונות של מידע), מצא לך עמיל מכס באזור שלך ותתחיל להכין שיעורי בית, כמו שכבר ציינתי מקודם, אין שום בעיה לשרוף עשרות אלפי שקלים על הרפתקאה שכזאת אם לא מבינים למה בדיוק נכנסים.

בהצלחה, עדכן אותלנו ואם יש עוד שאלות, שאל בכיף.

• תוכן חדש...